Ahojte,
mám problém s monitorom. Dnes pri bežnom používaní začal monitor preblikávať. Nie úplne do čierna, ale iba také jemné preblikávanie čiernej farby, potom mi chvíľu zostal jas svetlejší ako mávam bežne a následne sa všetko vrátilo do normálnu. Teraz, pár minút dozadu sa to stalo znova, avšak už sa to nevrátilo do pôvodného stavu, ale obrazovka zostala čierna. Ak reštartujem PC, tak sa zobrazí úvodná obrazovka BIOSU, ale potom znova čierno. Skúsil som vypnúť a znova zapnúť monitor cez tlačidlo, obraz sa mi normálne zobrazil (videl som pracovnú plochu), ale po sekunde znova čierna obrazovka. Prepojil som PC s TV cez HDMI a tu nemám problém, všetko funguje. Takže chyba bude pravdepodobne v monitore.
Čo sa týka jeho samotného, tak ho mám už veľmi dlho, 6-7 rokov cca. Ide o tento monitor: ASUS VB191T.
Ďalšie špecifikácie PC: Windows 8 64bit, grafická karta MSI R6850.
Možno sa už niekomu stalo toto isté, tak by som vás teda poprosil o radu. Či monitor je kaput a bude treba kúpiť nový?
Ďakujem za odpovede.
//autoeditácia príspevku (06 Sep 2014, 21:23)
Vyskúšal som druhý kábel, resp. pripojil som monitor k bratovmu PC, keďže mi jeho kábel nepasoval do grafiky. Ale problém zostal. Po zapnutí monitora sa mi na sekundu ukázala jeho plocha Windowsu, no potom znova čierna obrazovka.
Preblikávanie monitora, následne čierna obrazovka
Re: Preblikávanie monitora, následne čierna obrazovka
áno - zomrel panel, čas na upgrade 
(niečo podobné sa mi stalo nedávno s ZR2740W)
(niečo podobné sa mi stalo nedávno s ZR2740W)