PC HAL3000 a vas nazor
Re: PC HAL3000 a vas nazor
ale ved ja som nikde nepisal ze si niesom schopny poskladat pocitac, doteraz som to tak robil vzdy.
aj MHD sa dostanem vsade a napriek tomu mam auto. je to komforte, nie o tom co kto dokaze alebo nie.
ale ved kludne mi dalej davajte, lebo proste moj nazor je iny ako vas, teda zly.
aj MHD sa dostanem vsade a napriek tomu mam auto. je to komforte, nie o tom co kto dokaze alebo nie.
ale ved kludne mi dalej davajte, lebo proste moj nazor je iny ako vas, teda zly.
oni len nepochopili, ze sa chces zbavit toho "diagnostickeho" bremena, ze nemas lave ruky 
ako som hore pisal, kto si to precital asi pochopi, kto nie - nie - zial.... viem, ze je to asi skur*ena konstalacia hviezd ze Ti nebude sediet X s Y so Z hoci su vzajomne kompatibilne, X zvlast reklamacne Ti povie ze je zly Y, Y zvlast Ti povie ze na vine je Z a Z reklamacne Ti povedia ze vina musi byt v X alebo Y a ty mas 3 mesiace rozbombardovane PC a posielas diely krizom krazom miesto naruziveho hrania
ako som hore pisal, kto si to precital asi pochopi, kto nie - nie - zial.... viem, ze je to asi skur*ena konstalacia hviezd ze Ti nebude sediet X s Y so Z hoci su vzajomne kompatibilne, X zvlast reklamacne Ti povie ze je zly Y, Y zvlast Ti povie ze na vine je Z a Z reklamacne Ti povedia ze vina musi byt v X alebo Y a ty mas 3 mesiace rozbombardovane PC a posielas diely krizom krazom miesto naruziveho hrania
Takisto som si pred tromi rokmi sám skladal pc (aj komponenty) a nemám problém doteraz. Či už s reklamáciou (odišiel mi HDD), funkčnosťou, poskladaním. Ono je to o tom, kto čo preferuje. Ja by som nedal ani 10€ za to, že mi niekto poskladá pc, ale to je len môj postoj. Veľa ľudí nechce venovať čas babraním sa so skladaním pc. Niekto potrebuje hotový pc, ktorý bude fungovať a nemusí riešiť (alebo sa nevyzná) nič keď sa niečo pokazí. Iný sa s tým rád hrá, poskladá si pc, čistí pomaly raz za 3 dni.
Napr. ja osobne sa v tom vyzivam, bavi ma to, naozaj ze kadejake experimenty som skusal (vytlmoval som si v aute plechy koli audiu a ostali mi vytlmovacie platy tak som si rozobral pc a kde sa dalo som to povystielal alubitumenom - napr...), cablemanagement - uchylka, vsetko musi byt upratane, a efektivne a funkcne. Na vetraky som si robil usmernovacie sachty aby bol dokonaly airflow.... Jednoducho zabavicka - ziadna nechut. No napriek tomu, aj keby som napr. vo firme chcel vyskladavat PC (teoreticky by som usetril firme prachy+dodal by som hw preferovanych znaciek) tak by som sa asi zblaznil pri rieseni problemu akehokolvek druhu. Proste ta zaruka je nieco, co v urcitych pripadoch je dost padny dovod nato aby si sam neskladal PC hoci si ich vyskladal uz triliardu a si v tom poloboh.
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Pach novych komponentov je skutocne okuzlujuci, ako to tu dakto spominal.
Uz som to davno necitil, kedze som dake tie roky nic neskladal....chce dakto nove PC, nech si to zopakujem?
Skladania PC sa ozaj netreba bat, ja som s tym robil od cias 386/486 a vtedy bolo ovela menej kompatibilnych komponentov, menej spolocnych noriem, menej moznosti overit si, co s cim funguje a pritom protestoval mozno kazdy 15ty pocitac; pritom vzdy riesitelna situacia.
