napadol ma clovek?
-
javatar
Hardcore addict
Re: napadol ma clovek?
Tak potom mea culpa ale nechapem na co je potom pod kontrolou cloveka (zrejme musi palbu aj tak autorizovat).
Zvysok tvojho prispevku je v konsenze s tym co som napisal.
Zvysok tvojho prispevku je v konsenze s tym co som napisal.
pravdepodobne to ma automaticky aj poloautomaticky rezim
qwerty, to nie je o mojej (prípadnej našej) zadubenosti ohľadom rôznych technológií a ich pokroku. Mne najviac príde uletený tvoj prejav a prezentovanie týchto ´skutočností,´ ktorý je proste na smiech. Ak si to nevieš uvedomiť, tak to ťa ľutujem. Len pre tvoje dobro dúfam, že sa takto správaš len na internete a nie aj v reálnom živote.
-
qwerty-xyz
Javatar, automatika vs poloautomatika.
beardie .... presne som nepochopil co sa chces opytat. vyvodenie zodpovednosti pri zasahu?
Hughito .... hojko vzdavam ako take, rozmyslam len ci mi vie hojko zmazat vsetky moje prispevky, alebo sa tym musim niektory tyzden preklikat sam. . .
v realnom zivote mam milion dalsich veci na strarosti a rieseni, hojko je oddych, alebo kedysi nim bol. Podobne padlo uz viacero veci, aj ludi tak to tak aj beriem.
beardie .... presne som nepochopil co sa chces opytat. vyvodenie zodpovednosti pri zasahu?
Hughito .... hojko vzdavam ako take, rozmyslam len ci mi vie hojko zmazat vsetky moje prispevky, alebo sa tym musim niektory tyzden preklikat sam. . .
tu cast o nutnej obrane a sebaobrane si zatial nevysvetlil
-
javatar
Hardcore addict
hughito - bohuzial ak sa nad tym zamyslim tak qwertyho "napad" vidim mozno o 10 rokov ako "experimentalne nasadenie v problemovych oblastiach" (rozumej nebezpecne stvrte, nie vojnove zony) a o takych 15 ako uz plosne nasadene vo velkych mestach... budem rad ak sa vo svojej predpovedi mylim...
-
qwerty-xyz
beardie. ak sa branis sam, si v tom sam. Ak ta brani nieco takehoto, tak zodpovednost nepripada na teba, ale na dany soft. (alebo prevadzkovatela, v tomto pripade STAT) Takze ak na teba v meste s priatelkou vyleti partia kvalitne nafetovanych, tak ich dajme tomu kamera zvukovo upozorni, nech si idu po svojom, inak zavola hliadku, a bude musiet pouzit ochranne opatrenia. a oni sa bud spracu alebo sa z toho zacnu smiat. Vsetko samozrejme nahravane, pride druhe varovanie, nic? A stale sa handrkuju? spusti sa palba gumovymi projektilmi, ziadne vitalne zony, len do noh, chrbta brucha, a zavola sa automaticky hliadka.....
Akekolvek ich vyhovaracky, ze im bolo ublizene budu okamzite zamietnute vysokokvalitnou nahravkou audio a video, a co potom ? ty mozes kecat kolko chces ze to tak nebolo ked si mal za prdelou 4K kameru, s nocnym videnim a mikrofonom, ktory zachyti aj mys dychat ....
Ak by bola situacia sialene kriticka a niekto proste vytiahne noz, s typickym postojom na utok, a zaznamena sa vyhrazanie alebo ohrozovanie, system pouzije "silu" bez varovania. ved to mas aj v zakone, a ak by si to situacia vyzadovala pouziju sa ostre strely. Ber to ako automatickeho pana policajta, ktory je na rozdiel od tych normalnych roboticky, a robi len to co ma. Ktory ma tiez svoje pravidla, a obmedzenia, napr nebude strielat po tehotnych, ani po detoch, napr ich len varuje, a zavola hliadku, ked by sa nieco dalo, ktory bude vyhladavat tvare hladanych osob, a ked ich vyhlada posle fotku s casom, kde sa clovek nachadzal, a proste tento styl, neber to hned ako masinu ktora nas vsetkych postriela.
Plus si zober ze na strazenie niektorych objektov, dokonale.
toto vobec nepokryva nutnu obranu
-
qwerty-xyz
takto by sme sa vedeli natahovat donekonecna. pod nutnu obranu nespada ani varovanie na elektrickom stlpe, ktore vravi ze ta moze zabit elektrika, a vecne sa tam niekto stvera a bum, zabije ho to, ani varovanie vo vodnych nadrziach ze sa tam tvoria vodne víry, ... a stale si to niekto ide dokazat a potom ho hasici tahaju utopeneho, ani varovania ze sa nemas lyzovat tam kde je to zakazane, a stale tam niekto ide a zasype ho lavina, ani ze nemas chodit bez sprievodcu po tatrach, kazdorocne sa hlada nejaky mrtvy cech .... lebo frajer maximalny ... Ani napis na jede pre krysy ze pozor, prudky jed ! a vecne to dakto berie ze su to lentilky....
