keby som k tomu nemal hromadu dokumentácie z prvej ruky, tak neviem či by som ju robil...
3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
no, pár hodín som na tom už strávil. ale kedže to robím tak posledný rok, tak sa to ťažko porovnáva 
keby som k tomu nemal hromadu dokumentácie z prvej ruky, tak neviem či by som ju robil...
S mojim avatarom sa to už konečne niekam pohlo, no ešte tej práce čo ma čaká.
Tento model je robený najprv klasickým modelovaním a následne skulptované dynamickou topológiou. Takže tento model je len taká "maketa" podľa ktorej budem robiť už finálny model klasickým modelovaním.
Dôvod je ten že skulptovanie pokazí celú topológiu, a ja to chcem mať dokonalé.
//autoeditácia príspevku (12 Jún 2014, 19:31)
Kým spravím celý vrtuľník tak to chvíľku potrvá, takže aspoň mám čas na testovanie AB. Je to len koncept, ako by to približne mohlo vyzerať vo finále. Pozadie som použil priamo z filmu (keď je to len test, tak by to hádam nemalo vadiť).
Pri vrtuľník by som chcel dať kopu vecí (napr. aj ten kanister), rôzne debničky s muníciou, možno nejaké potraviny, plechovky, čistiace prostriedky a tak. Skratka všetko čo by tam teoreticky v reálnom živote mohlo byť. No čo bude v širšom okolí tak to netuším, musím si to premyslieť ešte.
Tento model je robený najprv klasickým modelovaním a následne skulptované dynamickou topológiou. Takže tento model je len taká "maketa" podľa ktorej budem robiť už finálny model klasickým modelovaním.
Dôvod je ten že skulptovanie pokazí celú topológiu, a ja to chcem mať dokonalé.
//autoeditácia príspevku (12 Jún 2014, 19:31)
Kým spravím celý vrtuľník tak to chvíľku potrvá, takže aspoň mám čas na testovanie AB. Je to len koncept, ako by to približne mohlo vyzerať vo finále. Pozadie som použil priamo z filmu (keď je to len test, tak by to hádam nemalo vadiť).
Pri vrtuľník by som chcel dať kopu vecí (napr. aj ten kanister), rôzne debničky s muníciou, možno nejaké potraviny, plechovky, čistiace prostriedky a tak. Skratka všetko čo by tam teoreticky v reálnom živote mohlo byť. No čo bude v širšom okolí tak to netuším, musím si to premyslieť ešte.
tá ventilácia je nejaká divná, nemôžem si pomôcť. to tak bolo vo filme alebo vlastný nápad? uchytenie, rozšírenie v mieste výfukov, zalomenia, prierez - vôbec sa to tak nerobí
aj ked je pravda, že ked sa scéna zaplní, tak si to asi všimne málokto...
Vlastný nápad, zdalo sa mi logické dať tam ventiláciu keďže tam bude parkovať vrtuľník, tak aby sa nezadusili všetci tými splodinami.
No, ako sa robia ventilácie to netuším, ale je to predsa sci-fi, a celkom to tam aj pasuje.
Ale ako som spomínal tak je to len koncept, ešte sa to určite bude meniť, vylepšovať a tak.
//autoeditácia príspevku (01 Júl 2014, 9:58)
Menší update... ale ja som krajší.
No, ako sa robia ventilácie to netuším, ale je to predsa sci-fi, a celkom to tam aj pasuje.
//autoeditácia príspevku (01 Júl 2014, 9:58)
Menší update... ale ja som krajší.
Je to parádička. 
Síce od poslednej verzie väčší progres nevidno, zrejme si zlepšil a zdokonalil nerovnosti kože a podobne, ale kvôli zmene farby to klame, a na prvý pohľad som si všimol iba tú farbu.
Síce od poslednej verzie väčší progres nevidno, zrejme si zlepšil a zdokonalil nerovnosti kože a podobne, ale kvôli zmene farby to klame, a na prvý pohľad som si všimol iba tú farbu.
Ďakujem, tak úpravou prešla hlavne tvár. Celkovo to vyzerá "prirodzenejšie", na tvár som pridal viacej svalov (hlavne okolo úst,nosa,brady a líc), vylepšil lícne kosti a tak. No ešte sa s tým budem musieť riadne pohrať, nielen preto aby to vyzeralo reálne, ale hlavne aby sa to na mňa podobalo. Akože nejaké moje črty to má ale malo by to vyzerať presne ako ja. Nemám žiaden materiál (teda k avatarom mám kopu materiálov, ale k sebe nie), ja sa strašne nerád fotím.
Ale plánujem sa nafotiť v štúdiovej kvalite. Chcem to spraviť fakt kvalitne a fotorealisticky. Presne ako vo filme, a možno aj lepšie, ale potrvá to. Tento rok to ešte asi nebude, dal som si celkom vysoké ciele, ale som rád, je to výzva a posúva ma to dopredu. Kto vie aké parádičky budem robiť o 5, alebo o 10 rokov. Ale to som už trocha OT.
Takže ďakujem všetkým ktorým sa to páči.
