Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa vladenko007 »

No vidíš mi povieme milion krát prečo nie a vy 1 krát prečo áno a stačí vám to.
A to slnko určite nepovažujem za dôkaz existencie boha. Zdá sa ti to logické? Vieš prečo sa také niečo nestane v tejto dobe? Lebo by to bolo veľmi ľahko vyvrátené.
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

@vladenko007: Skor by som povedal ze my hovorime milion dovodov preco ano a vy hovorite milion dovodov preco nie.. A na mnohe moje argumenty sa od neveriacich dockam odpovede "to nie je poriadny dokaz", "mna toto urcite nepresvedci", atd - o skutocnom vyvracani nasich argumentov tu nemoze byt ani reci..
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

uz 3 strany sa bavime o tom, ze par ludi videlo 'nieco', ako to dokazuje krestanskeho Boha?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

LuksKE napísal:to isté sa dá povedať o vás veriacich a týchto viac ako 500 strán to dokazuje, tak sa zdrž týchto priblblých postov o tom čo koho presvedčí a nerozkrikuj sa akoby by si poznal všetky pravdy svetanechaem potom na co sa dozadujete dokazov ked uz aj tak dopredu ich odsudite ...

a pripojím Les pri košických Ťahanovciach chce od mesta cirkev ..je to pod pianom, tak prípadne článok môžem skopírovať sem. (predpokladám, že nepi jano má už skoro každý)

Každopádne, život v skromnosti ako kázal jesus.
1. kde jezis kaze zit v skromnosti??? nebit otrokom mamony je rozdiel ako nezit v biede
2. cirkev to som ja a dalsie tisice .. to nie je len nejaka organizacia
3. tie peniaze za ktore kedysi ta cirkev kupila tie pozemky nepadli z neba ... dali ich ta nasi otcovia a dedovia.... a peniaze si nik z biskupov do hrobu nevezme .. podporuju s nimi charitativne diela staraju sa o biednych ludi.... ale to spoza televizora nik z vas nevidi ...
4. myslim ze je pekne od cirkvi ze sa chce vyrovnat ... a hlada kompromis kedze zjavne mesto nema peniaze na vyplatenie pozemkov...ale na slovensku klasika za dobrotu na zobrotu ...

//autoeditácia príspevku (19 Aug 2014, 0:24)
beardie napísal:uz 3 strany sa bavime o tom, ze par ludi videlo 'nieco', ako to dokazuje krestanskeho Boha?
nie nedokazuje ... ale poziadavka bola aspon jeden preukazatelny zazrak... preto som to hodil do plena ... niekedy mam pocit z ateistov ze sa vecer orzvalia do kresla zapnu interet a ludia presviecajte ma mne to robi tak dobre...

dokaz boha ...ako va ma clovek dokazat existenciu niecoho co neviete ani popisat ...a ak to nahodou popisete tak je to tak vagne ako by jedinavasaskusenost a vedomost bola zo starych greckch baji...
beardie
Redeemer
Redeemer

stale nevidim zazrak, len nevysvelitelnu vec
nemam potrebu hned to pripisovat Bohu, na rozdiel od vas

tazko popisovat nieco neexistujuce, skus mi popisat Spagetove monstrum alebo lietajuceho ruzoveho jednorozca...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

vladenko007
co by bolo vyvratene ze malym detom nietko predpovedal pol roka dopredu ze spravy zazrak a v presne ten den tam pride sa pozriet 70 tisic ludi a uvidi krutiace sa a podskakujuce slnko ??? urcite sa ten jav da vysvetlit ... ale ze ho predpovedali á rocne deti ???

//autoeditácia príspevku (19 Aug 2014, 0:32)
beardie napísal:stale nevidim zazrak, len nevysvelitelnu vec
nemam potrebu hned to pripisovat Bohu, na rozdiel od vas

tazko popisovat nieco neexistujuce, skus mi popisat Spagetove monstrum alebo lietajuceho ruzoveho jednorozca...
ak davas boha na jednu rovinu s timito tak v takeho ani ja neverim ...

tak ako by si definoval zazrak .. vsak je to prave nieco nevysvetlitelne.. ci??? ja neviem keby nietko niekomu odtal hlavu a niekto ju zoberie a prilozi ju naspat a ten clovek by zil je to zazrak nie?? lebo normalne by mal byt mrtvy...
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

beardie napísal:uz 3 strany sa bavime o tom, ze par ludi videlo 'nieco', ako to dokazuje krestanskeho Boha?
Uz si sa to pytal, aj si dostal odpoved aj to tu bolo povedane x-krat.
"Ale to (ze nieco ti ludia videli) nie je az take podstatne, pretoze nech to bola kludne aj nejaka erupcia, alebo piesok zo sahary, tie deti to predpovedali mesiace dopredu (potom ako sa im zjavila Maria)."
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

dobre,takze to mozme asi cele uzavriet: pre veriacich je ta udalost zazrakom a dokazom Boha,pre skeptikov ku ktorym patrim aj ja, to dokaz nie je. Vybavena vec. Zite si svojim zivotom a my si budeme tiez zit tym svojim a bude klud-spokojni?
beardie
Redeemer
Redeemer

strapaty: odtinanie hlav robi Copperfield bezne :)

v akeho boha teda veris?

