FreeDOS a WINDOWS

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
CrazyJerry
Light Star
Light Star

FreeDOS a WINDOWS

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Zdravim chystam sa kupit lenovo G500 bez OS (teda je tam FreeDOS)
A moja otazka je ci mi tam pojde normalne nainstalovat nie kupeny windows 8.
Popripade aj nejaky mini navod ako prenastavit BIOS... co som pozeral tak v biose treba nieco prepnut na Legacy... a potom nastavit preferovany OS, ulozit a uz by to snad malo ist.

Na starych masinach nemam problem nainstalovat OS len tie nove BIOSy si uz nejak pamataju nainstalovany OS, maju v sebe aktivacny kluc atd. tak chcem vediet ci mi to pojde :)

Thx
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: FreeDOS a WINDOWS

Príspevok od používateľa hojko »

Preco by tam nemal ist nainstalovat iny system??? Problem moze sposobit bios, neviem aky je tam a nechce sa mi Googlit, ale ak je tam UEFI, tak tam to moze byt priamo prepojene a k nastaveniu bootovania sa mozno ani nedostanes, takze to treba zmenit tak, ze vypnes ochranu v biose, potom povolis moznost nastavenia bootovania a nakoniec nastavis bootovacie medium.

Nedavno som robil pre kamarata jeden notebook, mal tam legalny Win8, ktory robil problemy a chcel tam dat Win7. Trapil som sa na zaciatku zo pol hodinu, ale potom som nasiel kratke minutove video na YouTube, ktory opisalo cely problem, ukazalo co a ako nastavit a nebol ziadny problem.
Napísať odpoveď