Vojna na Ukrajine (Protest na Ukrajine)

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Protest na Ukrajine

Príspevok od používateľa jackb »

Korag napísal:Kde je cerveny kriz, kde je OSN? Tu sa krasne ukazuje, komu zalezi na radovych a nevinnych obcanoch. Ukrajinskej vlade ani zapadnym organizaciam evidentne nie.
si otvor mapu, kym zacnes filozofovat, lebo takto "si sa dal dole".

kto dovezie humanitarnu pomoc do Madarska po susi? Slovensko, ktore s nim ma hranicu, alebo Francuzsko, Britania ci rovno USA?

mam pocit, ze po skusenostiach z Bosny uz OSN neposle modre barety do ruk niekomu, kto ich moze zneuzit ako zive stity. rovnako by sa asi jej namornikom nepacilo, ze na ne utocia ruske stihacky ako na americky torpedoborec, ktory bol v medzinarodnych vodach.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

:!: Mapa protestov proti mobilizácii v rámci vládnych antiteroristických operácií (ATO)
http://www.csaf.cz/index.php?clanok=1690
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

aj takto bude vyzerat humanitarna pomoc na vychode ukrajiny ? https://www.facebook.com/video.php?v=24 ... 63&fref=nf
jackb
Redeemer
Redeemer

http://www.sme.sk/c/7353627/byvale-janu ... ml?ref=trz

a urcite si na podlahe urobia Cierne Slnko 2.0, oltarik na zabijanie capov a privolaju Čorta. ci ako to malo byt na tom elektrikarskom hrade :)

BH: tak nahanaju za GAZikmi zbludili Specnaz ruske deti narodene v Donbasse??
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

jackb napísal: si otvor mapu, kym zacnes filozofovat, lebo takto "si sa dal dole".

kto dovezie humanitarnu pomoc do Madarska po susi? Slovensko, ktore s nim ma hranicu, alebo Francuzsko, Britania ci rovno USA?

mam pocit, ze po skusenostiach z Bosny uz OSN neposle modre barety do ruk niekomu, kto ich moze zneuzit ako zive stity. rovnako by sa asi jej namornikom nepacilo, ze na ne utocia ruske stihacky ako na americky torpedoborec, ktory bol v medzinarodnych vodach.
Ty si sa dal dole uz velmi davno, OSN je medzinarodna organizacia, ktora ma poskytnut pomoc kdekolvek su ohrozene ludske prava a je jedno ci na Ukrajine, blizkom vychode ci Amazonke.

Jasne zneuzit par nakladnych aut s pomocou? A ako by to asi zneuzili, spravili si z toho jadrovu hlavicu? Hlavne ze prichod Ruskej humanitarnej mobilnej sily nazvala USA ako ozbrojeny konvoj.
jackb
Redeemer
Redeemer

Korag napísal:
Ty si sa dal dole uz velmi davno, OSN je medzinarodna organizacia, ktora ma poskytnut pomoc kdekolvek su ohrozene ludske prava a je jedno ci na Ukrajine, blizkom vychode ci Amazonke.

Jasne zneuzit par nakladnych aut s pomocou? A ako by to asi zneuzili, spravili si z toho jadrovu hlavicu? Hlavne ze prichod Ruskej humanitarnej mobilnej sily nazvala USA ako ozbrojeny konvoj.
ty si churamedan!
http://www.theguardian.com/world/2014/a ... ort-border
toto naozaj vyzera na dva traktory s chlebom, vsak. temer ako na Kryme

ako by zneuzili? ako zive stity. sa nauc citat s porozumenim. http://www.independent.co.uk/news/un-tr ... 92092.html a ze sa to stale prave Ukrajincom...

kedze nad Donbassom sa zostreluju lietadla, UN si nemoze dovolit poslat tam vlastne stroje, tak isto ako lode nemozu plavat do Odesy, kedze tam hrozia strety s letectvom ci namornictvom. a ochranu svojmu konvoju Zapad robit nemoze, lebo nielen vy, rusofili, ale hlavne samotni Rusaci sa poskladaju z "pouzitia zapadnych vojsk v Donbasse".
Korag
Professional
Professional

Neviem co je na tom ozbrojene... Konvoj 280 kamionov neznamena ozbrojenu armadu! A ani tych 23 ruskych obrnencov, ved to je smiesne a zapadne media z toho robia invaziu.

