Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:cirkev spravuje majetok ktoreho velka cast je narodne kulurne bohactvo ... keby sa prepocitalo kolko penazi sa minie na udrzbu tychto pamiatok mozno by stat musel este doplatit ...
Opravu(aj údržbu?) nárdných kultúrnych pamiatok hradí z veľkej časti štát, bez ohľadu na to, kto je vlastníkom a garantujem ti, že si cirkev veľmi dobre postráži aby štát zaplatili čo najviac. Plus v dnešnej dobe ešte eurofondy. Takže za kultúrne pamiatky v podstate cirkev platí minimum a ešte ich ako vlastník aj užíva na svoje účely.
strapaty napísal:uz som to tu raz pocital ... ono to vychadzalo nejakych 7€ rocne na kazdeho obcana to vychadza cca ... ako skutocne strasna dan... raz do roka nepojdes s rodinou do kina ale v nedelu na svatu omsu....
Cirkev dostala v posledných rokoch cca 21 miliónov eur. To ide len na platy a prevádzku administrácie. Ťažšie sa počítajú nezdanené platby za svadby, pohreby, do zvončeka, no podľa internetu by to malo byť okolo 68 miliónov eur.

Podľa štatistiky, ktorá tu bola už viac krát, naposledy teraz ju dal beardie, do kostola chodí 40%. 5.41M obyvateľov * 0.4 = 2.164M
21+68M / 2.164M = 41.13€
Je však nereálne aby začali platiť všetci, čo chodia do kostola.

Ak zoberieme ďalšie čísla, teda 8.86% je aktívnych veriacich a 12.2 je pasívnych, tak potom:
5.41M * 0.21 = 1.136M
21+68M / 1.136M = 78.35€

Pokiaľ by to boli len aktívny veriaci(8.86%) tak je to až 185.4€.

Takže tých 7€ je riadne prestrelené číslo. Som zvedavý, koľko rodín by bolo ochotných platiť 200+ eur ročne len kvôli tomu aby mali kde ísť v nedeľu na prechádzku. A vlastne ešte svadbu.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

bavili sme sa o tm co sa platiz dani co bolo minuly rok 35 mil € pre vsetk cirkvi ... delene 5 mil obyvatelov je na hlavu 7 € nechape co tam davas milodary za svadby pohreby atd...(tie peniaze idu priamo knazovi ... je to milodar cize ho nemusis dat... )

a ci je ten clovek aktivny alebo pasivny ... to je jeho vec .... v scitani udal ze je krestan tak stat na neho vyclenil rocne 7€ ... ked bude namiesto 70 percent veriacich v scitani 35 tak cirkev nedostane 35 milionov ale len 17,,,,

//autoeditácia príspevku (26 Aug 2014, 21:53)
LuksKE napísal:strapaty

Alebo inak, slovo veriaci má jednu definíciu, prečo by sa malo to slovo vykladať dvomi spôsobmidobre cize pre stat je veriaci ten kto sa prihlasi v scitani ludu ... chces povedat ze tu mame 70 percent veriacich ??

A teda ešte raz sa opýtam. V čom sa mýlim ak poviem, že cirkev je organizácia na ktorej chod, fungovanie a rozhodovanie nemáš dosah ani vplyv? (mimo lokálnej úrovne ale aj na tej vieš prakticky rozhodovať len o peniazoch, ktoré tam dáš - ani len o tom kto bude farárom na tvojej fare, nevieš rozhodnúť)je to to iste ako mozes ovplivnit dane ktore platis ako aj peniaze ktore patia vsetky vlady sveta... jedine co mozes ze budes dobri k ludom ktorych stretavas...vychovas dobre svoje deti ... a ti ludia budu dobri k dalsim ludom a deti vychovaju dobre dalsie deti ....

cize aby to neboli len omacky ... nemozem ovplivnit zivoty ani rozhodnutia vsetkych veriacich na svete ... nevynimajuc biskupov knazov ani svateho otca....

