Vojna na Ukrajine (Protest na Ukrajine)

Diskusie na politické témy...
Solo_Kamen
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Protest na Ukrajine

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Dobre, takže budem musiet vysvetlit, čo je moja domnienka, čo môj názor atd.

Vážne nemám čas skúmat správy z celého sveta, len to 1% čo sa ku mne dostane (a dalšie 1% z hojka). Že si rusi vstýčili vlajku na tom ostrove som nevedel a rozhodne by sa to malo dostat do mainstreamu.

To, že už vidím, ako budú chciet vytvorit základnu NATO v Donecku je môj trochu za vlasy pritiahnutý predpoklad/domnienka. Netvrdím, že to tak bude ale nečudoval by som sa tomu. Dúfam, že čas ukáže, že táto moja osobná domnienka je nesprávna. To je hádam úplne jasné, len tá tvoja bravčová rýpavá hlava to potrebuje predostriet ako niečo úplne hrozné, ako keby som bol presvedčený o tom, že v Donecku sa už stavia základna.

To, že poliaci chcú u seba základnu nato je fakt, ktorý som aj podložil aj pre teba relevantným argumentom(tlačová správa denníka SME).

Takže si chod vymnút kladivo a potom možno začneš rozlišovat medzi predpokladmi a argumentami. :smt006
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

jackb napísal:ked po 48/68 mali sovieti jadrove zbrane niekolko killometrov od hranic Zapadneho Nemecka, alebo rovno na Kube, tak to bolo tiez fer?

Slovaci zabudli od jari na tri dolezite fakty: 1) sme clenom NATO 2) NATO nie je EU 3) NATO nevedie vsetky vojny, v ktorych su zamiesane USA
Historicke okienko: Na Kube Rusi jadrove zbrane nikdy nemali, len ich tam planovali umiestnit. Toto malo sluzit ako protiopatrenie voci dvom americkym akciam: 1) Vylodenie v Zatoke svin 2) Rozmiestnenie nuklearnych rakiet Jupiter v Taliansku a Turecku. Ruskym cielom bolo zabezpecit komunisticku Kubu pred dalsou americkou agresiou a zaroven rozmiestnenie nuklearnych hlavic tak, aby mohli efektivne zasiahnut vychodne pobrezie USA. Americania vsak tomuto planu zabranili namornou blokadou a nikdy sa neuskutocnil.

To len tak offtopic, zaujimavym sa mi vsak zdalo prirovnanie Ukrajiny ku Kube. Obe krajiny su nebezpecne blizko ku USA resp. Rusku. V oboch krajinach prebehol prevrat. Obe krajiny sa dostali do konfliktu s velmocou. Dost podobne situacie a da sa pri nich najst viacero paralel.

K Wrangelovmu ostrovu. Staci sa pozriet kde lezi a vidno ze to nie je namierene proti Aljaske ani USA specificky (Vzdialenost od Aljasky 500km). Skor je za tym rozbiehajuci sa boj o Severny pol a jeho suroviny.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Solo_Kamen napísal:
Vážne nemám čas skúmat správy z celého sveta, len to 1% čo sa ku mne dostane (a dalšie 1% z hojka). Že si rusi vstýčili vlajku na tom ostrove som nevedel a rozhodne by sa to malo dostat do mainstreamu.
http://www.sme.sk/c/7342985/rusko-vztyc ... trove.html
ale davat sem linky zo sme sposobuje len negativne emocie a zostavuje moj zidovsko-fasisticky rodokmen. myslel som, ze pan Hudo na tuto velku vyhru nasho Slovanske brata a velitela v boji so zhubnym (zidovskym) liberalizmom nezabudol.
To, že už vidím, ako budú chciet vytvorit základnu NATO v Donecku je môj trochu za vlasy pritiahnutý predpoklad/domnienka. Netvrdím, že to tak bude ale nečudoval by som sa tomu. Dúfam, že čas ukáže, že táto moja osobná domnienka je nesprávna. To je hádam úplne jasné, len tá tvoja bravčová rýpavá hlava to potrebuje predostriet ako niečo úplne hrozné, ako keby som bol presvedčený o tom, že v Donecku sa už stavia základna.

