Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Telepaticky - v klingonskom jazyku.. Co keby si si o tom najprv daco precital?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Vy tvrdite, ze to bol zazrak, vy dokazujete!
Konkretne, strapaty tvrdi toto:
Konkretne, strapaty tvrdi toto:
Tak to musi aj dokazat, napriklad zdrojom s ktoreho cerpal.strapaty napísal:
predstavila sa ako Matka a ako Ružencová Panna Mária
-
vladenko007
VIP
Páni veriaci. K vaším znameniam asi len toľko.
-
DarkNation
Expert
Spytat sa je jednoduchsie
-co som cital zdroje o tej udalosti,tak na zaciatku tie deti tvrdili ze sa im zjavila "krasna pani", nie Panna Maria-ale to som uz tu spominalstrapaty napísal:
predstavila sa ako Matka a ako Ružencová Panna Mária
-
vladenko007
VIP
No šak to. Krásna pani je aj moja suseda. Fuu ha 
tak trebalo citat aj druhy riadok, nie len ten prvy.gogo956 napísal:
-co som cital zdroje o tej udalosti,tak na zaciatku tie deti tvrdili ze sa im zjavila "krasna pani", nie Panna Maria-ale to som uz tu spominal
- to by im zeapadalo do ich ideologickeho kontexupiton napísal: tak trebalo citat aj druhy riadok, nie len ten prvy.
Knaz Kuffa oznacil gejov a lesby, ktori sa nechcu zmenit za masovych vrahov a tyzdennik .tyzden mu na to dal priestor.
http://ondrasik.blog.sme.sk/c/363595/kn ... -gaya.html
Z diskusie pod clankom:
Z diskusie pod clankom:
Neviem preco sa pan Kuffa nenecha ukrizovat za hriechy vsetkych geyov a lezieb. Urobil by tym pre vsetkych Bohovsku sluzbu a bol by aspon pri svojom panovi cim skor. Ved o to im ide, nie? Dostat sa do kralovstva nebeskeho. Takyto prichod tam casto nezazivaju.
vobec by som sa necudoval, keby prave kuffa bol gay. ocividne vaginy pre nho nehraju v zivote nejaku rolu. chcel by som vidiet ako sa musel certit, ked pocul od papeza, najvacsieho zastupcu Boha na zemi, ze kto je on aby sudil homosexualov.
-
harrison314
Hardcore addict
piton napísal: tak trebalo citat aj druhy riadok, nie len ten prvy.
Aky kontext, ja som hladal ako divi, no tie dalsie riadky som nenasiel, nedali ste ani zdroj s ktoreho ste cerpali, prosto nic.strapaty napísal: - to by im zeapadalo do ich ideologickeho kontexu
//autoeditácia príspevku (26 Aug 2014, 11:18)
myslim ze si to trochu nepochopil .. hovori o primarnych(tych co ma tam sa chcu zmenit ... neznamena ze vsetci primarny sa musia chciet zmenit) a sekundarnych (tu ide o lobby ktora sa snazi normalizovat homosexualitu ako alternativne spoluzitie pre vsetkych ,,,cize aj heterosexualov.... co povazuje za genocidne... celkovo sa k tym vrahom dostal cez citat novinara ze dal na jednu uroven gayov zlodejov a vrahov... )..ephramko napísal:Knaz Kuffa oznacil gejov a lesby, ktori sa nechcu zmenit za masovych vrahov a tyzdennik .tyzden mu na to dal priestor.
Z diskusie pod clankom:
ziaden normalny clovek nebude homosexualov odsudzovat pre ich vrodenu alebo ziskanu orientaciu ... ale nebude praktizovanie homosexualneho zivota ani schvalovat ..preco ...lebo je to nemoralne takisto ako nemanzelske spoluzitie heterosexualov... ci hetero alebo homo ... ak je krestan tak sa uprimne snazi zit v sulade s kristovym ucenim .. ak nie je tak nema s sexualnym spoluzitim problem lebo vstah je len nejaka zmluva ktora ked chcu zacne a ked chcu skonci ...
