Problem s GPS

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
M&M
Light Professional
Light Professional

Problem s GPS

Príspevok od používateľa M&M »

Zdravim, mam taky problem... Pouzivam aplikaciu Endomondo, ked chodievam bicyklovat. Niekedy mi vsak pocas bicyklovania vypadne GPS signal a medzi bodom kde som ten signal stratil a bodom kde som ho opat ziskal sa na mape vytvori rovna ciara a do km sa mi to nerata. Robi mi to aj pod holym nebom normalne na asfaltovej ceste ked idem niekde do zakrut tak ja si zakrutu prejdem normalne po ceste no na mape ju ukaze ze idem "rovno". Aj aplikacia mi vtedy hlasi ze "GPS signal lost". Robi mi to aj v lese, akonahle vojdem do lesa, tak to povie tu hlasku. V lese urobim asi 7 km okruh a ked z neho vyjdem tak sa spravi zase rovna ciara az po ten bod kde som z lesa vysiel. Mam HTC Desire X. Kamarat ide okolo mna na bicykli s tym istym mobilom aj tou istou aplikaciou a jemu to krasne vsetko zameriava. Kde moze byt problem? K+
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Problem s GPS

Príspevok od používateľa test »

Uvolneny kablik ku GPS antene. Skus pripadne este program Strava alebo Sports Tracker. Vyzera to vsak na chybu hardware, takze porozmyslaj o reklamacii a ak neni v zaruke, tak o otvoreni telefonu pomocou malickych torxov a nasledne dotiahnutie konektora pre gps antenu, je to robota na 10min.
M&M
Light Professional
Light Professional

Ach, telefon je v zaruke takze asi skusim tu reklamaciu a nebudem ho rozoberat no ked ho dam do o2 servisu u nas v meste tak mi padne zaruka alebo nie?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

podla mna je to len blbou app, kazdemu ide lepsie nieco ine
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

CheZteR: Pokial jeho kamarat hned vedla ma ten isty mobil a tu istu aplikaciu, tak to nebude blba aplikacia, nemyslis??

M&M: Ako napisal test, moze to byt tou antenou. Ak je telefon v zaruke, tak ho daj reklamovat kde si ho kupil. Ak si ho kupil v O2, tak ho daj reklamovat u teba v meste v O2. Alebo ho mozes dat do oficialneho strediska, v tomto pripade VSP Data v Bratislave.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A máte aj rovnaké romky? Nainštalované aktualizácie?

Pri prvých reklamáciách HTC zariadení odporúčam využiť spomínaný servis VSP Data. Ak si z BA a okolia, môžeš skúsiť bratislavskú pobočku, ak si zo vzdialenejšej lokácie, využi možnosť reklamácie cez ich web http://services.vspdata.cz/new/sk/case-new/

Ak si chceš uplatniť záručný servis, bude to zadarmo, zadarmo Ti ho kuriér vyzdvihne a potom o cca 2 týždne Ti ho zadarmo aj privezie opravený. Priebeh reklamácie si môžeš sledovať tu: http://services.vspdata.cz/new/sk/case-info/

:)
M&M
Light Professional
Light Professional

Raz uz som ho mal na reklamacii a je brany z telekomu a vsetko to islo cez telekom takze asi aj teraz takto spravim
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

radsej najprv vyskusaj inu aplikaciu, runtastic, sportstracker, strava
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

M&M.. Telekom ten mobil aj tak pošle do VSP Data, takže budeš ho mať na reklamácii o nejaký ten týždeň dlhšie akoby si šiel napriamo cez VSP Data.. ale ako myslíš.

A tiež by som vyskúšal ešte ostatné aplikácie, prípadne s kamarátom sa pozrite na GPS cez tieto programy a skúste porovnať, aké hodnoty dosahuje kamarátov mobil a aké hodnoty dosahuje ten Tvoj (počet satelitov, čas fixnutia gps, presnosť gps)..

https://play.google.com/store/apps/deta ... ss.gpstest
https://play.google.com/store/apps/deta ... .test.free
M&M
Light Professional
Light Professional

urcite vyskusam, napr. ked idem v aute a mam zapnutu navigaciu tak je to celkom presne no cez les to trochu zazmätkuje
Napísať odpoveď