Frakcie sú pomerne vyrovnané, najračej mám Spanielov.
Moja hra za nich:
Poloha: Pyrenejský poloostrov, ktorý musíte skor ovládnuť ako Mauri,Portugalci,prípadne Francuzi (všetko hlavný nepriatelia Spanielska)
Spočiatku som dobyl rebelské mestá na okolí, zautocil na Pamplonu,na juh som vyhlasil krizovu vypravu a dobyl Cordobu.
Postupne som zabral Pyr.poloostrov,znicil Portugalcov a zato ma Papež exkomunikoval.Maurov som vyhnal az do Severnej Afriky.
Postupne som si znovu získal priazen pápeža a zautocil Kríž.výpravou na Marakeš a postupne porázal Maurov.Na severe Pyr. poloostrova som postavil pevnosti proti Francuzom. Postupoval som cez Severnu Afriku a nasledne sa vylodil na Sicilii.Egypt som nedobýjal nechal som si ho ako naraznikovu zonu pred Mongolskou a Timuridskou inváziou. Prisli mongoli a dobyly skoro celé turecko a blizky vychod dostali sa az po Záhreb...postupne ich zacali vytláčať Uhri,Poliaci,Benatky,Dáni,Francuzi...vplyv Mongolov v europe končí...prisla invazia timudirov naco som vyhlasil spojenectvo s mongolmi...prisiel aj mor ktorý mi polovicu generálov nakazil...vyslal som ich na blizky vychod a zautocil na timuridov a kedze v blizkosti bola aj mongolská armada tak som ich zatiahol do vojny a medzi sebou sa sekali...prisli krizove vypravy a postupne vyhananie timuridov/mongolov a ich nicenie...a takto nejako to vyzeralo az pokial sa neobjavil nový svet a podnikol som dalsie výpravy práve tam.
Medieval 2 total war
Re: Medieval 2 total war
Zo západných krajín sú Španieli hodne silný vďaka conquistadorom. Angličania klasika zameraný na lukostrelcov, Francúzi jazda, SRR taká všehochuť - rejtaři vládnu.
Ťažko povedať, kto je tam najlepší, ja by som povedal, že asi Francúzi - nemajú síce muškatierov, ale jazda je uber-silná, pechota je klasika západného typu a za lukostrelcov sa tiež nemusia hanbiť. V podstate každý západoeurópsky národ si svoje ustojí proti hocikomu.
Z pohanských krajín je najlpešie jednoznačne Turecko, janičiari, muškatieri, jazda, naftani je asi najlepšia funny jednotka v hre....
Zo stredomorských krajín sa okrem Benátok za iných neoplatí hrať.
Zo severských krajín sú fajn Rusi ale neskutočne ťažkú pozíciu majú ak chytíte obe invázie. Majú kozáckych mušketierov, družina je silná jednotka a berdyškári skvelá pechota.
Môj osobný favorit boli vždy Škóti - pikemini sú v hre neuveriteĺne silné jednotky aj keď podľa stats by to nikto nepovedal (myslím hocijaký pikemen, nielen skotsky uber-pikemeni). Chudobný kraj, slabá jazda, mega-pikemeni a bersekrálna pechota.
Z našich končín som samozrejme skúsil Uhorsko, ale majú neuveritelne slabú pechotu a prekvapivo aj lučistníkov. Husári sú fasa, ale je to lahká jazda. Královské bandérium to uz nezachráni. Majú síce skvelých jazdných lučistníkov ale v tejto hre je to už trochu out-dated jednotka.
O čosi lepšie sú na tom Poliaci, ktorých jazda je predsa len o niečo modernejšia a roznorodejsia.
Z obliehacích zbraní ma vždy najviac bavili trebuchety a ich zhnité kravy. Delá dosť o ničom.
Ťažko povedať, kto je tam najlepší, ja by som povedal, že asi Francúzi - nemajú síce muškatierov, ale jazda je uber-silná, pechota je klasika západného typu a za lukostrelcov sa tiež nemusia hanbiť. V podstate každý západoeurópsky národ si svoje ustojí proti hocikomu.
