Strata dokladov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
measter
Medium Expert
Medium Expert

Strata dokladov

Príspevok od používateľa measter »

Zdravim chcem sa poradit, stala sa mi taka vec. Cez vikend na feste som stratil doklady, stim ze stratu som isiel oznamit na miestnu policiu. Kde si ma pan policajt zapisal do ich knihy. Kde zapisal, ze som stratil OP, Vodicak, Karticku poistenca. Povedal mi, ze areal sa bude nasleujuci den prehladavat nechal som na seba kontakt. Pytal som sa ho, nepotrebujem nejake potvrdenie o strate povedal, ze nie som zapisany u nich. Tak som si povedal, ze je teda vsetko v poriadku. Isiel som do roboty nepracujem v mieste trvaleho bydliska, preto som mal v plane vybavit nove doklady az o tyzden a pol ked mam dovolenku.
Asi tyzden nato mi volal otec stim, ze ma hladal kurier DHL alebo UPS,ze ma pre mna nejake zmluvy alebo nieco od OVB allfinaz, ktore si mam prevziat alebo podpisat neviem otec viac nevyzistil kedze to bolo do vlastnych ruk takze kurier odisiel a ja netusim co to mohlo byt. Hned ako mi to oznamil tak som volal na cislo ktore som nasiel na internete mal to byt kontakt na policiu v tom meste aby som si overil, ze ci eviduju stratu mojich dokladov. Pan policajt na telefone o nicom nevedel a a ked hladal nejaky zaznam nic nenasiel. Bol som v soku, hned na druhy den som vzal dovolenku, cestoval cez polku Slovenska aby som osobne zistil, ci moju stratu vobec eviduju. Pan policajt za okienkom kde som tyzden do zadu stratu oznamoval, sa pozrel do ich knihy a nasiel to tam. Trochu sa mi ulavilo. Zase som cestoval do miesta trvaleho bydliska stim, ze si pojdem na obvodne okresne riaditelstvo vybavit nove doklady. Kde mi oznamili, ze potrebujem papier o strate OP, som nemal a mam ist na obvodne policajne oddelenie spisat stratu OP. Ked som tam prisiel oznamil co sa stalo, policajt nechapal to, ze mi v ten den nedali papier o strate OP a nezablokovali ho proti tomu aby sa dal zneuzit. Spisal som zapisnicu o vsetkom co sa stalo ale nedali mi kopiu je to normalne? Takze tyzden si niekto veselo behal s mojim OP a caroval. Co mi hrozi je to normalny takyto postup? Co vsetko mohli na moj OP vybavit?
Vdaka za nazory.
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Strata dokladov

Príspevok od používateľa wladas »

Policajtovy sa nechcelo spisovat byrokraciu tak to zahral ze sak nepotrebujes nic.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Vies to je tak. Policajti velmi dobre vedia ze s cudzim OP sa daju narobit podvody. Ale na druhej strane si niektori menej zodpovedni robotu snazia zjednodusovat. Mne sa tiez stalo ze mi nechceli vydat doklad o tom ze som nahlasil stratu OP,vyhovarali sa ze sa im strieda sluzba a pod. ze nech pridem zajtra. Za ten cas by hocikto dokazal s tym OP nabrat kopec tovaru na splatky bez toho ze by som vedel dokazat ze som to nebol ja, bol by to velky problem z ktoreho sa clovek len tak nevyvlecie.
Ja som to vtedy vyriesil tak ze som isiel hned na inu stanicu kde mi bezproblemov doklad vydali.
Na doklady treba davat vzdy pozor! Nikdy nedavat z ruky inej osobe bez toho aby ste vedeli co s nim bude robit! /a aj priamo videli/.
Co s tym OP mohol pachatel urobit za tyzden? Cokolvek,podvody prakticky v hocijakej vyske,to mozno zistis az o mesiac-dva ked zacnu chodit upomienky od splatkovych spolocnosti a ty nebudes mat doklad ze si ten tyzden uz OP nemal,pravdepodobne budes musiet vsetko splacat aj s urokami..Dufaj ze sa nic take nestalo.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

A ty si mal kde hlavu, ked si vtedy vobec nerozmyslal a nevyzadoval si kopiu toho, ze si ta hodil do systemu atd. Teba vyjadrenie policajta nema trapit, ale vzdy o strate dokladov aj cohokolvek podobneho si pytaj kopiu o tom, ze to eviduju atd.

Taktiez je to scasti problem policajta ale aj teba. Teraz budes mat opletacky s tymi zmluvami, ktore na teba daky sikovny clovek uz povybavoval. Dufaj v to, ze ti policajti ti daju nejaky papier, ktory ti pri zruseni tych zmluv a ktovie coho vsetkeho budu vsade akceptovat.

