kondik pod napatim - neustale

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

kondik pod napatim - neustale

Príspevok od používateľa Runes »

Chalani akosi som zneistel lebo moje patlanie elktroniky doma su uz veci davno minule :D akurat som rozmyslal ze aj 10 roky tomu bude. Pamatam si ze sme nechavali v skole buchat kondiky stylom ze sme ich dali na zdroj a zakurili. Teraz si ale nepamatam co sa stane s kondikom ktory necham permanetne zapojeny v obvode. Proste mam arduino napajane cez akumulator. V momente ked zaberu motorceky klesne napatie pod bezpecnu hranicu arduina a to sa zresetuje co je dost neziaduce pre stabilizaciu :D. Myslienka jednoducha 3300mf / 16V + na + - na -. Idea kondik sa nabija v pripade ze nastane neziaduci stav tedapokles napatie kondik sa zacne vybijat a potiahne arduino na tych par stotin kym sa motorceky rozbehnu a baterka sa spameta.

Lenze potom bude kondik permanentne napajany , nemoze sa stat ze sa rozhodne puknut ako vtedy v skole alebo to bolo len tym ze sme donho kurili vacsie napatie ako bol stavany :D
arduino napajane v rozmedzi od 5 do 12 Vpodla motora a akumulatora. :)
jimmy_xp
King
King

Re: kondik pod napatim - neustale

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Runes, to tam chceš dať vážne 3300mF?! Nie náhodou 3000uF(mikro)? Nemá Arduino nejaký stabilizátor (na 5V?) Ak áno, hoď väčší kondík až za stabilizátor.
Inak 3300uF (mikro, nie mF ako pôvodne) na striedavý prúd (sieťové napätie), by bol teda pekný veľký bambus (tu máš rozbehový kondík, ktorý má len 160uF na sieťové napätie - http://rodsolid.rezk.cz/obrazky/220v_160u.jpg).
mr.dred
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa mr.dred »

wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

riadne patrony :D
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

cafte, hej hej je to uF :D a nejedna sa priamo o arduino ale tie vselijake jedoucelove dosky zalozene na arduine.
omg proste mam toto http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... odule.html a nechcem aby na zaklade dakeho stavu ktory asi nikdy nenastane, no proste aby quadra urobila baaaaaac. :D
V jednom videu som videl ze typek tam mal bachnuty kondik s coho som usudil ze na toto to tam ma tak to chcem aj ja.

//autoeditácia príspevku (05 Sep 2014, 7:41)
EDIT: //
aaaa asi toto riesi moj problem :D zjavne ujco to ma rovnako
http://wallyoz.smugmug.com/photos/i-cfw ... kLj-X2.jpg
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Takze riesis problem este predtym nez vznikol ? :D
Ta baterka to udrzi, ten elektrolyt je tam MOZNO zbytocny, da sa to vypocitat, ale rychlejsie je zkusmo.
Na zabranenie vypadku toho riadiaceho cipu sa vacsou mierou podiela tantalovy kondenzator blizko napajacich pinov cipu, elyt to nezachrani.

Odpoved na otazku - kondik pod napetim je v poriadku a nestane sa mu nic - je raz nabity a dalej sa nedeje nic.
Vybuchne pri prepolovani na nespravnu polaritu. Smrad horsi nez mrtvy skunk.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

:D no podla toho co pisal potom ten typek skade mam fotku tak ma to tam vyznam vraj obcas sa stane ze klesne napatie a potom quadra krasne pada k zemi :D
a hej riesim dopredu tu dosku som este ani nezapojil ficim na inej, dneska ide prvi flight test :D
Napísať odpoveď