Zase po skusenostiach s PC firmou, co sa tvari fundovane (ano, urobim im reklamu -Webkvalita v KE, vyhnut sa oblukom), kde som si povedal, ze nech tmu na notebooku vyriesia oni, tak notebook sice opravili [pravdepodobne to nerobili oni, ale dakde to poslali, kedze to trvalo 5tyzdnov] ale vratili mi s bateriou vybitou na 0 a zablokovanou(nabitelna, nepouzitelna), takze teraz riesim, ako zablokovany cip zresetovat[bateriu som nabil, ale notebook ju odmieta pouzit, na vystupnom terminali je 0V; bateriu som otvoril a samotne clanky su plne nabite, bez problemov]. 2rocna bateria sa zial da okecat tym, ze bola stara a skapala a neda sa to priamo dokazat, ze nie, tak mi pnak ponukal, ze si mozem kupit novu...fok off.
:idea:Tzn. niekolko rokov existujuca firma neznamena, ze tam nerobia magori.
Uz som to davno necitil, kedze som dake tie roky nic neskladal....chce dakto nove PC, nech si to zopakujem?
Skladania PC sa ozaj netreba bat, ja som s tym robil od cias 386/486 a vtedy bolo ovela menej kompatibilnych komponentov, menej spolocnych noriem, menej moznosti overit si, co s cim funguje a pritom protestoval mozno kazdy 15ty pocitac; pritom vzdy riesitelna situacia.
Zase po skusenostiach s PC firmou, co sa tvari fundovane (ano, urobim im reklamu -Webkvalita v KE, vyhnut sa oblukom), kde som si povedal, ze nech tmu na notebooku vyriesia oni, tak notebook sice opravili [pravdepodobne to nerobili oni, ale dakde to poslali, kedze to trvalo 5tyzdnov] ale vratili mi s bateriou vybitou na 0 a zablokovanou(nabitelna, nepouzitelna), takze teraz riesim, ako zablokovany cip zresetovat[bateriu som nabil, ale notebook ju odmieta pouzit, na vystupnom terminali je 0V; bateriu som otvoril a samotne clanky su plne nabite, bez problemov]. 2rocna bateria sa zial da okecat tym, ze bola stara a skapala a neda sa to priamo dokazat, ze nie, tak mi pnak ponukal, ze si mozem kupit novu...fok off.
:idea:Tzn. niekolko rokov existujuca firma neznamena, ze tam nerobia magori.
este by som sa vratil k teme,nie kazdy ma chut alebo odvahu si skladat.strach ze nieco doseriem,a potom to chod reklamovat a modli sa,ci si to vsimnu a dalsiu dobu bez pc.nemoze clovek zacat skladat pocitace za 600-700 eura.ina vec keby mal pristup k starym 10 rocnym sunkam a bazarovym suciastkam kde by to nevadilo.a zase som natrafil na poskladanu bednu ktora sa vychvaluje do nebies http://www.lynx.cz/main.aspx?cls=produc ... nex%20Game
uz viac ludi ti napisalo ako to mas urobit... ked si nechces skladat sam tak si najdi na nejakom fore dobru zostavu a nechaj si ju zlozit. toto su vsetko predrazene sunty. gtx 750ti asi nebude najlepsia graficka karta a stoji 130eur... do zostavy za takuto cenu by mala ist minimalne 200 eurova grafika ak to ma byt urcene na hry. fortron 350W asi tiez nie je nic moc a 2TB HDD ti fakt treba ?
songoku...človeka, čo je zodpovedný za tú zostavu by som dal postaviť k múru a zastreliť...
