TK/EK po platnosti
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
TK/EK po platnosti
Zdarec,
tento mesiac mi končí aj TK aj EK na mojom aute. Problém je, že auto je odstavené v tom Slovakistane a ja som v zahraničí. Vrátim sa až začiatkom septembra. Pôvodne som uvažoval, že dojdem, spravím STK (veď s autom aj tak nikam nebudem hodiť, tak ma predsa fizli nevymaknú) a šicko v poradku. Včera som sa ale dostal k nepríjemnému zisteniu, že keď auto nema platnú STK a následne sa ide vykonať, tak dotyčnému hrozí pokuta niečo okolo 350 euráčov, proste stačí, že tam vznikne obdobie, kedy bolo auto prihlásené a nemalo platnú technickú kontrolu, nemajú problém Vám spätne poslať pokutu. Jediné riešenie, ktoré mi napadlo, je auto odhlásiť, otázka je, či je to možné spraviť tak, že pošlem na inšpektorát (kedže po novom sa o to stara inšpektorát a nie okresný úrad cestnej dopravy) značky, podpísanú žiadosť, kolok a bla bla bla, všetko čo je na stránke minv.sk, alebo tam musím ísť osobne (pre menej chápavých, jasne, že to nepošlem ja, keďže so sebou značky nenosím, ale niekto, kto ma prístup k vozidlu)? Alebo existuje nejaké iné riešenie? V pondelok sa budem informovať telefonicky na inšpektoráte, ale keďže je víkend a mňa to dosť tankuje (nakoľko nejde o malé peniaze, kvôli nenásytnosti štátnej kasy a buzerácií motoristov), tak píšem sem.
P.S.
Možnosť, že by kontrolu vykonal s autom niekto iný v stanovenom termíne nepripadá do úvahy.
Ďakujem za prípadne rady a ochotu.
tento mesiac mi končí aj TK aj EK na mojom aute. Problém je, že auto je odstavené v tom Slovakistane a ja som v zahraničí. Vrátim sa až začiatkom septembra. Pôvodne som uvažoval, že dojdem, spravím STK (veď s autom aj tak nikam nebudem hodiť, tak ma predsa fizli nevymaknú) a šicko v poradku. Včera som sa ale dostal k nepríjemnému zisteniu, že keď auto nema platnú STK a následne sa ide vykonať, tak dotyčnému hrozí pokuta niečo okolo 350 euráčov, proste stačí, že tam vznikne obdobie, kedy bolo auto prihlásené a nemalo platnú technickú kontrolu, nemajú problém Vám spätne poslať pokutu. Jediné riešenie, ktoré mi napadlo, je auto odhlásiť, otázka je, či je to možné spraviť tak, že pošlem na inšpektorát (kedže po novom sa o to stara inšpektorát a nie okresný úrad cestnej dopravy) značky, podpísanú žiadosť, kolok a bla bla bla, všetko čo je na stránke minv.sk, alebo tam musím ísť osobne (pre menej chápavých, jasne, že to nepošlem ja, keďže so sebou značky nenosím, ale niekto, kto ma prístup k vozidlu)? Alebo existuje nejaké iné riešenie? V pondelok sa budem informovať telefonicky na inšpektoráte, ale keďže je víkend a mňa to dosť tankuje (nakoľko nejde o malé peniaze, kvôli nenásytnosti štátnej kasy a buzerácií motoristov), tak píšem sem.
P.S.
Možnosť, že by kontrolu vykonal s autom niekto iný v stanovenom termíne nepripadá do úvahy.
Ďakujem za prípadne rady a ochotu.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: TK/EK po platnosti
ehm, mozem vediet, preco nepripada do uvahy, aby s tym autom siel na kontrolu niekto iny?
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Lebo s velkou pravdepodobnostou nespravi, nakolko su dead zadne brzdy (mam v plane ich menit, ked sa vratim, aj preto som nebol s autom na TK pred tym ako som odchadzal).
-
RATZINGER666
Darca
a keby dal brzdy spravit niekto iny? ci mas znameho na STK, za ktorym chces ist?
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Keby dal brzdy robit niekto iny, tak sa mi to predrazi o dost, nakolko si to viem a chcem spravit sam. Na TK nezalezi, nemam znameho, auto je C4 coupe, nie tak stare auto aby som potreboval znameho
. A dalsia vec, jediny, kto mi to moze poriesit je priatelka a nenacham ju natahovat sa s tymito vecami.
//autoeditácia príspevku (02 Aug 2014, 15:59)
Ako moja snaha je skor odlahsit teraz auto docasne tak, aby som sa tam nemusel trepat osobne
a to neviem, ci pojde.
Ako moja snaha je skor odlahsit teraz auto docasne tak, aby som sa tam nemusel trepat osobne
Auto môžeš odhlásiť ,kým má platné STK a EK.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Ja viem, ale otazka je ci to musim robit osobne, co zjavne po tom co googlim, musim 
-
RATZINGER666
Darca
no, zial, nemas na vyber, iba dat spravit tie brzdy...
nemusis, da sa odhlasit alebo docasne odhlasit aj na dialku (napr. cez odhlasenie.sk ), ale je potrebny notarsky overeny podpis... si v zahranici?
nemusis, da sa odhlasit alebo docasne odhlasit aj na dialku (napr. cez odhlasenie.sk ), ale je potrebny notarsky overeny podpis... si v zahranici?