Co tu stale tahas tu Bosnu? Co to s tym ma spolocne?

Cela oblast je vojenska zona, Ruske humanitarne sily maju take iste riziko napadnutia ako Ukrajinske... Keby chceli tak by tam davno niekoho poslali.
jackb
Redeemer
Redeemer

kto by ako napadol ruske sily? donabasski rebeli, ktori su Rusi? a mne budu hudo-fasisti hovorit nieco o matrixoch...

hej, hlupe zapadne media! a hlupa protiruska propaganda! aj pred 46 rokmi nas prislo navstivit len 6300 obrnenych vozidiel a tie presstitutky to stale nazyvaju invaziou. hanba! tfuj!

no absolutne nic. si mal leto radsej travit na slnku, lebo tvoj deficit vitaminu D je signifantny. ze aj tam bola obcianska vojna (len z tade mohli civili utekat), ze vojska OSN tam rebeli pouzili ako zive stity pred nasadenim jednotiek NATO. ze jej pricinou bol prehnany nacionalizmus jednej skupiny... inak nemaju nic spolocne.

teraz je to uz "vojenska zona". ked tam zabijali civilov, tak ti tam mohli byt, lebo to este nebola "vojenska zona".

http://www.un.org/apps/news/story.asp?N ... _33c415OgE

len cervene mozocky nevnimaju druhu stranu mince, lebo ocka vidia ciernobielo.
Korag
Professional
Professional

Napr fasisti podporovani zapadom by ich napadli... A ze kto vidi len jednu stranu mince.

:D Ty co este nevytiahnes, 6300 vozidiel vs 23, toto moze porovnat s komunistami len magor zaslepeny zapadom. Vies a ked uz si pri tom komunizme, ono nejake zlepsenie po rozpade ZSSR Slovakov nezastihlo, stale je tu bieda.

No tak vies, slniecko moc tuto na Slovensku nevychadza, v UK ho je mozno viac, to vies ty :). Este raz sa opytam a teraz konkretnejsie, co mali ozbrojene sily Bosny a ich radikalovia spolocne s terajsou Putinovou vladou, resp su/boli nejako prepojeni? Lebo vies, nieco si vycucat z minulosti a aplikovat to na pritomnost, ze sa to tak musi stat dokaze kazdy.

Este vytiahnem ''pro-rusky'' koment z tvojich zapadnych medii s ktorym sa stotoznujem:
Apparently only the US is allowed to intervene in other countries on humanitarian grounds- as soon as Russia does the same its considered an outrage. Really, what a fiasco.

Ono vlastne ti Pro-Rusaci su vsade ze? V komentaroch zapadnych medii, pred bielym domom, to musi byt isto nejaka tajna sovietska infiltracia do zapadnych krajin.
jackb
Redeemer
Redeemer

Korag napísal:Napr fasisti podporovani zapadom by ich napadli... A ze kto vidi len jednu stranu mince.

:D Ty co este nevytiahnes, 6300 vozidiel vs 23, toto moze porovnat s komunistami len magor zaslepeny zapadom. Vies a ked uz si pri tom komunizme, ono nejake zlepsenie po rozpade ZSSR Slovakov nezastihlo, stale je tu bieda.

No tak vies, slniecko moc tuto na Slovensku nevychadza, v UK ho je mozno viac, to vies ty :). Este raz sa opytam a teraz konkretnejsie, co mali ozbrojene sily Bosny a ich radikalovia spolocne s terajsou Putinovou vladou, resp su/boli nejako prepojeni? Lebo vies, nieco si vycucat z minulosti a aplikovat to na pritomnost, ze sa to tak musi stat dokaze kazdy.
Fasisti podporovani zapadom by napadli zapadne vojska UN. to dava absolutny zmysel.
ty bavis este viac ako Senzus.

