používate keramické nože?
Re: používate keramické nože?
ked drzim v lavacke kovovy, tak krajam tou castou, ktora nie je ostra. a tak len krcim. keramicky kraja vzdy.
Ja osobne som sa este nestretol s nozom ktory by mal ostru iba jednu hranu.
mozno si ho neskusal pouzit v "opacnej" ruke. standardny noz je na pravej strane sikmy a na lavej strane kolmy. preto v lavej ruke krci a drvi = nereze 
Veď ale krájaš ostrím noža. Držíš ho vždy v rovnakom uhle a je jedno, či ľavou alebo pravou rukou.
Tak ja nie. Rovanko ako kazdy lavak drzi pero inak. Asi to bud aj s kuchynskym nozom. S keramickym som ja nemal problem nikdy.
Ono ide o to, ze ked krajam tak je ostrie otocene to vnutra produktu. V pravaka smerom von.
O 3 dni mame sviatok, isto dake medium ukaze aj problemy s nozom
Ono ide o to, ze ked krajam tak je ostrie otocene to vnutra produktu. V pravaka smerom von.
O 3 dni mame sviatok, isto dake medium ukaze aj problemy s nozom
No pozrel som si doma noze, a veru, ze som to nezistil...podla mna su z oboch stran rovnake.jackb napísal:mozno si ho neskusal pouzit v "opacnej" ruke. standardny noz je na pravej strane sikmy a na lavej strane kolmy. preto v lavej ruke krci a drvi = nereze
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Zalezi. My mame doma noze aj symetricky ostre aj asymetricky ostre.
Keramicky nož reže perfektne ale je dost krehky ked padne z linky..atd uz dkoro na vsetko pouxivam ocelovy noz rucna praca kovany prekladany
no chalani begbeee a vladenko007 zmiatli ste ma dostatočne
ja som skôr za klasiku oceľové nože, ale pre pokoj v rodine sa asi poobzerám aj po nejakej sade keramických nožov, nech si ženuška krája s tým, a ja si narežem slaninku so svojím a basta
ja som skôr za klasiku oceľové nože, ale pre pokoj v rodine sa asi poobzerám aj po nejakej sade keramických nožov, nech si ženuška krája s tým, a ja si narežem slaninku so svojím a basta
Zalezi od noza. Mame doma jednu kyoceru s asi 17cm cepelou a noz je fak uzky a ostry,kraja sa nim perfektne na tenko. No mame aj sadu 3 nozov Berndorf a tie su hrubsie a nekrajaju vobec tak dobre.
Tvrdená oceľ 8, keramický nôž 8,5; diamant 10.vladenko007 napísal:vysoká ostrosť v porovnaní s oceľovým? ani nie
toto odkiaľ vieš? Veď snáď ak sa vyrába z materiálu ktorý je tvrdší ako oceľ a musí sa brúsiť diamantovým kotúčom príde mi to ako logické.
neznehodnocovanie ovocia a zeleniny WTF?
Ďalším skvelým bonusom keramických nožov je, že pri krájaní s nimi sa v ovocí i zelenine neznehodnocujú užitočné vitamíny a enzýmy (ničia sa pri styku s kovom)
nezanecháva v potravinách pachuť wtf?!
navyše sa netreba ani obávať nepríjemnej kovovej „pachute“, ktorú na potravinách niekedy zanechávajú kovové nože.
nízka hmotnosť a ľahšia manipulácia ako fakt? rozdiel 2 gramy? skúsil si položiť čistú oceľovú čepeľ na váhu a keramickú čepeľ na váhu? nie tak tvoje 2 gramy neviem kde si vzal
odolné proti množeniu baktérií, plesniam a hrdzi wtf?! asi majú tieto nevýhody oceľové materiáli a hrdza snáď vieš čo je.
Rozdiel v chuti som nikdy nespozoroval, oceľ reaguje s kyselinami, nie všetky vitamíny sú kyseliny. Tieto tvrdenia sú vždy uvádzané pri chvále keramických nožov, ale rád by som videl nezávislejší výskum.
Čo sa týka váhy, narážal som skôr na to, že ten rozdiel je zanedbateľlný, rozhodne som nevidel kuchára, ktorý by musel používať keramiku, lebo s oceľovým sa unavil.
Mne v kuchyni ešte nôž nezhrdzavel, neviem v akých podmienkach žiješ ty.
-
vladenko007
VIP
Pocúvaš sa? Ja som povedal že to je všeobecné porovnanie z oceľovým nožom. Ty si v živote nevidel hrdzavý nôž? Ak nie tak si videl toho dosť málo. Prečo sa pýtaš v akých podmienkach žijem ja? Ja som to bral všeobecne nie moju kuchyňu. Ale to podľa mňa dobre vieš len si chcel byť na záver trošku osobný.Mne v kuchyni ešte nôž nezhrdzavel, neviem v akých podmienkach žiješ ty.
Beriem späť, nechcem byť príliš útočný, ale argumentovať hrdzavením kuchynského noža mi jednoducho príde pritiahnuté za vlasy. Na záhrade sa povaľuje nožík, ktorý má možno 40 rokov je zapichnutý v kvetináči posledných 20 určite a stále nie je hrdzavý. Len toľko. Toto predsa nemôže byť argument. V kuchyni nemá šancu zhrdzavieť.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...zrejme je rozdiel medzi oceľovým nožom, ktorý naozaj koroduje a zanecháva po krájaní pachuť a nerezovým nožom, ktorý sa používa v 98% domácnostiach...ten nezanecháva ani pachuť a ani nekoroduje...
No my keramické nože využívame už asi vyše roka a som s nimi nesmierne spokojný, ešte som ich nemusel ani brúsiť, ale zas čo sa týka vykosťovania mäsa, tak na to využívam klasiku, nerezové.
a ešte jedna "blbá" otázka - je jedno, kde a aký kúpim keramický nôž,alebo aj v tom sú nejaké výnimky na ktoré sa nemám ani pozrieť ?
Ja som objednával manželke, vyhliadla si ich cez net, respektíve nejaká jej dobrá kamoška si ich tak chválila, až ju to nadchlo a museli sme to mať aj my. Klasika u žien. Takže aj keby sa sťažovala, nemôže sa na ne sťažovať
Ale osobne sa mi s nimi krája fajnovo, či už zelenina a ovocie, nerozdžabuje sa mi to. No a to že sa nedajú dať do umývačky, no dúfam že viete, že žiaden nôž sa nedáva do umýačky, pretože sa tupia a umývajú sa len pod tečúcou vlažnou vodou. A tieto sú super v tom, že sú stále ostré, len musím dávať bacha na vlastné prsty
To že nože hrdzavejú a uskladňujú sa v nich baktérie je tiež pravda, a keď tieto nože tú vlastnosť nemajú tak je to super. Mám vždy rôzny nôž na krájanie mäsa, s ktorým nebudem krájať zeleninu kvôli možným baktériam.
To aj moja vždy musí mať presne to isté, čo má jej kamoška, lebo si to vychválila do neba. Ale tak pozerám, že viac ľudí si to chváli. Nemohol by si mi povedať, odkiaľ ste to objednávali? Nechcem kúpiť lacnú somarinu, ktorú hodím do koša.