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
To je presne ten problem, ako pisem v uvodnom poste, som v zahranici.
-
RATZINGER666
Darca
...no nech vymyslis cokolvek, bude to stat peniaze... takze poradim legalnu cestu, a sice zaplatit za servis tych brzd a potom auto nechat prejst kontrolami...
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Lenze spravit brzdy a nechat prejst auto kontrolami som mal v plane, ale ked sa vratim zo zahranicia, tam ej ale problem, ze uz to bude po platnosti povodnych kontrol.
-
RATZINGER666
Darca
ved ano, ale pises, ze to chces zoservisovat sam... a ja Ti pisem, aby si s tym poslal priatelku do servisu a nasledne na kontroly...
Garantujem ti, že pokuta ti nepríde. Nemajú to nijak zautomatizované a rozhodne nepokutujú autá, ktoré majú 1-2-3 mesiace po STK/EK ale skôr hovoríme o rokoch.
-
Fabo
Hardcore addict
Ja som práve počul, že nejak teraz nedávno to zautomatizovali...
-
PROCHY 603
Zablokovaný
Neviem preco si komplikujes zivot s odhlasovanim auta.
Dam ti radu nech priatelka ide na STK aj ked su podla teba brzdy K.O. comu moc neverim ked je to CITROEN C4.
Mozno priatelka prejde STK ak neprejde tak mas na odstranenie zavady 30 dni a potom ides na opakovanu STK. Opakovana STK stoji 10 eur.
LINK: http://www.stkboatplus.sk/cennik.htm
Ak si z BA tak ti pomozem s tou STK. Napis SS.
//autoeditácia príspevku (03 Aug 2014, 13:20)
S.T.E.A.L.T.H napísal:Keby dal brzdy robit niekto iny, tak sa mi to predrazi o dost, nakolko si to viem a chcem spravit sam. Na TK nezalezi, nemam znameho, auto je C4 coupe, nie tak stare auto aby som potreboval znameho. A dalsia vec, jediny, kto mi to moze poriesit je priatelka a nenacham ju natahovat sa s tymito vecami.
Ako moja snaha je skor odlahsit teraz auto docasne tak, aby som sa tam nemusel trepat osobnea to neviem, ci pojde.
vymena brzd stoji par eur!!! Presnejsie 36eur.
LINK: http://www.oilpartner.sk/sluzby/servis-brzd
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
@Fabo Aj ja som pocul, ze je to uz automatizovane. Prave preto sa to snazim poriesit.
@PROCHY 603 Nie som za BA, KE. Zatial je to v stadiu riesenia. Objednal som kotuce (dosticky mi uz nejaku dobu stoja v aute pod sedadlom
), dufam, ze tento tyzden pridu a na buduci sa snad poriesi TK/EK. Ja som s tym proste nechcel otravovat priatelku. A co sa tyka tej ceny, nasiel som 45, 50 a tak podobne. Pre teba cca 40 eur, pre mna Deoreckova brzda na bike, taze tak. Uvidim ako sa co stihne a co ako pojdem, potom napisem ako to dopadlo.
//autoeditácia príspevku (17 Aug 2014, 20:23)
Tak, vravel som, ze dam vediet ako to dopadlo. Nakoniec som s tym otravoval priatelku, auto skoncilo v servise a na TK/EK a je to vyriesene.
@PROCHY 603 Nie som za BA, KE. Zatial je to v stadiu riesenia. Objednal som kotuce (dosticky mi uz nejaku dobu stoja v aute pod sedadlom
//autoeditácia príspevku (17 Aug 2014, 20:23)
Tak, vravel som, ze dam vediet ako to dopadlo. Nakoniec som s tym otravoval priatelku, auto skoncilo v servise a na TK/EK a je to vyriesene.
-
Makovnik
Medium Professional
V pohode, moj foter ma k tomu taky cigansky pristup, ze na vela takychto veci, ktore treba zaplatit sere a asi 3/4roka jazdil bez TK/EK a nic mu neprislo.
To bolo pred rokom.
-
RATZINGER666
Darca
makovnik: no esteze si obnovil tuto temu, nedalo mi to, skontroloval som si karticky a zistil som, ze mam kontroly uz stvrty den prepadnute
mas odo mna plusko 
-
Makovnik
Medium Professional
O mesiac aj mne vsetko konci
A ake mam stastie, tak by ma par dni po prepadnuti datumov chmatli snehuliaci.
Ved len cca 3tyzdne dozadu si idem MI-KE okolo 22.30 vecer a zrazu v Trhovistiach na mna mava svetielko a hes bokom.
Zenska zelena skontrolovala vsetky doklady, aj od folii ... a pekny vecer, do(ne)videnia.
Ci sa len nudili alebo trenovali, netusim.
Ved len cca 3tyzdne dozadu si idem MI-KE okolo 22.30 vecer a zrazu v Trhovistiach na mna mava svetielko a hes bokom.
Zenska zelena skontrolovala vsetky doklady, aj od folii ... a pekny vecer, do(ne)videnia.
Ci sa len nudili alebo trenovali, netusim.