poradte mi prosim skoda superb 2.5TDI V6 114kw
poradte mi prosim skoda superb 2.5TDI V6 114kw
Zdravim vas prosim vas pomozte zdielajte vase nazory ohlade mojho problemu z autom,
zacalo sa to tym ked som vymenil olej na aute , ked som vypustil olej tak som isiel bez oleja na prazdno asi takych len 20m len aby som preparkoval auto (som si vedomy toho aky som blbec.) a odrazu zacalo buchat do motora , teraz ma motor taky zvuk bije do toho klak klak klak. Skusil som sa opytat par ludich a chyba moze byt mozno.klukovka, alebo ventily ci daco podobne.. prosim zdielajte vase nazory. Dakujem vam.
zacalo sa to tym ked som vymenil olej na aute , ked som vypustil olej tak som isiel bez oleja na prazdno asi takych len 20m len aby som preparkoval auto (som si vedomy toho aky som blbec.) a odrazu zacalo buchat do motora , teraz ma motor taky zvuk bije do toho klak klak klak. Skusil som sa opytat par ludich a chyba moze byt mozno.klukovka, alebo ventily ci daco podobne.. prosim zdielajte vase nazory. Dakujem vam.
Re: poradte mi prosim skoda superb 2.5TDI V6 114kw
no ved tak ako hovoria, klukovka, ventily, turbo, vacky bud len niektore alebo vsetko naraz, ty sice urobis len 20 metrov ale auto ide 1500ot/min, teda vsetko sa niekolkosto krat nasucho otocilo.
Na totálku to ešte nebude ked ten motor ide naštartovať a "len" klepe.
Ale zrejme to budú ventily, respektíve vačková/é hriadeľ/e a ventily. Turbo by nemalo dostať až tak na frak ak si motor nevytáčala ale to veľké riziko tam aj tak je.
Takže rozobrať hlavu a na generálku. Nabudúce už budeš vedieť že treba takéto auto odtláčať....
Ale zrejme to budú ventily, respektíve vačková/é hriadeľ/e a ventily. Turbo by nemalo dostať až tak na frak ak si motor nevytáčala ale to veľké riziko tam aj tak je.
Takže rozobrať hlavu a na generálku. Nabudúce už budeš vedieť že treba takéto auto odtláčať....
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Malo… keby si presiel aspon 80 metrov, tak by Ti to klepanie prestalo 
chcel by som pridat este kratke video toho ako to vlastne je pocut teda ten zvuk motora:
piste vase nazory co si myslite ... dakujem vam
piste vase nazory co si myslite ... dakujem vam
No jak starý traktor...
Ale mne to pripadá že to budú tie vačky/ventily. Čo ti k tomu poradíme.... daj do servisu ak to chceš spraviť. Dajú dole hlavy a na repas...
Ale mne to pripadá že to budú tie vačky/ventily. Čo ti k tomu poradíme.... daj do servisu ak to chceš spraviť. Dajú dole hlavy a na repas...
Mal by si to predať do AAA a kúpiť si druhé.
Zrovna mám jedno na predaj, je to ten istý motor a verzia Elegance.
Sry za OT.
A k téme.
Môžu to byť priamo ventily, alebo tzv hydroštely - zdvihátka ventilov. Výmena by nemusela byť až tak drahá ak by ostatné bolo v poriadku. V každom prípade by si to už mal dať odborníkovi a ten ti povie či sa to oplatí robiť alebo nie.
Zrovna mám jedno na predaj, je to ten istý motor a verzia Elegance.
Sry za OT.
A k téme.
Môžu to byť priamo ventily, alebo tzv hydroštely - zdvihátka ventilov. Výmena by nemusela byť až tak drahá ak by ostatné bolo v poriadku. V každom prípade by si to už mal dať odborníkovi a ten ti povie či sa to oplatí robiť alebo nie.
Hydroštely su prve narade potom ventily potom vačka a tak kup holomotor a prehod a vude šetko ok potom to predaj kup si bicykel a uz vzivote nesadaj do auta bez oleja