Rome Total War

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Rome Total War

Príspevok od používateľa begbeee »

Blastbit napísal:No ono aj za Skytov mozes verbovat jednu pechotnu jednotku tých bojovnikov so sekerami ale prípadne mozes verbovat aj žoldnierskych pešiakov.
Podla mna každá frakcia vyniká v niecom inom.
Rimania- všestranne silný
Egypt- to co som menoval vo vyššom poste
Seleukovci- všestranne silný az na lukostrelcov,ale mozu verbovat tých žoldniersych krétskych lukostrelcov
Numidia- bonusy ich jednotiek v pušti inak patria medzi najslabších
Kartago- takisto silný ale maju dost nepriatelov
Parti- silná jazda slabá pechota
Pontus- silná jazda+ falangy
Armeni- prehliadaná frakcia ale tiez silná od jazdy po pechotu,len zo zaciatku o nicom ekonomika
Greci-slabá jazda,silné falangy
Macedonci-silne falangy aj jazda
Iberi- slabá jazda, dobrá pechota v neskoršej dobe
Galovia- dobrá pechota,priemerná jazda a dobrý lukostrelci
Germani- najsilnejsí barbarský kmen,silná pechota,aj lukostrelci,priemerná jazda
Dakovia- podobný Galom
Trakovia- silná pechota slabá jazda
Skyti- silná jazda, slabá pechota
Briti- slabá jazda a priemerná pechota no najlepsie ubranitelná poloha na mape
Osobne mi tam chýba napr taká Perzská ríša,Ilyria,samotná Sparta,Troja,mozno Chetiti,Fenicia...a viac miest na mape mi tam chýba
Pár chýb tam máš:
Rimania - na lukostrelcov to s nimi rozhodne nezahráš (o žoldnieroch sa nebavme)
Egypt - majú dobrú falangu, dobrých lukostrelcov a vozatajstvo - and that´s it - ich jazda je o dosť o ničom pretože má sekery a nie kopije a nílska jazda - skýtske panny sú porovnateľná jednotka - a to nie sú ani v TOP3 jayde skýtov. Púštna pechota so sekerami je skôr priemerná pechota. S vozami je zábava, ale nie kazdý s nimi vie hrať.
Numídia - najslabšia frakcia a asi aj ekonomicky, v púšti majú bonusy a neskôr slony, ale to je všetko. Hra s nimi je však sranda
Iberi - podľa mňa sú porovnateľne slabí ako Numiďania, býčia pechota je veľmi preceňovaná, hra za nich mi však nikdy neprišla zaujímavá, väčšinou som staval na fanatikoch, ktorý majú lepší útok jak býčia pechota za tretinu ceny a polovicu údržby
Galovia - dobrí lukostrelci? Chcel si povedať najlepší lukostrelci v hre, že... Skryjú sa kdekoľvek (neuveriteľné pasce sa dajú robiť) a hoci pechota ich rozseká, ľahká jazda si na nich zvykne vylámať zuby - ono totižto ako jediný lučistníči v hre majú kopiju a nie meč. Zdá sa to ako nepodstatný detail - kým na nich nepošleš ľahkú jazdu ako to robíš všade inde v hre.

...a tak. Dá sa o tom veľa písať. Hrať za silné národy pre mňa rýchlo nebola výzva. A hrať na falangy mi príde najnudnešie.

Škoda, že domrdali germánov - ktovie aká frakcia by to bola keby nemali tú falangu.
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Tak ja napriklad za falangu nedokazem hrat lebo je to pomale dost. Ja hravam v kazdej hre zo serie Total war za Rim alebo Anglicka :) takze ja to berem podla oblubenosti.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ako Rím je fasa, ale to je šialená nuda, lebo na všetko máš odpoveď a prétoriani a mestká kohorta sú jak armáda zložená z terminátorov a robocopov.
Hovorí sa, že sa im vyrovnajú len Sparťania, ale tí sa dajú regrútovať iba v Sparte a Syrakúzach. Robil som pokusy a Mestká kohorta vždy o kúsok porazila aj Sparťanov, sekajú sa dlho, ale postupne z krajov Sparty začnú padať muži a to rozhodne ...

O medieval II tú téma nie je?
Tam bola sranda hrať za Rusov, najprv ťa prevalcovali Mongoli a ak si to prežil tak Timur ťa dorazil :D
Napísať odpoveď