Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

no on tam chodi stale pre auta... ide tam, zoberie odtahovku plus prives, tam kupi 5-6 aut, zlozi na firme a ked sa mu chce, tak po 2 dovezie... akurat to niekedy trva 20 hodin a niekedy 20 dni, aku ma naladu :D takze ano, najblizsie v nedelu tam ide, ale teraz tam organizuje zber vinica, tak ide po uradoch vybavovat brigadnikom papiere a ak nebude kseft, tak tam asi zostane par tyzdnov...

no je jedno kam, ved cestu si uz naplanuje... toho sa neboj, ze by si musel kupit cosi, co nechces... on to najskor obhliadne, dovezie mne, pozrieme to v servise a ak bude vsetko ok, tak sa kontaktuje zaujemca a pojde na predaj... ak to bude vrak, tak mu vynadam a auto si necha :D pripadne po dohode moze ist na servis alebo sa znizi cena... ale ak bude vsetko ok, tak by bolo fajn, ak nas s tym zaujemca neposlal do kelu... ale dam svoje meno na to, ze este sa nic nevratilo :) tak snad si rozumieme :)

preto je lepsie dat 2 alebo 3 konkretne linky a pozriet to podla poradia... ak bude dobre, hned sa vezme, ak bude zle, tak sa pozrie druhe a zoberie to, ak bude aj druhe zle, tak sa ide na tretie... ale zase nie tak, ze obehaj mi 5 aut a vyber najlepsie :)
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ja som zas kedysi dostal takú radu že nekupuj si auto v IT pretože tam majú strašne zlé cesty (rozbité).
Ja si ale neviem predstaviť žeby mali horšie ako my, takže som to skôr poslal druhým uchom von. :D
diamonds
Novice
Novice

Príspevok od používateľa diamonds »

Tie cesty v taliansku by ma netrapily ale zaplavy vela vytopenych aut druha vec nemaju take emisne normy ako unas vela aut je preto konstruovanych s jednoduchsimy katalizatormy a to najhlavnejsie ze do talianska sa robia zvečša takzvane letne auta to su auta ktorych karoserie sa nezinkuju pripadne ich ochrana plechu nieje taka radikalna ako napr v nemeckunalebo u nas je to najma preto lebo v taliansku sa nesolia cesty daju sa tam preto najst velmi pekne auta za dobre ceny ale co spravi stakym autom zima na slobensku??a co by som doplnil je ze taliani sa moc o auta nestaraju beru ich ako spotrebny tovar a tak sa k nim aj spravaju bazary na svk večšinou nosia s talianska....moja rada ak auto s talianska tak z vrchu tam nebyvaju moc zaplavy a treba hladat take ktore ma doskrtane klucky od nechtou pripadne doškrtany stlpik od kabelky pri nastupovani lebsi talian po zene ako po chlapovi
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

moja ibiza je z talianska, tiez zo severu. nema ani naznak korozie, podvozok vyzeral po dovoze ako novy a za tie dva roky sa toho vela nezmenilo co je na svk. interier je tiez vo vynikajucom stave, takze keby si mam vybrat auto zo svk alebo IT tak beriem znova IT
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

diamonds napísal:....moja rada ak auto s talianska tak z vrchu tam nebyvaju moc zaplavy a treba hladat take ktore ma doskrtane klucky od nechtou pripadne doškrtany stlpik od kabelky pri nastupovani lebsi talian po zene ako po chlapovi
a spalena spojka a odtrhnuta parkovacka .. nakolko sla 5000+ otacok na 2 ke so zatiahnutou parkovackou .. ci ? xD
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

diamonds napísal:Tie cesty v taliansku by ma netrapily ale zaplavy vela vytopenych aut druha vec nemaju take emisne normy ako unas vela aut je preto konstruovanych s jednoduchsimy katalizatormy a to najhlavnejsie ze do talianska sa robia zvečša takzvane letne auta to su auta ktorych karoserie sa nezinkuju pripadne ich ochrana plechu nieje taka radikalna ako napr v nemeckunalebo u nas je to najma preto lebo v taliansku sa nesolia cesty daju sa tam preto najst velmi pekne auta za dobre ceny ale co spravi stakym autom zima na slobensku??a co by som doplnil je ze taliani sa moc o auta nestaraju beru ich ako spotrebny tovar a tak sa k nim aj spravaju bazary na svk večšinou nosia s talianska....moja rada ak auto s talianska tak z vrchu tam nebyvaju moc zaplavy a treba hladat take ktore ma doskrtane klucky od nechtou pripadne doškrtany stlpik od kabelky pri nastupovani lebsi talian po zene ako po chlapovi
:D

ine normy... vies ze sme uz par rokov v unii? :) Normy su rovnake, a keby aj neboli, je lacnejsie pre automobilky vyrabat jednu verziu.