Z pohanských krajín je najlpešie jednoznačne Turecko, janičiari, muškatieri, jazda, naftani je asi najlepšia funny jednotka v hre....
Zo stredomorských krajín sa okrem Benátok za iných neoplatí hrať.
Zo severských krajín sú fajn Rusi ale neskutočne ťažkú pozíciu majú ak chytíte obe invázie. Majú kozáckych mušketierov, družina je silná jednotka a berdyškári skvelá pechota.
Môj osobný favorit boli vždy Škóti - pikemini sú v hre neuveriteĺne silné jednotky aj keď podľa stats by to nikto nepovedal (myslím hocijaký pikemen, nielen skotsky uber-pikemeni). Chudobný kraj, slabá jazda, mega-pikemeni a bersekrálna pechota.
Z našich končín som samozrejme skúsil Uhorsko, ale majú neuveritelne slabú pechotu a prekvapivo aj lučistníkov. Husári sú fasa, ale je to lahká jazda. Královské bandérium to uz nezachráni. Majú síce skvelých jazdných lučistníkov ale v tejto hre je to už trochu out-dated jednotka.
O čosi lepšie sú na tom Poliaci, ktorých jazda je predsa len o niečo modernejšia a roznorodejsia.
Z obliehacích zbraní ma vždy najviac bavili trebuchety a ich zhnité kravy. Delá dosť o ničom.
Tak moje dojmy z frakcii v MTW ktoré su oproti RTW frakciam viac vyvážené
Spanieli- Konkvistádori jazdný aj peší sú dobrou jednotkou,lodstvo je tiež silné,aj iné jazdné jednotky aj pešie su fajne,poloha je skvelá
Portugalci- o trošku slabší od španielov a možno ani nie uz sa mi v hre stalo ze portugalci španielov porazili
Francuzi- ževraj maju najsilnejsiu jazdu na západe, ale ani pechota neni slabá mozno lodstvo trochu slabšie oproti iným zapadniarom,poloha je o nicom
Angličania- slabšia jazda,silná pechota mozno tak silná ako tá španielska napriklad ale aj lodstvo je pekne silné,dobrá poloha
Svätá Ríša Rímska- všestranne silný su si dost podobný s francuzmi a angličanmi, poloha dost o nicom
Milano a Benatky- na mensie rozdiely maju podobne jednotky, su dost neprijemny pre kazdeho na okolí
Sicilia- skvelá pozicia na expanziu kamkolvek a maju pestré zloženie jednotiek
Papezske štáty- aj zane som hral nehrá sa za nich zle, niečo podobné ako v prípade Benatok a Milána
Dánsko- neprijemny super, silná pechota,lodstvo tiez neni špatné,jazda silnejsia od tej anglickej ale slabsia od francuzskej
Skotsko- silná pechota,slabá jazda,slabesie lodstvo aj neskorsie technologie,poloha dobrá
Polsko- dobrá pozicia na expanziu kamkolvek, jazda silná,pechota az tak nie
Uhorsko- priemerná pechota,dobrá jazda,poloha na expanziu dobrá, na obranu strašná a chýba im pristup k moru
Byzantská ríša- dobrá pechota aj jazda,lodstvo je tiez silné, neskor maju slabsiu technologiu ale bohatu no tazko branitelnu polohu
Rusi- jazda aj pechota na dobrej urovni,pozicia aj výhodná aj nevýhodná kvoli invazii mongolov aj ked nemusia ist zrovna cez rusov
Turci- to isté ako u rusov no pravdepodobnost invázie mongolov a s určitostou invázie timuridov
Egypt,Mauri- sú si dost podobný tiez maju výhodné pozicie aj jedotky niektoré maju dobré no nie tak dobré ako križiacke
Mongoli,Timuridi- silné jazdné jednotky,v prípade timuridov aj silný sloni, no dost biedna pechota
Aztekovia- o nich moc neviem ale zrejme niesu moc silný az na pár jednotiek
Napriklad taká Litva mi tam chýba aj Norsko, mozno Perzská ríša, alebo nejaké Arabské kmene