Tell me more about it.
poviem ti priklad priamo z nasej obce ...prepadla s v kostole podlaha ... rekonstrukcia stala 60 000€ z toho sa podarilo od statu zskat cca 20000 a 40000 nam pozical biskupak ako bezurocnu pozicku(co vedeli urobit veriaci tak to urobili .... odpratanie povodnej sute vypratanei lavic..nieco navysilo cenu aj podlahove kurenie ... ) keby sme nedostali tie peniaze od cirkvi tak by cely kostol padol... chodia tu dve obce ... co je dokopy asi 1400 obyvatelov a z toho pravidelne chodiacich nech je 300
nehovoriac ze knazi sluzia velkej casti populacie ..

tak nech si ich tá veľká časť populácie platí z vlastných vrecák, napr. cez cirkevnú daň, ako to majú vedľa v rakúsku. A ak chceš odluku iných neziskoviek od štátu, tak ti nič nebráni aby si začal s takouto kampaňou. Nech sa páči. Ľudia ktorí nechú so svojich daní platiť cirkev s tým už začali.
tak ale ja sa nebranim odluky cirkvi od statu ... kostoly tie velke hebeda vratime statu a mi si postvime male odizolovane s nizkou prevadzkou a budete aj vy spokojny aj mi ... a nech si udrzbu toho nasho kulturneho dedictva ralizuje kto chce... staci sa ist pozriet do ciech ako to tam dopadlo s ich kulturnym dedictvom....

ono to vychadzalo nejakych 7€ rocne na kazdeho obcana to vychadza cca ... ako skutocne strasna dan

A vidíš, 7€ nie je tak veľa aby ste si to platili sami...ale nie počkať...ak by prišlo na samofinancovanie cirkvi zrazu by klesol aj počet papierových veriacich a to by tí reálni veriaci už museli platiť viac ako 7€.

ked zoberiem ze sme piati tak namoju rodinu to vychadza rocne 35€ co nie je ani 10percent co dam rocne na cirkev.... mam znamych co davaju desiatky .... ked vidis ze sa za tie peniaze nieco aj realne robi myslim ze by nik nemal problem dat ....
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

94jakub napísal:Ťažšie sa počítajú nezdanené platby za svadby, pohreby, do zvončeka, no podľa internetu by to malo byť okolo 68 miliónov eur.
Z coho z tvojej penazenky nejde ani cent. A teda strapaty ma pravdu, vacsinovo ovplyvnuju financovanie cirkvi ludia (tvoje cisla to tiez len potvrdzuju). Tvoje cisla tiez tvrdia, ze ich prijem zo statu tvori necelych 24%. Takze odluka by bola neprijemna ale nie likvidacna (cirkev nie je firma).

Osobne podporujem odluku cirkvi od statu. Cirkev maju financovat veriaci a tvoje cisla ukazuju, ze tak z 3/4 robia. Takze strapaty ma pravdu. Tvoja podpora cirkvi je z 3/4 na tebe a prispevok ktory ty osobne davas cez dane je z praktickeho hladiska zanedbatelny.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

javatar

pokial by mi tym klesli odvody a dane o 20 percent ....
lebo kedisi sa platilo 10 perccent statu a 10 percent cirkvi ... kazdy zabezpecoval svoje ...
dnes z mojej ceny prace je 49 percent ide do statu ...a samozrejme ze z toho zvysku nakupujem porodukty navisene o tuto hodnotu ... cize realne z mojej ceny prace mi sotava 10 percent ... preco lebo z mojich penazi sa plati kvatum darmozkacov...

takze co sa tyka odluky cirkvy zastavam nazor odluky nielen cirkvi ale aj vsetkych mimovladok.... (rovnaky meter na kazdeho,,, na propagacne materialy sa tento rok minulo na LGBTI komunitu 2 000 000 € co je 1500 € na jedneho potencionalneho LGBTI obcana a to len na propagacne materialy ... na kazdom ministerste musi bit LGBTI oddelenie .. platene z nasich dani ... ) s tym ze obcan by urcil komu tych 10 € na hlavu rocne by pripadlo ...

oddelenie cirkvi od statu by bola len kvapka v mori nasho statneho rozpoctu .... ale ak sa niekt o rozhodne ocistiti stat od zbitocnych vydavkov rad sa pridam...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

strapaty:
mna netrapi, ze prispievam nedobrovolne na cirkev, mna v nej trapia ine veci...

ohladom mimovladiek si oprav vypocty... myslim, ze mame na SVK viac ako 1333 LGBTI obcanov ;)
inak suhlasim, stat sa ma starat o veci o ktore je vyhodne aby sa staral - a takych oblasti je pomerne malo - mimovladky tam povacsine nespadaju
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:bavili sme sa o tm co sa platiz dani co bolo minuly rok 35 mil € pre vsetk cirkvi ... delene 5 mil obyvatelov je na hlavu 7 €
Toľko platíš teraz. Vyššie som písal, koľko by si platil po odluke. Dobre odpočítajme tých nezdanených 68 miliónov, ktoré teoreticky nemusíš platiť.
Potom by to podľa tej štatistiky bolo:
9.7€ pri 40%, teda tých, čo dnes chodia do kostola.
18.4€ pri aktívnych+pasívnych veriacich.
43.75€ pri aktívnych veriacich.

