HTPC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: HTPC

Príspevok od používateľa Michaelo »

Tak samozrejme ze kazdy ma ine potreby. Ja som tam povodne len pozeral filmy a chodil na net cez ten stick, ale ked mam komponenty navyse, tak preco nie? PC mam stale pri sebe a je pomerne tichy az na ten hnusny intelacky chladic. Casom ho vymenim za Noctuu a bude nepocutelny (ked som ten fan odpojil tak bol fakt tichy, i ked moj hlavny PC je o cosi tichsi.... :D).

K tomu HDD: Ja som ho napajal este priamo zo zasuvky (mal som ten Y usb kabel kde jedna cast ide do zariadenia, druha do elektriky a tretia do disku), takze mal dost stavy. Na PC to ide vcelku ok.
Skor si myslim ze ten stick mal problemy s tym ze to bol HDD a nie USB kluc. No aj tak, to co mam teraz je lacny stick za cca 40€ ked bol kupovany.
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 1C3 »

Chcem sa spýtať ako neznalý- čo je lepšie nainštalovať do toho NUCU?
Win 7 a XBMC
alebo openELEC a XBMC?

Niesom si istý či tomu tak celkom rozumiem. OpenELEC je vlastne operačný systém?a XBMC je len program ktorý vlastne slúži na prehrávanie obsahu na DISKU?

Prosím o laické vysvetlenie. :)
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

No tak vidis, ze problem je v sticku. Prenosove rychlosti usb 2.0 disku to proste musia zvladnut.

//autoeditácia príspevku (05 Sep 2014, 12:55)
No najjednoduchsie mas openelec. Openelec je jednoduchy system obsahujuci len xbmc, cize menej zatazuje hw a obsahuje uz uplne vsetko co potrebujes: drivers, nastavenie ir ovladania samotne xbmc. Ma v sebe funkciu automatickych updatov xbmc. Je zadarmo a legalne. Ak ten win7 nebudes mat preco na tom vyuzivat, tak mas vyhodnejsi ten openelec. Na ten openelec uz ale aplikaciu nenainstalujes. Samozrejme rozne pluginy do xbmc nainstalujes.
1C3
Medium Professional
Medium Professional

keby som chcel bežne surfovať po nete cez prehliadač povedzme firefox, bude s tým probém?
ďalej do NUCu bude pichnutý EXT HDD cez USB 3.0, ten disk bude možné videť v sieti pokial NUC bude pichnutý do siete cez LAN kábel?

Teda príklad.
Na mojom desktope stiahnem film a chcel by som ho skopírovať na ten Ext. HDD ktorý je pichnutý v NUCu a odtial ho už prehrať.
Bude to fungovať?

Snáď ma chápete.

Dakujem
laforez
Light Professional
Light Professional

Pod windowsami toto bez problemov pojde. Pod tym openelecom uz neviem. Neviem ci tam je zdielanie disku v sieti. Ja si myslim, ze by to tam mohlo byt, ale ruku do ohna za to nedavam.
EDIT: tak tu je dokaz, ze to ide :)
http://wiki.openelec.tv/index.php?title ... m_OpenELEC
1C3
Medium Professional
Medium Professional

To som našiel , ale nainštaloval som si openELEC do notebooku , všetko krásne funguje filmy prehráva ke´d pripojím k nemu EXT HDD tak ho najde a tiež všetko fachčí.
Problém je, že neviem ani za boha nastaviť aby som videl v mojom desktope ten DISK. Ked disk pripojím k routeru tak ho vidím všade v sieti aj v desktope aj v TV ale v OpenELECu ho neviem nejako namapovať.

Vieš mi s tým poradiť?

edit:

tak už som to rozchodil, všetko funguje presne ako som si predstavoval. Idem objednať NUC... :)
ďakujem pekne všetkým za rady.

edit2:

Rýchlosť kopírovania keď bol notebook na WIFI bola 7-9Mb , notebook som pripojil káblom rýchlosť kopírovania 40-55Mb. Len pre info :)
laforez
Light Professional
Light Professional

To si mal este celkom dobru rychlost na wifi. Staci, aby ti dalsie zariadenia zacali pouzivat wifi a ta rychlost by ti spadla este viac.
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Vobec enviem ako nastaviť CSFD scrapper - doplnok nainstalovany a aktivovany, zlozku z ext HDD som pridal do adresara s filmami... ale obsahy to nenacitava co robim spatne?
laforez
Light Professional
Light Professional

Skus kliknut pravym na tu kniznicu "filmy" a daj aktualizovat kniznicu. Ked pridavas ten zdroj/kniznicu, tak tam ten scrapper musis navolit. Cize ak tam ten scrapper nemas navoleny tak ti ani aktualizovat nepomoze.
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Podarilo sa mi to rozchodiť, takže NUC objednané a čakám až to príde. :)

ďakujem
Napísať odpoveď