WD 3TB Green HD
WD 3TB Green HD
na zaciatok, som nesikovny hlupak, ale k tomu podstatnejsiemu. podarilo sa mi zhodit externy disk WD green a nesiel zapojit, po rozobrati a pripojeni samostatne sa zo zadnej casti len zadymilo a koniec. odmontoval som dosku a disk vyzera neposkodeny, chcel by som sa spytat, ci sa ta doska da zohnat niekde a googlo som skusal, ale neviem ako nazvat to, co sa pokazilo.
Re: WD 3TB Green HD
Skús bazár, či nemá niekto doma tento nefunkčný disk a vedel by Ti ho poskytnúť na súčiastky....
nahraty, uvidime, ale pre istotu uvidime, ci niekto neda link, kde to zohnat
-
dobi235
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
.. pokial viem tak pri naraze alebo prudkch otrasoch sa moze stat ze sa citacia hlava dotke disku a je po nom... (alebo sa mylim? :-O )
hej je to mozne, ale zadymilo sa a disk sa neroztocil. takze je tu predpoklad, ze disk zije. len doska je v kramikovom nebi
a chcem vylucit vsetky moznosti skor ako odpisem aj disk. a aj pocas prace ked padne disk, je tam nejakych par G, ktore by mal vydrzat, myslim, ze tento zvladne 60G a disk sa len prevratil na zem, takze to az taky pad nebol, resp. nebol prvy, ale pre suciastu asi posledny.
Na tejto stranke je kopa PCBciek, mozno najdes aj presny typ pre tvoj disk. Neporovnaval som seriove cislo, ale je tam aj pre 3TB: http://www.onepcbsolution.com/529279869.html
Kazdopadne vsetky stoja 50 $ + 3 $ postovne, co je vzhladom na cenu noveho disku dost nerentabilne pokial tam nemas velmi dolezite data. Navyse tie data potom ani nemusia byt pristupne a tak ci tak budes musiet kontaktovat firmu na obnovu udajov. Ak tam mas nieco naozaj dolezite, tak par dni pockaj ci sa niekto neozve na inzerat a potom sa poobzeraj po firme na obnovu dat. Ceny presne neviem, malo by to byt okolo 100-200 € pokial si tam nemal sifrovanie.
Kazdopadne vsetky stoja 50 $ + 3 $ postovne, co je vzhladom na cenu noveho disku dost nerentabilne pokial tam nemas velmi dolezite data. Navyse tie data potom ani nemusia byt pristupne a tak ci tak budes musiet kontaktovat firmu na obnovu udajov. Ak tam mas nieco naozaj dolezite, tak par dni pockaj ci sa niekto neozve na inzerat a potom sa poobzeraj po firme na obnovu dat. Ceny presne neviem, malo by to byt okolo 100-200 € pokial si tam nemal sifrovanie.
dakujem za link, nie data neboli sifrovane, len vela fotiek, ktore by chybali, tak uvidim, ci sa nieco objavi.