napadol ma clovek?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: napadol ma clovek?

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Qwerty ma z casti pravdu, v UK ti zakon doslova zakazuje branit sa pred napadnutim. Mas 2 moznosti...bud skoncit na zemi s nozom v bruchu, alebo skoncit v base...neviem co je lepsie. Maju prisne tresty za noze napriklad...strelne zbrane su nelegalne (okrem ozbrojenych sil), dokonca kaser je zakazana vec...problem je ten, ze ked su zakazane stelne zbrane, a vlastne hociake, tak potom sa tazko zhanaju...a su teda iba vydobytkom iba kriminalnikov, vacsinou dealerov a mafianov...a ty nemaju so svojim IQ problem strielat.
Raz som na nete cital statistiky ohladom zbrani v USA (kedze kazdy spomina USA a ich strielanie) a prave statistika dokazovala to, ze v statoch kde mozes bezne drzat zbran bola mensia kriminalita, a naopak v statoch kde je zbran zakazana, bola kriminalita pocetne vyssia...z coho vyplyva, ze ked zijem niekde kde moze mat pistol skoro kazdy, neskocim si na ulici pred krcmou len tak do hockoho bez priciny ako to bolo v pripade zakladatela temy...lebo som si vedomy, ze na mna typak vytasi a ja pojdem dole...je to neprijemne...blby pocit, ze kazdy ma v bunde nejaky glock, ale na druhej strane to da logiku.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Tieto tendencie zákazu strelných zbraní pre občanov je na dlhú debatu. Kto sa chce dozvedieť viac odporúčam články na http://legistelum.sk/ ,ktoré sa opierajú o štatistiky a relevantné dôkazy. Stačí si len uvedomiť, že vo fašistických a komunistických režimoch ( Nemecko počas II. svetovej vojny, Sovietsky zväz, v dnešnej dobe v Ruskej federácii, Austrália, UK - kde im nehorázne stúpla kriminalita ... ) platí/platiť zákaz držby strelných zbraní verejnosťou. Prečo asi? Preto lebo boli "demokratické"? Vo Švajčiarsku ma každý bojaschopný muž ( musí mať, ale nemusí ju mať uskladnenú doma ) automatickú pušku a aká je tam kriminalita? Aká je tam kriminalita s legálnymi strelnými zbraňami? a k tej USA si trafil klinec po hlavičke. Keď sa niekto vyjadruje k USA a s tým súvisiacimi počtami vrážd strelnými zbraňami, ktoré sa dejú najmä nelegálnymi, mal by si uvedomiť, že podmienky držania strelnej zbrane si určuje každý štát samostatne a práve tam kde je striktná je väčší počet vrážd na 100 obyvateľov ako tam kde je voľnejšia.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

hughito sak o to ide, ... ja by som mal buchacku, ty by si mal buchacku a su vsetci kludni, teba by nesvrbela ruka ma tresnut lebo by si vedel, ze mozes skoncit deravy, a mna tiez nie, lebo by to platilo aj z opacnej strany. . . .

musis mat pravo sa ubranit, inak nech plati ze ta ochrani stat, ale nie ze kamerou, alebo ze policia trestny cin vysetruje. to ja seriem,ja mam na mysli realnu ochranu.

co z toho ze v anglicku do mna niekto pichne nozik, kamera to uvidi a potom sa mesiac dopatravaju k tomu kto to bol, mne to uz hovno pomoze, ja uz mam kudlu v bruchu. alebo ze ma vykradnu, a potom sa to mesiace, alebo aj roky vysetruje (rozumej odstavene v policke) aktivna ochrana, nie ? realne hliadky, a podobne. Ono v anglicku by prestali taketo excesy keby....