Co to s tym ma spolocne? neber to ako nutnu obranu, ber to ako bezpecnostny prostriedok. aktivna ochrana. viem ze sa do toho nevyznas. Ale je beznou zalezitostou, ze niektore systemy pouzivaju aktivnu ochranu. If Joe is robbed or threatened, and he's forced to give up the briefcase, its robbery-proof function will wait until the robber is as far as 100 meters away and cannot hurt Joe before it delivers the high-voltage electric shock and sounds the alarm. Retail price: $595.
Viem si predstavit, ako bezi nejaky nas obcan cez cestu, s ukradnutym kufrikom, nasledne dostane zasah 100 000 voltov, hodi ho to o zem, a nasledne ho sejme kamion, kto je vinnik?
je to nutna obrana? kufrik sa jednoducho branil sam, myslis ze takato zranujuca technika je jedina? fuuuf bratm, ani zdaleka. moze byt dokonca pouzita dymovnica, ktora v uzatvorenom pristore vie spravit paseku, slzny plyn, OSTNE, ktore ta porania. a to je posrany kufrik !!!
aby sme neboli mimo, tak aj zdroj, ..... na ine bezpecnostne prvky sa mi teraz neche hladat linky, ale ked nebudem mat co na praci, tak ti to pohladam.
http://www.csoonline.com/article/212289 ... fcase.html
Pasivnu ochranu svojej osoby ber ako neprestrelnu vestu, vyhybanie sa kritickym situaciam, nechodenim po blbych miestach a podobne, aktivnu ochranu svojej osoby ber ze ked k niecomu dojde aktivne sa branis ....
Co to s tym ma spolocne? neber to ako nutnu obranu, ber to ako bezpecnostny prostriedok. aktivna ochrana. viem ze sa do toho nevyznas. Ale je beznou zalezitostou, ze niektore systemy pouzivaju aktivnu ochranu. If Joe is robbed or threatened, and he's forced to give up the briefcase, its robbery-proof function will wait until the robber is as far as 100 meters away and cannot hurt Joe before it delivers the high-voltage electric shock and sounds the alarm. Retail price: $595.
Viem si predstavit, ako bezi nejaky nas obcan cez cestu, s ukradnutym kufrikom, nasledne dostane zasah 100 000 voltov, hodi ho to o zem, a nasledne ho sejme kamion, kto je vinnik?
aby sme neboli mimo, tak aj zdroj, ..... na ine bezpecnostne prvky sa mi teraz neche hladat linky, ale ked nebudem mat co na praci, tak ti to pohladam.
http://www.csoonline.com/article/212289 ... fcase.html
Pasivnu ochranu svojej osoby ber ako neprestrelnu vestu, vyhybanie sa kritickym situaciam, nechodenim po blbych miestach a podobne, aktivnu ochranu svojej osoby ber ze ked k niecomu dojde aktivne sa branis ....
ty asi nepoznas pojem "nutna obrana", ze?
-
qwerty-xyz
poznam, ty bohuzial nepoznas rozdiely v zakladnych veciach.....
Nutna obrana sa vztahuje na teba, alebo na niekoho kto ta brani, a cin inak trestny nie je trestnym cinom, tudiz, ked na teba ide niekto s nozom, nemas kam ujst, a zstrelis ho, konal si v nutnej obrane, rovnako ako aj ked by na teba vytiahol noz, ty sa nemas cim branit, a ani po vyzve policajta on noz nechce dat prec a hrozi ze ta zabije, ho zastreli policajt. lenze tuna kona STROJ, ... a stroj ma viacero moznosti riesenia, narozdiel od cloveka.
Ked vids ze sa partia snazi vlupat do obchodu, tak ich upozornis ze konaju protipravne? tak ti pride jeden alebo dvaja vysvetlit rucne strucne, ze sa do nich nemas starat. ked ich upozorni masina, 5 metrov vysoko, co jej spravia? A ked si nedaju povedat, spusti sprsku gumovych projektilov, sialene presne sialene rychlo. a je KLUD. preco by si musel riesit nutnu obranu, uz mi povedz pre boha, branim a chranim si obchodik.
Stroju moze byt kludne dana taka ista vlastnost ako policajtovi, preto je jeho zasah rovnako opravneny ako policajny, co do riti furt riesis, jednoducho, ak ta ma ochranit stroj tak ta ochrani, ....