piton: ako vedeli, ze to bola Maria? ak im to ta osoba povedala, preco si to nemohla vymysliet?
piesok zo Sahary to kludne mohol byt a ta predpoved mohla byt nahoda
ako to dokazuje krestanskeho Boha? preco nie Zeusa?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

beardie napísal:strapaty: odtinanie hlav robi Copperfield bezne :)

v akeho boha teda veris?

piton: ako vedeli, ze to bola Maria? ak im to ta osoba povedala, preco si to nemohla vymysliet?
zeby preto ze panna maria je matka jezis krista ..podla ktoreho sa krestanstvo vola???
DarkNation
Expert
Expert

Príspevok od používateľa DarkNation »

Ako tie decka vedeli ze sa im zjavila panna Maria. Ona sa im predstavila?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

DarkNation napísal:Ako tie decka vedeli ze sa im zjavila panna Maria. Ona sa im predstavila?
predstavila sa ako Matka a ako Ružencová Panna Mária
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

beardie napísal:strapaty: odtinanie hlav robi Copperfield bezne :)
v akeho boha teda veris?
ano, kludne to mohol byt astar seran v parochni prezleceny za Pannu Mariu a klamat, ze je Maria. :roll:
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty
nechaem potom na co sa dozadujete dokazov ked uz aj tak dopredu ich odsudite ...
Prečo sa vy dožadujete dôkazu neexistencie boha - keď ho aj tak neprijímete aj keby sa to dalo. Prečo sa dožadujete vysvetlení vašich zázrakov - keď naše alternatívne vysvetlenia vám niesu dostačujúce, resp. každá nadprirodzená vec, nevysvetliteľná je vopred pripísané bohu.

kde jezis kaze zit v skromnosti??? nebit otrokom mamony je rozdiel ako nezit v biede

Čiže mi chceš povedať, že ježišove učenie nie je o pokore a skromnosti? Chceš mi povedať, že sa nikde v novom zákone nespomína pokora a skromnosť? Nový zákon je predsa učenie ježiša, teda to čo on učil, šíril - iným slovom povedané kázal.

cirkev to som ja a dalsie tisice .. to nie je len nejaka organizacia
cirkev si aj ty? a načo je tebe 177ha lesa? potrebuješ to vlastniť? čo z oho budeš mať, že budeš mať 177ha lesa? čo z toho máš, že máš také majetky aké máš? - teda nemáš, lebo cirkev je organizácia, v listoch vlastníctva nefiguruje tvoje meno a ty nemáš ani len stotinu percenta hlasu v tom čo tá organizácia robí - to že ty si to pomenuješ ako spoločenstvo veriacich je fajn, ale nechaj si to tak akurát pre seba

tie peniaze za ktore kedysi ta cirkev kupila tie pozemky nepadli z neba ... dali ich ta nasi otcovia a dedovia....

o tom ako cirkev ziskavala majeky sa radšej nebavme, lebo dojdeme niekam kam necheš aby sme došli
a peniaze si nik z biskupov do hrobu nevezme .. podporuju s nimi charitativne diela staraju sa o biednych ludi
a kupujú nové autá a vybavenie svojich farností, ale to z kostola nikto z vás nevidí

myslim ze je pekne od cirkvi ze sa chce vyrovnat ... a hlada kompromis kedze zjavne mesto nema peniaze na vyplatenie pozemkov...
vyrovnať? :D ...za 2,8ha svojich pozemkov pýtajú 177ha, to je vyrovanie? pritom cirkev na Ťahanovciach má 3,3ha pozemkov ...to je pekné, to je fajn, to je v pohode? Chceš mi snáď nahovoriť, že tých 2,8ha na sídlisku má rovnakú hodnotu ako 177ha lesa?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

