Halt and Catch Fire (seriál 2014)

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Murder_Inc
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Halt and Catch Fire (seriál 2014)

Príspevok od používateľa Murder_Inc »

Postrehol tu niekto z vás tento novo-začínajúci seriál z dielne AMC? Späť do 80. rokov, späť k dobám kde PC boli ešte v plienkach a kde IBM diktovalo podmienky pre trh s PC. Po prvých dvoch častiach veľké prekvapenie pre mňa aj čo sa týka hereckého obsadenia, ktoré mi nič nehovorí, ale o to viac prekvapilo výkonmi niektorých postáv. Absolútne som sa nenudil pri prvých dvoch častiach a už teraz sa teším kedy si urobím čas na ďalšie. Vrelo odporúčam všetkým majstrom programátorom, IT inžinierom, nadšencom IT techniky ale aj obyčajným pozemšťanom, pretože príbeh je tráviteľný aj neznalým v obore ako som napríklad ja, čiže denným PC konzumentom.

http://www.csfd.cz/film/372805-halt-and-catch-fire/

Trailer:
pcsiete
Medium Star
Medium Star

Re: Halt and Catch Fire (seriál 2014)

Príspevok od používateľa pcsiete »

Pozerám to od pilota čo bol dostupný vopred na webe (každý pondelok vychádza nová epizóda aj na webe). Ak si pozrel len prvé dve, tak tretia a štvrtá ti možno prídu nudné (na tie klesla aj sledovanosť). Po internete čítam, že sa tam nič nedeje a že sa tam stále len hovorí o počítači ktorý sa raz urobí, ale mne to príde celkom dobré a dej sa nedá až tak ľahko predpokladať. Jednu vec ktorú by som seriálu určite vytkol je to zahmlievanie a robenie z programovania nejakú nepochopiteľnú nadľudskú vec.

Programátorom rozhodne neodporúčam, sem tam uletí nejaký blud, a o kóde ktorý píšu herci ani nehovorím (kedykoľvek ukážu cameron ako píše nejaký super kód, tak buď vôbec nepíše nič čo by aspoň trochu súviselo s tým čo má, alebo sú tam blbé chyby). Skrátka, seriál o počítačoch pre širokú verejnosť.
Murder_Inc
Star
Star

Pozeral som už aj tretiu a štvrtú časť a podľa mňa až také nudné to nebolo...vždy tam niečo riešili a seriál sa musí nejako rozbehnúť. Tým kódom sa aj tak nerozumiem, čiže máš pravdu - je to seriál pre masy. Na druhej strane si ale myslím, že určite osloví viac priaznivcov IT sveta.
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Jeden z tých, ktoré mám dlhšiu dobu v poradovníku. Neskôr napíšem dojmy.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

pozeram, super to je. presne ako som si predstavoval ....
Murder_Inc
Star
Star

Pred nedávnom úspešne videná aj posledná časť prvej série a len pevne verím a dúfam v to, že bude pokračovanie v podobe série druhej. Perfektné vystupňovanie deja v posledných častiach a neustále otázniky v každej časti...dosť otáznikov zostalo aj po poslednej časti, čo navádza na pokračovanie série, ale zatiaľ nie je nič isté :/
Napísať odpoveď