A vies ty o tom, ze za biedu u nas je priamo zodpovedna nepodarena tranzicia za vladarenia pana Meciara? Brusel v tom pazury nema. Iba ak v tom, ze tie prasiny nemuseli prechadzat na iny system hospodarstva.

o tranzicii pekna pesnicka, z milovanej Bosny. v popise je text. hodi sa aj na Slovensku situaciu.

no ci veris, alebo nie, v Skotsku byva slnecnejsie ako v strede Slovenska. takze o moj vitamin D sa ty bat nemusis.

na uzemi nezavisleho statu zije mensina, ktorej domaca krajina vytvori armadu a zacne bojovat proti krajine kde ziju. a rebelske milicie nevahaju porusovat pravidla vedenia vojny. robia vojnove zlociny na civiloch, zatykaju zapadnych pozorovatelov. ked su v koncoch zabarikaduju sa v mestach obklopenymi civilmi ako zivymi stitmi, aby ti druhi vyzerali ako ti zli.
inak tam nie je nic podobne. mas pravdu.
Korag
Professional
Professional

Nevravim o vojskach UN, ale Ruska, ved ta otazka vyznela ako keby si sa pytal nich, musis to vecne specifikovat, lebo potom neviem na co sa pytas.

Fakt? Nehovor, este mi napis, kde som zas obvinil Brusel alebo nebodaj celkovo zapad z toho ako sa tu mame? Za meciara prekvitala najvacsia korupcia a mafia isla so statom ruka v ruke. Len som porovnal situacie ako tu bolo za komancov a ako teraz, nemusis v tom hladat zas nejake obvinenia.

No vidis, tak je dobre, nedostatok vitaminu D vo mne vyvolava Pro-rusku vzburu :D.

Mna nezaujima, ze su niektore crty podobne, mna zaujima ako su prepojeni ti byvali rebeli a radikali s Putinom alebo Oligarchami, este si mi to nenapisal, stale pises len o svojom subjektivnom nazore, ako to ma podla teba byt.

A nejak si nezareagoval aj na tu Pro-rusku invaziu do zapadnych medii, co si o tom myslis ty? To aj tam v UK kazdeho, kto nesuhlasi so schemou podstrcenou zapadnymi mediami nazves Pro-Rusaka?
jackb
Redeemer
Redeemer

ak platia Azov a Pravy Sektor Obama, Merkel a Holland, tak by ich asi nepochvalili keby vyvolali skutocny konflikt s pravidelnou armadou Ruskej federacie. nemyslis?

Aspon na pana Meciara mame rovnaky nazor.

no, vitamin D je svinstvo, nebudeme si klamat :)

Republika Srpska nema zname prepojenie s FSB, kde posobil pan Putin v case Obcianskej vojny. ruski dobrovolnici mali bojovat na strane Milicii az v Kosove.

tu v Skotsku je postoj voci vojne, akejkolvek do ktorej by krajinu vmontoval pan Cameron, odmietavy a je jeden z argumentov za nezavislost. a prorusky postoj imigrantov z Ciech a Slovenska mi tu pride scestny. prisli predsa na zapad, lebo im tu ma byt lepsie. ked citia, ze lepsie je v Ruskej federacii, mohli odist predsa tam.
Korag
Professional
Professional

Uprimne? Nie, ale aspon by sa k tomu postavili ako chlapi a neskryvali by sa za takymito tajnymi podporami.

Ved ja viem ze nema a ani nemala, len som cakal kym to napises, ale tak teraz zas skaces do Kosova a to je znovu ina tema a nehodlam dalej rozoberat Kosovo, Bosnu a neviem co by si este vytiahol v tejto teme.

Nezavislost SKotska aj ja podporujem, ak prebehne referendum a obyvatelia si to zvolia demokraticky preco nie? Aki zas imigranti? Aha takze polovica komentarov na guardianovi pisu slovanski imigranti alebo ako to mam chapat? A dalsich 800 likov na tom komente bolo tiez od imigrantov? A to prizvukujem ze je to zo zapadnych medii, kde by mali byt vsetci alebo aspon prevazna vacsina na strane zapadu resp. Obamovej zahranicnej politiky.
jackb
Redeemer
Redeemer

