PC HAL3000 a vas nazor

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

PC HAL3000 a vas nazor

Príspevok od používateľa Son-Goku »

http://www.realshop.sk/product/hal3000- ... on-1400czk
zaujima ma Vas nazor na masinu,nechcem ju kupovat ale videl som ju ospevovat,hrali na nej lancraftaci a len chvaly na zostavu...
DropDead
Addict
Addict

Re: PC HAL3000 a vas nazor

Príspevok od používateľa DropDead »

prajem tvorcovi týchto hlúpostí pomalú a bolestivú smrť...tieto koniny sú na úrovni ncix PC, alza pc, qcomp pc, shark pc, gigastore zelovoce pc,...

zostava nemusí mať hodnotu ani 500€

ale poď, poďme si to rozobrať...čo nám halo nabalil
hneď mi vrazila do očí kombinácia i5-4570 a Z87-HD3 ...fajne! určite to odôvodnia s tým, že si future-proof...no iste...KONINÁ!
GTX650 s 1GB pamäte !!! :lol:
8GB najlacnejších ramiek
a teraz pozor...teraz prichádza DVD MECHANIKA s PATA (to je ten hrubý kábel ako ten od zdroja do MB)
začínam byť nažhavení - čo vy ? toľko kvality ani u vietnamca nenájdeš
skrinka...bitfenix shinoby - slabá skrinka bez iskry a bez features
bum OEM seasonic 500W - asi najlepší z tých komponentov - ovšem ak to nie je energy knight :wink:
CPU chladič je fajný...ale preboha...zbytočne na CPU, ktorý ani nehreje...ale nie je to až taký průšvih - sám ak sú peniaze poviem, že kľudne kúpiť nejaký 20-25€ chladičok, nech je to aj poriadne tiché :)

ok, takže dočítal si sa až tu a teraz ti dám nebo - ja si pridám a poviem - 750€ zostava, hej ? tak poďme...trošičku preženiem
CASE: http://www.tichepc.sk/Nanoxia-Deep-Sile ... acite.html
PSU: http://www.tichepc.sk/Seasonic-S12II-52 ... etail.html
MB: http://www.alza.sk/msi-b85-g43-d435990.htm
CPU: http://www.alza.sk/intel-core-i5-4590-d1481074.htm
GPU: http://www.alza.sk/msi-n770-tf-2gd5-oc-d433488.htm
RAM: http://www.alza.sk/kingston-8gb-ddr3-16 ... 147666.htm
HDD: http://www.alza.sk/western-digital-cavi ... 332694.htm
780€ (kvôli skrinečke som to premŕštil ale samozrejme sa dá aj lacnejšie, no mal som chuť na niečo super)

čo dostaneš ? špičkovú skrinku so skvelým airflowom, zakrytým predným panelom (redukcia hluku od predných ventilátorov), odhlučnením; solídny zdroj, overenú MB, o pár MHz viac pri CPU, o 4,5 vyššiu výkonnostnú triedu u GPU, RAM a HDD podobné tým z halu

a ten, kto túto kravinu ospevuje vie s prepáčením ho*no o tejto problematike
a tí "profesionálni hráči" ako sa v popise píše vedia o tom asi toľko ako ja keď som ani netušil o skladaní PC a podobne
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ti profesionalni hraci, maju hlavne logá HAL3000 na trickach a je to z nejakeho dovodu, dovolim si povedat ze tie ospevovacky nebudu subjektivneho charakteru :)
Son-Goku
Darca
Darca

nerobil som si velke iluzie,co som cital davnejsie,tak tieto zostavy co si robia firmy,je to skor tak ze tam nasuka starsie nieco nove,aby vypradznil sklady.urcene pre ludi ako ja co si poskladat nevedia
DropDead
Addict
Addict

ak ti mám úprimne povedať...dnes aj niekto bez potuchy o skladaní je schopný PC poskladať - napríklad linus robí pekné build guide, kde má nejakú zostavu a pekne všetko ukazuje

najťažším faktorom pri skladaní je možno tak ťahanie káblov zo zdroja - dokonca ani cable management už nie je problémom, keďže už aj low-end skrine majú výrezy s možnosťou viesť káble poza MB tray

alebo niekto v okolí, kto to vie a v rámci potešenia a tej vône nových komponentov (ja ju osobne milujem a inhalujem tie krabice počas skladania - znie to strašne, no v skutočnosti je to oveľa...normálnejšie)
Son-Goku
Darca
Darca

to mas ale tak,ked ako napr ja,nesledujem alebo neviem ktora doska na ktory procak,a ktora karta zase zapadne do dosky,potom aky chladic atd.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Tak napises na nejake forum kde ti poradia komponenty ktore do seba pasuju a potom si to uz dokazes poskladat.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

vzdy je moznost nieco posrat.... niektori ludia su menej zrucni a pri pomysleni na to ze by mali nieco zlozit sa cely roztrasu
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja uz si pocitace sam neskladam, spravil som to naposledy pred 2 rokmi, boli nejake problemy so zakladnou doskou, tak som to reklamoval a trvalo to mesiac... takze mi mesiac sedel doma pocitac bez dosky. ked ma kolega vysmial ze ci nemam 50 eur na to aby mi to alza poskladala a otestovala tak som si uvedomil ze ma vlastne pravdu, preco sa zasierat so skladanim si pc, ked si proste vyberiem komponenty a alza mi to za 50 eur aj posklada aj odskusa ci to pojde. pokial bude nieco z tych komponentov zle, tak to riesia oni, nie ja...

