Vojnove zlociny USA/Rusko

Diskusie na politické témy...
butthead
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Vojnove zlociny USA/Rusko

Príspevok od používateľa butthead »

tak na margo nasledujuceho clanku zakladam tuto temu, kedze som nenasiel...

http://euserver.parlamentnilisty.cz/Art ... valek.aspx

s akymi vojnami ne/suhlasite?

//Edit:
Wiki USA vojny- http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wa ... ted_States
Wiki Ruske vojny - http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wa ... ing_Russia
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Vojnove zlociny USA/Rusko

Príspevok od používateľa beardie »

butthead napísal:s akymi vojnami suhlasite?
s obrannymi...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wa ... ing_Russia
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

no niektori pokladaju za najlepsiu obranu utok

//foto patrí do prílohy
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ked uz, tak obrana rusky hovoriacich obyvatelov
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

predpokladám, že do témy sa nezapojí ani jeden užívateľ fóra, čo líže obamovi anál až po gule :D
btw k+ za založenie.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

butthead napísal:no niektori pokladaju za najlepsiu obranu utok
tak aj po piatky krat sme dam tento obrazok :)

hrban, a vies ako cierne gulky dobre chutia?
Prílohy
rusocraty.jpg
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

njn, hlanvé je, že všetci tí čo oslavujú tak obamu, sú buď absolútne nevzdelaní, alebo niečo podobné ako američania (IQ 90) alebo niekto, čo vôbec neovláda hisóriu....
Veď USA je tam kde je len kvôli WWI a WWII a že sa ich vojna vôbec nedotkla (útok na jeden smiešny prístav a majú o tom oscarové filmy o WWII :lol: ), priam naopak, len sa na nej nahrabali tak ako sa nahrabali všade do čoho strkajú nos...
Asi potrebjú znova vojnu v európe aby predali nejaké staré zbrane a na koniec dojdu ako najvačší spasitelia.

//autoeditácia príspevku (07 Aug 2014, 18:41)
Btw kto vie odkiaľ došla tá idea pridať ukrajinu do EU ?
veď keby sa to stalo, tak sa tam musí napumpovať viac ako do grécka aby ten štát vôbec mohol existovať v EU. aj bez vojny boli zadĺžení až po uši a nehovoriac o tom, koľko by sa muselo investovať do infraštruktúry aby sa ukrajina dala vôbec použiť smerom na západ...
To bol úplný ko*ot zo strany EU, veď by to položilo snáď aj ekonomiku nemecka...

2jackb: ten obrázok mi vadí menej ako predĺženie studenej vojny...
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

nechceš Ukrajinu riešiť v príslušnej téme? :) resp. ty si ju aj prebehnúť môžeš
jackb
Redeemer
Redeemer

ten obrazok je reakcia na buttheada

a dakujem za zaradenie. si ako jedna uzivatelka fora. ta ma tiez nekutocny pozorovaci talent a schopnost tvorby psychologicky profilov.

jediny rozdiel medzi Ruskom a US je ten, ze meno blbca v Bielom dome sa pravidelne meni. ak sa oligarchovia nenaseru za sankcie, tak Putin v Kremli dozije
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Najviac sa mi paci, ako Slovac oznacuje amikov za hlupakov s IQ 90 (viz hore) .. no pritom zabuda na to, co mame na Slovensku..

Vyjadrim len svoj nazor;
Nesuhlasim so ziadnou vojnou ako takou, pretoze trpia len nevinni ludia, no co sa tyka faktov tak Rusko ma na krku vojnovych zlocinov podstatne viac ako USA..
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

jackb napísal:ten obrazok je reakcia na buttheada

a dakujem za zaradenie. si ako jedna uzivatelka fora. ta ma tiez nekutocny pozorovaci talent a schopnost tvorby psychologicky profilov.

jediny rozdiel medzi Ruskom a US je ten, ze meno blbca v Bielom dome sa pravidelne meni. ak sa oligarchovia nenaseru za sankcie, tak Putin v Kremli dozije
Co riesis meno jednej babky? V US je situacia taka, ze vnutornu politiku riadi aj tak kongres, takze je absolutne jedno, aka babka je zvolena za prezidenta. Obama ma vpliv jedine na zahranicnu politiku a aj to len scasti.
jackb
Redeemer
Redeemer

Korag napísal: Co riesis meno jednej babky? V US je situacia taka, ze vnutornu politiku riadi aj tak kongres, takze je absolutne jedno, aka babka je zvolena za prezidenta. Obama ma vpliv jedine na zahranicnu politiku a aj to len scasti.
za vladnutia Putina ako prezidenta: Clinton, Bush jr., Obama. takze sa babka zmenila trikrat. to je moj navacsi problem. ze pan Putin je autokrat
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