Verím tomu, že by sa to číslo pohybovalo niekde medzi tými dvoma spodnými.
strapaty napísal:tie peniaze idu priamo knazovi ... je to milodar cize ho nemusis dat...
O "dobrovoľnosti" milodaru za krsty, pohreby, svadby by sa dala vytvoriť celá samostatná téma.
javatar napísal:Tvoje cisla tiez tvrdia, ze ich prijem zo statu tvori necelych 24%. Takze odluka by bola neprijemna ale nie likvidacna (cirkev nie je firma).
Percento bude možno ešte menšie, neviem či má cirkev ešte aj iné zdroje príjmov. Prečo sa teda tak veľmi nechcú vzdať takej "odrobinky." Aj tých 20% môže byť pre cirkev v dnešnej podobe likvidačných.
A netreba zabúdať, že tých 68 miliónov je nezdanených. Nevidím dôvod aby cirkev neplatila dane, keď na Slovensku platí človek daň z každého vlasu, čo mu narástol.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

strapaty napísal:na propagacne materialy sa tento rok minulo na LGBTI komunitu 2 000 000 € co je 1500 € na jedneho potencionalneho LGBTI obcana a to len na propagacne materialy ... na kazdom ministerste musi bit LGBTI oddelenie .. platene z nasich dani ... )
Mozem vediet, ktora LGBT organizacia na Slovensku dostala tento rok od statu 2 miliony Euro a vytlacila za to propagacne materialy, tak ako tvrdis?
Odkial si prosim ta nabral, ze na kazdom ministerstve v SR je nejake LGBT oddelenie? :D

Niektore mimovladne organizacie na Slovensku supluju ulohu, ktoru by mal vykonavat stat. A musim povedat, ze svoju robotu robia velmi dobre a efektivne. Pricom bez financnych darov od sukromnych osob by vacsina mimovladok v SR nemala financie ani na chod svojej administrativy, nie to este na nejaku svoju cinnost. A ak by sa pustil nahodou do tejto cinnosti nas stat, tak by to danovych poplatnikov stalo ovela viac penazi, kedze ako vieme, nas stat nie je velmi efektivny v takychto veciach. Navyse by to casto skoncilo uplne zbabranymi projektami, kedze "odbornici" na uradoch a magistratoch su casto prilis mudri na to, aby pocuvali rady aktivistov z mimovladok. Vid napriklad tento projekt v bratislavskej MHD
http://imhd.zoznam.sk/ba/doc/sk/13566/A ... ental.html
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

94jakub napísal:Vyššie som písal, koľko by si platil po odluke.
Pravdepodobne plati aj viac.
94jakub napísal:Percento bude možno ešte menšie, neviem či má cirkev ešte aj iné zdroje príjmov. Prečo sa teda tak veľmi nechcú vzdať takej "odrobinky." Aj tých 20% môže byť pre cirkev v dnešnej podobe likvidačných.
A netreba zabúdať, že tých 68 miliónov je nezdanených. Nevidím dôvod aby cirkev neplatila dane, keď na Slovensku platí človek daň z každého vlasu, čo mu narástol.
Osobne si myslim, ze to percento bude skutocne nizsie. Odrobinky sa podla mna vzdat nechcu skor kvoli danovym ulavam (ktore su tiez sucastou odluky). Osobne si myslim, ze radovi knazi by s odlukou problemy nemali (aspon teda vacsina). Likvidacne by to nebolo - len by bolo treba pekne utahovat opasky a robit veci inak.

No a platit dane zo zvonceka? To je dar a z darov sa dane platit nemaju.

K "dobrovolnosti". To je problem ktory si musia veriaci riesit na lokalnej urovni. Stretnut knaza ktory by si explicitne pytal za sluzbu tak sa zvrtnem a idem za dalsim (aj ked svadbu, pohreb, ci ine veci som este neriesil).
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Platiť viac platí(ako som pochopil z jeho príspevku vyššie), to však neznamená že je takto "štedrý" každý, kto chodí do kostola. To, že niekto na charitu dá 5000€ neznamená, že to tak robia všetci, čo prispievajú.

Zo zvyškom súhlasím.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

ephramko
nepisal som ze to dostala neziskovka .... pisal som ze stat zaplatil na propagaciu LGBTI tento rok len na propagacne materialy 2 M €.citaj prosim ta.(fakticky islo o to ze ty nechces aby s tvojich dani neboli platene cirkvi ja nechcem aby boli platene mimovladky ... cize fakticky kazdy si platime svoje...)