Kuffa je knaz, zije v celibate. To nema nic spolocne s Kristom a jeho ucenim. Kristus o celibate nic nehovoril. Celibat zaviedla cirkev z prozaickych dovodov, aby sa im knazi nemnozili a cirkev tak nemusela financovat ich deti, pripadne aby deti knazov este nieco po nich nahodou nezdedeli. Kristus tak isto nic nehovoril o homosexualite. Taka zenska homosexualita dokonca nie je spomenuta ani v starom zakone. A tento muz v sukni bude o gejoch a lesbach hovorit, ze su masovi vrahovia a mozu za genocidu naroda?! Najsmutnejsie na tom je to, ze v tomto state neexistuje odluka cirkvi od statu. Takze zivot knaza Kuffu platia vsetci danovi poplatnici, cize aj gejovia a lesby.strapaty napísal:ak je krestan tak sa uprimne snazi zit v sulade s kristovym ucenim...
Fanaticki krestania ako Kuffa by si konecne mohli uvedomit, ze to, ci pary rovnakeho pohlavia budu alebo nebudu moct uzavriet manzelstvo, nema absolutne ziadny vplyv na porodnost alebo ako oni oznacuju "tradicnu rodinu". Bastou LGBT prav su krajiny Skandinavie, kde podla statistik je jedna z najvacsich porodnosti v EU, zatial co my na Slovensku, co pridavame rozne chu**** do ustavy, vymierame a populacia starne drastickym tempom. Preco? Pretoze agenda LGBT prav ma nulovy vplyv na porodnost a to, ci sa heteraci budu sobasit a kolko budu mat deti ovplyvnuju najma podmienky, ktore vytvori vlada na zakladanie novych rodin (nizke dane, podpora byvania, nizka nezamestnanost, nizke odvody, dobre podmienky pre malych podnikatelov a zivnostnikov). Nasa vlada ruka v ruke s RKC robi presny opak. A potom hraju tieto populisticke debilne hry, ako straaaasne sa oni snazia chranit a podporovat mlade rodiny tym, ze davaju nejake bezvyznamne dodatky do ustavy a vyhodia par milionov EURO na referendum, ktore bude aj tak neuspesne pre takmer nulovu ucast.
ephramko napísal:
Kuffa je knaz, zije v celibate. To nema nic spolocne s Kristom a jeho ucenim. Kristus o celibate nic nehovoril. Celibat zaviedla cirkev z prozaickych dovodov, aby sa im knazi nemnozili a cirkev tak nemusela financovat ich deti, pripadne aby deti knazov este nieco po nich nahodou nezdedeli. Kristus tak isto nic nehovoril o homosexualite. Taka zenska homosexualita dokonca nie je spomenuta ani v starom zakone. A tento muz v sukni bude o gejoch a lesbach hovorit, ze su masovi vrahovia a mozu za genocidu naroda?! Najsmutnejsie na tom je to, ze v tomto state neexistuje odluka cirkvi od statu. Takze zivot knaza Kuffu platia vsetci danovi poplatnici, cize aj gejovia a lesbycize cca 4 percenta ... a celu LGBTI agendu veriaci cize 70 percent populacie.. ked odluka tak vsetkych "neziskoviek " som zvedavy ci by ster sa kazdu nedelu pozbierali na propagandu vasej ideologie.
toto su len tvoje domienky... s realitou to nema nic spolocne... poslanie manzela ako aj knaza je samo o sebe dost narocne ... zvladat oboje dosledne si neviem predstavit...
Fanaticki krestania ako Kuffa by si konecne mohli uvedomit, ze to, ci pary rovnakeho pohlavia budu alebo nebudu moct uzavriet manzelstvo, nema absolutne ziadny vplyv na porodnost alebo ako oni oznacuju "tradicnu rodinu".ale ma to vplyv an pohlad an sexualitu cloveka a moralku spolocnosti Bastou LGBT prav su krajiny Skandinavie, kde podla statistik je jedna z najvacsich porodnosti v EU, zatial co my na Slovensku, co pridavame rozne chu**** do ustavy, vymierame a populacia starne drastickym tempom. Preco? Pretoze agenda LGBT prav ma nulovy vplyv na porodnost a to, ci sa heteraci budu sobasit a kolko budu mat deti ovplyvnuju najma podmienky, ktore vytvori vlada na zakladanie novych rodin (nizke dane, podpora byvania, nizka nezamestnanost, nizke odvody, dobre podmienky pre malych podnikatelov a zivnostnikov). Nasa vlada ruka v ruke s RKC robi presny opak. nemas predstavu co RKC robi ... tak nekritizuj to o com nic neviesA potom hraju tieto populisticke debilne hry, ako straaaasne sa oni snazia chranit a podporovat mlade rodiny tym, ze davaju nejake bezvyznamne dodatky do ustavy a vyhodia par milionov EURO na referendum, ktore bude aj tak neuspesne pre takmer nulovu ucast.