LuksKE
co sa tyka cien pozemkov do toho sa nerozumiem .. urcite si dali ohodnotit aj jeden aj druhy typ pozemkov...
ja sa nedozadujem aby niekto dokazoval neexistenciu boha ... ja len tvrdim : to ze ked "nevieme" boha "dokazat" neznamena ze neexistuje....
...ano nie je to o pokore a skromonosti ... ale pokora a skromnost su jedny z veci ktore oslobodzuju cloveka ... a clovek ktory nie je otrokom mamony ne prirodzene pokorny a skromny... lahsie je prejst tave uchomihly ako bohacovi do bozieho kralovstva...
mLuks
Addict
Addict

straptay
co sa tyka cien pozemkov do toho sa nerozumiem .. urcite si dali ohodnotit aj jeden aj druhy typ pozemkov...
určite si dali, odvážne tvrdenie ...vycucal si z prsta? Každému zdravo uvažujúcemu človeku musí byť jasné, že 2,8ha pozemkov na sídlisku nemôže mať rovnakú hodnotu ako 177ha lesa o cca 2-3km ďalej od tých sídliskových pozemkov.

ja sa nedozadujem aby niekto dokazoval neexistenciu boha
Prečo si vzťahovačný? Ja som písal v množnom čísle, teda vy veriaci. A taký Koval je rovnaký veriaci ako ty a dožadoval sa aby sme dokázali neexistenciu.
ja len tvrdim : to ze ked "nevieme" boha "dokazat" neznamena ze neexistuje....
to že nevieme vysvetliť tancujúce slnko vedou neznamená, že je to boží zázrak, či dôkaz existencie boha
to že nevieme vysvetliť, že to tie deti predpovedali neznamená, že je to boží zázrak, či dôkaz existencie boha

ano nie je to o pokore a skromonosti ... ale pokora a skromnost su jedny z veci ktore oslobodzuju cloveka ... a clovek ktory nie je otrokom mamony ne prirodzene pokorny a skromny... lahsie je prejst tave uchomihly ako bohacovi do bozieho kralovstva...
tu neviem či si sa skopal alebo nie ale toto neviem rozlúšiť ...teda nový zákon a ani biblia nie je o tom učiť ľudí byť pokorný a skromný, milovať bližných aj druhých, atď ..či ako? o čom teda po novom kázal jesus?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

LuksKE
byt bohaty nie je hriech ..."Robte si priateľov z nespravodlivej mamony, aby vás, až sa pominie, prijali do večných príbytkov".. cize aj peniaze a bohactvo ma clovek vyuzivat aby bol spaseny... pokora je cnost... ktora nam pomaha poznat boha ... ale neznamena ze bohaty clovek nemoze byt pokorny a skromny... a plati to aj naopak ... aj chudobny clovek moze byt pysny a marnivy, lakomy... o to tazsie to budu mat cirkeny hodnostary ktory maju na zodpovednosti velke majetky na poslednom sude, lebo im bude vystaveny ucet z ich safarenia ... ako zhodnotili majetok na boziu slavu ... kolkym ludom s tymi peniazmi pomohli ... od toho kto viac dostane sa bude viac vyzadovat ... kazda koruna navnivoc pouzita im bude zratana ... cize neni im co zavidiet .... lebo cele tie majetky maju ako mlynsky kamen nakrku...
mLuks
Addict
Addict

strapaty
ďakujem, že si opäť nesklamal a celú diskusiu si jednoducho zmietol tvojimi nič nehovoriacimi omáčkami, miesto toho aby si reagoval vecne a priamo odpovedal na otázky - ako to už býva tvojím zvykom
Ja nikde netvrdím, že žiť v skromnosti znamená žiť v chudobe. Najprv som to napísal a teraz sa aj jasne pýtam, či učenie ježiša je (aj) o pokore a skromnosti. Z toho čo tu všetci veriaci a nakoniec aj ty odprezentovali, ja hovorím, že je.

o to tazsie to budu mat cirkeny hodnostary ktory maju na zodpovednosti velke majetky na poslednom sude, lebo im bude vystaveny ucet z ich safarenia
Zrazu už len cirkevní hodnostári budú potrestaní za zle šafárenie s majetkom cirkvi. Ešte pred chvíľou si bol cirkev aj ty a všetci veriaci a tie majetky sú cirkevné, nie cirkevných hodnostárov, takže podľa tvojej analógie o tom čo je cirkev by mali byť potrestaný všetci veriaci za zlé šafárenie s cirkevným majetkom. Lebo cirkev je spoločenstvo veriacich a každý veriaci zodpovedá za chod a fungovanie cirkvi, že? "Kto nezabráni konaniu zla, akoby ho sám činil."

Či snáď priznávaš že cirkev je organizácia na ktorej chod, fungovanie, rozhodovanie atď ty ako veriaci nemáš žiadny (alebo len veľmi minimálny, na lokálnej úrovni) vplyv ani dosah?
DarkNation
Expert
Expert

Príspevok od používateľa DarkNation »

Predstavila sa im slovne alebo akym spôsobom? V akom jazyku?
Napísať odpoveď