94jakub
neviem ako by vykrili stratu tych 35 milionov ale ja by som to spravil jednoducho... postavil by som male nizkoudrbove kostoly ... a a tie monstra by som vratil statu aj s ich kulturnym bohactvom... lebo tym ze cirkev kostoly uziva tak veriaci dobrovolne sa o tieto chramy staraju (malovanie upratovanie uprava okolia oprava strechy udrzba rini atd...)... co by inac musel zaplatit stat alebo by ich nechalschatrat ako vsetky ostatne pamiatky na slovensku ... z hradov ostali ruiny a z ruin len kopy kamenia... u nas sa platia len zalohove platby za energie 400€ mesacne co platia veriaci... co keby sa pouzil na to iny objekt ako 600 rocny kamenny chram by to nebola ani 1/4 a mali by sme polovicku platu farara vybavenu

//autoeditácia príspevku (27 Aug 2014, 6:45)
javatar
K "dobrovolnosti". To je problem ktory si musia veriaci riesit na lokalnej urovni. Stretnut knaza ktory by si explicitne pytal za sluzbu tak sa zvrtnem a idem za dalsim (aj ked svadbu, pohreb, ci ine veci som este neriesil).

on si za to nemoze pytat... je to jeho povolanie ... ale moze napriklad pytat na chod kostola ... kedze sa sviatosti vysluhuju v kostole a tam sa musia platit aj elektrina aj sviecky atd... ale keby si nechel zaplatit myslim ze kludne by ta zosobasil po tme alebo pred kostolom.. samozrejme tie peniaze by si nesmel nechat...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

strapaty napísal:nepisal som ze to dostala neziskovka .... pisal som ze stat zaplatil na propagaciu LGBTI tento rok len na propagacne materialy 2 M €.citaj prosim ta.(fakticky islo o to ze ty nechces aby s tvojich dani neboli platene cirkvi ja nechcem aby boli platene mimovladky ... cize fakticky kazdy si platime svoje...)
1/ Ked tie 2 miliony Euro nedostala tento rok LGBT mimovladka na tlacbu propagacnych materialov, ale minul ich sam nas stat, tak preco vkuse trepes o LGBT mimovladkach este aj v tomto prispevku? Stat je stat, cirkev je cirkev, mimovladky a neziskove organizacie su tiez samostatna kapitola. Neplet hrusky s jablkami. Ked sa ti nepozdava nakladanie statnych uradnikov s verejnymi financiami, tak ti odporucam kandidovat do parlamentu, pripadne sa mozes vzdat slovenskeho obcianstva a odstahovat sa do nejakej inej krajiny.

2/ Odkial si nabral, ze SR minula tento rok 2 miliony Euro na tlac propagacnych materialov LGBT komunity?

3/ Odkial si prosim ta nabral, ze na kazdom ministerstve v SR je nejake LGBT oddelenie?

Chcem zdroje, nie tvoje keci. Zacni prosim ta argumentovat a tieto svoje tvrdenia laskavo podloz. Vyzval som ta k tomu uz niekolkokrat. Zjavne umyselne moje vyzvy ignorujes, lebo velmi dobre vies, ze klames a vymyslas si somariny. V takom pripade nema zmysel vobec s tebou nieco rozoberat, ked si tieto svoje fantasmagorie vycucavas len tak z prstu.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Nemozes od obhajcov cirkvi ziadat zdroje, teraz sa tu strapaty pol mesiaca neobjavy a vyrukuje s novou temou!
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

poznas google nie ??? nemozem si pamatat kde vsetko citam .... travim za PC 12 hodin/dene

//autoeditácia príspevku (27 Aug 2014, 21:38)
http://www.lifenews.sk/node/3950 tu je rok 2012

//autoeditácia príspevku (27 Aug 2014, 21:39)
tu sa pisae o 4 milionich http://www.zakrestanske.sk/content/odha ... ilióny-eur

//autoeditácia príspevku (27 Aug 2014, 21:43)
http://www.webnoviny.sk/slovensko/posla ... on_article tak minuly rok to bolo len 500 000 miliona
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Pocuvaj strapaty, ty vies co to je vobec LGBT a ake konkretne mimovladky takych ludi v SR akoze zastupuju?

