problem pri zapnuti PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Peetwoo
Amateur
Amateur

problem pri zapnuti PC

Príspevok od používateľa Peetwoo »

Zdravim.
Nedavno som si kupil nove veci do PC. Maticna, grafika, cpu, ram...
Zistil som, ze sa nezapina tak ako ma. Ak bol odpojeny zo siete,nabehne na prvy krat. Po opätovnom zapnuti nabehne cierna obrazovka a pomoze len restart. Nevstupi ani do biosu, ale chladenie ide naplno. Stlacim restart a vsetko funguje tak ako ma, bez problemov. Znova ho vypnem/zapnem, nabehne, vypnem/zapnem - cierna obrazovka a znova uz len restart.

Zostava:
CPU: Intel P. G3258
MB: Asus Z97-P
RAM: Kingston 2x4GB 2400
Grafika: Gigabite HD7870oc
HDD ostal sata2

Skusal som, ci to nerobia komponenty, ako grafika, ram, hdd, zdroj, ale vsetko s rovnakym vysledkom.
Pravdepodobne to bude maticnou - bios som aktualizoval na najnovsi, no nepomohlo.
Skusal som sa aj pohrat s biosom typu fast boot a pod. no v ich super nazvoch sa moc nevyznam :D
Chcem sa spytat ci sa uz niekto stretol s tymto problemom, ci mi viete poradit...? bude to urcite ta maticna?
Vdaka za kazdu odpoved.
EmTeK
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: problem pri zapnuti PC

Príspevok od používateľa EmTeK »

Komponenty by nemali byť na chybe su kompatibilne čiže tam problem nebude. Mohol by to byť ešte zdroj, čiže napíš aký v tom máš.
Peetwoo
Amateur
Amateur

Zdroj som k tomu kupoval novy, na tunajsie odporucenie: Seasonic SS-500ET-T3. Skusil som aj iny ale rovnaky vysledok.
Jednoducho niekedy ide a potom znova pomoze len restart - ani boot logo nezobrazi...
Pozeral som ci nahodou nemam prehodene kable ako pwr, led,.... lenze potom by sa vobec nezapol.
EmTeK
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa EmTeK »

skus odpojit vsetky periferne zariadenia a nechaj len zapojeny monitor ze ci nabehne tak, ani klavesnicu ani mys ani ziadny usb disk tam nenechaj
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

klasicky scenar
doska nepodporuje nativne haswell refresh rodinu
update biosu by Ti mal vyhladit vrasky
(konkretne bios od v0310:
Z97-P BIOS 0310
1. Enhance compatibility for new Anniversary Edition(G3258) and Devil's Canyon CPU(i7-4790K, i5-4690K). )
Peetwoo
Amateur
Amateur

Hegy: to bolo prve co ma napadlo aktualizovat bios, az na verziu 2202
EmTeK: diky skusim to akonahle budem mat cas :)

//autoeditácia príspevku (07 Sep 2014, 14:13)
Tak EmTeK vdaka. Bol to predny usb 1.1 panel. Proste som ho odpojil a nechal iny s 2.0 .Teraz to frci bez problemov. :)
Este raz vdaka.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ja som mal podobny problem, PC som mal aj v servise, tam ani nevedeli kde je problem, vraj MOZNO CPU, MOZNO aj doska, MOZNO aj RAMky, no zabudli zapojit prednu panel s USB a uz sa PC zapina na prvykrat - aj ked...

...Stale asi raz za 10 dni sa PC nezapne na prvykrat, az na druhykrat, takze este tam mozno nejaky problem bude.
Napísať odpoveď