Co sa tyka zaplav tak napriklad zrovna teraz boli v okoli Janova, co je na severe.

Ratzi: Pozriem sa na par... kolko by cela ta sranda vysla?
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Ľubomír Majkri »

ja trochu odbočím od témy, ale ja som tiež včera videl ponuku fiat punto 16v 2001 len za 700€, mi bolo divné, že auto plne funkčné - bezproblémové, no jak mi ten majiteľ povedal, že auto síce malo aj zainvestované do seba na nejaké opravy, ale malo v skutočnosti už 250 000 km a bolo po troch majiteľoch, pričom 1. majiteľ, čo to auto kúpil ako nové v Taliansku, takže dovezené z IT, tak to by ho nebolo asi dobré brať, keď po polroku sa môže začať ďalší kolotoč investícii, napr. nové ložiská, tlmiče, čapy a neviem, čo iné.
Preto v dnešnej dobe veľmi dovezené nie sú dobre ako kedysi, pretože napr. Taliani a iné národnosti s autami veľmi nešetria a to aj darmo ak sú v zahraničných štátoch oveľa viac dialníc ako u nás.
Lebo bohaté národnosti si auta až tak navážia ako my chudobný slovenský národ, preto keď už talianske dajaké staré autá, tak lepšie určite kúpiť ako so slovenským pôvodom, kúpené na SR, pretože viac sa s ním šetrilo, teda bolo lepšie udržiavané, pričom je to ako kupovať mačku vo vreci zahraničné auto podľa môjho názoru, neviem ako to vnímate práve vy ostatní?
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Na druhej strane si myslím, že niekedy, žiaľbohu, a niekedy je to aj chvalabohu, že žiaľbohu ... :lol:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...tak samozrejme pri nakupe musi platit to iste ako na Slovensku, a sice ze si nikto, kto vie obhliadnut auto, nekupi vytopene... to potom mozeme aplikovat na celu juznu Europu a ine rizikove oblasti...

co sa tyka ciest, su urcite lepsie ako tu... v porovnani so slovenskymi jazdenkami su tie auta lepsie vo viacerych aspektoch... a ani, napr. Nemecko a ine krajiny su samozrejme este vyssia liga...

Fabo: na dovoz a odtah je najvyssia sadzba je 50c/km, ale to ide s kilometrami dole... najlepsie by bolo zistit presne lokalitu a potom sa to uz da lahko doratat... najlacnejsie to bude od mesta Treviso a po ceste spat, tam by sa dalo po znamosti 600-650e... je to na severe, ak sa bojis nejakych vytopenych :P zvysok si uz vies doratat :)

Lubomir: preco mas pocit, ze auta zo zahranicia su macky vo vreci? o co je ten nakup iny ako tu na Slovensku...
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
Zablokovaný

tak preto, lebo tie zahraničné majú vždy dosť veľa najazdené, a nehovoriac, že väčšinou tie zahraničné pochádzajú z viacerých krajín, mali už viac registrácií, tak niekedy ani človek sám nevie, že koľko auto malo majiteľov a ako sa s autom vlastne zaobchádzalo, preto je niekedy dobré hlavne staré 10 ročné autá a viac kupovať hlavne od chudobnejších národností ako Slovákov, potom je väčšia istota koľko auto malo majiteľov a v akom je vlastne stave
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nie, tie zahranicne nemaju vobec vela najazdene, to len tu je vsetko stocene... a potom si ludia myslia, ze 250 000km je vysoky najazd... pripadne na stocenom z 250 000 na 120 000 odide nejaka drahsia suciatka a uz je to auto hned vrak, nespolahlive, nekvalitne, vyjazdene apod.

zahranicne pochadzaju vacsinou z viacerych krajin?? to odkial mas takuto statistiku??

10 rocne a starsie auto je najlepsie kupit od chudobnych Slovakov, ktori s tym od novoty jazdili tu? haha :)

to, ze je zo Slovenska znamena, ze sa da jednoduchsie zistit jeho stav a historia? a preco by sa to nedalo zistit v inych statoch?
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Minule som sa bavil s jednym panom co dovaza auta. A dnes to vraj uz nie to Nemecko, co niekedy. Dnes je to tam samy turek a mohamed, vsetko spekulanti. Dokonca ani Taliansko ani Holandsko nevychvaloval. Vrelo odporucal Slovinsko a odtial aj auta vozi. Tiez sa tam nesoli a nie je tam tolko spekulantov, ako v spomenutych krajinach. Nehovorim, ze tam niesu, ale ze tam skor natrafite na seriozneho predajcu. Videl som aj niektore jeho dovezene auta a fakt paradne kusky, niektore sice aj starsie, ale v super kondicii.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a tiez tu tie auta nemozu byt vytopene? kazdy rok su u nas zaplavy na mnohych castiach slovenska. my sme mali pred rokmi skodu 120, predali sme ju za 15000skk kamaratovi z dediny. o tri mesiace celu dedinu vytopilo a skodovecku tiez kedze ju mal na takom mieste kade ta voda sla.
takychto aut je aj na svk urcite vela, hlavne na vychode

