hybrid
Re: hybrid
co si predstavujes pod hybridom? kazdy druhy peugeot je hybrid..
Hybrid by mal byt primarne benzinak/dizlak ktory rekuperuje ele.motormi v bubnoch brzdnu energiu do bateriek a nasledne pri zrychlovani dopomahaju tie ele.motori. Niektore modely maju aj rezim cisto na ele.ale nieje to ziadne terno. Skor len nejaka jazda po meste.
Mame Toyotu Prius 3.gen, pytaj sa 
Kolega ma Auris, mozem sa opytat ak chces...
Super 
Zaujimalo by ma asi vsetko,ako ste spokojni, jazdne vlastnosti mest/dialnica,spotreba akykolvek postreh,netreba preradovat..
Zaujimalo by ma asi vsetko,ako ste spokojni, jazdne vlastnosti mest/dialnica,spotreba akykolvek postreh,netreba preradovat..
Akurat som sa vratil z prveho vacsieho vyletu na nom (2700km po Taliansku), takze mozem mimo bezneho pouzivania zhodnotit aj taketo vyuzitie. Mame teda Toyotu Prius 1.8 HSD, rv 2010, tj 3. generacia. Najazdenych ma momentalne 76tis km. Spokojni sme zatial velmi, kupovana bola z druhej ruky z nemeckeho Toyota salonu, kde sme vtedy dostali rocnu zaruku. Zatial bola robena iba bezna udrzba tj olej a filtre, ktora vychadza v autorizovanom servise na 149eur. Toto auto sa ti bud paci, alebo si o nom myslis, ze skaredsia od neho je len Multipla
Ja osobne som bol spociatku toho druheho nazoru. Mozno to bolo aj tym, ze sme doteraz ine ako nemecke auto nemali a tak sme zvyknuti na trochu konzervativnejsie tvary. Po precitani x recenzii, zahranicnych for (najma priuschat.com), sme sa ale rozhodli, ze pre nase vyuzitie to bude to prave orechove. Auto ma automaticku prevodovku s jednym stupnom tzv. variator (CVT). S tymto typom prevodovky som mal skusenost iba v Audi A4, kde ma jej chod velmi nepresvedcil. Vtedy som ale od auta ocakaval nieco uplne ine. Teraz mi ide hlavne o bezpecie a spolahlivost, to ze to ma vybornu spotrebu je len dalsie plus. Jazdne vlastnosti som si vyskusal na okreskach v Taliansku, kde som sa previezol na ukazkovych horskych cestickach plnych obrovskeho stupania, klesania a 180 stupnovych zakrut. Neocakaval som od tohto auta vela, ale toto bolo jednoducho zle. Na taketo cesty nie je vobec stavane. Preslo ich bezpecne, to ano, ale isiel som pomaly. Pri vacsej rychlosti auto z tychto zakrut vynasalo a jednoducho to nebolo ono. Akceleracia do prudkych kopcov vpodstate z nuly bola ale v rezime PWR (nebudem rozoberat, v recenziach je toho o rezimoch popisane dost), vyborna. Auto islo lahko, nemal som pocit ze by sa trapilo, vykonovo by som to porovnal s 2.0TDi od koncernu. K spotrebe, dlhodobu spotrebu mame 4,3l/100km (4,6l/100km podla tankovania plna-plna). Toto je spotreba v 70% mesto, kde auto ide vacsinou na elektriku pokial je to mozne. Rovnaku spotrebu som ale spravil aj na tejto trase, musim ale povedat, ze na dialnici som isiel tempomatovych 115kmh, co je u tohto auta GPSkovych 107kmh. Maximalna spotreba bola 6.5l/100km, kde bol na dialnici nastaveny tempomat na 140kmh (znova, okolo 130kmh GPS). Rychlejsie s nim nejazdime, jedenkrat bola vyskusanych maximum a to bolo okolo 185kmh dole kopcom. Ak chces spolahlive auto s nizkou spotrebou, ktore je v nasich koncinach jedinecne a nevidis ho na kazdom parkovisku, tak by som ti ho rozhodne odporucil. Musis si ale urcit, na co vlastne auto chces pouzivat a ake su tvoje najcastejsie trasy. Ak je to prevazne dialnica, tak je hybridny pohon zbytocny, pretoze tam je vyuzivany uplne minimalne az vobec. Do mesta a na okresky ja osobne uz ine ako hybridne auto nechcem 
-
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
Bratranec z druhého kolena má Toyota Prius 1.5 hybrid 2007, dovezené z USA na SR no nič moc podľa môjho názoru po motorickej stránke, lebo sekvenčná automatická prevodovka, akurát ta spotreba je celkom ideál.
presne také isté - http://toyota-prius.autobazar.eu/15-id4891457.html
jazdil som tým, no nechcel by som mať nikdy také auto
presne také isté - http://toyota-prius.autobazar.eu/15-id4891457.html
jazdil som tým, no nechcel by som mať nikdy také auto
"lebo sekvenčná automatická prevodovka"? Priusy sekvencnu nemaju, maju variatory, viac si o nich mozes precitat tu: http://zavolantom.autovia.sk/2009/12/03 ... revodovka/
Motor v gen 2 priuse je objemu 1.5 a to je skutocne slabe, tiez sme sli do tretej generacie iba kvoli silnejsiemu motoru. Do mesta si ale lepsie auto predstavit neviem. A tak ako som pisal, na dialnice toto auto nie je, takze ak boli tvoje jazdy prevazne dilanicne tak je samozrejme, ze si nebol spokojny
Motor v gen 2 priuse je objemu 1.5 a to je skutocne slabe, tiez sme sli do tretej generacie iba kvoli silnejsiemu motoru. Do mesta si ale lepsie auto predstavit neviem. A tak ako som pisal, na dialnice toto auto nie je, takze ak boli tvoje jazdy prevazne dilanicne tak je samozrejme, ze si nebol spokojny
-
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
ale čo je na tom zvláštne, že ten môj bratranec, čo má to auto, tak jazdí doslova otrasne, a zatiaľ sa to auto ešte ani raz nepokazilo, nemalo žiadnu závadnú poruchu, aby sa to auto mohlo pohnúť, len jedna vec ho na tom serie, že niekedy, keď chce naštartovať, tak nemôže, pretože slabá baterka, ak viem, tak hybridné motory majú samodobíjanie vplyvom účinku bŕzd?
Nema zmysel Ti nieco pisat, pretoze vobec netusis co ako a preco v tom aute funguje