KAMERA MALA K DISPOZICII GULOMET..... akonahle by software rozpoznal partiu s nozom v ruke, okamzite ratatata, .... presna strelba, s kamerovym a zvukovym zaznamom. by ste videli ako by utichli gangy. jasne, hrozilo by ze sa to presunie na miesta kde tieto kamery nie su, ale na verejnosti kde by boli by to bolo bezpecne.

kedysi som mal na tento napad povedane ze vela sci-fi filmov pozeram, potom ked dotycny videl strazne roboty na hraniciach, ktore funguju podobne, uz bol ticho, spadlo mu ego zase, lebo zase som vedel nieco co on nie ....

aby nebolo ze kecam, je to uz starsia masinnka, je rok 2014 urcite by nebol problem to vymysliet, ako doplnok ku bezpecnostnej kamere ....
http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_SGR-A1
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

S prvou časťou qwertyho príspevku súhlasím. Odobrať zbraň civilom je otvorenie dverí pre kriminálnikov a nemožnosť sa brániť. Ja totiž tú zbraň ani reálne nemusím mať, stačí, že niekto - potenciálny agresor si myslí, že ju mám, resp. môžem mať a rozhodne sa neútočiť.

Druhá časť o gulometoch - nekomentujem, dávať trest smrti bez súdu za nôž v ruke ... to myslím je úplne mimo a nemá ani zmysel o tom debatovať.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

hughito - V Svajciarsku ako v 4. najozbrojenejsej krajine sveta som sa citil nadmieru bezpecne. V Cesku je tych kverov tiez takmer 1mil. kusov a citim sa tu bezpecne. Stale sa mi ale zda ze je malo drzitelov zbrani, 370 tis. v Cesku je nizke cislo.
Slovenske cisla nepoznam.
Trebalo by nejaku osvetu na zbrojny preukaz, skuki uz daval odkaz na
http://www.legistelum.sk/informacie-o-zp
http://www.legistelum.sk/postup-ziskania-zp-skupiny-a

Velka Britania je jedny slovom HANBA, skoda reci, je mi luto tych ktorym to znicilo zivoty, na druhu stranu co robit ? Kupit hocaku pistol na drogovej diskoteke vraj nie je problem.

qwerty - kedy si spravis ty ZP ? Psychotestov sa bat nemusis, je to len fraska a otazka penazi.

//skuki - diky
//ak si dobre spominam, qwerty splna vek, ale spravne by nemal splnat psychologicku sposobilost, ale znova sa musim zopakovat, u spravneho psychologa je to otazka LEN penazi. :)
skuki
Light Professional
Light Professional

qwerty nebude spĺňať podmienku veku si myslím, ... A štatistika ku SVK je tu: http://www.minv.sk/swift_data/source/po ... va_web.pdf
qwerty-xyz

splnam vek, narozdiel od vas, aj psychicke testy a sposobilost, a aj previerky. . . .

pravdou je ze som sa k tomu este nedostal, postupne sa presekavam cez viacero inych veci. k tomu gulometu na kamere, ked s tym nemaju problem na hraniciach zo severnou koreou ? ... je to otazka geopolitiky, nie moralky.

co je inde bezna vec je u nas tabu a naopak. myslim ze v amerike ta nemaju problem zastrelit policajti kedykolvek kedy sa im pri kontrole " nepacis" ..... takto by sme mohli pokracovat kazdym statom, kde sa daju najst u nas zdanlivo veci, "na hlavu" ....
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

qwerty-xyz napísal: k tomu gulometu na kamere, ked s tym nemaju problem na hraniciach zo severnou koreou ? ... je to otazka geopolitiky, nie moralky.

co je inde bezna vec je u nas tabu a naopak. myslim ze v amerike ta nemaju problem zastrelit policajti kedykolvek kedy sa im pri kontrole " nepacis" ..... takto by sme mohli pokracovat kazdym statom, kde sa daju najst u nas zdanlivo veci, "na hlavu" ....
Tak zase je rozdiel mať tie kamery s guľometom na hraniciach so Severnou Kóreou, ktorá vkuse vystrkuje "rožky" a len tak na ulici kde chodia aj normálny ľudia, deti, dôchodcovia... :roll:

A zase nepreháňaj s tou Amerikou..
qwerty-xyz

ano, to je. . .

kde sa citis bezpecnejsie? v UK v ulicke kde oproti tebe ide partia ludi pri ktorej uz vidis ze to s tebou nedopadne dobre, alebo v UK kedy oproti tebe ide partia ludi pri ktorej vidis ze to s tebou nedopadne dobre ale za sebou mas na stene kameru s gulometom ktora registruje hrozbu a zasiahne skor nez ti ktokolvek skrivi vlasok na hlave? Alebo tvojemu synovi, dcere? manzelke?

ak sa nemozes branit sam, nech ta brani stat v ktorom zijes, ale aktivne, pasivna ochrana je na dve veci, na hovno a na to iste, tebe s prebodnutym bruchom a podrezanou manzelkou kvoli 20 tim euram v penazenke nepomoze ze sa po mesiaci zisti ze to bol podgurazena sfetovana socka, ktora dostane psycho liecenie a po pol roku je vonku, tebe pomoze ked automatika zneskodni tu socku pred tym nez dojde k realnemu nestastiu. TOTO je realna ochrana.
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Tak či onak myslím si že riešiť tieto veci kamerami s guľometmi je určite prehnané.. Radšej by som povolil ľudom možnosť nosiť nejaký prostriedok na sebaobranu a dovolil by som sa im brániť a neinštaloval by som guľomety na ulice..
skuki
Light Professional
Light Professional

qwertyho snáď nemôžte brať vážne v súvislosti s tým "guľometom" :D
qwerty-xyz

je otazne co bude v UK realnejsie, ....

preto som vsade pisal, ked nie je moznost aby sa obcan branil sam, nech ho brani stat, ..... ked ho branit nechce, nech mu nezakazuje moznost branit sa sam ...
mufazo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mufazo »

mne sa pred nedávnom stalo že keď som išiel v noci z baru tak si ma chytili nejakí inteligenti (boli štyria, ja sám), že vraj som balil jedného z nich frajerku. Zaujímalo by ma že ako by ste zareagovali vy, a čo by ste robili pretože ja som utiekol :D
skuki
Light Professional
Light Professional

Záleží od toho či si pripravený na takú situáciu ( bojové skúsenosti ), ak nie, tak si potom dobre spravil. Ja osobne by som si nasadil boxer a bol pripravený konať v rámci zákonných medziach Nutnej obrany.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

skuki - 4 vs 1? really?
skuki
Light Professional
Light Professional

really
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

skuki

to si dost veris,no ale si vies sam najlepsie..
skuki
Light Professional
Light Professional

Ono ide aj na druhú stranu kto by proti mne stál (fyzicky silný na pohľad), kde by som sa nachádzal, či by mali niečo v rukách poprípade swa správali, že majú niečo pod tričkom/mikinou. Je tam proste veľa premenných. Neviem prečo ale videl som, že tam mufazo mal, že to boli teenegeri. Pod tým si predstavujem 16-17 ročných trtkov. Teraz pozerám že to nenapísal. Pokiaľ by ale išlo o 4 trtkov bez akýchkoľvek zbraní v širšom zmysle slova tak by som sa im postavil ak by zaútočili.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

a ako by si vedel dopredu ci su ozbrojeni alebo nie?spytal by si sa ich? :D boxer,alebo aj noz sa daju do vrecka schovat tak ze hlavne v pritmi nemas ani najmensiu sancu zistit ci ich niekto schovane ma alebo nie..
qwerty-xyz

su ludia a ludia, vcera som bol v buse s dvoma, na ktorych by som si urcite netrufol, nackovia, ale taky dobri 35 rocni, rapave zuby, a podla vyzoru masakerni grazli, proste ten typ co rad picha nozom, .....

rovnako ako som sa snazil vysvetlit drahej polovicke, ze podnapita skupinka podobnych ludi (cca 8 ich bolo, inde umiestnenych) je bez sance ....
Napísať odpoveď