zaujimavejsie pre Skotsko bude ako zavolime my, imigranti, lebo nas je tu clekom vela. a myslel som, ze myslis osoby, ktore stretavam, nie komentujucich v novinach. to si zase nenapisal ty :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Síce je to OT, ale ako vidíš to blížiace sa referendum? Tvoje pocity, predpoveď výsledku?
jackb
Redeemer
Redeemer

vylet na absolutny sever a pokec s domacimi bol poucny. lebo tu v strede je viac billboardov a nalepiek No, ale od urcitej rovnobezky prevlada Yes. ak by bola pravda, co hovoril majitel jedneho z hostelov, tak by pre krajinu fajn Yes, lebo sever by sa zaludnil a vzdelani imigranti, ktori teraz robia prace na nizkej urovni by sa dostali vyssie rychlejsie.

ja osobne pre definitivne rozhodnutie potrebujem vediet, co sa stane s menou a ako to bude s pracou pre imigrantov v pripade Yes.

kazde noviny tu daju svoj prieskum, to hovoria aj "starousadlici", takze verit pollom sa neda...
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Už som si vela krát povedal, že na SME nepáchnem, ale ked mi známy poslal tento odkaz, http://www.sme.sk/c/7354200/nato-chce-n ... rusku.html tak som urobil výnimku.

Už vidím, ako by po porážke povstalcov chceli postavit dalšiu základnu rovno v Donecku.
jackb
Redeemer
Redeemer

ked po 48/68 mali sovieti jadrove zbrane niekolko killometrov od hranic Zapadneho Nemecka, alebo rovno na Kube, tak to bolo tiez fer?

Slovaci zabudli od jari na tri dolezite fakty: 1) sme clenom NATO 2) NATO nie je EU 3) NATO nevedie vsetky vojny, v ktorych su zamiesane USA
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

jackb napísal:ked po 48/68 mali sovieti jadrove zbrane niekolko killometrov od hranic Zapadneho Nemecka, alebo rovno na Kube, tak to bolo tiez fer?
Ja nie som d*bnutý blbeček(fakt sa to inač nedá povedat), ktorý fandí tomu svojmu, nech sa deje, čo sa deje. Samozrejme, že nebolo správne, že rusi mali jadrové zbrane na hraniciach nemecka a usa ale toto je niečo podobné len otočené naopak... takže logicky, ked sa negatívne staviam ku sovietskym raketám na kube, tak sa negatívne staviam aj ku základni NATO kúsok od ruska. EDIT: aj ked podla všetkého len v štádiu plánovania.
jackb napísal: Slovaci zabudli od jari na tri dolezite fakty: 1) sme clenom NATO 2) NATO nie je EU 3) NATO nevedie vsetky vojny, v ktorych su zamiesane USA
Áno, ale neviem, čo to má spoločné s porušovaním dohody o nerozširovaní NATO na východ ;)
jackb
Redeemer
Redeemer

Solo_Kamen napísal: Ja nie som d*bnutý blbeček(fakt sa to inač nedá povedat), ktorý fandí tomu svojmu, nech sa deje, čo sa deje. Samozrejme, že nebolo správne, že rusi mali jadrové zbrane na hraniciach nemecka a usa ale toto je niečo podobné len otočené naopak... takže logicky, ked sa negatívne staviam ku sovietskym raketám na kube, tak sa negatívne staviam aj ku základni NATO kúsok od ruska. EDIT: aj ked podla všetkého len v štádiu plánovania.

Áno, ale neviem, čo to má spoločné s porušovaním dohody o nerozširovaní NATO na východ ;)
rit palovu chlpatu sa stavias negativne. inak by si nazdielal link, ako napriklad: http://en.europeonline-magazine.eu/russ ... 51405.html

lebo by rusaci mali zakladnu nedaleko Aliasky.

v tom clanku nie je ani ciarka o zakladni na Ukrajine, vobec nie v Donbasse. to len tvoj chory hudizmom nakazeny mozog vykonstruoval. to ty si hlupacik, ktory fandi len tomu, co mu jeho medialna stetka povie. este sa potrebujes strapnovat? alebo ani to, ze Baltske krajiny su v NATO tak dlho ako my, si si nevsimol.
Napísať odpoveď