Spanieli- Konkvistádori jazdný aj peší sú dobrou jednotkou,lodstvo je tiež silné,aj iné jazdné jednotky aj pešie su fajne,poloha je skvelá
Portugalci- o trošku slabší od španielov a možno ani nie uz sa mi v hre stalo ze portugalci španielov porazili
Francuzi- ževraj maju najsilnejsiu jazdu na západe, ale ani pechota neni slabá mozno lodstvo trochu slabšie oproti iným zapadniarom,poloha je o nicom
Angličania- slabšia jazda,silná pechota mozno tak silná ako tá španielska napriklad ale aj lodstvo je pekne silné,dobrá poloha
Svätá Ríša Rímska- všestranne silný su si dost podobný s francuzmi a angličanmi, poloha dost o nicom
Milano a Benatky- na mensie rozdiely maju podobne jednotky, su dost neprijemny pre kazdeho na okolí
Sicilia- skvelá pozicia na expanziu kamkolvek a maju pestré zloženie jednotiek
Papezske štáty- aj zane som hral nehrá sa za nich zle, niečo podobné ako v prípade Benatok a Milána
Dánsko- neprijemny super, silná pechota,lodstvo tiez neni špatné,jazda silnejsia od tej anglickej ale slabsia od francuzskej
Skotsko- silná pechota,slabá jazda,slabesie lodstvo aj neskorsie technologie,poloha dobrá
Polsko- dobrá pozicia na expanziu kamkolvek, jazda silná,pechota az tak nie
Uhorsko- priemerná pechota,dobrá jazda,poloha na expanziu dobrá, na obranu strašná a chýba im pristup k moru
Byzantská ríša- dobrá pechota aj jazda,lodstvo je tiez silné, neskor maju slabsiu technologiu ale bohatu no tazko branitelnu polohu
Rusi- jazda aj pechota na dobrej urovni,pozicia aj výhodná aj nevýhodná kvoli invazii mongolov aj ked nemusia ist zrovna cez rusov
Turci- to isté ako u rusov no pravdepodobnost invázie mongolov a s určitostou invázie timuridov
Egypt,Mauri- sú si dost podobný tiez maju výhodné pozicie aj jedotky niektoré maju dobré no nie tak dobré ako križiacke
Mongoli,Timuridi- silné jazdné jednotky,v prípade timuridov aj silný sloni, no dost biedna pechota
Aztekovia- o nich moc neviem ale zrejme niesu moc silný az na pár jednotiek
Napriklad taká Litva mi tam chýba aj Norsko, mozno Perzská ríša, alebo nejaké Arabské kmene
Spravili ste mi chlapci chuť, už sa to ťahá zo steamu. Najradšej som hrával za Poliakov alebo Dánov, aj za Rusov to bola sranda hlavne keď prišli tie kobylky z východu. Vždy ma ale hra časom omrzela keď prišli delá a hradby miest už boli v podstate len na ozdobu.
Tak z twcenter.net si posťahuj módy ako Third Age TW keď ťa to omrzí 
Tak si tam daj kingdoms rozšírenie.
Severná kampaň rad vs. Pohanska Litva
alebo vydarený je aj kriziacka kampaň.
Mna bavili aj za Wales a Škótsko, americká kampaň je muka.
Za Litvu je to ťažké a zábavné.
Severná kampaň rad vs. Pohanska Litva
alebo vydarený je aj kriziacka kampaň.
Mna bavili aj za Wales a Škótsko, americká kampaň je muka.
Za Litvu je to ťažké a zábavné.
Mne nepridu Francuzi ako najsilnejsi
mne sa vzdy najhorsie hralo proti Svätej risi rimskej.
Ja som zas strasne podceňoval pikanierov, však mávajú stats tak 2 útok 3 obrana a ono keď dostanú skúsenosti zlatý útok a obranu, tak sú to megasmrteľné jednotky v správnych formáciách. Ale treba vedieť ako veľmi/málo ich roztiahnuť do šírky.
Pomedzi nich na loose formation muškatierov a prakticky máte originál myslím historické španielsko tercio.
Pomedzi nich na loose formation muškatierov a prakticky máte originál myslím historické španielsko tercio.