Opticka siet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Opticka siet

Príspevok od používateľa Chalesnik »

Zdravim potrebujem poradit nejake zaklady i optickych sietach, co to som uz pogoogloval no stale mi vela veci neni jasne. Zhanal som aj nejake to skolenie ale zatial neuspesne. Takze za kazde rady budem vdacny.
1. Rozdiel medzi single a multimodom ja v praxi len vo vzdialenosti na ktoru sa daju pouzit ?
2. Ako zistim kolko vlaknovy mi treba opticky kabel ? popripade kolko vlakien sa vyuziva na prenos ?
3. ROzdiel v hrubke kabla je len rozdiel v hrubke izolacie popripade tienenia, alebo je to hrubka jednotlivych vlakien ?

Dakujem.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Opticka siet

Príspevok od používateľa vendo »

takze
multimod - jadro je hrubsie, opt vlna sa siri viacerymi modmi, vznika tu teda modova disperzia, lahsie sa don naviaze svetlo, daju sa pouzit LED ako zdroje, ma mensi dosah a typicky mensie rychlosti, je aj lacnejsie ofc
single - velke vzdialenosti, len jeden mod, treba laser ako zdroj, drahsie

kolko vlaknovy ti treba? mno, co chces prenasat
ak to chces ako "kabel na pripojenie do netu" staci ti jedno vlakno, v ktorom moze ist UP smer na jednej vln dlzke, a DOWN na druhej vln dlzke
alebo dve, jedno das len s up a druhe s down

kable a ich hrubka, zalezi na vela veciach, kolko trubiciek je vnutri, pripadne kolko miesta na zafuknutie dalsich, kolko vlakien, ake izolacie, ake tahove vlastnosti ma atd
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

chcem to pouzit na kamerovy system cize,tam by si odporucal co ?... bude sa to tahat po vonkajsku popripade v chranicke, ?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

co ja viem aky to ma byt kamerovy system?
vonku? vnutri? cez steny?
btw naco pripajat kamery optikou? nemal by si jednoduchsie klasicku metaliku?
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

je to vo fabrike kde su vacsie vzdialenosti, skorej som myslel kolko vlaknove by si odporucil ... dvoj ? ....ma to byt IP kamerak cca 18 kamier...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

vies, mne ide o to, ze kamery maju v 99% klasicku ethernet pripojku, naco teda to chces komplikovat a davat tam extra zariadenia na prevod na optiku? plus narabat s opt kablami, mas zvaracku?
a kolko vlaknove ti stale nepoviem, lebo neviem ako budu kamery umiestnene atd to sa takto proste povedat neda
jedine ako som vyssie napisal, staci ti jedno vlakno na jednu kameru ak budes mat system ktory vyuziva ine vln dlzky na UP a DOWN (co je bezne) alebo dve vlakna ak pojdu samostatne
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no chcem to robit tak ze bude jeden hlavny rack skade pojde optika do mensich rackou kde sa to bude cez konvertor robit na metaliku a az tak sa to napoji na kameru
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

stale nechapem naco optiku, poziadavky kamery zabezpeci metalika uplne v pohode, zbytocne tam montovat optiku a minat peniaze
ak mas 20 kamier a su nejako rozumne radene dalo by sa to vyriesit jedinym riser kablom (s 20 vlaknami napr) a ku kazdej len vytiahnut jedno vlakno (to by ale museli byt napr po obvode budovy a kabel by siel tiez po obvode celej budovy)
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukkas »

Tato optika co planujes ti to predrazi nehorazne... pokial su tie kamery od seba menej ako 100-200m tak by som to riesil vsetko len metalikou. Pripadne to zbuchnut priamo 5Ghz sietou ... bude to rychlejsie a podobne rychlosti ked to pustis na 40Mhz pasme mas 300Mb/s teoretickych.
Napísať odpoveď