Kávovar
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Kávovar
Na mysli mas asi masinu na espresso a nie kavovar na prekvapkavanu kavu.
Da sa kupit aj za 80 eur, ale to je cenova relacia kde take espressa len zacinaju. Takze to bude jednoduchy pristroj len s uplne zakladnymi funkciami. Urobi ti to espresso a capuccino.
Pozri napr. DeLonghi EC 190, alebo EC 155. A sused ma nejaky Philips Saeco (cislo si nespomeniem), tiez ho stal niekde okolo tych 80-90 €. Ten je aj na kapsule aj na mletu kavu. Na nejaku jednoduchu pripravu posluzi dobre.
Da sa kupit aj za 80 eur, ale to je cenova relacia kde take espressa len zacinaju. Takze to bude jednoduchy pristroj len s uplne zakladnymi funkciami. Urobi ti to espresso a capuccino.
Pozri napr. DeLonghi EC 190, alebo EC 155. A sused ma nejaky Philips Saeco (cislo si nespomeniem), tiez ho stal niekde okolo tych 80-90 €. Ten je aj na kapsule aj na mletu kavu. Na nejaku jednoduchu pripravu posluzi dobre.
ten philips je http://kavovary-espressa-cajniky.heurek ... d-8323-39/
ja osobne budem investovať skôr do mokky/džezvy, než do jedného dúšku espressa
ja osobne budem investovať skôr do mokky/džezvy, než do jedného dúšku espressa
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
tiez mam podobny pristroj doma, ale pouzival som ho len prvy mesiac.. ale mozno budes trpezlivejsi.. ak chces dobru kavu, musis si najskor zrna pomlet v mlynceku, potom to presypat do tej paky, samozrejme sa ti daco vysype.. potom sa ten stroj musi nahriat, zasunies tu paku a pustis to.. ak chces aby sa ta kava dala pit aj za 5 minut, tak si musis nahriat hrncek, aby to hned nevychladlo, ak si chces k tomu napenit mlieko, musis zadrbat dalsiu nadobu, urcite ti daco vystrekne vela, potom to nadobu musis umyt, umyt trysku, ktora sa zvykne casto upchavat.. a cely tento proces ta proste po case bavit prestane, hlavne ked ti pride navsteva a budes cely proces opakovat 2-3x
.. ale mozno, som len ja taky negativista.. radsej by som dosporil a kupil nejaky plneautomaticky, ked aj pouzivany..
-
Ryan Giggs
VIP
Plneautomaticky tiež treba čistiť. A taky nekupi za 80 eur ani nahodou hoci aj použivany.
Kavovar ma byt zapnuty nonstop, voda musi byt ohriata. Netreba zabudat na cistenie kavovaru, preplach a celu obsluhu s cistenim. Po preplachu dve kavy chutia otrasne. Radsej rychlovarnu konvicu, nescu, mlieko/smotanu a cau. Zvaz, ze ci to ma vyznam.
je na ňom, či chce naozaj kávu alebo nejaký...separát
je to drahá investícia - ešte by sa zišlo, keby autor napísal, či má aj nejaký poriadny mlynček na kávu, lebo (čo sa mi najprv veľmi nechcelo veriť) spôsob mletia kávy môže mať tiež efekt na výsledok a podobne (neodskúšané, len odčítané)
je to drahá investícia - ešte by sa zišlo, keby autor napísal, či má aj nejaký poriadny mlynček na kávu, lebo (čo sa mi najprv veľmi nechcelo veriť) spôsob mletia kávy môže mať tiež efekt na výsledok a podobne (neodskúšané, len odčítané)
Za 80 eur s kavou z Tesca aj tak riadne presso neurobis.
Potrebujem pomôcť z výberom kávovaru. Je to pre priateľku. Už skôr mi vravela že by chcela kávovar, nejaký na páku, a neviem ešte jaké srandy. Ja kávu nepijem a som v tom úplný lajk taže netuším čo kúpiť. Ona ma tuším aj nejaké baristicke certifikáty a takéto veci čiže by som chcel nejaký lepší. Na heuréke som videl kávovar od 30 až po dosť vysoké čiastky. Dajme tomu ze som ochotný dať 200€, bude to stačiť?