Na predošlej strane som sa ťa niečo pýtal, neodpovedal si. Prečo, nezapadá to do tvojho ideologického kontextu? A nehovor, že nemáš čas, lebo tu reaguješ na ephramka.strapaty napísal:to by im zeapadalo do ich ideologickeho kontexu
Zase percentá? Už zase sú veriaci všetci? Čo sa stalo s tým tvrdením, že veriaci sú len tí, ktorí žijú podľa krista? Aha, teraz o nezapadá do tvojho ideologického kontextu?strapaty napísal:a celu LGBTI agendu veriaci cize 70 percent populacie
takisto by som mohol povedat ze hemosexualov je 50 percent krestanov ... a uz to nie je 4 ale 2 percenta...LuksKE napísal: Na predošlej strane som sa ťa niečo pýtal, neodpovedal si. Prečo, nezapadá to do tvojho ideologického kontextu? A nehovor, že nemáš čas, lebo tu reaguješ na ephramka.
Zase percentá? Už zase sú veriaci všetci? Čo sa stalo s tým tvrdením, že veriaci sú len tí, ktorí žijú podľa krista? Aha, teraz o nezapadá do tvojho ideologického kontextu?
je logicke ze ked sa bavime o daniach tak sa bere krestanstvo z pohladu statu cize z scitania ludu ... ked sa bavime o duchovnom zivote a o moralnych hodnotach tak krestanstvo nie je organizacie ale ucenie a sposob zivota cize su to ti ktori ziju podla krista...
//autoeditácia príspevku (26 Aug 2014, 14:15)
LuksKE
ďakujem, že si opäť nesklamal a celú diskusiu si jednoducho zmietol tvojimi nič nehovoriacimi omáčkami, miesto toho aby si reagoval vecne a priamo odpovedal na otázky - ako to už býva tvojím zvykom
ked su ti moje odpovede omacky necuduj sa ze ti neodpovedam...
//autoeditácia príspevku (26 Aug 2014, 14:20)
Či snáď priznávaš že cirkev je organizácia na ktorej chod, fungovanie, rozhodovanie atď ty ako veriaci nemáš žiadny (alebo len veľmi minimálny, na lokálnej úrovni) vplyv ani dosah?
tak to sa mylis.. mozes priamorozhodnut kde tvoje peniaze pojdu ... napriklad ked chces viac podporit lokalnu cirkev (v dedine v meste ) budes prispievat len ked budu zbierky na farnost ... pripadne budes pomahat niekomu konkretnemu cloveku z cirkvy ... peniaze ktore ludia zveria do ruk biskupa o tych rozhoduje biskup ... ked ich das na misie o tych zas ludia nato urceny .. takisto na charitu a podobne... cize mozes ovplivnit ale len svoje ktore tam das...
-
t0m4s3
Admin
A tie, ktore tam dam prostrednictvom dani ovplyvnim ako?
cirkev spravuje majetok ktoreho velka cast je narodne kulurne bohactvo ... keby sa prepocitalo kolko penazi sa minie na udrzbu tychto pamiatok mozno by stat musel este doplatit ... nehovoriac ze knazi sluzia velkej casti populacie ..t0m4s3 napísal:A tie, ktore tam dam prostrednictvom dani ovplyvnim ako?
uz som to tu raz pocital ... ono to vychadzalo nejakych 7€ rocne na kazdeho obcana to vychadza cca ... ako skutocne strasna dan... raz do roka nepojdes s rodinou do kina ale v nedelu na svatu omsu....
strapaty
je logicke ze ked sa bavime o daniach tak sa bere krestanstvo z pohladu statu cize z scitania ludu ... ked sa bavime o duchovnom zivote a o moralnych hodnotach tak krestanstvo nie je organizacie ale ucenie a sposob zivota cize su to ti ktori ziju podla krista...
