Sused

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Ninx
Star
Star

Sused

Príspevok od používateľa Ninx »

Pod nami byva plesaty kkt, ktory okrem toho ze uz 15 rokov iba ziape, dupoce a trieska dvermi teraz aj preraba byt a vrta ako vysinuty uz piaty den v kuse od pol osmej do takej siestej, siedmej. Co ma vsak sere najviac je, ze aj po slusnom upozorneni stale fajci krabicku denne na balkone a nam potom smrad lezie do celeho bytu. Da sa proti tomu nejako civilizovane branit (mam na mysli skorej nejaky zakon/peticiu/hocico ako ustupky voci tomu posahanemu sociopatovi) ?
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Sused

Príspevok od používateľa test »

Nebucha pocas nocneho kludu. Pri prerabke staci len oznamovacia povinnost, teda niekde na vstupe do bytovky vylepit maly odkaz o prerabke. Fajci na svojom balkone, zial.
Ninx
Star
Star

o tom nocnom klude by sa dalo polemizovat, casto ma pustenu telku na plne gule kludne aj o polnoci ci ziape po detoch alebo nadava manzelke ze ho podviedla, no dokazat to nemam ako. Ak by sme s ostatnymi susedmi spisali peticiu o zakaze fajcenia na balkonoch alebo to ustanovili na domovej schodzi, malo by to nejaky vyznam ?
jou a prerabku ma vypisanu od 18.8. do 30.9., nechapem preco nepockal na zaciatok skolskeho roka, nech si doobedu vrta dosytosti.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ak porusuje nocny klud, je mozne zavolat policiu, asi mestsku, neviem ci mu daju pokutu, ale ci by to nebolo kontraproduktivne, tiez neviem.

To fajcenie by ma tiez hnevalo, skoda ze to asi zakon neriesi, casto je to horsie a nebezpecnejsie ako na zastavke, ved dym ide okolo, kde mozu byt male deti, dalo by sa to riesit dohodou, aby zabuchal, alebo prezvonil ked ide fajcit, aby ste si zatvorili okna, ale hadam ze to asi tiez nepojde.

Uz ma teda napada len jedno, oko za oko... Vymysliet legalnu pomstu, vytopit, skakat po podlahe, to ze je dole sa da vyuzit/zneuzit. Lenze aj toto moze mat skor negativny efekt, takze je to asi posledna moznost ak sa nedohodnete. Take dupotanie, tancovanie vie byt dost neprijemne, len to vsetko treba dobre nacasovat, ked dofajci, dovrta a pod., aby vedel za co to je, ako zvieratko - ak sa tak chova.

To ze dlhodobo ziape, bucha a pod., by sa dalo nazvat domacim nasilim, psychickym, mozno sa to da nahlasit, ak to potvrdia viaceri susedia, mohlo by to zabrat. Mozno to porusuje aj iny zakon, domovy poriadok, kedze to rusi aj ostatnych, ale to treba zistit...
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Ľubomír Majkri »

neviem, lebo ja tiež ešte s bývalou ženou jak som žil v 13. poschodovom paneláku, tak tiež sme mali jedného starého suseda, ktorý mal okolo 65 rokov, a nasťahoval si k sebe ešte dvoch teraz už bezdomovcov, na celom poschodí smrdel vždy alkohol a cigarety, vždy na to poschodie každý len chodil robiť potrebu, doslova ako záchod, býval v paneláku od r. 2001 do roku 2010, necelých 10 rokov, robil vždy humus, ožieral sa, robil hluk aj o pol noci, čučo(ovocné víno) vylievali vždy z balkóna, doslova hrozné dačoa čo s tým susedom???
Susedia v r. 2003 na neho podali sťažnosť na súde za porušovanie zákona o domovom pokoji - spolunažívaní, lenže mali smolu, pretože on bol bývalý právnik (JUDr. Jozef Ul.), takže sa ihneď odvolal,
nedoplatok mal až 300 000 Sk za 6 rokov, vodu neplatil, nájomné tiež nie, proste nič, všetko len prepíjal, doslova, čo sa len dalo, tak prepil, vždy počas celú dobu do roku 2010 mu chodili rôzne exekúcie a pod., lenže zákony vedel naspamäť, vždy sa odvolával a súdil sa, jednoducho to s ním nešlo, no v r. 2010 zrazu už malo mesto s ním toho dosť, prišla sociálka, byt. družštvo, štátny policajti, dvere vykopli a skončili s nim, dokonca ešte aj dverami na chodbe si dopíjal svoje čučo a on skončil v domove dôchodcov, no jeho družka mesiac po tom už na sídlisku hrabala po kontajneroch, zrejme žila niekde po osade.
letri
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa letri »

