Ložisko

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mamutv
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Ložisko

Príspevok od používateľa mamutv »

Nazdar chalani,chcem sa Vás spýtať,keď mám pokazené ložisko na mojom aute,koleso nie je vyhegané.Či zájdem na tom domov.Momentálne som v Bolzane,Taliansko a pôjdem do Banskej Bystrice.Je dáke riziko,že sa si mi to môže úplne domrviť v priebehu cesty?Ďakujem vopred za odpoveď.
Frikso
Darca
Darca

Re: Ložisko

Príspevok od používateľa Frikso »

Čo znamená pokazené ložisko?
Zelo_005
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Zelo_005 »

Tak prinajhoršom sa ti úplne zapeče na náboji, prípadne úplne vysype. Ale ak je koleso pevné a nemá vôlu do žiadnej strany tak zrejme počuješ len hluk pri jazde.
V takom prípadne to vydrží, na hlučnom ložisku sa dá ešte dosť pobehať. Ale zase to nieje zárukou toho že sa naozaj neprehreje a nezataví do náboja....

Takže ak len mierne hučí tak s tým prídeš na slovensko, ak už riadne hádže s kolesom tak jednoznačne vymeniť.
PROCHY 603
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa PROCHY 603 »

:roll: :shock:

Co v Taliansku nie su uz autoservisy??? Daj si to opravit v Taliansku. Lebo odtah na SK bude urcite drahsi jak oprava v IT.

Nabuduce napis aj AKE MAS AUTO!!! :oops: :cry:
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

PROCHY 603 napísal::roll: :shock:

Co v Taliansku nie su uz autoservisy??? Daj si to opravit v Taliansku. Lebo odtah na SK bude urcite drahsi jak oprava v IT.

Nabuduce napis aj AKE MAS AUTO!!! :oops: :cry:
ty si fest mudry.. to co zarobil v taliansku tak by pustil na servise..

co ti robi to lozisko? huci? ak ano, tak ako dlho uz huci lozisko?
PROCHY 603
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa PROCHY 603 »

:lol: :shock: FUXXO aspon netrep blbosti ze vymena loziska v taliansku stoji majland. :lol: :shock: :P

Mne je uplne jedno ci si to da opravit v IT alebo pojde na tom na SK.

Ale ked mu to prdne na dialnici v IT alebo A tak potom len bude hlava v smutku. :smt081 :smt081

Napis sem ake mas AUTO!!! Moj typ je ze je to koncern VW. fabia,felda,
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

mamutv napísal:Nazdar chalani,chcem sa Vás spýtať,keď mám pokazené ložisko na mojom aute,koleso nie je vyhegané.Či zájdem na tom domov.Momentálne som v Bolzane,Taliansko a pôjdem do Banskej Bystrice.Je dáke riziko,že sa si mi to môže úplne domrviť v priebehu cesty?Ďakujem vopred za odpoveď.
Obidem flame....
Neda sa s istotou povedat, ci sa nieco stane - moze - nemusi. Z mojho okolia co viem, loziska drzali aj ked zacali revat este dost dlho (radovo tisice km), ale zavisi aj od automobilu. Co je najhorsie, ze ty zrovna musis absolvovat "vysoko rychlostnu jazdu" co prave pri chytenom lozisku je to najhorsie... Pocas jazdy skus vystupit, a "opáč" koleso (disk) ci nieje extremne vrely oproti inemu (pochopitelne ze ked zabrzdis zo 130 na dialnici, zohreju sa vsetky disky, tak to treba nejak rozumne vymysliet).
No a ked to bude unosne, mozno by som to s prestavkami riskol v ramci minimalizovania rizik by som nadalej striedmo kontroloval disk. V pripade ze by bol ten disk fakt vrely (ledva sa ho dotknes) mozno by som zvazil servis, predsa len lozisko nemusi byt az tak extremne drahe a servis vybaveny lisom to zvladne za hodinu.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja som dovedna menil 3 loziska na 2 roznych autach. Raz to bola brava, kde som najazdil zhruba 5000, odkedy som spozoroval hluk do vymeny. 2x to bolo na audine, kde mi lozisko odislo v zime a vymena sla az na skoru jar. Okrem rad, ktore tu dal Hegy to mozes sledovat za jazdy aj podla zvuku. Nacate lozisko zo zaciatku len slabo huci, skor duni. Pri istej rychlosti to moze chytit rezonanciu a hluk zosilniet.
Ak je lozisko uz dost zle na tom, tak je ten hluk nepravidelny, pulzujuci /najma pri nizsich rychlostiach/, hluk uz nie je dunivy, ale skor to reve. Podobne, jak zotrvacnik.
Tolko z mojich skusenosti z jazd s nacatym loziskom.
mamutv
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mamutv »

Mám Fiat Marea Weekend.Začalo mi to robiť pred Bolzanom,keď som prichádzal.Autom pre istotu veľmi nejazdím,ale bol som skúsiť dlhšiu jazdu a disk nieje vrelý a po dlhšej jazde asi cca 20 km ten zvuk trošku stlmí.Ten servis by som asi preferoval.Horšie je to,že nemám kedy skočiť do dákeho obchodu s náhradnými dielami.Som v robote od rána do večera.Budem sa modliť,aby som prišiel bez problémov domov.Odchádzam o týždeň,tak skúsim dačo vymyslieť.Nie som automechanik chlapi,tak sa chcem spýtať,pri výmene ložiska treba vylisovať ložisko,či na Fiate je to dáko vcelku?Ďakujem za odpovede.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

To ti vydrží nerieš.
Zelo_005
Amateur
Amateur

Tam budú všetky nalisované na nábojoch.

Nato treba lis ale dá sa "vylisovať" aj kladivom. Respektíve kladivami... a nejako kovadlinkou, prípadne starým ložiskom, orechom do goly....
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Predne loziska su lisovane, zadne zvyknu byt iba srubovane.

Mne tiez daco nepravidelne huci a tvori rezonancie, ale nie je to hlucne, skor si to treba vsimat v pozadi; no ked to robi, tak citit to mierne na pedali, ze to rezonuje aj napravou.
Vacsinou je to ticho, avsak obcas zahuci vyraznejsie.

Je to lozisko alebo ulozenie pravej poloosi? Ulozenie poloosi vyzera takto
//foto patrí do prílohy
Zelo_005
Amateur
Amateur

Lenže takéto problémy riešiť cez fórum je len tipovačka. Najlepšie by bolo ak by si zašiel na zdvihák a skontrolovali nápravu-čapy, kotúče, platničky, homokinetické, tyčky riadenie....
Ak ti to trasie počas jazdy tak by som pozrel spodný čap, prípadne vrchné uloženie alebo aj ten čap riadenia. Vlastne to môže byť hocičo. Ak ti niečo hučí tak to bude ložisko. Ono zvykne hučať niekedy len pri určitej rýchlosti pričom pri ostatných rýchlostiach je ticho.

Alebo daj prevážiť predné kolesá....
Napísať odpoveď