Tvoje zdroje su totalne na smiech:
Jeden sa vobec netyka LGBT, ale rodovej rovnosti (cize problem, ze zeny u nas stale zarabaju menej za tu istu pracu ako muzi). V dalsom ked si chcem pozriet odkial si vycucali tie podozrivo zaokruhlene cisla z grafu, tak to nejde zobrazit (stranka neexistuje). A ten treti je na urovni bulvarneho denniku, kde jeden radikalny krestan hovori, kolko si ON mysli, ze islo penazi od vlady na tzv. "kulturu smrti". Pricom v tom clanku nemal priestor na vyjadrenie ani premier, ani nikto z vlady a nakoniec ani nikto z nejakej LGBT mimovladky, ktora mala udajne dostat aspon cast penazi z toho pol melona Euro :D

Strapaty laskavo prestan klamat a vymyslat si chu****. Ziadna LGBT mimovladka v SR nedosla od statu 2 miliony Euro tento rok na tlacbu propagacnych materialov, tak ako si tvrdil. Tak isto nie je pravda, ze by na ministerstvach museli byt nejake LGBT oddelenia, financovane z dani obcanov. Ked si taky uzasny veriaci, preco takto uboho oje***? Nevies ze klamstvo je hriech? Skoncis za to v pekle medzi nami "teplymi". Pockaj jak ti tam dame do tela :D
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty:

"A teda ešte raz sa opýtam. V čom sa mýlim ak poviem, že cirkev je organizácia na ktorej chod, fungovanie a rozhodovanie nemáš dosah ani vplyv? (mimo lokálnej úrovne ale aj na tej vieš prakticky rozhodovať len o peniazoch, ktoré tam dáš - ani len o tom kto bude farárom na tvojej fare, nevieš rozhodnúť)
je to to iste ako mozes ovplivnit dane ktore platis ako aj peniaze ktore patia vsetky vlady sveta... jedine co mozes ze budes dobri k ludom ktorych stretavas...vychovas dobre svoje deti ... a ti ludia budu dobri k dalsim ludom a deti vychovaju dobre dalsie deti ...."

A presne o tomto som hovoril, v súvislosti s tými tvojimi omáčkami a bludmi čo vypisuješ, keď ti dôjdu argumenty a keď si nevieš obhájiť svoje tvrdenie. Tvrdil si, že sa mýlim keď som napísal, že cirkev je organizácia na ktorej chod a fungovanie nemáš dosah ani vplyv. Opýtal som sa ťa, v čom sa mýlim. A ty mi na to odpovieš, že mám byť dobrý, dobre vychovávať deti atď. Čo to má s tým spoločné? Čo to má spoločné s otázkou v čom sa mýlim?
Na margo daní ktoré platím a nemám na nich dosah - rozdiel je, že ja to nepopieram, ja netvrdím, že viem o tých veciach rozhodovať a zasahovať do toho - ty tvrdíš, že sa mýlim ak poviem, že nevieš rozhodovať ani ovplyvniť cirkev. Čiže toto ani nie je argument.

"cize aby to neboli len omacky ... nemozem ovplivnit zivoty ani rozhodnutia vsetkych veriacich na svete ... nevynimajuc biskupov knazov ani svateho otca...."
To znamená, že cirkev je organizácia na ktorej fungovanie, chod a rozhodovanie nemáš vplyv ani dosah. Vieš ovplyvniť cirkev len na lokálnej úrovni aj to len z finančného hľadiska, ale nevieš už ovplyvniť organizačné veci na lokálnej úrovni. Tak o čom sa hádaš?

"poviem ti priklad priamo z nasej obce ...prepadla s v kostole podlaha ... rekonstrukcia stala 60 000€ z toho sa podarilo od statu zskat cca 20000 a 40000 nam pozical biskupak ako bezurocnu pozicku(co vedeli urobit veriaci tak to urobili .... odpratanie povodnej sute vypratanei lavic..nieco navysilo cenu aj podlahove kurenie ... ) keby sme nedostali tie peniaze od cirkvi tak by cely kostol padol... chodia tu dve obce ... co je dokopy asi 1400 obyvatelov a z toho pravidelne chodiacich nech je 300"

1) 60 000€ za podlahu? Za 60 000€ si kúpim byt alebo postavím nízkoenergetický drevodom.
2) podlahové vykurovanie do kostola? Wtf? Niektorí ľudia na slovensku nemajú ani len na plastové okná do bytu/domu a vy máte podlahové vykurovanie v kostole? To je už iný luxus. To podlahové vykurovanie tam vôbec nemuselo byť, prečo by váš luxus/nadštandard mal platiť štát? Nestačili vám obyčajné radiátory?
3) tých 40 000€ vám požičal biskup zo svojich či z cirkevných? Keď zo svojich, tak sa naskytá otázka odkiaľ na to mal? Keďže stále počúvam, že duchovní poberajú smiešny plat od štátu.
4) A bavili sme sa o financovaní opráv národných kultúrnych pamiatiek, nie o kostoloch v Hornej dolnej či kdesi na lazoch. Či chceš povedať, že váš kostol je NKP, do ktorej vám pamiatkový úrad dovolil spraviť podlahové kúrenie a s ním všetko spojené?