My máme tiež susedu, ktorá dennodenne neustále fajčí, ale bohužiaľ nielen na balkóne - to sa ešte dá zvládnuť, pretože zavreme okná.
Býva pod nami a fajčí nielen na balkóne ale aj v kúpeľni..čiže nám to ide rovno do kúpeľni a nie je dvakrát príjemné sa sprchovať v zafajčenej kúpeľke. Tiež sa nad tým rozčuľujeme, ale pomôžeme si?
Ninx
Star
Star

taaakze dilino sa rozhodol ze ide menit elektriku v celom stvorizbovom byte - SÁM, ratam teda, ze bude vrtat este dobry tyzden. Skutocne sa proti tomu neda nic robit ?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

A co je na tom, ze mu to bude trvat tyzden? Keby prerabal cele jadro, tak mu to tam partia moze robit aj mesiac a aj tak by si s tym nic neurobil.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

letri napísal:My máme tiež susedu, ktorá dennodenne neustále fajčí, ale bohužiaľ nielen na balkóne - to sa ešte dá zvládnuť, pretože zavreme okná.
Býva pod nami a fajčí nielen na balkóne ale aj v kúpeľni..čiže nám to ide rovno do kúpeľni a nie je dvakrát príjemné sa sprchovať v zafajčenej kúpeľke. Tiež sa nad tým rozčuľujeme, ale pomôžeme si?
Bohužiaľ cez stupačku sa pachy šíria dobre, najmä teda fajčiarsky dym. Tipujem, že by si tú svoju musela zastierkovať, aby si tomu predišla.
Ninx napísal:taaakze dilino sa rozhodol ze ide menit elektriku v celom stvorizbovom byte - SÁM, ratam teda, ze bude vrtat este dobry tyzden. Skutocne sa proti tomu neda nic robit ?
Prerábku si bohužiaľ nútený strpieť, ak samozrejme má všetky papiere v poriadku, čo je skôr výnimočné a preto to môžeš risknúť a nahlásiť na bytovom.
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Ľubomír Majkri »

poznám taký jeden typ, jak sa u nás jední susedia vždy hádajú, kričia po sebe ako také opice, ostatní chceli na nich volať políciu
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ja tiež pomáham s prerábkou bytu u brata, trvá to už cez dva mesiace, ide o kompletnú prerábku čerstvo kúpeného bytu (nie novostavby, takže dosť zabralo aj "búranie"). Bola aj kopa tichých dní, ale aj kopa hlučnej roboty, a odhadujeme, že to ešte pár týždňov potrvá.

Nejaké priame spory so susedmi neboli, oznámanie sme slušne napísali a vopred sa ospravedlnili, jeden sused tam arogantne dopísal fixkou "ALE DOKEDY?", bez podpisu, ale k tomu sa nevyjadrujem.

Ide mi o to, že nechápem ako sa autor témy môže vzrušovať nad 5 dňovým vŕtaním, ako vážne? On prerobil byt za jedno doobedie, či čo? Uvedomuje si vôbec, koľko je s tým roboty? My by sme už dávno mali hotovo, ale bohužiaľ, treba chodiť do školy, roboty, brat robí často dvanástky aj 4 dni po sebe a doma je keď sa robiť nemôže, plus iné povinnosti.

Čiže už z princípu ja ani nenadávam, keď počujem vŕtanie, lebo si uvedomujem čo za tým je, a že nie každý má peniaze na firmu, ktorá mu to spraví rýchlejšie, keď má ledva na materiál. Minulý rok sa nasťahovali noví susedia, prerábali celé leto, absolútne som to neriešil, keďže som videl, že každé ráno idú do práce a prídu až v podvečer. Ale aj u nás sa našli arogantní susedia ktorí vypisovali anonymné lístočky. :)
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

skus to ako na meliska nahraj ho daj na internet bude z neho celebrita uzavrie kontrakt nebude doma a bude mat tolko prachov ze sa upije k smrti
Napísať odpoveď