Pomoc s kompatibilitou programu...

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
pavucek
Medium Star
Medium Star

Pomoc s kompatibilitou programu...

Príspevok od používateľa pavucek »

Zdravím Vás,
dostali sme nový pc v práci, pričom na starom sme mali WXP a na novom máme W7, a v starom pc sme používali program, ktorý vytvoril nejaký neznámy kolega a používali sme ho na evidenciu rôznych prípadov. Je to malý program (asi vytvorený vo Visual Basic), do ktorého sa zadávali jednotlivé informácie ako napr. kde, kedy sa stal prípad, kto bol na prípade a pod. Program informácie ukladá do Access databázy a z nej vie potom aj vytvoriť rôzne tabuľky so štatistickými údajmi. Pri inštalácii programu pod W7 sa na konci jeho inštalácie má nainštalovať aj MDAC_TYP.exe, čo sa však nedá nainštalovať a vyhodí hlášku viď obr. 1. Potom po spustení programu vyhadzuje hlášku viď obr. 2. Pravdepodobne to nejako súvisí z tou databázou. Doma som ten program skúšal nainštalovať na W8.1 a aj napriek tomu, že ani tu mi na konci nenainštaluje to MDAC_TYP.exe ale program aj tak funguje normálne. Ten MDAC_TYP.exe chce nainštalovať Microsoft Data Access 2.1 ale ten sa nedá nikde zohnať. Je už iba verzia 2.8, ale tá mi zase nejde nainštalovať na W7. Neviete či je možné takýto problém nejako vyriešiť?

PS: skúšal som program inštalovať aj spustiť s kompatibilitou WXP ale nepomohlo.

Ďakujem.
Prílohy
01.jpg
02.jpg
02.jpg (21.28 KiB) 346 zobrazení
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pomoc s kompatibilitou programu...

Príspevok od používateľa hrban »

skôr to vidím vo verzií windowsu, neviem akú máte v práci, ale ak to je nejaká starter edition tak tam budú asi časti OS chýbať a to môťe byt práve to Microsoft Data Access.
Btw, prečo nenabehneš na stránku microsoft, a neskúsiš stiahnúť ten Microsoft Data Access priamo tam.

//autoeditácia príspevku (16 Aug 2014, 17:19)
popravde, MDAC nestiahneš, posledne to bolo vydané na XP, od visty je to už premenované na WDAC, a ten je priamo v OS. Takže buď program ide s novšou verziou WDAC, alebo fungovať nebude bo používa knižnice čo už neexistujú.
bcxxx
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa bcxxx »

ak je ten program naozaj nevyhnutny, tak skus v sedmicke XP Mode (ale len na Prof., Enterprise a Ultimate) alebo Microsoft Virtual PC, popripade Virtualbox
pavucek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pavucek »

Máme v práci verziu Enterprise a doma som to skúšal na Windows 7 Ultimate ale tá istá chyba..... Fakt neviem čo majú Windows XP s Windows 8.1 a Windows 7 nie......
Napísať odpoveď