Ahojte,zakladam este jednu temu pretoze si neviem rady.Na novy notebook som nainstaloval win7,bol bez OS a HDD bol rozdeleny na 2 casti po 250gb.Ked som instaloval win tak som musel cez CD winu formatnut oblast C ktora isla vpohode aj som tam ten win nainstaloval.Mam ale teraz taky problem ze neviem formatnut druhu oblast.Skusal som CD od winu cez tu instalacku ale neda sa formatnut pretoze mi to pise ze je oblast vyhradena vyrobcom (oblast OEM).Pozeral som to aj v spravcovi diskov a neda sa s tym absolutne hybat,oblast nema pridelene pismeno je tam len ukazana velkost.Neexistuje nejaka utilitka ktora by to dokazala formatnut?Rozmyslal som nad acronisom ale problem je v tom ze trial verzia nepodporuje formatovanie diskov a linux je pre mna spanielska dedina.Neexistuje este nejaka spolahliva utilitka?Notebook lenovo g700.Inak na instalacke sa da ta oblast aj zrusit ale co potom?Akurat stahujem active boot disk tak som zvedavy...
//autoeditácia príspevku (28 Aug 2014, 16:19)
Tak som to nakoniec vyriesil sam,vypalil som si ten active boot ale musel som zmazat celu oblast lebo ked som dal len format NTFS tak stale bola OEM co nechapem...
HDD,oblasť OEM
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: HDD,oblasť OEM
Idealne rovno pri instalacii systemu zmazat vsetky particie a vytvorit su novu, resp. nove, ci uz jednu alebo dve, teda ako ti to vyhovuje. Vtedy ziadny problem nie je. Ale napokon si to zvladol aj sam, sice inym postupom, ale aj tak.