Ale ako vravi gogo, tyzden je velmi dlhy cas. Tam mohol chlap hocico zobrat a uzivat si to teraz. Ty sa o tom dozvies ale o dost neskorsie
Komisar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Komisar »

Namiesto obcianskeho sa vydava papier ktory zaroven sluzi ako nahradny doklad totoznosti, je dokonca verejnou listinou, na dobu myslim 30 dni s ktorym vybavis potom novy OP.
Nasledne po procesnej stranke - PZ ihned informaciu o strate zaznaci do informacneho systemu evidencie dokladov a prislusnych knih ktore nato vedie. Ochrana pred zneuzitim obcianskeho fakticky neexistuje, iba jeho majitel bude kryty, ze v dany den nahlasil jeho stratu alebo kradez...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

gogo956 napísal: Za ten cas by hocikto dokazal s tym OP nabrat kopec tovaru na splatky bez toho ze by som vedel dokazat ze som to nebol ja
To je kravina. Ze si to nebol ty dokazes uplne jednoducho. A sice podla podpisu na zmluve.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Až také jednoduché to nie je. Na to potrebuješ znalecký posudok. Súdny znalec potrebuje na porovnanie podpisu istý počet ďalších podpisov (15-25 minimum), ale samozrejme nie na mieste vytvorených, ale iných. Čiže v týchto prípadoch sa vždy naháňajú všetky možné zmluvy, preberacie doklady a proste čokolvek, čo si za posledné obdobie podpisoval, keďže to nemôže byť moc staré, nakoľko podpis sa životom, hlavne mladého človeka mení.
Áno, v konečnom dôsledku sa to časom zrejme potvrdí, ale určite to nie je ľahké ako facka.
Ryan Giggs
VIP
VIP

A? Pozbierať par zmluv, ktore maš doma v zasuvke je naozaj nehorazny problem...
ColdRain
Addict
Addict

Neviem ako ty, ale ja nepodpisujem desiatky zmlúv každý deň aby som mal za každý rok života zo desať...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ryan Giggs napísal: To je kravina. Ze si to nebol ty dokazes uplne jednoducho. A sice podla podpisu na zmluve.
-kravina? takychto pripadov su na Svk stovky a dotycni ktorym zneuzili doklady mavaju velki problem
dokazat ze to neboli oni, pripady sa tahaju dlho a su velmi stresujuce pretoze az do skoncenia vysetrovania zostava dlznikom. Nehovoriac o tom ze aj skuseni grafolog moze mat problem s potvrdenim pravosti podpisu, nie je totiz problem napodobnit podpis ked clovek ho ma nakresleny na OP.
Taketo sa veci nemozu podcenovat, asi si nikdy s takymito pripadmi neprisiel do kontaktu, ja ale ano a casto.
Ryan Giggs
VIP
VIP

ColdRain napísal:Neviem ako ty, ale ja nepodpisujem desiatky zmlúv každý deň aby som mal za každý rok života zo desať...
Takze nemas zmluvu s operatorom ci uz kablovym, telefonnym, nemas zdravotne poistenie, podpis mas v pase, na bankokartach, podpisujes prevzatie obcianskeho, vodicaku atd.

gogo:
to ze sa nejaky pripad taha dlho (a takyto sa samozrejme bude), je stresujuci, je to neprijemne a neviem co este je hadam jasne. Ale neznamena to ze sa to neda jednoducho dokazat. Alebo ze su z toho nejake "velke problemy". Ani neviem co to je. Pleties dokopy nesuvisiace veci. A uz vobec netusim odkial si nabral ze s niecim takym som sa nestretol. Skuseny grafolog nemoze mat problem. Nehovoriac o tom ze zlodej bude asi tazko skumat tvoj podpis aby ho vedel dokonale, castokrat ani nema ako vediet aky podpis mas takze na nejaku zmluvu naskrabe cokolvek co s tvojim podpisom nemusi mat absolutne nic spolocne. Plus v niektorych pripadoch pomozeaj bezpecnostna kamera, podla ktorej sa da zistit ze som tam v inkriminovany moment vobec nebol ja.
ColdRain
Addict
Addict

Všetky uvedené zmluvy majú u mňa už aspoň 5 rokov, takže nie, aktuálnu by som našiel možno jednu-dve zmluvy. Rovnako pas mám už pred koncom platnosti, vodičák ma ešte viac ako tie zmluvy, čiže skutočne za obdobie posledného roka-dvoch je tých zmlúv dokopy možno 5. A ver tomu, že skúsený grafol´g súdny znalec ti málokedy povie "bez problémov", už som mal tú česť podielať sa na riešení prípadu zneužitia dokladov, takže skutočne viem, že to nejde len tak ľahko a jeden by neveril ako málo sa archivujú záznamy kamier keď po pol roku začnú chodiť upomienky...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ryan Giggs

nerozumiem preco pises ze pachatel nema moznost poznat tvoj podpis ked je uvedeny na OP?
/tema sa vola "Strata dokladov"/.
Druha vec je, ze velka cast ludi sa nepodpisuje vzdy rovnako, ked im das s odstupom casu sa podpisat 10x a medzi ne das aj 10x podvodny podpis, tak chcem vidiet toho grafologa s akou presnostou urci ktore podpisy su prave a ktore falosne.
A teraz k tej kamere: neviem ci vies, ale zaznamy sa uchovavaju iba velmi obmedzenu dobu, nehovoriac o tom, ze podvodnici poznaju sposob ako doklady zneuzit bez toho aby museli ist pred tu kameru./samozrejme nebudem dalej rozvadzat aby to niekoho nahodou neinspirovalo/.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja sa napr. podpisovať neviem a podpisujem sa stále inak, čiže grafológ by sa zapotil.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zamknuté