Chorvatsko
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chorvatsko
Minuly tyzden som bol v Chorvatsku, presnejsie v Orebici. Prisli sme rano okolo 10 hodiny, ubytovanie pre 8 ludi (chceli sme 2 apartmany hned vedla seba) sme nasli za cca 30 minut, od mora cca 5 minut pesi. Lokalita ako taka sa mi nepacila, skor pre dochodcov a pre oddych, nic extra, kameniste plaze..., aspon pocasie vyslo na jednotku. Cesta dlha, zdrzania takmer ziadne, jedine v nedelu vecer zdrzanie pol hodinu na Chorvatsko-Madarskej hranici, potom este pred Szekesfehervarom. Ale do Chorvatska uz asi nikdy viac, radsej si trosku priplatit a pouvazovat nad niecim inym, ci Taliansko, pripadne rovno Egypt/Tunisko.
Kde je lepsie menit peniaze? Este tu na sk resp vyjde to narovnako aj tam.dik
Podla kurzu mas vyhodnejsie zmenit az v Chorvatsku. Tu je kurz okolo 7,4 az 7,45, priamo u nich sa dastanes okolo 7,55.
-
Andi_Cibula
Addict
Mna skorej zarazila mytno-dialnicna situacia, pri Zagrebe (inak to bolo okolo obeda v pracovny den) sme mali take surove zdrzanie v kolone na myto, ze ked sme v navigacke naklikali cestu po okreskach, tak to casovo aj cenovo vychadzalo vyhodnejsie nez dialnica ! 
Za tyzden sa ideme plavit na lodi okolo ostrovou pri Splite... tesim sa 
to je asi hlavny dovod preco neplanujem ist do chorvatska znova. je to sila ked clovek plati nie male peniaze za to aby siel pomaly (zdrzanie 3 hodiny kvoly kolonam vdaka uzasnemu mytnemu systemu). v takychto situaciach maju kazdeho pustat zadarmo, kym nebude premavka plynula... lenze oni chcu za kazdu cenu zarobit. no tak teraz zarobili ale nabuduce ma uz neuvidiaAndi_Cibula napísal:Mna skorej zarazila mytno-dialnicna situacia, pri Zagrebe (inak to bolo okolo obeda v pracovny den) sme mali take surove zdrzanie v kolone na myto, ze ked sme v navigacke naklikali cestu po okreskach, tak to casovo aj cenovo vychadzalo vyhodnejsie nez dialnica !
a to este nehovorim ze si tam kludne pocas najvecsej sezony opravuju cestu, vdaka comu vznikaju dalsie kolony. potom uz je len ceresnicka na torte to, ked clovek pride na odpocivadlo a zachody zamknute (kazdy sti a sere vedla, uzasny pohlad)
ked niekto este uvazuje nad tym ist do chorvatska, naozaj neodporucam. mozno tak letecky ale platit desiatky eur za 1 prejazd na dialnici pri takychto podmienkach je uplny nonsens
Myto pri Zahrebe je problem dlhodobo, hlavne sobotu a nedelu ked dochadza k zmenam turnusov. Takze sa tomu treba vyhnut pocas dna, idealne planovat na noc alebo to obist dedinami inym vychodom.
Platili ste kartou? Tam byva ta zapcha o nwm kolko km kratsia, lebo je myto skor. Moc toho ale spravit nemou, vsak tych budiek je tam jak nasr*tych.
ano, ale to je iba smerom od zagrebu, ked ides tam tak je jedno ci platis kartou lebo tam nie su extra pruhy iba pre karty
Smerom tam som za tie roky v zapche v Zagrebe este nebol.
-
twardykamen
Medium Professional
no super.zajtra tadial pojdem tak som zvedavy.tou kartou.plati klasicka visa?
Ano
Kazda karta sa da pouzit.
Ak to teda chápem správne, tak sa mýto dá platiť kartou, je to tak? Chcem to pre potvrdenie, aby som vedel, či musím meniť peniaze ešte pred vstupom do krajiny alebo stačí až po dorazení do cieľa. Díky...
Na mytnych branach mozes platit aj v eurach.
Myto som platil iba kartou (VISA). Samozrejme da sa platit aj cash HRK a EUR.
Bol z Vás niekto v Pule ? Nie sú tam ježkovia ? (v mori) Nie je tam v noci nuda ?
-
hojko
Site Admin
Klingonka: Zalezi kde presne na Pule, niekde to zije a niekde nie.
-
PAuLi3
Darca
Dovolenka Chorvatsko
Caute, obraciam sa na vas s prosbou, v lete planujeme dovolenku v HR, chceme ist autom, no neviem lokalitu. Preto sa obraciam na vas a vase skusenosti s miestami, kde ste boli a pacilo sa vam tam. Chceme ist niekam severnejsie, hlavne aby to tam pekne vyzeralo, nejaka ta promenada.