napadol ma clovek?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
skuki
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: napadol ma clovek?

Príspevok od používateľa skuki »

gogo956 napísal:a ako by si vedel dopredu ci su ozbrojeni alebo nie?spytal by si sa ich? :D boxer,alebo aj noz sa daju do vrecka schovat tak ze hlavne v pritmi nemas ani najmensiu sancu zistit ci ich niekto schovane ma alebo nie..
Dá sa to niekedy vyčítať z chovania, postoja, uloženia rúk a podobne. Na túto tému sú samostatné knihy. Naj sú ale tie ktoré opisujú ako sa vyhnúť potýčke vďaka tým správnym krokom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

no to musis byt asi jasnovidec ked v takej situacii hned odhadnes ci niekto z tych 4ludi nieje ozbrojeny :wink:
Vela bitiek je takych kde na zaciatku utocnik zbrane neprezentuje a vytiahne ich az ked vidi ze protivnik je silnejsi.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Ja sa nehrám na jasnovidca každý sa to môže naučiť predvídať, alebo sa snažiť aspoň spozorovať určité indikácie. Ale ako som napísal dá sa to a niekedy nie záleží od situácie. Podľa mňa je to skôr tak, že útočník hneď na začiatku vytiahne, ak má, zbraň a skôr ho obranca prekvapí, že čo vytiahne on ;)
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:) kazdopadne za sera, rsp v tazom pritmi sa hocico tazsie rozpoznava.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

KAMERY S GUĽOMETOM. :lol: :smt043 :smt044
qwerty-xyz

bratm, neviem co sa smejes, keby si sa tejto kraske nepacil, tak je z teba sitko .... ono ako som uz pisal, vela ludi sa smeje, a chyta sa za hlavu, ale vela z tych ludi nema sajn, co sa proste uz na istych miestach pouziva, a je otazkou casu, kedy sa bude aj inde. :smt006

Ja verim v automatizaciu bezpecnosti ako takej, pretoze robot vyhodnoti hrozbu behom sekundy a aj behom sekundy rozhodne, ziadne vysvetlovacky, ze hughito chcel toto a hento, ohanal sa podnapity nozom, software to vyhodnotil ako ohrozovanie, okamzite ho zastrelil. thats all .... a je klud.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

no porozpravaj nam kdeze sa to pouziva a ako to funguje
mozes aj o tom, ako to robot vyhodnoti
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...takže keď budem kamošovi ukazovať svoj nový poľovnícky nôž, tak skončím ako rešeto? To je ale spravodlivosť...alebo do mňa začne vyskakovať tlupa cigánov a ja na nich v sebaobrane vytiahnem nôž, tak to ja som vinný?...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Samozrejme ze si vinny. Nemas narok mat zbran. vratane ruk. Na to ma narok len QWERTY. On moze mat aj gulomet na kamere, a vsak preco trocharcit, kludne aj granatomet, nech to ma stavu.
qwerty-xyz

noz mu ukazuj doma, nie na ulici, software by to rozpoznat vedel. dnes to nie je problem. je rozdiel niekomu ukazovat noz ako ked niekto ukazuje v rukach rybu, ktoru ulovil a je rozdiel niekoho nozom napadnut, rovnako je aj rozdiel ked okolo teba ide tlupa ciganov, a ked ta ide napadnut, zvuk, predpoklady spravania, mimika, to je vsetko naprogramovatelne, ...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no my dospelí, zamestnaní ľudia už nemáme toľko času, aby sme sa stretávali doma len kôli ukazovaniu poľovníckeho noža...myslím, že ukazovanie nie je trestné a ani by byť nemalo...qwerty tvoja logika je zcestná a má veľa hluchých miest...
qwerty-xyz

no grim neviem neviem, scestna nescestna, v amerike dostanes kludne aj 40 ran do hrude, za ukazovanie noza, :wink: mimo toho, dostanes aj ked nemas v rukach nic, jedine co ti staci aby si videl ze nekecam, je zadat do youtube hladat US cops shot ..... a rad za radom, ale kebyze sa nudis tak si kludne pozri ....