Nutna obrana sa vztahuje na teba, alebo na niekoho kto ta brani, a cin inak trestny nie je trestnym cinom, tudiz, ked na teba ide niekto s nozom, nemas kam ujst, a zstrelis ho, konal si v nutnej obrane, rovnako ako aj ked by na teba vytiahol noz, ty sa nemas cim branit, a ani po vyzve policajta on noz nechce dat prec a hrozi ze ta zabije, ho zastreli policajt. lenze tuna kona STROJ, ... a stroj ma viacero moznosti riesenia, narozdiel od cloveka.
Ked vids ze sa partia snazi vlupat do obchodu, tak ich upozornis ze konaju protipravne? tak ti pride jeden alebo dvaja vysvetlit rucne strucne, ze sa do nich nemas starat. ked ich upozorni masina, 5 metrov vysoko, co jej spravia? A ked si nedaju povedat, spusti sprsku gumovych projektilov, sialene presne sialene rychlo. a je KLUD. preco by si musel riesit nutnu obranu, uz mi povedz pre boha, branim a chranim si obchodik.
Stroju moze byt kludne dana taka ista vlastnost ako policajtovi, preto je jeho zasah rovnako opravneny ako policajny, co do riti furt riesis, jednoducho, ak ta ma ochranit stroj tak ta ochrani, ....
no zjavne nepoznas, takze podme postupne:
podla tvojho napadu by ma kamera zastrelila, lebo by som mal zbran a zapasnik len hole ruky, pricom podla zakona by som jeho zastrelenim iba vyuzil nutnu obranu a bol by som oslobodeny
takze sa vratime o stranu a pol spat:
Zákon č. 300/2005 Z. z., § 25, odsek (1) napísal:Čin inak trestný, ktorým niekto odvracia priamo hroziaci alebo trvajúci útok na záujem chránený týmto zákonom, nie je trestným činom.
takze ked vytiahnes zbran na zapasnika a zastrelis ho, pretoze je to znamy bitkar a vies, ze by ta zabil jednou ranou, je to nutna obranaZákon č. 300/2005 Z. z., § 25, odsek (2) napísal:Nejde o nutnú obranu, ak obrana bola celkom zjavne neprimeraná útoku, najmä k jeho spôsobu, miestu a času, okolnostiam vzťahujúcim sa k osobe útočníka alebo k osobe obrancu.
podla tvojho napadu by ma kamera zastrelila, lebo by som mal zbran a zapasnik len hole ruky, pricom podla zakona by som jeho zastrelenim iba vyuzil nutnu obranu a bol by som oslobodeny
takze sa vratime o stranu a pol spat:
cakam na odpovedbeardie napísal:no nechapem napriklad to, ako chces detekovat "takyto typ spravania" (toho zapasnika, pozn. beardie)
by ta kamera odbachla kazdeho policajta, co prenasleduje zlocinca, pripadne cloveka, ktory zbran vytasi na sebaobranu/nutnu obranu
-
javatar
Hardcore addict
qwertak spravil par ustupkov:
1. zacal spominat gumove projektily (inak uz existuju aj projektily s elektrickym sokom - take ktore si nemusia za sebou tahat kablik), proti vytrznostiam dobre
2. spomenul aj upozornenia hlasom
3. ak spravne chapem tak nutna obrana by v danom pripade nebola nutna - totiz ak by ta niekto napadol bez predoslych naznakov (toto si viem celkom pekne predstavit detekovat) tak by mohol stroj vyradit oboch bez ohrozenia na zivote - cim by zvysoval tvoju sancu na prezitie aj v pripade ak by si dostal bodnu ranu nozom (nedostal by si ich viac), ak by ta niekto zabil skor nez by stroj zareagoval (mozne) tak nema sancu odtial ujst - a teda ak by ta niekto chcel zabit tak by si na to musel najat samovrazedneho atentatnika (alebo kamarata ktory ta pozve na otravenu kavu - ak sa niekto rozhodne skoncovat tvoj zivot tak si na to cestu najde)
treti bod ma podobny efekt ako volna politika vlastnenia a nosenia zbrani - rozmyslis si, ci niekoho napadnes...
