Nenabootuje linux z dvd
Nenabootuje linux z dvd
Chcel som si na stary PC nainstalovat nejaky linux, ale nechce mi ho nabootovat z DVD/USB. Windows riadne nabootuje z DVD, spusti sa instalacia, vsetko ide. Ale ked skusim nejaku linuxovu distribuciu, tak sa mi to vzdy zasekne. V hornom lavom rohu blika podciarkovnik a stale je to tak, nepohne sa to dalej. Co s tym moze byt ?
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nenabootuje linux z dvd
aký linux skúšaš ?
ubuntu a xubuntu som skusal
Tak skús posledné Greenie.
http://distrowatch.com/?newsid=08430
http://distrowatch.com/?newsid=08430
-
hrban
Addict
prď na greenie, je to len prerobené ubuntu nejakými čechmi a slovíkmi
ostaň pri ubuntu, hlavne kvôli ich fóram, majú asi najsilnejšiu komunitu.
Ako si to napaľoval ? keď sťahuješ ISO súbor tak to priamo napaľuješ z ISO alebo si to najskôr rozbalil a potom napálil ?
ostaň pri ubuntu, hlavne kvôli ich fóram, majú asi najsilnejšiu komunitu.
Ako si to napaľoval ? keď sťahuješ ISO súbor tak to priamo napaľuješ z ISO alebo si to najskôr rozbalil a potom napálil ?
-
Fabo
Hardcore addict
Keď si napálil, napálil si to vyslovene ako bootable?
Normalne som dal vypalit ISO. Na notebooku mi to nabootuje riadne, na tom PC nie.
-
hrban
Addict
skús z archívu staršiu verziu. Možno tá nová nejak nechce pracovať už. S ubuntu 12.10 som nemal nikdy problémy. Alebo ešte lepšie 12.04, tá je LTS.
no skusil som 12.04 aj 10.04 a nejde ani jedno. A nasiel som doma nejake ubuntu verzie 6 ... a to nabootovalo, aj som ho nainstaloval, ale napr. idem na facebook a hned mi sekne a napise, ze nejaky script zlyhal.
-
hrban
Addict
a nedá sa tá 6 upgradnuť priamo z ubuntu už ?
btw ako doho čakáš kým nabootuje to 12.04 ? tuším, že už bola téma tu na hojko s windowsom, že nevedel nabootovať, riešenie bolo, že bolo treba čakať na boot tak cez 10 min. Nejaká chyba disketovej mechaniky.
btw ako doho čakáš kým nabootuje to 12.04 ? tuším, že už bola téma tu na hojko s windowsom, že nevedel nabootovať, riešenie bolo, že bolo treba čakať na boot tak cez 10 min. Nejaká chyba disketovej mechaniky.
Kde ti to presne zamrzne ? Zobrazi sa ti aspon logo Ubuntu ? Hned ked ti zacne nacitat DVDcko, podrz shift. Ak ti to nic nespravi tak stlacenim ESC aktivujes debug mod, t.j. hned ako ti zamrzne, aspon budeme vediet, preco a kde sa to zaseklo, na zaklade log informacii.
Bootujes 32 alebo 64bitovu verziu ?
Bootujes 32 alebo 64bitovu verziu ?