"tak ale ja sa nebranim odluky cirkvi od statu ... kostoly tie velke hebeda vratime statu a mi si postvime male odizolovane s nizkou prevadzkou a budete aj vy spokojny aj mi ... a nech si udrzbu toho nasho kulturneho dedictva ralizuje kto chce... staci sa ist pozriet do ciech ako to tam dopadlo s ich kulturnym dedictvom.... "

Tie veľké hebedá, ktoré chceš vracať štátu, staviate sami vy. Teda cirkev. Bol si už v KE na Ťahanovciach? Privíta ťa tam hneď jeden obrovský rozostavaný kostol, na ktorého dostavbu nie sú peniaze. Tak mi nevrav, že vy si budete stavať malé. Teda možno budete, lebo cirkevnú daň bude chcieť platiť asi málo ľudí z tých nízkych slovenských platov, čo sa odrazí aj na počte veriacich aj na sume s akou bude cirkev hospodáriť. Ale pokiaľ máme štátne peniaze, tak staviame hebedá, že? Inak nepredpokladám, že národná kultúrna pamiatka je každý kostol na slovensku, čiže veľa by štát nemusel obhospodárovať. To čo by nebolo NKP, si kľudne môžte nechať a starať sa o to za svoje.

"ked zoberiem ze sme piati tak namoju rodinu to vychadza rocne 35€ co nie je ani 10percent co dam rocne na cirkev.... mam znamych co davaju desiatky .... ked vidis ze sa za tie peniaze nieco aj realne robi myslim ze by nik nemal problem dat .... "
Tak začnite tlačiť vy veriaci na cirkev zospodu nech sa presadí odluka a nikto vám nebude nič vyčítať, veď predsa cirkev je podľa teba spoločenstvo veriacich a rozhodujete všetci, nie len papaláši v sukniach. ..."Či?"
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Černokňažníci by už radi vracali ďalšie majetky.

http://www.cas.sk/clanok/291644/cirkev- ... stoji.html
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

ephramko napísal:Pocuvaj strapaty, ty vies co to je vobec LGBT a ake konkretne mimovladky takych ludi v SR akoze zastupuju?

Tvoje zdroje su totalne na smiech:
Jeden sa vobec netyka LGBT, ale rodovej rovnosti (cize problem, ze zeny u nas stale zarabaju menej za tu istu pracu ako muzi). V dalsom ked si chcem pozriet odkial si vycucali tie podozrivo zaokruhlene cisla z grafu, tak to nejde zobrazit (stranka neexistuje). A ten treti je na urovni bulvarneho denniku, kde jeden radikalny krestan hovori, kolko si ON mysli, ze islo penazi od vlady na tzv. "kulturu smrti". Pricom v tom clanku nemal priestor na vyjadrenie ani premier, ani nikto z vlady a nakoniec ani nikto z nejakej LGBT mimovladky, ktora mala udajne dostat aspon cast penazi z toho pol melona Euro :D

Strapaty laskavo prestan klamat a vymyslat si chu****. Ziadna LGBT mimovladka v SR nedosla od statu 2 miliony Euro tento rok na tlacbu propagacnych materialov, tak ako si tvrdil. Tak isto nie je pravda, ze by na ministerstvach museli byt nejake LGBT oddelenia, financovane z dani obcanov. Ked si taky uzasny veriaci, preco takto uboho oje***? Nevies ze klamstvo je hriech? Skoncis za to v pekle medzi nami "teplymi". Pockaj jak ti tam dame do tela :D
pisal som na propagacne materialy sa tento rok minulo na LGBTI komunitu 2 000 000 € ty tam vidis niekde ze to dali nejakej mimovladke.... zdroj si uz nepamatam... tie dalsie zdroje mi vyhodil ako prve google ...

//autoeditácia príspevku (30 Aug 2014, 23:17)
LuksKE napísal:strapaty:

"A teda ešte raz sa opýtam. V čom sa mýlim ak poviem, že cirkev je organizácia na ktorej chod, fungovanie a rozhodovanie nemáš dosah ani vplyv? (mimo lokálnej úrovne ale aj na tej vieš prakticky rozhodovať len o peniazoch, ktoré tam dáš - ani len o tom kto bude farárom na tvojej fare, nevieš rozhodnúť)
je to to iste ako mozes ovplivnit dane ktore platis ako aj peniaze ktore patia vsetky vlady sveta... jedine co mozes ze budes dobri k ludom ktorych stretavas...vychovas dobre svoje deti ... a ti ludia budu dobri k dalsim ludom a deti vychovaju dobre dalsie deti ...."