//autoeditácia príspevku (23 Aug 2014, 13:35)
len neviem ci sa to az tak z toho Slovinska oplati. zivotna uroven je na podobnej urovni, takze tie ceny aut si myslim, ze budu na tom podobne ako u nas..ci?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ratzi: Ty nevies, ze Nemci musia auta vo velkom dovazat z celej Europy? Lebo vsetko co sa predava u nich rozoberie vychod? Potom sa nemozes cudovat ze v nemecku nekupis auto ktore by nepreslo aspon dvoma krajinami :D

ale k veci, porozmyslam. U mna je vtip v tom, ze nechcem bezne auto ako golf alebo passat, ktore su v cudzine skutocne vyrazne lacnejsie. Auta ako napr. tie saaby, lexusy maju, ked sa objavia na Slovensku, +/- rovnaku cenu ako v cudzine - takze v podstate ostavam o ~1500 eur za dovoz a prihlasenie chudobnejsi. V takej situacii ma skor laka pockat si kedy sa ukaze zas nieco na Slovensku. Vyhodu mam v tom, ze nepotrebujem to auto nejak surne, povodne som si ho chcel dat k narodeninam, ale to nestiham tak ci tak, takze ked bude v oktobri, novembri, tak ma to ani netrapi.
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

Každá jazdenka je riziko... A je jedno odkiaľ je
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
Zablokovaný

MFA: áno, veď to som tiež chcel povedať, že jednak aj samí Turci, čo je tiež neistota, ale aj tak už v dnešných bohatších krajinách je fakt málo serióznejších predajcov, po ktorých sú tie autá, tak jak by mali byť, aj keď majú veľa po dialniciach najazdené, ale aj tak si aj dosť rýchlo kupujú autá, veď predsa za tie ich mzdy si môžu každý rok kúpiť nové, jednoducho pre väčšinu ľudí tam také lacnejšie autá znamenajú jak u nás také vrece jabĺk, sa ani nedivím, že u nich je taký systém, ak si kúpia nové auto 5 rokov ho odjazdia a potom ho radšej dajú do šrotu, jak by ho mali za babku predať

//autoeditácia príspevku (23 Aug 2014, 14:05)
a aj tak, načo dovážať zo zahraničia staré 10 ročné autá a viac, lebo keď zaratáme do ceny auta + prihlásenie z dovozom, tak potom je cena auta aj tak 2 - násobná, takže určite nie zo zahraničia!!! Staré najlepšie len zo Slovenska.

A už ani nehovoriac, koľko tak Česi predávajú také autá z viacerých krajín, tam už určite nebrať, len pôvodom české sú u nich dobré
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Lubomir: ano, to je pravda, ze sa to neoplati... ale o tom sme sa predsa vobec nebavili... bavili sme sa o ich stave... predstav si auto, ktore bolo dovezene a ktore je tu uz prihlasene a jazdi tu uz dlhu dobu...
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
Zablokovaný

tak keď ide práve o to, tak už je väčšina týchto áut čo jazdí u nás skôr po stočení km, teda i viacerých majiteľoch, takže aj tak to nie je až tak veľmi dobre kúpiť práve také

Napr. toto, relatívne nové, jazdí u nás, už trošku dlhšie, ale ten stav na výsmech: http://fiat-punto.autobazar.eu/12-active-id5579878.html
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Dnes si len tak náhodou pozerám Bazoš a čo nevidím. Servisná knížka na zapís servisných intervalov
Ponúkam na predaj servisné knížky na väčšinu áut. V rôznych jazykoch a ročníkoch. Pri väčšom odbere výrazná zľava.

A ja vždy uprednostním auto kde majiteľ doloží aj servisnú knihu. Tak že už nemusím ani toto brať ako bonus. Jedine ísť podľa pečiatky do servisu či to bolo ozaj robené. :?

http://auto.bazos.sk/inzerat/40665062/S ... rvalov.php
pre istotu dávam aj screen ak by bol nefunkčný inzerát.
Prílohy
Servisná knížka na zapís servisných.png
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Servisna knizka sama o sebe fakt moc nehovori. Zvlast ak tam su peciatky vzdy toho isteho servisu a kazdy zaznam je zapisany rovnakym perom... :D
Napísať odpoveď