Caute, uz 3. rok mam Asus N53SN, oplati sa ho dat do opravy? Včera som ho preinštaloval.
- pokazená wifi - po čase sa proste odpojí od wifi a System Interrupts mi žerie CPU, niekedy pomoze restart, niekedy nie (niekedy to dokonca same zmizlo zo spravcu zariadeni) [reinstalacia ovladacov/systemu nepomohla cize HW chyba]
- nefungujúca DVD-ROM - vidí všetky disky ako prázdne (viď reinstalacia-win7-t189050.html) [reinstalacia ovladacov/systemu nepomohla cize HW chyba]
- pomalý HDD - pri 100% vyuziti seká system (aj myš, hoci nemá s HDD nic spolocne) (externy-hdd-rychlejsi-ako-interny-t172287.html, hlavne posledny prispevok)
- po zapnutí zo spánku intel drivery (iastor.sys) vyťažujú CPU [reinštaloval som drivery ale chce to asi ešte niečo doinstalovat, to iste mi robilo pred reinstalom ale nejako som to vtedy spravil...]
Takže: je mozne vymenit wifi adapter alebo je napevno na matičnej? (doma mozem byt aj na LANke ale na private/v skole moc nie)
S tou pokazenou dvd-romkou ma napadol super napad tam namiesto nej dat SSD (ale tak aby sa potom dal presunut aj na novy ntb o pár rokov tiež namiesto dvd-ramky, je to možné?) a tym by som vyriesil sčasti aj 3. bod
myslim nieco taketo ale neviem akym rozhranim je dvd-romka pripojena k MB + na iny notebook treba asi iny typ "Caddy"
//autoeditácia príspevku (05 Sep 2014, 17:41)
takze wifi adaptér by mal byt zvlast
zaroven som nasiel a vyskusal Troubleshooting: Wireless connection unstable and automatically disconnected problem, idem dat restart ci to pomoze...
lacnejsie by ale predsa len vysla vymena WiFi a nejako to uz prezijem do kupy noveho ntb najlepsie s uz vstavanym SSD a novou GPU
Kolko vyjde oprava?
Re: Kolko vyjde oprava?
Wifi nie je problem, mozes vymenit internu kartu alebo kupit usb dongle, oboje by mali vychadzat na priblizne 10-15 €. DVD mechaniku tiez nie je problem vymenit , DVDRW zozenies do 20 €. Disk moze byt zly (podobne sa spraval aj moj pred odchodom do kremikoveho neba), ale moze to byt aj radicom na doske. Skus tam pouzit iny disk, ci sa to bude tiez prejavovat. Novy disk kupis za cca 50 €, cena sa bude menit podla kapacity 
To ostatne vyzera na chybu dosky, drivery by po reinstalle urcite nemali blbnut...skus nahodit najnovsie ak ich este nemas, ak mas, tak skus iba tie co si dostal na cd k notebooku.
S vymenou HDD za DVDROM nemam skusenosti, prakticky moze byt problem iba s rychlostou. Fungovat by to malo aj v novom notebooku, to rozhranie je standardne, len teraz je uz trend tenkych notebookov, ktore mechaniku nemaju vobec a moze to pokracovat. Tym padom neskor mozes mat problem zohnat notebook so slotom na mechaniku.
To ostatne vyzera na chybu dosky, drivery by po reinstalle urcite nemali blbnut...skus nahodit najnovsie ak ich este nemas, ak mas, tak skus iba tie co si dostal na cd k notebooku.
S vymenou HDD za DVDROM nemam skusenosti, prakticky moze byt problem iba s rychlostou. Fungovat by to malo aj v novom notebooku, to rozhranie je standardne, len teraz je uz trend tenkych notebookov, ktore mechaniku nemaju vobec a moze to pokracovat. Tym padom neskor mozes mat problem zohnat notebook so slotom na mechaniku.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ako povedal gothar, opravy zmákneš aj doma a stojí to pár eur, hlavne musíš oskúšať disk, podľa mňa ti to vyťažovanie procesoru spôsobuje odchádzajúci HDD, po výmene by to malo byť lepšie, hlavne všetky závady sa dajú odstrániť prakticky bez rozoberania NB, teda stačí povoliť pár srúbok a zložiť len patričný kryt, ale nebolo by na škodu rozobrať ho komplet a prečistiť a prepastovať aj chladenie.
ok potešili ste ma chalani, niečo teda poriešim
DVD-Romku ešte uvidím, CD/DVD aj tak moc nevyužívam (prípadne tam strcim romku so stareho asusu ak bude pasovat)
ten HDD este prejdem cez HDD Tune
// edit:
SMART a quick scan zatial v poriadku, čakám na deep scan
skusil som ten link, ktory som postol vyssie a zatial to funguje
asi nejaký bug v Asusoch, ked o tom aj píšu na supporte
DVD-Romku ešte uvidím, CD/DVD aj tak moc nevyužívam (prípadne tam strcim romku so stareho asusu ak bude pasovat)
ten HDD este prejdem cez HDD Tune
// edit:
SMART a quick scan zatial v poriadku, čakám na deep scan
skusil som ten link, ktory som postol vyssie a zatial to funguje
asi nejaký bug v Asusoch, ked o tom aj píšu na supporte