Čo je na tom logické?. Počet veriacich je jeden údaj, prečo by sa mal jeden údaj vykladať dvomi alebo niekoľkými spôsobmi.
Alebo inak, slovo veriaci má jednu definíciu, prečo by sa malo to slovo vykladať dvomi spôsobmi a rozlišovať či sa bavíme o veriacich z pohľadu štátu alebo o veriacich z pohľadu náboženstva?
Nevidím tam iný dôvod len ten, aby to vám sedelo do skladačky.
To na čo smerovala tá veta bola omáčka, ktorá nijak nesúvisela s diskusiou. A to si spravil nie prvý krát.
tak to sa mylis.. mozes priamorozhodnut kde tvoje peniaze pojdu ... napriklad ked chces viac podporit lokalnu cirkev (v dedine v meste ) budes prispievat len ked budu zbierky na farnost ... pripadne budes pomahat niekomu konkretnemu cloveku z cirkvy ... peniaze ktore ludia zveria do ruk biskupa o tych rozhoduje biskup ... ked ich das na misie o tych zas ludia nato urceny .. takisto na charitu a podobne... cize mozes ovplivnit ale len svoje ktore tam das...
Napísal som: cirkev je organizácia na ktorej chod, fungovanie, rozhodovanie atď ty ako veriaci nemáš žiadny (alebo len veľmi minimálny, na lokálnej úrovni) vplyv ani dosah
V čom sa teda mýlim, ak môžeš rozhodovať len o tých peniazoch ktoré tam dáš? Vypichol som tam lokálnu úroveň, že na tej máš nejaký dosah a vplyv. Ale celkovo na cirkev ako spoločenstvo všetkých veriacich (celosvetovo), na Vatikán dosah ani vplyv nemáš. Ani len na tú slovenskú RKC dosah a vplyv nemáš. Mýlim sa? Keby som sa mýlil, tak Bezák nie je odvolaný a fungoval by ďalej. Veď ľudia, veriaci, teda príslušníci cirkvi boli proti jeho odvolaniu a nič nezmohli. Panstvo sa rozhodlo, teda dostalo to príkazom či ako a Bezák šiel preč. Obyčajní obyvatelia kostolov sa s tým museli len zmieriť, lebo nemjaú žiadny vplyv ani dosah na fungovanie a rozhodovanie v cirkvi. Nie je to len o peniazoch, že rozhodneš kam svoje peniaze dáš (aj to len svoje, lebo už nemôžeš rozhodovať ako bude cirkev šafáriť celkovo, ako bude Vatikán šafáriť celkovo), je to aj o týchto ďalších veciach, ako napr. Bezák. A tam už dosah nemáš. - tzn. cirkev je organizácia a ty si len veriaci, teda príslušník cirkvi - rovnako ako štát a občan, teda príslušník štátu.
A teda ešte raz sa opýtam. V čom sa mýlim ak poviem, že cirkev je organizácia na ktorej chod, fungovanie a rozhodovanie nemáš dosah ani vplyv? (mimo lokálnej úrovne ale aj na tej vieš prakticky rozhodovať len o peniazoch, ktoré tam dáš - ani len o tom kto bude farárom na tvojej fare, nevieš rozhodnúť)
cirkev spravuje majetok ktoreho velka cast je narodne kulurne bohactvo ... keby sa prepocitalo kolko penazi sa minie na udrzbu tychto pamiatok mozno by stat musel este doplatit ..
myslíš tie rozpadnuté alebo polorozpadnuté kaštiele a zámky? A udržiavaním myslíš to aby aspoň zrúcaniny ostali. Jeden taký bol aj v Košiciach v Krásnej nad Hornádom, bol zrekonštruovaný z eurofondov, vďaka projektu EHMK 2013. Tak isto Dóm sv. Alžbety, už minule som tu dával článok o tom ako bola financovaná jeho rekonštrukcia. Tell me more about it.
nehovoriac ze knazi sluzia velkej casti populacie ..
tak nech si ich tá veľká časť populácie platí z vlastných vrecák, napr. cez cirkevnú daň, ako to majú vedľa v rakúsku. A ak chceš odluku iných neziskoviek od štátu, tak ti nič nebráni aby si začal s takouto kampaňou. Nech sa páči. Ľudia ktorí nechú so svojich daní platiť cirkev s tým už začali.
