Pneumatiky & Disky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Pneumatiky & Disky

Príspevok od používateľa Hegy »

kua tie moje poziadavky :lol:
tak budem musiet ist na ukor gripu no... co nerad... ale nemozem mat vsetko a kupovat 3 sady pneu za sezonu neznie lakavo..
(ps. nehladam semislicky, hladam nejaky kompromis cize v klude ak ta nieco napada z civilnych modelov, u ktorych sa da povedat ze maju dobry pomer vydrz/vlastnosti a su v normalnej cene.. to by bolo fajn :) )
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ja Ti rozumiem, ale nieco civilne so sportovym gripom, tvrdsou zmesou kvoli vydrzi a dobrymi vlastnostami aj na vode a este k tomu za hentake peniaze sa urcite nepredava, to by mali potom obute vsetci :P musis si vybrat, co uprednostnis :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

ved hovorim, priority su dane, mozme odkusovat z kolaca "jazdne vlastnosti" ale cena by mala byt do 100€ kus a zmes tak na tych 30-40 ajtak prevazne jazdim s tym dialnice takze to by nemalo byt az tak nerealne...
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Ake pneu na zimu by ste odporucili? Chodievam vacsinou dlhsie trasy po dialnici, alebo okresky. V TP mam zapisane 205/65 R15 alebo 205/60 R16. Priklanam sa k prvej variante. Resp. momentalne mam obute 195 / 65 R15 (ktore uz dosluhuju). V tomto rozmere je ovela lepsi vyber a uzsie zimne pneu by som skor povazoval za vyhodu, to, ze nebudu v TP ma netrapi. Vedeli by ste mi poradit nejaky rozumny kompromis medzi cenou / kvalitou a zivotnostou? Nebudem jazdit rally, ale ani nechcem chodit do 15° zakruty rovnakou rychlostou. Dakujem. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

MFa: Zalezi od ceny, bud kupis Matarodky ci Barumky za 55 eur alebo si priplatis za nieco lepsie. Od 70 eur zacinas na znackach ako Dunlop, Continental, Goodyear, Bridgestone..., tu by som si pozrel asi ADAC testy a zvazil, ci dam za pneu 55 eur, 70 eur alebo priplatim za kvalitu a dam 90 eur. Osobne si myslim, ze Matador ci Barum postacuje vacsine ludi, ale ak obetujes par eur, tak uz by som isiel do niecoho lepsieho.

//autoeditácia príspevku (13 Mar 2014, 1:10)
Novy test letnych pneu: http://auto.sme.sk/c/7132651/v-teste-le ... ign=temsek
spec
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa spec »

Mal som Kumho Ecsta ale niekde som sekol na nasich krasnych cestach takze mam na boku bublinu,nechcem riskovat tak som objednal Pirreli Pzerro rosso assimetrico 265 35 18 ,mate niekto s nimi skusenost?Cital som ze by mali byt celkom dobre aj ked starsia pneumatika uz.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

od Kumho mam objednane semislicky Ecsta XS, uvidime, co to bude za zmes, tie mozem potom zrecenzovat...

p zero nero asimmetrico su v pohode, na bezne jazdenie dobra volba... povodne som cital, ze si objednal p zero corsa asimmetrico, to je uz ine kafe...

//autoeditácia príspevku (27 Mar 2014, 15:48)
RATZINGER666 napísal:po prezuvani mi tu z aut zostanu nejake gumy, ktorych sa chcem zbavit, tak ak by to niekto z fora chcel, napiste mi:

205/50 15" Toyo Proxes R888, zmes GG medium, semislick, homologizacia, 6ks, stav nic moc, max. na dopalenie, drift, mozno nejaky slalom, boky ok, rozpisem to, ak by to niekto chcel... cena: zdarma za odvoz vsetkych 6ks... do kosa by som ich hodil hned, ale kedze jedna nova stoji pomaly 200e, mozno to nejakeho zacinajuceho driftera na skusku potesi...

225/45 17" Goodride (nejaka cina, model neviem, na vode su na cinu celkom fajn, na suchu priemer), 4ks, dezen 80%, cena: dohodou...

