chcem vy tvorit online hru

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
pacientt
Novice
Novice

chcem vy tvorit online hru

Príspevok od používateľa pacientt »

Dobrý deň. Chcel by som vytvoriť online hru podobnú ako je napríklad SFgame alebo Tanoth. Horšie je však to, že som nikdy nič takéto nerobil. Ale mám predstavu a aj premyslené, ako by to malo vyzerať čo by tam malo byť a pod. Len by som potreboval poradiť ako to mám celé zbúchať :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: chcem vy tvorit online hru

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ak si to nikdy nerobil, tak ti drzim palce. Take nieo sa len tak "nezbucha" za par hodin. Hlavne ked o tom nic nevies.
Nauc sa PHP, HTML, CSS, SQL, JS, potom to mozes skusit.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

paradoxne, taketo vôle chciet nieco vytvorit mnohokrat cloveka donutia sa naucit veci, ktore o par rokov neskor bude premienat na dukaty z pohodlia svojej kancelarskej stolicky :)
takze nauc sa vsetko co treba, skus nieco... ak ti to nevyjde, nevadi, mas zaujimave vedomosti do plusu
pacientt
Novice
Novice

Ďakujem moc chlapci :) no tak programatora som si našiel ktory mi spravi PHP, HTML a pod. Len chcel by som sa spýtať že v akom programe sa dajú vytvoriť obrázky-veci-itemi ako napríklad rukavice, meč a podobne. Či je nato neaký program a neaký tutoriál ak bude aj tutoriál dlhý alebo náročný to mi nevadí postupne sa naučím. :) Vopred dakuje za vašu odpoveď :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ak to ma byt ako tanoth (ktory davno nikto nehra), tak ti staci Photoshop (alebo Gimp, kedze PS stoji cez 1000€).
pacientt
Novice
Novice

počkaj a neaky navod ako to vytvorit nemas prosim ta ? lebo ja otvorim PS a neviem čo mam robit...
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

ser na to

chces robit hru co moze trvat mesiace celemu teamu programatorov, nevies absolutne nic, ani si vygooglit tutorialy na PS ... zacni napr .... ja neviem ... kalkulackou.

je fajn mat vysoke ciele, ale to co robis ty je nezmysel ... treba postupne ... evolucia, nie revolucia ;)
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

návod ti nepomôže, mal by si si prejsť nejakým celým kurzom, najlepšie "naživo" s lektorom. Alebo poriadne preštudovať od základu tutoriály, ktoré sú volne dostupné na webe.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

zaklad je googlit, nie pytat sa na fore. k photoshopu existuju miliony tutorialov, ked pohladas urcite najdes aj tutorial ako robit sprity pokial sa jedna o 2d hru...

ale pokial tu hru chces ozaj spravit, tak doporucujem najst si k tomu programatorovi este aj grafika a ty sa zacni venovat game design-u, pretoze to je rovnako dolezita uloha ako programovanie alebo grafika.
pred rokom som sa dostal k takemu projektu, typek mal super dokonaly napad (tiez na online hru), zohnal si dvoch programatorov aj grafika a cele to nakoniec zakapalo na nom, pretoze nevedel co ma robit. som mu napisal nech spravi len blby flow chart alebo story board, proste pekne krok po kroku co bude uzivatel robit ake ma moznosti v kazdej situacii (dal som mu na zaciatok len par vetiev spravit) a ani to nezvladol...
Napísať odpoveď