ono to vychadzalo nejakych 7€ rocne na kazdeho obcana to vychadza cca ... ako skutocne strasna dan
ak chcem vyhadzovať peniaze, tak ich zoberem a vyhodím von oknom. Ja nevyužívam služby, ktoré sú platené z tejto dane tak sú to pre mňa vyhodené peniaze. A vidíš, 7€ nie je tak veľa aby ste si to platili sami...ale nie počkať...ak by prišlo na samofinancovanie cirkvi zrazu by klesol aj počet papierových veriacich a to by tí reálni veriaci už museli platiť viac ako 7€.
Čo je na tom logické?. Počet veriacich je jeden údaj, prečo by sa mal jeden údaj vykladať dvomi alebo niekoľkými spôsobmi.
Alebo inak, slovo veriaci má jednu definíciu, prečo by sa malo to slovo vykladať dvomi spôsobmi a rozlišovať či sa bavíme o veriacich z pohľadu štátu alebo o veriacich z pohľadu náboženstva?
Nevidím tam iný dôvod len ten, aby to vám sedelo do skladačky.
To na čo smerovala tá veta bola omáčka, ktorá nijak nesúvisela s diskusiou. A to si spravil nie prvý krát.
Napísal som: cirkev je organizácia na ktorej chod, fungovanie, rozhodovanie atď ty ako veriaci nemáš žiadny (alebo len veľmi minimálny, na lokálnej úrovni) vplyv ani dosah
V čom sa teda mýlim, ak môžeš rozhodovať len o tých peniazoch ktoré tam dáš? Vypichol som tam lokálnu úroveň, že na tej máš nejaký dosah a vplyv. Ale celkovo na cirkev ako spoločenstvo všetkých veriacich (celosvetovo), na Vatikán dosah ani vplyv nemáš. Ani len na tú slovenskú RKC dosah a vplyv nemáš. Mýlim sa? Keby som sa mýlil, tak Bezák nie je odvolaný a fungoval by ďalej. Veď ľudia, veriaci, teda príslušníci cirkvi boli proti jeho odvolaniu a nič nezmohli. Panstvo sa rozhodlo, teda dostalo to príkazom či ako a Bezák šiel preč. Obyčajní obyvatelia kostolov sa s tým museli len zmieriť, lebo nemjaú žiadny vplyv ani dosah na fungovanie a rozhodovanie v cirkvi. Nie je to len o peniazoch, že rozhodneš kam svoje peniaze dáš (aj to len svoje, lebo už nemôžeš rozhodovať ako bude cirkev šafáriť celkovo, ako bude Vatikán šafáriť celkovo), je to aj o týchto ďalších veciach, ako napr. Bezák. A tam už dosah nemáš. - tzn. cirkev je organizácia a ty si len veriaci, teda príslušník cirkvi - rovnako ako štát a občan, teda príslušník štátu.
A teda ešte raz sa opýtam. V čom sa mýlim ak poviem, že cirkev je organizácia na ktorej chod, fungovanie a rozhodovanie nemáš dosah ani vplyv? (mimo lokálnej úrovne ale aj na tej vieš prakticky rozhodovať len o peniazoch, ktoré tam dáš - ani len o tom kto bude farárom na tvojej fare, nevieš rozhodnúť)
cirkev spravuje majetok ktoreho velka cast je narodne kulurne bohactvo ... keby sa prepocitalo kolko penazi sa minie na udrzbu tychto pamiatok mozno by stat musel este doplatit ..
myslíš tie rozpadnuté alebo polorozpadnuté kaštiele a zámky? A udržiavaním myslíš to aby aspoň zrúcaniny ostali. Jeden taký bol aj v Košiciach v Krásnej nad Hornádom, bol zrekonštruovaný z eurofondov, vďaka projektu EHMK 2013. Tak isto Dóm sv. Alžbety, už minule som tu dával článok o tom ako bola financovaná jeho rekonštrukcia. Tell me more about it.
nehovoriac ze knazi sluzia velkej casti populacie ..