To, že poliaci chcú u seba základnu nato je fakt, ktorý som aj podložil aj pre teba relevantným argumentom(tlačová správa denníka SME).
Takze suverenna krajina, Polsko, nemoze slobodne vstupovat do spojenectiev s inymi krajinami a poskytovat im svoje uzemie na zakladne ich spojencov? musi s tym suhlasit krajina, ktora znamena pre nu hrozbu? nie je to hlupost? a co ak by sa tak rozhodla Ukrajina, obyvatelia ktorej su za jej integraciu?
ty sa citis ohrozeny 100kilovym bulom, preto sa ho opytas ci mozes pri sebe nosit teleskopicky obusok?

aby sa pripomenula historia: meciarova vlada zmarila referendum, v ktorom sa Slovaci mohli rozhodnut ci vobec chcu do NATO uz v roku 1997.
dalsie referendum o Zakaze privatizacie strategickych podnikov bolo pre malu ucast neplatne. teda nie Brusel ukradol regionalne energeticky, SPP, SE a Transpetrol, ale dovolil to lud. V roku 2003 92,46% z 52,15% zucastnenych volicov rozhodlo, ze vstupime do EU. aj to sa ignoruje. vysledky priamej demokracie. to iste sa urobi aj v pripade Ukrajiny? :)

//Obamov zvierac opustim az vtedy, ked si ty prestanes tahat pindura na Putinovej fotke.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

sucastnost az od 14ej minuty...

//autoeditácia príspevku (28 Aug 2014, 18:17)
2. cast:
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

asi sa bude tykat ukrajiny
slobodnyvysielac.sk
29.8.2014 14:00
Mimoriadna Informačná vojna
Znepokojujúca situácia v Európe
Hosť: Dr.Lorenz Barth - stály zástupca veľvyslanca Nemeckej spolkovej republiky na Slovensku
jackb
Redeemer
Redeemer

titulky to ma dost nepresne, Baij Jar premenuvaju na "Babie leto", zle spelluju Nachtigall.
celkovo zonam video od Opozicie ku novemu poriadku vo svete je silne prorusky.
no ja nerozumime preco su proti Sektoru ludia, ktori volili alebo podporvali fasistu Magistra Inziniera, ktory sam pisal list Janukovicovi? ved keby nepindal na EU, mozno by aj jeho partaj podporili :twisted:
kritizovat snahy exbanderovcov proti Sojuzu a Rusku je tiez hlupe, najma od skupin, ktore robia to iste proti USA a EU. podla slov o hnusom naburani kultury, vzdelania a nabozenstva vo videu by mali vsetci nacionalisticki zalozeni ucitelia, knazi a umelci, ktori podporovali slovensku kulturu za CSSR byt kriminalnici.
ciele Trizubu su podla dokumentu velmi podobne tomu, co chcela rozpustena SP.
co za uchylaka si nataca zhorene tela?

ak protizapadne nalady prevladnu aj u nas, tak prozapdnych nebude u nas nikto nahanat? na adresu ficokracie uz predsa pan Vasky povedal, a poslankyna Mezenska ho v Parlamente citovala, ze vsetkych treba umlatit roxormi. urobil niekto na zapade video z toho, aky je on diabol?

a toto video, ked v suvislosti s Povstanim este viac objavuju prejvy obhajcov kolaboracie s Nemeckom je pri najmensom zvlastne

Druha cast: cim sa lisi prejav Jarosa o pade imperii a samostnych narodnych statoch od snah nezapadnych zoskupeni u nas?

//masturhate more!
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

jackb, ty si vacsi fanatik ako som cakal, teraz si pockaj ty kym u siptarov bude nieco podobne a mozes ist na ich majdan...

//autoeditácia príspevku (28 Aug 2014, 20:37)
i ked na kosove uz uck vladne ale mozno budes mat moznost aj v albansku...
jackb
Redeemer
Redeemer

jj, UCK ma miluje hlavne pre posledne dve pismena mojho priezviska :)

rovanko ako tvoji ruski kamarati, ktori urobili video, si aj ty selektivne vyberas co sa ti hodi. mne totiz "sčitpari" povedali, ze nenavidia UCK, za to ze im znicili pokoj a nutili ich pachat vrazdy Srbov, plus im teraz tam mafionska-teroristicka chazka kradne peniaze a oni nemaju z coho zit. ale ty to vies lepsie ako ja ;)
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

zato ked si udrzi moc tato ukrajinska vlada tak obycajni ukrajinci sa budu mat ovela lepsie :lol:
dopadnu podobne ako albanci na kosove...