urcite by som nekupil uz poskladany pocitac ako je napr HAL3000 ale aj pre cloveka co sa do pc nevyzna, tak je plno for a diskusii kde ani netreba pisat, pretoze tam pravidelne postuju zostavy este aj pekne rozdele do kategorii (adm vs intel, odhlucnene, do 500 eur, do 1000... atp) a proste to nakupit niekde v obchode kde ti to aj poskladaju.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Alebo sa Ti stane ako mne, random reset/bsod pri boote "Hypertransport sync flood error", ziaden fix, vyrobcovia si ta hadzu ako horuci zemiak (CPU vs. DOSKA vs. RAMKY), tiez som toho casu mal radost....... 32259 verzii biosov, nastaveni napätia, taktov, ovladacov, windowsov .... nakoniec som to predal po dieloch a vybodol sa na to...
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

aacid napísal:alza mi to za 50 eur aj posklada aj odskusa
davat 50 euro za toto je pekna debilina.keby si sa do toho nevyznal poviem,alebo si ich mohol dat kamaratovi ktory sa do toho vyzna
DropDead
Addict
Addict

aacid...ak chceš, aby to niekto poskladal a vedel, že to robil človek, ktorý je v tom doma a je profesionál, tak tichepc.sk :wink:
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

ja som skladal pc sam a ked som to dokazal ja (kutil antitalent) tak to musi dokazat kazdy :) pc uz bezi 3 roky bez problemov... osobne by som za to neplatil lebo neverim ze v nejakej predajni to neodflaknu alebo urobia lepsie. ked si skladas vlastny pc tak si na tom das zalezat viac ako nejaky stredoskolsky brigadnik co to bude robit v predajni
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ropman konecne fajn nazor.ale nech si platia ked maju navyse :lol:
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Aj Lego za teba moze niekto poskladat ked na to niesu vlohy. Alebo merkur :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

jaaj chlapci, ved vy si raz spomeniete, ked sa vam stane nieco podobne ako Hegy-mu alebo mne. ked si kupujem pocitac za 700+ eur, tak fakt nebudem riesit 50 eur hore dole a ak za to mam zaruku ze ten pocitac pobezi a tiez to ze ho len prinesiem domov, zapojim a nemusim nic riesit tak preco nie.

porovnavat to s legom alebo merkurom je z mojho pohladu odveci, pokial niesom 5 rocne dieta tak 99% potesenia z lega alebo merkuru je z jeho skladania, naopak pocitac si nekupujem na to aby som si ho skladal ale aby som ho pouzival.
skus to porovnat s takym bicyklom, tiez mam kamarata, ktoreho ked som sa opytal aky bicykel kupit, tak povedal ze ci som sprosty, ze on bicykel jedine skladacku, pretoze to nikdy nebude taka kvalita za tu cenu ked si kupis nejaku znacku v obchode ako ked si ho poskladas sam z komponentov, ktore si vyberies...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Tak kamarat dobre trepol. Pri tom trhu a moznostiach co su v ponuke medzi bicyklami je nezmysel si stavat vlastny bicykel z komponentov, navyse aj preplatis. Dat Alze 50 eur za to je vysmech, akurat to zlozia, mozno pustia MemTest na pamate, otestuju disk v inom pc cez HD Tune a hotovo.
DropDead
Addict
Addict

záruka, že to bude fungovať ? na to by som sa pozrel - miliarda bloatware - free programy s reklamami, pričom každých 10 minút ti bude v notifikačnej oblasti vybehávať reklama a ešte raz...bloatware
taktiež by som sa pozrel ako oni v alze urobia "kejbl manažmet"

pozrime si len ich "alza pc", kde fotky sú od skrinky...prečo ? mali by sa chváliť tým, že ako to vyzerá vo vnútri poskladané ... hej, bačuv ... to už keď, tak dal by som si to poskladať komplet (ako som spomenul) u tichepc, teda 30(skladanie, cable management, testovanie) + 30(inštalácia windowsu - predpokladám, že aj aktualizácii), ovladače) a tam by som si už aj myslel, že to bude urobené poriadne človekom, čo sa v tom orientuje už roky rokúce a nie sezónny brigádnici v alze :lol:

ešte naviac...vedel by som si predstaviť niekoho, kto má naozaj panický strach zo skladania a má budget 1000€, že by si tam dal poskladať rovno taktovaciu zostavu a k tomu si tam nechal urobiť delid (25€)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

test:
a teraz komu budem verit, tebe (random osoba z internetu) alebo kamaratovi? ale je to presne o com hovorim, kazdy ti povie svoj nazor a bude tvrdit ze nazor toho druheho je zly...

DropDead:
ziadny bloatware tam nebude, teraz mas fakt uz len potrebu kydat...
(ostatne ja by som si to aj tak nechal len poskladat, system by som si instaloval sam.

a posledna vec, ja som nikde nepisal ze si to ma ist spravit do alzy, alzu som tam dal iba ako priklad, ja osobne nakupujem primarne v alze, preto viem co to tam stoji. nech si to necha poskladat u nejakeho ticheho pc alebo u koho chce, proste mi islo o princip ze radsej si priplatim za poskladanie ako sa s tym motat sam, ked tym zarucim ze to bude fungovat.

pokial ma niekto potrebu sa s pc hrat, optimalizovat air flow a neviem co vsetko, jeho vec, nech si sklada doma, keby ste videli cable management mojeho pc tak sa asi dost zhrozite a co, funguje. teploty su ok, nemam potrebu taktovat, vsetko slape ako ma, tak naco riesit.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ak skladas normalny pc tak ho musis mat max do hodiny poskladany.ak by si skladal pc s vodnym chladenym ako mam ja, tak ti to zaberie aj cely den.pri vodnom pc by som si asi priplatil, keby si sa s tym nechcel srat cely den to pochopim.ale u normalneho pc co tam mas 10 suciastok nemas fakt co pokazit :wink:
Napísať odpoveď