tak nech si ich tá veľká časť populácie platí z vlastných vrecák, napr. cez cirkevnú daň, ako to majú vedľa v rakúsku. A ak chceš odluku iných neziskoviek od štátu, tak ti nič nebráni aby si začal s takouto kampaňou. Nech sa páči. Ľudia ktorí nechú so svojich daní platiť cirkev s tým už začali.
ono to vychadzalo nejakych 7€ rocne na kazdeho obcana to vychadza cca ... ako skutocne strasna dan
ak chcem vyhadzovať peniaze, tak ich zoberem a vyhodím von oknom. Ja nevyužívam služby, ktoré sú platené z tejto dane tak sú to pre mňa vyhodené peniaze. A vidíš, 7€ nie je tak veľa aby ste si to platili sami...ale nie počkať...ak by prišlo na samofinancovanie cirkvi zrazu by klesol aj počet papierových veriacich a to by tí reálni veriaci už museli platiť viac ako 7€.
babky nad 70 rokov? alebo par stoviek fanatickych mladsich krestanov? to je podla teba velka cast populacie? ved nie je ziadnym tajomstvom, ze kostolne lavice su takmer prazdne, to priznava aj samotna RKC...ak co i len 5% Slovakov aspon raz tyzdenne navstivi svatu omsu, tak aj to su podla mna prehnane optimisticke cisla...strapaty napísal:cirkev spravuje majetok ktoreho velka cast je narodne kulurne bohactvo ... keby sa prepocitalo kolko penazi sa minie na udrzbu tychto pamiatok mozno by stat musel este doplatit ... nehovoriac ze knazi sluzia velkej casti populacie ..
a to ze cirkev spravuje mnohe pamiatky je dookola stale omielany bullshit...kulturne pamiatky mame v najhorsom stave v ramci celej EU a aj ked sa nahodou nieco uz musi zrekonstruovat, aby sa to definitivne nerozpadlo, tak to plati stat, EU alebo sukromne zbierky obycajnych ludi...tak ako potom tie pamiatky cirkev spravuje?
Slovensko ma najviac kostolov a najviac duchovnych na pocet obyvatelov na celom svete!!! Na co prosim ta? Obzvlast ked duchovni su financovani z penazi vsetkych danovych poplatnikov. To je totalny nonsens. RKC investuje vyzbierane prachy do podnikania a sukromnej sfery, aby svoje zisky znasobovala. Stat nad tymi dotaciami nema ziadnu kontrolu, nemoze si overit na ake ucely boli tieto prostriedky pouzite a kam tie peniaze ludovo povedane "odtiekli". Cirkev je oslobodena od dani. A jej zamestnancov (duchovnych) platia danovy poplatnici (a nie, nerobia za minimalnu mzdu). Ved to je tusim este lepsi biznis ako sediet v parlamente!!!
Bol by som zvedavy, kolko by na Slovensku bolo fararov a veriacich, ak by sa schvalila plna odluka cirkvi od statu...cirkev by bola vylucne financovana z milodarov a z dani svojich veriach a aj to len dobrovolne. Vzhladom na mentalitu tohto naroda, som ochotny dat ruku do ohna, ze by po schvaleni takychto zakonov RKC nemala ani tolko veriacich, aby vobec podla zakonov SR mohla byt uznana ako cirkev...
beardie napísal:tie % krestanov a inych veriacich nejak padaju...
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/3 ... -scitanie/
Počas prieskumu tiež zisťovali, ako často sa respondenti zúčastňujú na náboženských obradoch, napríklad na omšiach či bohoslužbách. V porovnaní s podielom prihlásených k nejakému náboženskému vyznaniu (76,7 percenta) je podľa Miroslava Tížika vidieť, že pravidelne, teda aspoň raz mesačne a viac, chodí do kostola len 40,5 percenta opýtaných. Štvrtina (25,2 percenta) nechodí do kostola nikdy.
Respondentov sa tiež pýtali, či sú členmi cirkvi či náboženskej skupiny alebo sa nejako podieľajú na ich aktivitách. Za aktívnych členov sa považujú 8,86 percenta opýtaných, 12,2 percenta sa považuje za pasívnych členov. Najviac účastníkov prieskumu – 73,5 percenta o sebe tvrdí, že nie sú členovia a ani sa nijako nepodieľajú na aktivitách cirkví.