... tak neviem ale pisal som ti ze kazdy ma svoj podiel zodpovednosti ... ja nemam potrebu ani dovod ovplivnovat nieco v celej cirkvi ... lebo to nie je moja zodpovednost... moja zodpovednost je moja rodina a moje okolie v ktorom zijem ....

"cize aby to neboli len omacky ... nemozem ovplivnit zivoty ani rozhodnutia vsetkych veriacich na svete ... nevynimajuc biskupov knazov ani svateho otca...."
To znamená, že cirkev je organizácia na ktorej fungovanie, chod a rozhodovanie nemáš vplyv ani dosah. Vieš ovplyvniť cirkev len na lokálnej úrovni aj to len z finančného hľadiska, ale nevieš už ovplyvniť organizačné veci na lokálnej úrovni. Tak o čom sa hádaš?

"poviem ti priklad priamo z nasej obce ...prepadla s v kostole podlaha ... rekonstrukcia stala 60 000€ z toho sa podarilo od statu zskat cca 20000 a 40000 nam pozical biskupak ako bezurocnu pozicku(co vedeli urobit veriaci tak to urobili .... odpratanie povodnej sute vypratanei lavic..nieco navysilo cenu aj podlahove kurenie ... ) keby sme nedostali tie peniaze od cirkvi tak by cely kostol padol... chodia tu dve obce ... co je dokopy asi 1400 obyvatelov a z toho pravidelne chodiacich nech je 300"

1) 60 000€ za podlahu? Za 60 000€ si kúpim byt alebo postavím nízkoenergetický drevodom.nemas o tom ani tusenie ... 1. musis odtranit pricinu zrutenia 2. nesmie bit narusena statika kostola ... cize ziadne mechanizmi ... ale presne o tom som pisal .... ja bit biskupom tak vsekty kostoly vratim statu a postavim nove nizko udrzbove a nizko energticke a nech sa stat stara o nase kulturne bohactvo.
2) podlahové vykurovanie do kostola? Wtf? Niektorí ľudia na slovensku nemajú ani len na plastové okná do bytu/domu a vy máte podlahové vykurovanie v kostole? To je už iný luxus. To podlahové vykurovanie tam vôbec nemuselo byť, prečo by váš luxus/nadštandard mal platiť štát? Nestačili vám obyčajné radiátory?tie standartne radiotory tam boli a boli kurevsky drahe .... zas si nepredstavuje ze sa kostol vykuruje na 19 stupnov ... ono to kurenie funguje asi tak ze ked je von -20 tak v kostole je prijemna 0 (viac ani neni treba ludia su v kostole obleceny... ) a tym ze je podlaha tepla tak ten pocit tepla je iny ... najvacsie poplatky su za hodiny kedze farsky urad nie je fyzicka osoba tak sa uctuje ako firme ....
3) tých 40 000€ vám požičal biskup zo svojich či z cirkevných? Keď zo svojich, tak sa naskytá otázka odkiaľ na to mal? Keďže stále počúvam, že duchovní poberajú smiešny plat od štátu.samozrejme ze z cirkevnych :D ... ale nedopovedal si B tak som zvedavy
4) A bavili sme sa o financovaní opráv národných kultúrnych pamiatiek, nie o kostoloch v Hornej dolnej či kdesi na lazoch. Či chceš povedať, že váš kostol je NKP, do ktorej vám pamiatkový úrad dovolil spraviť podlahové kúrenie a s ním všetko spojené? skoro kazdy kostol je NKP .. samozrejme ze tam boli najskor pamiatkari... myslis ze preco to stalo az 60 000 tisic ... myslis ze tych par rakiet betonu by tolko stalo keby sa to nemuselo robit tak ako sa to robilo ????

"tak ale ja sa nebranim odluky cirkvi od statu ... kostoly tie velke hebeda vratime statu a mi si postvime male odizolovane s nizkou prevadzkou a budete aj vy spokojny aj mi ... a nech si udrzbu toho nasho kulturneho dedictva ralizuje kto chce... staci sa ist pozriet do ciech ako to tam dopadlo s ich kulturnym dedictvom.... "

Tie veľké hebedá, ktoré chceš vracať štátu, staviate sami vy. Teda cirkev. Bol si už v KE na Ťahanovciach? Privíta ťa tam hneď jeden obrovský rozostavaný kostol, na ktorého dostavbu nie sú peniaze. Tak mi nevrav, že vy si budete stavať malé. Teda možno budete, lebo cirkevnú daň bude chcieť platiť asi málo ľudí z tých nízkych slovenských platov, čo sa odrazí aj na počte veriacich aj na sume s akou bude cirkev hospodáriť. Ale pokiaľ máme štátne peniaze, tak staviame hebedá, že? Inak nepredpokladám, že národná kultúrna pamiatka je každý kostol na slovensku, čiže veľa by štát nemusel obhospodárovať. To čo by nebolo NKP, si kľudne môžte nechať a starať sa o to za svoje.