//autoeditácia príspevku (28 Aug 2014, 21:45)
jackb napísal:jj, UCK ma miluje hlavne pre posledne dve pismena mojho priezviska :)
to tazko, su aj moslimske mena konciace na ič...
jackb
Redeemer
Redeemer

tu asi dostavam len velmi cenzurovane spravy, ktore tvrdia, ze vlada dala demisiu a chystaju sa volby. takze nie len prezident bude riadne zvoleny ale aj vlada. a uz ju snad nikto nebude podozrievat z prislusnosti ku armadnemu veleniu a latinskej Amerike :)

http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zp ... y--1377505

moji bosanski menovci sa ucastnia na aktivitach katolickej strany, takze moslimovia to nebudu. prepac. ale mozno najdes napojenie na fasistickych ustasovcov a dakych tych zidov. nech padnem do sablonky.
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

ale toto vyhlasenie proruskeho premiera nema chybu :D , to je snad este lepsi joke ako Putinova neoznacena domobrana :)

Ruskí vojaci a dôstojníci sú podľa povstaleckého „premiéra“ Alexandra Zacharčenka na Ukrajine na dovolenke. „Prichádza k nám mnoho vojakov z Ruska, ktorí radšej dovolenku strávia v jednom šíku so svojimi bratmi – bojujúcimi za slobodu Donbasu, než na morských plážach,“ povedal Zacharčenko televízii Rossija 24. Po boku povstalcov vraj bojujú tri až štyri tisícky Rusov, ale časť z nich sa už z „dovolenky“ vrátila do vlasti. „Bohužiaľ, sú aj padlí,“ pripustil.
http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/328 ... -mariupol/
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nemôžem si pomôcť, hneď mi napadla pesnička Leto na Ukrajine od Iné Kafe. "Keď sa ti k moru ráči, prosím, je tu Nikolajev. :lol:

jackb
Redeemer
Redeemer

Tigrik, ale aspon ty mi povedz, aky ty vidis rozdiel medzi Donbassom a Kosovom?
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

jackb
Redeemer
Redeemer

Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

V průběhu srpna nechal nový kyjevský magistrát v čele s Vitalijem Kličkem rozehnat zbytky Majdanu, rozebrat barikády a zbořit stanové městečko. To vše za vydatné pomoci fašistů ze strany Svoboda a dalších uskupení. Přinášíme prohlášení kyjevského Autonomního svazu pracujících (AST) k těmto událostem, protože nabízí i pohled na “Majdan po Majdanu”.
https://pratelekomunizace.wordpress.com ... ou-vladou/
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Klasika. Hneď mi to pripomenulo súdruha Lenina. ;)
Prílohy
lenin.jpg
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

inak na prípadnú otázku, prečo sem dávam informácie z takých webov z akých dávam :)

"Převedení sociálních zájmů ukrajinského obyvatelstva na geopolitickou logiku, etnicitu a zakrvácený koberec, po němž se šoupe křesly lokálních oligarchů (a ovšem globálních či regionálních mocností), je důsledkem faktu, že v ukrajinských událostech absentoval hlas ukrajinské levice (komunistická strana takovou levicí není, jde jen o jeden z mnoha oligarchických sekretariátů). Autentická levice byla přítomna na Majdanu a existuje i ve východních „lidových republikách", ale její hlas byl převrstven eskalací konfliktu, odsunut - často otevřeným násilím ozbrojených band - do faktického undergroundu. A zůstal hlasem volajícím na poušti.
Tento hlas však přináší důležité postoje i informace. Má jistě své vlastní iluze, ale dobře demaskuje iluze jiných o západoevropském či ruském ráji, o lidových nadějích delegovaných na oligarchy."
http://literarky.parlamentnilisty.cz//k ... s-na-pouti

Sergej Kemskij zabit 20.2.2014 v Kyjevě
http://anarchistblackcross.cz/?p=809
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

To je video k tom článku čo som tu dal ;)
Napísať odpoveď