-
dobi235
Light Professional
son goku... myslim ze by sa nasiel niekto z tvojho okolia aj tu na fore ktory by ti to bol ochotny zlozit .. je to robota na hodinku..
citate si vlastne co Son-Goku pise, popripade co som pisal ja?
ja nechcem nikoho z okolia alebo fora co mi zlozi pc, zlozit pc si viem aj sam, ale tak isto ako ked si ho budem skladat sam, tak ked mi ho poslada niekto z fora, tak ti velmi pravdepodobne neda zaruku na funkcnost tej zostavy, ze? ked mi to bude skladat niekto "z okolia" tak co spravi ked niektory z komponentov bude nefunkcny? asi nic, ze? spravi to iste co som musel spravit ja, ist reklamovat samostatny komponent, hadat sa na reklamacnom oddeleni ze to som ozaj nesposobil ja, ze to bolo ked som to kupil a nakoniec som musel cakat 30 dni na vybavenie reklamacie... keby som radsej zaplatil 50 eur alze, tak taketo problemy nemam.
ja nechcem nikoho z okolia alebo fora co mi zlozi pc, zlozit pc si viem aj sam, ale tak isto ako ked si ho budem skladat sam, tak ked mi ho poslada niekto z fora, tak ti velmi pravdepodobne neda zaruku na funkcnost tej zostavy, ze? ked mi to bude skladat niekto "z okolia" tak co spravi ked niektory z komponentov bude nefunkcny? asi nic, ze? spravi to iste co som musel spravit ja, ist reklamovat samostatny komponent, hadat sa na reklamacnom oddeleni ze to som ozaj nesposobil ja, ze to bolo ked som to kupil a nakoniec som musel cakat 30 dni na vybavenie reklamacie... keby som radsej zaplatil 50 eur alze, tak taketo problemy nemam.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ono v tomto ma aacid pravdu. U Halu ak sa ti nieco pokazi garantuju ti opraveny PC do 10 dni. Ako ho do 10 dni nedokazu opravit, proste ti poslu novy PC len nan nahodia tvoje data z toho co si im poslal.
Taktiez reklamacie u nich funguju tak, ze ty zavolas, oni ti zdarma poslu kuriera az k tebe domov a potom ti aj PC pride kurierom domov.
Takze sice PC niesu nejako vykonne za tu cenu, no v tej cene sa plati aj za tieto sluzby. Keby ze tie PC boli o cosi lepsie za tu cenu, tak by som mozno nad niektorymi rozmyslal aj ja, kedze som si zazil muky byt mesiac na notebooku kde ledva ide net, lebo sa mi odpalila maticna doska.
Taktiez reklamacie u nich funguju tak, ze ty zavolas, oni ti zdarma poslu kuriera az k tebe domov a potom ti aj PC pride kurierom domov.
Takze sice PC niesu nejako vykonne za tu cenu, no v tej cene sa plati aj za tieto sluzby. Keby ze tie PC boli o cosi lepsie za tu cenu, tak by som mozno nad niektorymi rozmyslal aj ja, kedze som si zazil muky byt mesiac na notebooku kde ledva ide net, lebo sa mi odpalila maticna doska.
aj na to som chcel poukazat,ze sa spomenula alza,ze si za to pyta 50 eura a je to aj dost,lenze oni su dementi.maju to tak zle vymyslene,ze technici su v prahe,cize 50 eur vlastne obsahuje odvoz pc do prahy kurierom a potom spat z prahy,plus praca cize skladanie.nechapem tak velka firma a toto si nevedia poriesit.