Ale plánujem sa nafotiť v štúdiovej kvalite. Chcem to spraviť fakt kvalitne a fotorealisticky. Presne ako vo filme, a možno aj lepšie, ale potrvá to. Tento rok to ešte asi nebude, dal som si celkom vysoké ciele, ale som rád, je to výzva a posúva ma to dopredu. Kto vie aké parádičky budem robiť o 5, alebo o 10 rokov. Ale to som už trocha OT.
Takže ďakujem všetkým ktorým sa to páči.
Myslím, že ak ťa to neprestane baviť, tak sa všetci na tvoje výtvory o 5-10 rokov tešíme. 
Po dlhej dobe sem prispejem. Toto je izba podla reálnej predlohy. Vlastne, teraz trocha prerábame dom, tak to vyzerá že toto je moja budúca izba. Hmm, teším sa. 
Nieje to ešte finálny render.
//autoeditácia príspevku (21 Júl 2014, 2:43)
Naozaj by som chcel už konečne spraviť finálny render nejakej interiérovej scény. Ten render mojej izby nemal budúcnosť, tak som ju trocha prerobil. Zatiaľ je to taký koncept. Problém je v tom že by som chcel spraviť toľko vecí, že neviem ktorú skôr. Možno budem na tejto scéne pokračovať ale fakt neviem.
Btw, za šum sa ospravedlňujem.
Nieje to ešte finálny render.
//autoeditácia príspevku (21 Júl 2014, 2:43)
Naozaj by som chcel už konečne spraviť finálny render nejakej interiérovej scény. Ten render mojej izby nemal budúcnosť, tak som ju trocha prerobil. Zatiaľ je to taký koncept. Problém je v tom že by som chcel spraviť toľko vecí, že neviem ktorú skôr. Možno budem na tejto scéne pokračovať ale fakt neviem.
Btw, za šum sa ospravedlňujem.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...bolo by možné poslať mi tvoje textúry podláh?...
Iste prečo nie. Chceš to komplet aj Normal mapu, Displacement, Occlusion a Specularity? Alebo ti stačí len základná?
A chceš konkrétne tú čo je na rendroch? Tak tú ti dám, ale úplne všetky čo mám to nie lebo na moju peknú zbierku som hrdý. A tú neposkytujem.
A chceš konkrétne tú čo je na rendroch? Tak tú ti dám, ale úplne všetky čo mám to nie lebo na moju peknú zbierku som hrdý. A tú neposkytujem.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...ok...tak buď hrdý ďalej, jednu texturu nepotrebujem...ďakujem...
Hmm, fajn, nemáš zač. To je také typické slovenské (aspoň si sa ukázal teraz). Ak sa ti nepáči, väčšina textúr ktoré mám sú voľne dostupné po celom internete. Stačí len poriadne hľadať.
//autoeditácia príspevku (29 Júl 2014, 10:01)
Aby to tu nestálo, jeden render z AB. Terajší AB slúži len ako miesto na testy, a vybláznenie. Pre finálny render vytvorím úplne novú scénu od základov. Takže toto je zase len taká "maketa". Inak všetky nápisy ktoré sa tam objavia budú v slovenčine.
//autoeditácia príspevku (29 Júl 2014, 10:01)
Aby to tu nestálo, jeden render z AB. Terajší AB slúži len ako miesto na testy, a vybláznenie. Pre finálny render vytvorím úplne novú scénu od základov. Takže toto je zase len taká "maketa". Inak všetky nápisy ktoré sa tam objavia budú v slovenčine.
-
undert1987
Amateur
zdravím
po dlhšej dobe pridávam dalšiu moju prácu
po dlhšej dobe pridávam dalšiu moju prácu
A teraz celá scéna. Zatiaľ som celkom spokojný. Škoda že práca na vrtuľníku ide tak pomaly, túto druhú verziu sa snažím robiť naozaj precízne, a po pravde mám z neho hotové asi tak jedno percento.
-
vladenko007
VIP
Rethon ten rozvádzač vzadu musí ísť určite nižšie aby bol k nemu prístup. Inak podľa mňa je ten tvar nepraktický mám na mysli to zrezanie na hornom ľavom rohu. Inak super. 
vladenko007 - Zámerne som to dal vyššie aby mal k tomu prístup len autorizovaný personál. Všetky takéto nebezpečné veci musia byť mimo dosah. Len si predstav žeby sa tam hrali deti.
No dobre, deti zrovna nie, ale chápeš na čo narážam. Tá skrinka síce bude mať zámok, ale náhodou to týpek zabudne zamknúť a nešťastie je na svete. Ďalej, nepraktický tvar možno, no nejaký dizajn som tomu predsa musel dať. A vďaka za pochvalu. 
wheels na korčule
sorry že to zle vidno ale mam tam svetlo a zatiaľ neviem prijsť nato prečo je tak šedo..
sorry že to zle vidno ale mam tam svetlo a zatiaľ neviem prijsť nato prečo je tak šedo..
Skús sa pozrieť na pojmy súvisiace s globálnym osvetlením a tieňmi - ambient occlusion, indirect lighting, ray-tracing a shadeless lights.
cinema 4d idem podľa navodu no zatiaľ +pre program