:!: ja pisem o automatizovanom straznom robotovi,... ktory by to nespravil, pokial by vyslovene nemusel.
beardie
Redeemer
Redeemer

tak daj na nejaky plne funkcny link
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ale kde je tá hranica medzi musel a nemusel?...uvedomuješ si, že ľudské pohnútky nedokáže robot reálne vyhodnotiť? ...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

qwerty-xyz napísal:...software by to rozpoznat vedel. dnes to nie je problem...
zial, zatial to problem je...

nejdem sa zamyslat nad moralnostou (principialne s tymto riesenim nesuhlasim) ale ako nad "inzinierskym cvicenim"

co dane veci ulahcuje:
1. rozhodnutie vznika v mozgu chvilku pred jeho realizaciou
2. kedze typov kamier by bolo viac (muselo by byt - vid nizsie), ozbrojeneho cloveka by si spoznal velmi lahko

co dane veci komplikuje:
1. emocie (detekovatelne podla teploty, tlaku (bloodflow), reci tela, chemickym zlozenim krvy(hormony, drogy), atd.) nie su ukazovatelom, daju sa plnohodnotne vzbudit cistymi predstavami - neviem si celkom predstavit debugovanie a kolko krat by ten system preventivne zastrelil kazdeho nasrateho...
2. na to aby si sa pozrel na mozog dostatocne dosledne by si potreboval nieco na urovni CT - co je vlastne viacnasobny rontgen... celkom by si ludi ozaroval - iste by ti boli za to vdacny
3. vypoctova a ekonomicka narocnost - toto este spolahlivo nevyriesili USA na svojich letiskach pri batozine, kde musia spracovat radovo menej informacii ako pri zivom cloveku (nakoniec to riez vyriesili viacnasobnym rontgenom a ma to svoje chybicky), nehovoriac o tom ake more informacii sa musia vyhodnotit v zlomu sekundy pri dave ludi - aby SW dokazal v dave ludi rozpoznat, vyhodnotit, bezpecne zamierit (aby si nezastrelil aj nevinneho za "buducim vinnikom") a vystrelit - nie som si isty, ci taku vypoctovu technologiu mame (a to ratam aj s tym, ze vela procesov dokaze bezat paralelne teda konecne poriadne vyuzitie jadier CPU)
4. technologia - nemam informacie o tom, zeby sa dal mozog scanovat spolahlivo "na dialku" (vsetky scany sa konaju v kontrolovanom prostredi kde vznika minimum sumu)
5. sum ktory generuje prostredie ti nadherne skomplikuje detekciu a teda aj spolahlivost vysledku

a aj keby si sa cez toto dostal, aj tak mi napadaju sposoby ako to obist (aj ked by si pripadny zlocin naozaj velmi skomplikoval)

takze ak si to zhrniem - z technickeho hladiska hudba velmi dalekej buducnosti, momentalne realizovatelne len vo vojnovych oblastiach

aj ked software ktory bude strielat ludi? must be fun to code, count me in...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

qwerty-xyz napísal:to je vsetko naprogramovatelne, ...
pozeras moc scifi, automatizacia este zdaleka nedosla do takeho stadia aby si mohol dat ovladat nabitu zbran medzi civilistami.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

ako tak čitam s čim prišiel qwerty v niečom ma pravdu v niečom nie ale asi si to predstavuje tak ako su v anglicku kamery na každom kroku čo snimaju tvare ľudí tak asi takto by to šlo najejdnoduchšie a vysledok? zjem ti desiatu v škole a vonku budeš na mňa kričať a zrazu ľahneš na zem ja osobne by som taketo veci nedal rozhodovať niekomu kto nevie očo išlo napriklad robotovy to by si dosť rychlo prečistil tuto zem a bol by paradox že ty to vymysliš a vlastny robot ťa zastreli ono pekne by sa to dalo testovať medzi skupinou ľudi s BBčkami

nevravim že ľudia su dokonalí ako napriklad jeden policajt čo zastrelil psa lebo pes chcel chraniť majiteľa keď ho zatykali pes sa rozbehol a dostal to do hlavy a bolo po ňom a pritom je to len PES čo chcel braniť majiteľa

a teraz si predstav že by takto fungoval robot a dieťa by sa rozbehlo k svojmu otcovy robot rozhodne že je to dieťa z pakistanu a je to hrozba (štatisticky) tak ho zastreli a hotovo nikto sa na nič nebude pýtať

a robota obídem asi takto že ťa s úsmevom na tvári zabijem
qwerty-xyz

rozpoznat co clovek robi, nie je problem, kto si to mysli, asi sa nehral s kinectom, za par eur,....... milionovy robot by bol ovela premakanejsi.

Javatar, absolutne nemusis zistovat reakcie mozgu, stacia ti pohyby, totoznost, analyzovanie zvuku.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

qwerty ten robot sa raz nie raz, ale strašne často "sekne" a dopadne to ako tragedia
beardie
Redeemer
Redeemer

Zase tie nereálne fantázie...
Napísať odpoveď