-
dobi235
Light Professional
nikdy v zivote by som si tak nekupil PC.. lebo ho nemozes ani otvorit lebo ti to prelepia debilnou nalepkou... a neviem si predstavit ako by vyzeral moj pc keby som ho 2 roky necistil od prachu zvnutra...alebo nemenil teplovodivu pastu
... a k tym reklamaciam... nestretol som sa s tym ze by robili problemy ked im zavolas a povies ze ti poslali vadny komponent... sam som mal problem s HDD ktory mi poslali nefunkcny tak som im ho poslal a do tyzdna som mal doma novy.. pretoze (ak sa nemylim) tak do 14 dni mas narok na odstupenie od zmluvy .. takze tam ti bud vratia peniaze alebo vymenia za novy
... a k tym reklamaciam... nestretol som sa s tym ze by robili problemy ked im zavolas a povies ze ti poslali vadny komponent... sam som mal problem s HDD ktory mi poslali nefunkcny tak som im ho poslal a do tyzdna som mal doma novy.. pretoze (ak sa nemylim) tak do 14 dni mas narok na odstupenie od zmluvy .. takze tam ti bud vratia peniaze alebo vymenia za novy
-
Michaelo
Hardcore addict
ano, ale ja narazam na to ked sa ti napr nieco pokazi po pol roku. Zavolas im, k tebe domov pride kurier a vies ze najneskor do 10 dni mas doma opraveny PC alebo novy.
-
Grim
Darca
...tú plombu môžeš v pohode porušiť...nie je to tak, že po porušení plomby strácaš záruku alebo čo...aj keď sa ti niečo pokazí, tak ti to normálne vyreklamujú/opravia...plomba slúži iba ako ukazovateľ toho, či robil užívateľ nejaké zásahy do zostavy...a mimochodom, mne sa tú plombu podarilo na prvý krát odlepiť bez poškodenia...
-
dobi235
Light Professional
tak ja reklamaciu vacsinou riesim tak ze si objednam novy komponent a pokazeny poslem na reklamaciu... niekedy ti po reklamacii vratia peniaze, nieked poslu novy tak ho predas alebo si ho nechas ked sa ti zideMichaelo napísal:ano, ale ja narazam na to ked sa ti napr nieco pokazi po pol roku. Zavolas im, k tebe domov pride kurier a vies ze najneskor do 10 dni mas doma opraveny PC alebo novy.
//autoeditácia príspevku (06 Sep 2014, 11:51)
.. ale pokial viem tak potom mozu povedat ze si sa v tom "rýpal" a ty si si to pokazilGrim napísal:...tú plombu môžeš v pohode porušiť...nie je to tak, že po porušení plomby strácaš záruku alebo čo...aj keď sa ti niečo pokazí, tak ti to normálne vyreklamujú/opravia...plomba slúži iba ako ukazovateľ toho, či robil užívateľ nejaké zásahy do zostavy...a mimochodom, mne sa tú plombu podarilo na prvý krát odlepiť bez poškodenia...
-
Grim
Darca
...áno to môžu...
-
Michaelo
Hardcore addict
Tak hej, ale ked sa ti odpali napr kragika za 300€, ci 400+€ tak rozhodne neobjednavam hned novu za tolko. Som rad ze som si teraz ako tak nasetril na Sapphire Vapor-X 290.
U mna to funguje tak, ze ja mam zo vsetkeho nejaku zalohu, takze ak s anieco pokazi, mozem pichnut nahradu kym mi nepride vyreklamovany kus. Ak to je Maticna/CPU tak si do PC hodim 2500K ktory som nedavno menil za 4690K.
U mna to funguje tak, ze ja mam zo vsetkeho nejaku zalohu, takze ak s anieco pokazi, mozem pichnut nahradu kym mi nepride vyreklamovany kus. Ak to je Maticna/CPU tak si do PC hodim 2500K ktory som nedavno menil za 4690K.
oú, jednu z najdrahších 290tiek ?
-
dobi235
Light Professional
Michaelo napísal:Tak hej, ale ked sa ti odpali napr kragika za 300€, ci 400+€ tak rozhodne neobjednavam hned novu za tolko. Som rad ze som si teraz ako tak nasetril na Sapphire Vapor-X 290.
U mna to funguje tak, ze ja mam zo vsetkeho nejaku zalohu, takze ak s anieco pokazi, mozem pichnut nahradu kym mi nepride vyreklamovany kus. Ak to je Maticna/COU tak si do PC hodim 2500K ktory som nedavno menil za 4690K.
ja som tym len chcel povedat ze sa to da vyriesit aj jednoduchsie ako cely pc niekam posielat