"ked zoberiem ze sme piati tak namoju rodinu to vychadza rocne 35€ co nie je ani 10percent co dam rocne na cirkev.... mam znamych co davaju desiatky .... ked vidis ze sa za tie peniaze nieco aj realne robi myslim ze by nik nemal problem dat .... "
Tak začnite tlačiť vy veriaci na cirkev zospodu nech sa presadí odluka a nikto vám nebude nič vyčítať, veď predsa cirkev je podľa teba spoločenstvo veriacich a rozhodujete všetci, nie len papaláši v sukniach. ..."Či?"
pisal som ti za akych podmienok by som to podporil.... pokial cirkev prinasa splocnosti prospech (starostlivost o kulturne pamiatky , vychova mravy .... atd ..a bude mat s tym naklady budem za to nech to aj spolocnost cize stat plati .... )

//autoeditácia príspevku (30 Aug 2014, 23:23)
hughito napísal:Černokňažníci by už radi vracali ďalšie majetky.

http://www.cas.sk/clanok/291644/cirkev- ... stoji.html
..... ty si si tiez poziadal o vsetko co tvojej rodine komunisti ukradli nie ... ??? co je na tom take nenormalne ked to urobi splocenstvo veriacich ???
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

strapaty napísal:pisal som na propagacne materialy sa tento rok minulo na LGBTI komunitu 2 000 000 € ty tam vidis niekde ze to dali nejakej mimovladke.... zdroj si uz nepamatam... tie dalsie zdroje mi vyhodil ako prve google ...
Cize podla teba vlada SR prostrednictom nejakeho svojho organu, v roku 2014 minula 2 miliony Euro na tlac letakov a brozurok, pripadne na reklamy a billboardy, ktore propaguju LGBT komunitu na Slovensku?

Ak je toto pravda, rad by som vedel odkial tie peniaze tiekli a kam isli, nasledne na co konkretne tie financie boli pouzite. Rad by som videl ako konkretne bola tento rok LGBT komunita v SR spropagovana za 2 miliony Euro a ci sa vobec nieco take da uskutocnit, ako je propagacia nejakej LGBT komunity. To co akoze boli po blave billboardy s dvoma zenami na traktore s napisom "Sme lesby a sme cool. Budte aj vy cool." ??!! :D btw. Aj ja som v podstate LGBT komunita, porad mi, kam mam ist si pytat od Fica peniazky na propagaciu LGBT komunity :D

Tiez si tvrdil, ze na kazdom ministerstve je nejake LGBT oddelenie... :D

Vacsie hluposti som uz dlho nepocul. To na tejto planete je aj nejake ine Slovensko alebo co?

Zdroje si nepamatas. Lebo sa ti to snivalo...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Tiez si tvrdil, ze na kazdom ministerstve je nejake LGBT oddelenie... :D

Vacsie hluposti som uz dlho nepocul. To na tejto planete je aj nejake ine Slovensko alebo co?

tak ono sa to nevola LGBTI oddelenie ... ale v kazdej je odelenie ktore sa touto otazkou zaobera... (mame ho dokonca ako polozku vo vykaze cinnosti ... urcite by ho tam dali len tak ze to nik u nas nerobi ...).. nasa vlada si spravila z LGBTI dobri biznis... sak podporuju ludska prava... najhorsie je ze osieraju aj jednych aj druhych ... SMER v EU parlamente vedie jeden druh politiky (benova a spol..) a doma druhy ... (podpora rodiny, uprava ustavy...) komu co vyhovuje ... u nas ho ludia za to volia a EU mu predlzi dotacie pre svojich mecenasov... tomu sa hovori flexibilna politika...

chces peniaze od fica??? 1. musis bit v SPRAVNEJ strane ... 2. musis mat spravnych znamich .. 3. musis mat moznost ho pozitivne propagovat... :D (samozrejme ze sa nesmies propagovat ako homosexual ale ako ochranca prav mensin ...)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

strapaty: Ako to černokňažníci nadobudli? A nemajú toho dosť? Plus sú dotovaní štátom. Ale stále ide o mamon, o majetky. Kde je tá skromnosť? A "spoločenstvo veriacich" z toho bude mať veľké hnedé, nahrabú sa papaláši.
Napísať odpoveď