Vymena poskodenej bankovky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vymena poskodenej bankovky

Príspevok od používateľa wladas »

Lub0$ napísal:A ked to oni robia zadarmo, preco by si niekto iny za to pytal poplatok
A preco nie ked pytat mozu? Pre lepsi moralny pocit?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

audiotrack napísal:lenže ty si nepísal o peniazoch v banke, ale o peniazoch. Teda aj tých, čo máš v peňaženke

a vlastne celá táto téma bola o výmene poškodenej bankovky, a to si nazval majetkom banky.

btw: diskutovať o výmene eura a ako argument sem hodiť nejaké názory britov a príklady o librách mi príde trošku mimo témy, takže na ten link som ani neklikal
Banky funguju na rovnakom principe, ci spravuju libry, eura, alebo hoc co ine, takze to co pises je od veci...

//autoeditácia príspevku (10 Aug 2014, 09:59)
wladas napísal:A preco nie ked pytat mozu? Pre lepsi moralny pocit?
Zivot ma naucil, ze nic nema fixnu hodnotu, a toho sa drzim, a hlavne co sa tyka poskytovania sluzieb...banka nema na nic fixnu sadzbu, tak ako nema fixnu sadzbu poskytovatel internetu, alebo mobilnej siete. S kazdym sa da vyjednat, zalezi ale od okolnosti a od chytrosti. Kopu krat sa staci iba opytat, alebo nieco povedat...nie prist do banky ako ovecka, dat im do pokladne poskodenu bankovku, zaplatit za vymenu a ist prec. Pre Boha ludia vyuzite vyhodu konkurencie...ved na kazdom rohu je nejaka banka, konkurencna...vo Vam dava vyhodu zjednavat cenu. Tak isto hovorim z osobnej skusenosti, staci im povedat, ze vedla v banke mi tu istu sluzbu poskytnu za polovicnu sumu, a cena je dole.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Lub0$ napísal: Banky funguju na rovnakom principe, ci spravuju libry, eura, alebo hoc co ine, takze to co pises je od veci...
áno, pokiaľ sú to slovenské banky. Ale ty si tam citoval nejaký názor 70% britov a podobne, takže ich banky ma nezaujímajú. Znova sa snažíš zahrať do autu blbosť čo si napísal, ako s tými peniazmi a potom si to otočil na vklady. Teraz zrazu banky fungujú rovnako, ale to že si uviedol príklad britskej banky ti nejako ušlo. To fungovanie banky určuje štát, takže neviem ako fungujú banky v británii a ani ma to pre túto tému nezaujíma. Tu máš zákony ktoré upravujú naše bankovníctvo, a pekne tam môžeš vidieť, že sú to všetko slovenské zákony. Tie britské nepoznám, takže nebudeme tu riešiť názory britov a libry a z rovnakého dôvodu to neberiem ani ako argument. A aj keby, tak to, že peniaze nie sú majetkom banky názor britov na ich vklady nijako nevyvracia.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

A znova trpes od veci...bavili sme sa nie o zakonoch banky, ale o chode banky...o principe fungovania banky ako spolocnosti..z coho profituje a ako vyuziva peniaze klienta. nerozoberali sme zakonnik. A budem si stat za tym, ze ci ide o banku na SR, CR, UK, USA...alebo hoc kde inde vo svete, princip vytvartania zisku ju v kazdej banke rovnaky...takze opat ti poviem...zamysli sa pred tym niez nieco napises.

//A niesom si vedomy toho, ze som otocil temu z penazi na vklady...neviem kde to beries. :o
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

princíp fungovania banky v zmysle investovania kapitálu bol len odbočenie od témy. Celá téma spočíva vo výmene poškodenej bankovky za poplatok. A práve toto je vec, ktorú môže štát regulovať
Lub0$ napísal://A niesom si vedomy toho, ze som otocil temu z penazi na vklady...neviem kde to beries. :o
tu si písal o peniazoch, nie o vkladoch:
Lub0$ napísal:Nemal by byt poplatok ziaden, istoby som za to neplatil...kedze peniaze su majetok banky, tak si ich maju aj spravovat, bezne sa stava, ze sa bankovka znici, ci poskodi.
a tu si už argumentoval vkladmi:
...viac ako 70 percent ľudí v Spojenom kráľovstve verí, že keď si uložia peniaze v banke, sú ich. Ale v skutočnosti to tak nie je...
Peniaze uložené na bankovom účte sú, ako ustanovuje viac než dvestoročný precedens, zákonným majetkom viac banky ako majiteľa účtu. Ak by hociktorý ctihodný poslanec vložil do svojej banky dnes popoludní 100 libier, banka by z nich mohla požičať približne 97 libier.
hneď som ti na to reagoval ja, že peniaze a vklady sú dve veci, hneď ti na to reagoval aj ColdRain ale ty si si to nevšimol :roll:
a ja som nepovedal že si otočil tému, iba že si povedal blbosť tak si to potom prekrútil na niečo iné aby ti sedeli argumenty
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Sam nevies o co ti ide...a ano stat to moze regulovat, ale ako som pisal vyssie, vdaka za konkurenciu. Kto na to ma, moze si zjednat, kto ne, nech plati tolko kolko popytaju, len preto, lebo to reguluje stat.
Axelik.m
Star
Star

Príspevok od používateľa Axelik.m »

K podstate teme však skús s nou zpalatit u nejakej mladej a povec, že inu nemáš xD
dexp
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dexp »

Ja som v tomto prípade využil samoobslužnú pokladňu v tescu, ktorá moju bankovku (roztrhnutú a čiastočne popísanú) s radosťou spapala .]
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

Ja som tu samoobsluznu pokladnu skusil ako prvu, to ma hned napadlo, ale ono ju to nespapalo a vyhodilo ju naspät :( :D

Ale vymenili mi ju v Tatrabanke bez poplatku :)
Napísať odpoveď