ARM pc s vga
ARM pc s vga
Ahoj,
Poradíte mi nejaký malý, lacný pc (niečo ako raspberry pi) s VGA.Mám doma Vga monitor nevyužívaný a chcem ho začať používať.
Alebo existuje redukcia s hdmi na vga? počul som niečo o tom ale vobec sa v tom nevyznám, a ešte na raspberry pi nejde android ani ubuntu, a ja by som tam chcel ubuntu.
Dik za rady.
Poradíte mi nejaký malý, lacný pc (niečo ako raspberry pi) s VGA.Mám doma Vga monitor nevyužívaný a chcem ho začať používať.
Alebo existuje redukcia s hdmi na vga? počul som niečo o tom ale vobec sa v tom nevyznám, a ešte na raspberry pi nejde android ani ubuntu, a ja by som tam chcel ubuntu.
Dik za rady.
Re: ARM pc s vga
existuje redukcia cakaj 40€ +/-
-
Ryan Giggs
VIP
Redukcia neexistuje, iba prevodnik.
Samozrejme, je to aktivna "skatulka" ktora prevadza digitalny signal na analogovy, vstup byva hdmi a vystup vga + 3,5mm jack na audio, aktivny - tj. treba to napajat, moj chcel 12V.
Dá sa kúpiť lacná konverzia DVI->VGA a na DVI dáš potom HDMI->DVI kábel z RPi.
Všeobecne však budeš mať problém rozbehať ubuntu na akomkoľvek SoC, pokým nie je výrazne výkonnejší. A hoci by to bolo možné, nemusí to byť podporované.
Všeobecne však budeš mať problém rozbehať ubuntu na akomkoľvek SoC, pokým nie je výrazne výkonnejší. A hoci by to bolo možné, nemusí to byť podporované.
nebude to fungovat, vyuzivas toho ze dvi ma viacero prevedeni a je mozne mechanicky previest kabel, no konverzia signalu ta nepusti....
miesas digitalny a analogovy signal, preto to nepojdepcsiete napísal:Dá sa kúpiť lacná konverzia DVI->VGA a na DVI dáš potom HDMI->DVI kábel z RPi.
-
Ryan Giggs
VIP
To je samozrejme hlupost.pcsiete napísal:Dá sa kúpiť lacná konverzia DVI->VGA a na DVI dáš potom HDMI->DVI kábel z RPi.
nehovoríme o tom istom? škatuľka ktorá prevádza signál (áno signál), ale do DVI, a to DVI ide do HDMI. Rozdiel by bol, ak by našiel lacnejší adaptér pre DVI ako pre HDMI.
-
Ryan Giggs
VIP
Nie nehovorime.
obidvaja hovoríme o prevode signálu (digitálny do analógového), len že by to nebolo priamo do HDMI, ale do DVI a potom HDMI (prvý link čo som našiel na nete). či mi ešte niečo uniká?
praveze, mne asi nieco unika
nejak sa nam to tu pomiesalo... nehnevaj sa ale prevod signalu do DVI a podobne frazy mi moc nehovoria....
-
Ryan Giggs
VIP
Ano unika. Naco by tam pchal nejake DVI plus x dalsich kablov, ked existuje priamy prevodnik z HDMI na VGA?
Alebo ako sa vravi, naco robit veci jednoducho ked sa daju zlozito.
Alebo ako sa vravi, naco robit veci jednoducho ked sa daju zlozito.
pcsiete napísal:.... rozdiel by bol, ak by našiel lacnejší adaptér pre DVI ako pre HDMI.
skor by ma zaujimalo, co chce OP zobrazovat na tom VGA monitore
-
Ryan Giggs
VIP
Co znamena lacnejsie? O 2 eura? 3? 5?
Ten prevodnik je uplne rovnaky pristroj ci tam ma koncovku Hdmi alebo dvi. Takze nejaky vyrazne lacnejsi nenajde. A to co by usetril na prevodniku (ak by taky nasiel), to aj tak zaplati za dalsie kable resp. redukcie ktore k tomu bude treba. A este sa moze stat ze kvoli tej komplikovanosti mu to bude ten signal rusit. Takze to nema ziadnu logiku.
Ten prevodnik je uplne rovnaky pristroj ci tam ma koncovku Hdmi alebo dvi. Takze nejaky vyrazne lacnejsi nenajde. A to co by usetril na prevodniku (ak by taky nasiel), to aj tak zaplati za dalsie kable resp. redukcie ktore k tomu bude treba. A este sa moze stat ze kvoli tej komplikovanosti mu to bude ten signal rusit. Takze to nema ziadnu logiku.