Hrkotanie od kolies
Hrkotanie od kolies
Zdravim,
snazim sa identifikovat problem uz asi pol roka.
ide o to ze na nerovnostiach vozovky zacne nieco hrkat od kolies.
zvuk to je taky ako keby ste kovovu gulicku spstili zvysky do vedra plnych kovovych malych guliciek.
zahada je v tom ze ked auto zaparkujem motorom dole nieje to nijak extremny kopec dole ale taky mierny kopcek pri dome, tak ak potom nasledne idem s autom uz nehrkoce ale zacne az po nejakej doe dajme tomu pol hodiny a pomaly sa to rozhrkoce.
ked je vonku chladnejsie ako teraz rano bolo tak tiez to nehrkoce len sem tam a nieje to take hlasne ako ked sa uz motor zahreje a je teply.
capy vsetky pomenene.
snazim sa identifikovat problem uz asi pol roka.
ide o to ze na nerovnostiach vozovky zacne nieco hrkat od kolies.
zvuk to je taky ako keby ste kovovu gulicku spstili zvysky do vedra plnych kovovych malych guliciek.
zahada je v tom ze ked auto zaparkujem motorom dole nieje to nijak extremny kopec dole ale taky mierny kopcek pri dome, tak ak potom nasledne idem s autom uz nehrkoce ale zacne az po nejakej doe dajme tomu pol hodiny a pomaly sa to rozhrkoce.
ked je vonku chladnejsie ako teraz rano bolo tak tiez to nehrkoce len sem tam a nieje to take hlasne ako ked sa uz motor zahreje a je teply.
capy vsetky pomenene.
Re: Hrkotanie od kolies
homokyneticke klby, stabilizator, tycky riadenia.... proste temu so zvukmi to nema vyznam ani zakladat.. mne tiez nieco pukalo na prednej naprave, vymenil som komplet vsetko od tlmicov, cez capy, tycky stabilizatora, dal som servo na repas, atd.. nakonieco som chcel menit este capy riadenia a tycky riadenia aj ked boli dobre, no prisiel som na to, ze to je vnutorny homokynetak... takze s klepanim, buchanim a pukanim, treba vyhladat cloveka co aspon kusok vie rozoznavat zvuky, ze odkial by to mohlo ist..
Mne pri prejazde nerovností vŕzga niečo v náprave, viem určite že tlmiče to nebudú a tyčka stabilizátora nie je zlomená, ani pružina prasknutá... Nejaké nápady?
Co tak vola brzdovych platniciek a hrkanie pri tej malej vole? Pri brzdeni na nerovnosti v takom pripade ale nic neklepe.
nehrozi.. pri tom zvuku co popisal...test napísal:Co tak vola brzdovych platniciek a hrkanie pri tej malej vole? Pri brzdeni na nerovnosti v takom pripade ale nic neklepe.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
hrkotat moze aj ulozenie tlmica a kopa dalsich veci...
begbeee: na hrkotanie nemusi byt tycka zlomena, staci, aby bolo vybite puzdro...
begbeee: na hrkotanie nemusi byt tycka zlomena, staci, aby bolo vybite puzdro...
zvuk sa ozyva aj ked vytlacim spojku, alebo brzdim alebo tocim kolesami..
jedno nebolo menene a to ulozenie tlmicov..ale co mi aj mechanik hovoril a co som aj na nete cital tak to by vrzgalo keby osm tocil kolesami..
jedno nebolo menene a to ulozenie tlmicov..ale co mi aj mechanik hovoril a co som aj na nete cital tak to by vrzgalo keby osm tocil kolesami..
-
tacosi
Moderátor
Naco 2 rovnake temy ? divny-hrkot-t183737.html
-
Makovnik
Medium Professional
To by ma zaujimalo, ci horne ulozenie je odpecene az vtedy, ked vrzga, ci skripe pri toceni kolesami alebo moze byt hrkajuce aj bez vydavania zvukov pri otacani kolies?
-
RATZINGER666
Darca
nie, ked ho mas napr. prasknute, tak iba poklepkava...