V Rusku vladnu oligarchovia, ktori vyuzivaju Putinov vpliv na ludi, v USA je to iny princip, Obamov vpliv na vnutornu politiku je biedny, kongres si aj tak presadi, to co uzna za vhodne. Tu je ten najvacsi rozdiel, Obama a kongres su v opozicii, cize vpliv prezidentov z oboch krajin je znacne rozdielny.
jackb
Redeemer
Redeemer

co ty stale o Obamovi? si si nevsimol vacsi problem? ze Putin je neodvolatelny? takmer na pozicii cara a to je cely problem.

ked si pozries tabulku od beardieho, tak uvidis Dagestan, 10 rocne druhe Cecensko, Gruzinsku vojnu a ukradnutie Krymu. a to za jedineho prezidenta. ano, moje iq 90 a menej ma nuti tvrdit, ze Medvedev bol Putinova babka.

a ked si pozries USA od roku 1999? traja prezidenti a tri vojny: Afganistan, Irak a Libyia. Kosovo neratam, lebo to bolo v marci, Vladimir prevzal moc na Silvestra.
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

jackb

porovnavat

Rusko VS byvale sovietske republiky resp. autonomne republiky na ruskom uzemi

a

USA vs Afganistan, Libya, Irak

mi nepride v poriadku, kedze v pripade Ruska moze byt za vojnou - ochrana svojich obyvatelov, ktory tam zostali zit po rozpade ZSSR ale v pripade vojenskych akcii zo strany USA nevidim ziadnu ochranu svojich obcanov - skor ziskanie ekonomickych vyhod

USA potrebuje konflikt inak ekonomicky padne, potrebuje EU odpojit od zdrojov Ruska aby sa konecne podpisala zmluva o volnom obchode medzi EU a USA .. teraz to mozeme vidiet, USA sankciami na Rusko nic nestrati - aj tak ich porusuje ale EU straca, hrozi prepustanie, firmy stratia zakazky ( napr. slovenska firma na vyrobu klimatizacii stratila zakazku za 20 mil € )..
jackb
Redeemer
Redeemer

teda podla doktriny "o ochrane obyvatelstva" ma Slovensko poslat 5. pluk zo Ziliny do Libyie, lebo tam boli ohrozeni nasi?

ked ma mat pravo Donbass a Krym byt RF, tak Kaukazske krajiny mozu byt samostatne a utvarat vlastne federacie. A Gruzinsko je samostane, a v pripade Krabachu, ktory je v strede Azerbajdzanu, ktory s RF ani nema hranicu je to velky vojnovy zlocin. Cize za Kaukazom vidim tiez tuzbu po zdrojoch - rope.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

teda podla doktriny "o ochrane obyvatelstva" ma Slovensko poslat 5. pluk zo Ziliny do Libyie, lebo tam boli ohrozeni nasi?
Zlá analógia. ;)
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

na ruskom uzemi su rozne oblasti a autonomne republiky preto je to Ruska federácia ..ak by chceli vyhlasit osamostatnenie tak sa to riadi nejakymi pravidlami ako napr. Kosovo? stalo sa take nieco v tychto republikach? nepocitaj separatistov ktory nemali ani poriadnu podporu obyvatelstva vdaka ktoremu vznikali konflikty

preco tu riesis Krym? .. tam prebehlo referendum, pokial viem tak bez kvapky krvi a tak ako v kazdych volbach su rozne strany s roznymi nazormi - demokracia - vacsina rozhodla
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Stilo napísal:...
preco tu riesis Krym? .. tam prebehlo referendum, pokial viem tak bez kvapky krvi a tak ako v kazdych volbach su rozne strany s roznymi nazormi - demokracia - vacsina rozhodla
Tak spravme referendum na juznom Slovensku a uvidime ako dopadne nie ? Hranice Slovenska sa potom zmenia, sak pohoda, lebo vacsina na danom uzemi rozhodla

ci ?

Uvazujete vy ludia ?

Ale spat k teme, vojnove zlociny su akty proti medzinarodnemu trestnemu pravu, kazdopadne vojnovy zlocin sa casto spaja v suvislosti s velmi zavaznymi poruseniami, viz wikipedia- http://sk.wikipedia.org/wiki/Vojnov%C3%A9_zlo%C4%8Diny

USA konalo v ramci medzinarodneho prava co sa tyka spominanych invazii ako takych spomenutych vyssie, Rusko konalo proti medzinarodnemu pravu viac krat v (nedavnej) historii (tiez spomenute v teme vyssie) a naposledy co sa tyka Krymu a Ukrajiny.. no neviem ci sa to da vyslovene oznacit za vojnovy zlocin podla toho co je napisane na wiki ... no porusenie medzinarodneho prava to urcite je
Ja som medzinarodne pravo nevymyslel, ale ak budeme v tejto teme riesit fakty tak sa to proRUSSIA ludom tuna pacit urcite nebude.
Napísať odpoveď