Auto pre študenta
Re: Auto pre študenta
Jancuk - kde som spomínal niečo o motore/výkone ? už len z princípu čo najnižších nákladov pre študenta...
Ja som zacinal na felicii tej najstarstej moznej s jednobodovym vstrekom este, ta jazdila az nezhnila na flinstouna (dlhsie stala a zatekalo, nevedelo sa, podlaha si to odkrutila...)... Naklady na udrzbu motoricky ziadne nic sa tam za rok nepokazilo takze iba tankovat zial, v meste s rozpacitou nohou okolo 9 litrov ale fakt ze to absorbovalo jamy vymole obrubniky prudke pustenie spojky proste zaciatocnicke neduhy a nebola to fajnovka 
Po felicii som presedlal na FF1 2.0i 16v - frajer
ale takisto, za 2 roky co som ho pouzival na strednej, jazdilo to furt dokonca spotreba aj nizsia ako na felde, motor da sa povedat ze s naznakmi ekonomickeho nastavenia, mimomesta to vladalo ist okolo 6litrov, mesto (Bratislava) okolo 8litrov, pricom to nemusi byt uplna sparta, u mna elektricke sedadla s vyhrevom, asr,el. vyhrievane celne/zadne/spetaky, tempomat, okna v eletrike... mozno by som sa uberal tym smerom. Co sa tyka spolahlivosti tak auto uz budem mat 6.ty rok, menil som spojku pri 240 000km (lamela pápá), silentblok motora a capy ramien. Teraz ma 287 000km - olej nezere, startuje aj po mesiaci na brnk - jedna radost. Akurat som s nim v praci lebo dieslel strajkuje 
Po felicii som presedlal na FF1 2.0i 16v - frajer
Nechapem tuna komentnare "expertov" ze diesel urcite neber. Ak ti mam poradit, tak urcite neber hnilu feliciu, nakolko mas nizky rozpocet, ktory ti dovoli kupit iba starsiu jazdenku.
mal by si problemy s karoseriou, vysoku spotrebu ak by si kupil 1.6.
ak ti mozem poradit, kup si diesel, (nie turbo diesel) ale klasicky starsi hladky diesel. Vrelo ti mozem odporucit napr. fiat brava 1.9D, nakolko budes kupovat rocnik tak 98-99, a bravy mali od 1996 celo pozinkovane karoserie. takze karoseriu budes mat aj na 15 rocnom auto velmi slusnu.
takisto motoricky su to velmi spolahlive auta. je to cisto mechanicky motor bez turba, riadiacej jednotky a pod.
spotreba takisto v pohode okolo 6,5 litra kombinovana
a takisto dolezita vec su nahradne diely, a fiat a skodovky maju jedny z najlacnejsich.
takze na tvojom miesto by som nerozmyslal.
za maly peniaz mas slusne auto, ktore ti nezhnije ako felicia, ktoru ti tuna odporucali, a aj nieco vydrzi.
mal by si problemy s karoseriou, vysoku spotrebu ak by si kupil 1.6.
ak ti mozem poradit, kup si diesel, (nie turbo diesel) ale klasicky starsi hladky diesel. Vrelo ti mozem odporucit napr. fiat brava 1.9D, nakolko budes kupovat rocnik tak 98-99, a bravy mali od 1996 celo pozinkovane karoserie. takze karoseriu budes mat aj na 15 rocnom auto velmi slusnu.
takisto motoricky su to velmi spolahlive auta. je to cisto mechanicky motor bez turba, riadiacej jednotky a pod.
spotreba takisto v pohode okolo 6,5 litra kombinovana
a takisto dolezita vec su nahradne diely, a fiat a skodovky maju jedny z najlacnejsich.
takze na tvojom miesto by som nerozmyslal.
za maly peniaz mas slusne auto, ktore ti nezhnije ako felicia, ktoru ti tuna odporucali, a aj nieco vydrzi.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Nie kazda felicia je hnila, a s 1.6 ak nebude mat drbnuty kus a bude jazdit ako clovek urcite nebude mat problemy so spotrebou... tych tvojich 6,5 kombinovanej da bez vacsich problemov.
Diesel nie preto, lebo hromada ludi vidi diesel, nizka spotreba, vysoky tah a jazdia s tym jak magori. To sa tyka hlavne turbodieselov. Ine je to u hladkych dieselov, ale tam treba zvazit hmotnost motora a skutocne velmi slabu dynamiku, plus neprijemny zvukovy prejav. To ze dlho trva kym sa zohreje a s tym suvisiace veci zanedbajme.
V tychto cenovych hladinach je mnohokrat fakt lepsie vybrat si nejaky schopny benzoauto s LPG. Plus felicia ma tu vyhodu, ze je toho vsade hromada a cokolvek sa s nou stane, opravi mu ju aj sused pred panelakom, ak ma doma desiatku kluc.
Diesel nie preto, lebo hromada ludi vidi diesel, nizka spotreba, vysoky tah a jazdia s tym jak magori. To sa tyka hlavne turbodieselov. Ine je to u hladkych dieselov, ale tam treba zvazit hmotnost motora a skutocne velmi slabu dynamiku, plus neprijemny zvukovy prejav. To ze dlho trva kym sa zohreje a s tym suvisiace veci zanedbajme.
V tychto cenovych hladinach je mnohokrat fakt lepsie vybrat si nejaky schopny benzoauto s LPG. Plus felicia ma tu vyhodu, ze je toho vsade hromada a cokolvek sa s nou stane, opravi mu ju aj sused pred panelakom, ak ma doma desiatku kluc.
S bravami opatrne. Kto chcete, nalistujte si tu moje starsie prispevky z cias, ked som mal bravu. Auto to nie je zle, ale ze by to boli zrovna drziaky, kde len tankujes a jazdis, to by som netvrdil.
JJ tiez poznam 2 pripady kde sa nedala opravit elektrika, dokonca, jeden uplne zhodny pripad bol to moj spoluziak zo strednej
a hadajte co som mal ja... 
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
bravu a bravo urcite nie, jedny z najhorsich fiatov... uz sme tu o tom toho cosi popisali...