Umývačka riadu

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
NHISPVM
Star
Star

Umývačka riadu

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Zdravím, chcel by som si zaobstarať umývačku riadu, pretože ma nebaví už umývať riad... :D No vôbec neviem podľa čoho vybrať nejakú umývačku... Otca napadlo iba také časovanie, že kedy sa autoaticky zapne (ako na práčke) keďže v noci máme lacnejší prúd, tak máme to takto nastavené na veľa spotrebičov aby sa zapínali v noci... A inak, neche umývačku čo sa umiestňuje do linky, ale takú samostatnú väčšiu (hádam viete čo myslím... :) ) Finančný strop, tak do 350 € radšej nejakú šetrnejšiu, s dobrou kvalitou... :)

a čo ďalej si všímať a podľa čoho vybrať ? Máte prosím vás nejaké rady, typy etc. ? Vďaka za pomoc :)
Zelo_005
Amateur
Amateur

Re: Umývačka riadu

Príspevok od používateľa Zelo_005 »

Prepáčte za offtopic ale viete mi niekto vysvetliť ako sa počíta spotreba toho nočného prúdu?
Ako ten elektromer vie či je alebo nieje noc? :)
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa wladas »

Elektrarne do nocneho prudu pustaju signal ktory hodiny prepina na nocne pocitanie. Dokazu to aj spotrebice vyuzit ako napr bojler a pod. Vola sa to HDO (hromadne dialkove ovladanie)
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

umyvacka je super ale daj si pozor na tieto veci:

1. vnutorne rozmery - neviem teda co sa chystas umyvat, ale v niektorych pripadoch je NAJvacsim umenim natlacit riad do umyvacky tak aby vsetko spravne sedelo, ak mas presuvanim a ukladanim riadu stravit 10min aby si ho spravne ulozil tak to straca vyznam, viem ze my mame napr. mensiu umyvacku, a taky nedelny obedovy riad je celkom umenie naskladat do nej - ako zmesti sa ale to "tlacenie" ho do nej je otrava.

2. kosik na pribor - popozeraj si otvory na nom - plati to co hore... aby som mal ukladanim do kosika stravil 5min je otravne.

3. pracie programy (napr. ten najkratsi ak ma trvat 55min, je dost dlhy...), spotreba (naplni, vody a energie), a hlucnost(v zavislosti kde je ulozis nech ta nerusi)
NHISPVM
Star
Star

Veľká vďaka a ešte k tým programom, aké by mala mať ? Čítal som, že niektoré majú hygiene plus atď. a ani neviem čo to je :D Takže ktoré programy, by umyvačka mala určite mať ?
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

ešte doplním, keď si spomenul košík na príbor - dnes už by som uprednostnil umývačku so "šuflíkom" na príbor, kde sa lepšie umyje
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

NHISPVM napísal:Veľká vďaka a ešte k tým programom, aké by mala mať ? Čítal som, že niektoré majú hygiene plus atď. a ani neviem čo to je :D Takže ktoré programy, by umyvačka mala určite mať ?
Tak z vlastnej skúsenosti používam najviac "normálny" program - ten tam bude asi určite :D, potom "quick" ten trvá 38 min. - keď potrebuješ rýchlejšie niečo umyť, a intensive - na silnejšie znečistený riad, napr pekáč a pod. Ale aj tak si myslím že tieto 3 programy bude mať určite asi každá umývačka. Ináč ďalej čo máme napr Eco (hrozne dlho to umýva.. asi 180 min pokiaľ si dobre pametám) a glass, nevyužívame vôbec.
NHISPVM
Star
Star

Vďaka, tak so dal na vaše rady a hľadal na nete a našiel som tieto, ktoré by celkom vyhovali cenovo a tak... :) Čo vy nato ? Ktorú by s te z týchto odporučili ? Porpípade niečo iné, ktorú som nenašiel a je lepšia ako mnou nájdené ?

1. http://www.okay.sk/siemens-sn25m883eu/
2. http://www.okay.sk/siemens-sn25m289eu/ (+)
3. http://www.okay.sk/bosch-sms50l12eu/ (+)
4. http://www.okay.sk/beko-dfn-6838/
5. http://www.okay.sk/amica-zwm646ie/ (+)

Viac menej sa rozhodujem medzi týmito tromi kde som dal pluska za link
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

etc. napísal: Tak z vlastnej skúsenosti používam najviac "normálny" program - ten tam bude asi určite :D, potom "quick" ten trvá 38 min. - keď potrebuješ rýchlejšie niečo umyť, a intensive - na silnejšie znečistený riad, napr pekáč a pod. Ale aj tak si myslím že tieto 3 programy bude mať určite asi každá umývačka. Ináč ďalej čo máme napr Eco (hrozne dlho to umýva.. asi 180 min pokiaľ si dobre pametám) a glass, nevyužívame vôbec.
mam asi rovnaku znacku, rovnake programy mam aj ja... to eco bezi dlho a umyva riad takmer vlaznou vodou, takze sami viackrat stalo ze to ani neumylo poriadne.. quick program vacsinou staci
Napísať odpoveď