195/50 15" Matador Elite 2 alebo 3, 2ks, stav: najazdenych 2000km, cena: dohodou

215 alebo 225/45 17" zimaky na jednu sezonu, 4ks, dezen aj znacku pozriem, ale tusim su to Conti... cena: zdarma za odvoz vsetkych 4ks

odber: PB
...no co, vyhadzat to do kosa?

// o tie sliky mi ktosi pisal SS este minuly rok, len uz neviem kto, ozvite sa...

//autoeditácia príspevku (11 Júl 2014, 17:32)

...pribudli este nejake Fuldy 235/60 16" 100H, najazdenych par km...
Koothrappali
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Koothrappali »

Zdravím vás. Chcem sa informovať o nejakých veciach čo sa týka výmeny kolies na aute. Som v tomto začiatočník tak preto to chcem radšej urobiť poriadne ako keby som to mal začať meniť sám a nejak to pokašľať. Moja otázka znie. Ak chcem vymeniť kolesá napríklad z 15/16tiek
na 18tky
čo je k tomu potreba? Môžem normálne vymontovať staré a nahodiť nové kolesá + vyvážiť ich a jazdiť alebo je potreba nejak dvíhať auto alebo ho znižovať či robiť nejaké zmeny? Otom že to treba zapísať do techničáku viem ale zaujímajú ma skôr tie veci ktoré musím vykonať aby som to mal v poriadku a aby niečo nevadilo pri klasickej jazde :) Predom ďakujem za odpovede

//foto patrí do prílohy
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

toto bude zabava... to chces na to Caddy??

najskor si skontroluj, co mas v TP... potom napis oba rozmery pneu...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Zistit u dealera aka alternativne rozmerry sa daju zapisat (vychadza z technickych proporcii toho daneho automobilu) no a treba si vybrat nejaky rozmer, kupit disky, pneu a potom to uz nejak dopapierovat.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ktoré pneu si mám vybrať? Rozmer 175/70 R13...
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Zimne, ci este na leto?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ešte leto, ale môžte už poradiť aj zimné, budem meniť tento rok obe sady...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to na tu 306? ake trasy jazdis?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...jj 306...trasy väčšinou mesto, prípadne medzimesto do 30km...záleží na tom? Keby som ti napísal, že jazdím po diaľnici, poradil by si mi niečo iné? Na budúci rok si kúpim asi aj diaľničnú a budem chodiť po diaľnici, tiež ale iba cca 30 km trasy...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ano, vcelku zalezi aj od auta, aj od tras... a ak ide aj o rozpocet, poobzeral by som sa po niecom jazdenom a z toho pripadne vyberal...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...o rozpočet nejde, chcem niečo nové...rátam, že to bude nejak rozumne, nie aby jedna guma stála 200€...niečo obstojné na bežné jazdenie, cena max. 50€ za gumu (v krajnom prípade 60)...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pri tom rozmere su rozdiely v cenach male. Ja som to riesil tak, ze som letne kupil lacnejsie - Barum Brillantis 2, pretoze viem, ze v lete sa so svojim autom k ich hraniciam asi ani nepriblizim ako na suchu, tak aj na vode. Patria ku gumam, ktore by sa mali menej opotrebovavat. Kolega mal nejake Matadory a polovicu z nich zjazdil za sezonu, co sa mu vraj nikdy predtym nestalo :)
Zima je ina, vtedy sa na hranicu moznosti gum dostanes s hocicim, preto som volil Good Year Ultragrip 8, sice boli asi 2x drahsie ako najlacnejsie gumy, ale pri R14 to spravilo rozdiel mozno 100 € a to za vacsiu istotu na snehu stoji.
Takato je moja filozofia, povazujem to za idealny kompromis medzi bezpecnostou a nakladmi na pneu.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

fuha, no za 50-60e za gumu si uz mozes vybrat v tomto rozmere naozaj cokolvek... rainexperty, contact3, gt3, p3000, ziadnymi nic nepokazis...

zo zimnych sa tiez da vybrat, ale to si este pockame na tohtosezonne modely...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...dakujem, zoberiem tie contact3...
Napísať odpoveď