zaroven takto odpada nutnost vidiet cloveku do hlavy a bezbecnost by bola vyssia - samozrejme este par rokov (aspon 5) vyvoja SW, neuveritelne naklady na vyvoj a implentaciu a moznost zneuzitia verejnym cinitelom... ale IMHO trend pokracuje smerom blizsim k tomuto... na zaciatku qwerty rozpraval sci-fi ale v tejto podobe je to uz skor "blizka buducnost"
1. zacal spominat gumove projektily (inak uz existuju aj projektily s elektrickym sokom - take ktore si nemusia za sebou tahat kablik), proti vytrznostiam dobre
2. spomenul aj upozornenia hlasom
3. ak spravne chapem tak nutna obrana by v danom pripade nebola nutna - totiz ak by ta niekto napadol bez predoslych naznakov (toto si viem celkom pekne predstavit detekovat) tak by mohol stroj vyradit oboch bez ohrozenia na zivote - cim by zvysoval tvoju sancu na prezitie aj v pripade ak by si dostal bodnu ranu nozom (nedostal by si ich viac), ak by ta niekto zabil skor nez by stroj zareagoval (mozne) tak nema sancu odtial ujst - a teda ak by ta niekto chcel zabit tak by si na to musel najat samovrazedneho atentatnika (alebo kamarata ktory ta pozve na otravenu kavu - ak sa niekto rozhodne skoncovat tvoj zivot tak si na to cestu najde)
treti bod ma podobny efekt ako volna politika vlastnenia a nosenia zbrani - rozmyslis si, ci niekoho napadnes...
zaroven takto odpada nutnost vidiet cloveku do hlavy a bezbecnost by bola vyssia - samozrejme este par rokov (aspon 5) vyvoja SW, neuveritelne naklady na vyvoj a implentaciu a moznost zneuzitia verejnym cinitelom... ale IMHO trend pokracuje smerom blizsim k tomuto... na zaciatku qwerty rozpraval sci-fi ale v tejto podobe je to uz skor "blizka buducnost"
-
qwerty-xyz
dakujem za pochopenie toho co som sa snazil napisat,.... dakujem ze to javatar napisal sposobom, ktory mne nie je vlastny ale ktory vystihuje to co som sa snazil, bohuzial len snazil, vysvetlit zvysnemu osadenstvu fora.
dik.

takze z kamery s gulometom 
takze aby som ti odpovedal na tuto otazku:
toho tupca si nechaj nabuduce pre kamaratov, si na smiech
s inteligentnym softwaromqwerty-xyz napísal:KAMERA MALA K DISPOZICII GULOMET..... akonahle by software rozpoznal partiu s nozom v ruke, okamzite ratatata, .... presna strelba
ktora ma vie aktivne obranitqwerty-xyz napísal:software by to rozpoznat vedel. dnes to nie je problem
a ktora je presne nastaveny bezlutostny strojqwerty-xyz napísal:popripade ma (vie, pozn. beardie) aktivne branit.
tu mame kamerku, ktora uz zrazu viacero moznosti riesenia problemuqwerty-xyz napísal:stroj nepozna lutost, stroj ma presne nastavene co a ako.
a pouziva gumene projektilyqwerty-xyz napísal:stroj ma viacero moznosti riesenia
este 2 dni diskusie a kamera by bola len pasivny prvok, ktory ovladaju mestaci, tak ako v sucasnostiqwerty-xyz napísal:spusti sprsku gumovych projektilov, sialene presne sialene rychlo.
takze aby som ti odpovedal na tuto otazku:
ano, bolo toho viac, napriklad:qwerty-xyz napísal:pravdupovediac, necitam tu nic o tom zeby sa mylil .... vy snad ano?
nie, taka technologia nie je, ak je, dokaz toqwerty-xyz napísal:pravdupovediac, vase zosmiesnovanie ma nie je nicim inym len tym ze zosmiesnujete sami seba, pretoze technologia uz na to JE, a uz to aj funguje, TUPCI ....
toho tupca si nechaj nabuduce pre kamaratov, si na smiech
Ako nechápem ako toto môžte vážne riešiť. To potom začnime riešiť, že najlepšie bude si dať na krk obojok s elektro šokmi (diaľkovo ovládateľný) a je po probléme ... Ešte taký ostnatý drôt okolo každého mesta. Však pre bezpečnosť ...
Áno, kontrola kontrola a ešte raz kontrola (a prevencia). Všetko v záujme "našej" bezpečnosti. V niektorých krajinách už postúpili celkom ďaleko. Novodobá verzia fašizmu ako vyšitá.
-
qwerty-xyz
jo, mas ine riesenie ? sa pozri ako ide svet a vsetko naokolo do riti .... tak to dopadne bud sposobom ze totalitna kontrola, a cistky v ramci bezpecnosti, alebo sa vykatujeme na tretej svetovej, ... co pride potom nevie nik.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
V ramci prevencie (a kontroly, treba zacat od seba !):
http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000665/ ... mbulancie-
Niekto davnejsie to tu uz pisal a ja s nim plne suhlasim:
http://www.zdravie.sk/choroba/39932/nar ... -osobnosti
//a ? výsledky ?
http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000665/ ... mbulancie-
Niekto davnejsie to tu uz pisal a ja s nim plne suhlasim: