Po dlhom čase čo som používal môj telefon (android) som zmazal PIN kod zo simky lenže teraz by som tam ten pin kod chcel dať naspäť ale ono to odomňa žiada predchádzajúci pin (pravdepodobne) a já netuším aký bol. (Podľa mňa by žiadny ani nemal byť) skúšal som tam nenapísať nič ale aj tak zle a teraz mi tam píše že zostáva 1 pokus by ma zaujímalo po akom čase sa to obnoví znovu na 3 pokusy a či vôbec. A vlastne čo by sa stalo ak by som aj ten posledný dal zle. PUK už vôbec neviem ak by bolo treba.
Snáď viete o niečom. Dík za každú pomoc.
Sim PIN ako zmeniť?
Re: Sim PIN ako zmeniť?
Určite to od Teba pýta pôvodný PIN? Ako je ten kód presne nazvaný? Určite nemáš PIN? Čiže.. ak vypneš/zapneš mobil, určite ho nepýta?
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
nie, on si len v nastaveniach vypol pýtanie PIN-u pri štarte, ale pin na karte ostal, ak ho náhodou dáš 3 krát zle tuším sa karta zablokuje a bude treba PUK. Ešte by sa dalo zbehnúť za operátorom, kedysi dávno to robili za nejaký poplatok, že zresetovali PIN poprípade sa dá vystaviť duplicitná karta s štandardným PIN-om.
NJN nedá sa to nejak odrbať, jedine ísť za operátorom, alebo PIN proste nepoužívať.
NJN nedá sa to nejak odrbať, jedine ísť za operátorom, alebo PIN proste nepoužívať.
Použil by som jedno slovíčko ....
No tak to je blbé. Presne ako píšeš hrban tak to je a já vôbec netuším čo som tam dal .. zaujímavé na tom ale je to že na druhom mobile to (tuším) odomna nepýtalo tiež nič. (Telefon bez androidu). Tak čo som potom nastavil za blbost. Lebo asi to by fungovalo iba na androide či?
Čiže momentálne keď tam píše 1 pokus tak to radšej nemám skúšať už? Lebo potom by som už vôbec nemohol volať/sms/net? Ak to teda dobre chápem.
No asi niekedy budem musieť skočiť do telekomu .. Čo sa mi ale nechce. Napadá ma toľko kombinácií. Momentálne asi tá najpravdepodobnejšia ale nechcem tú šancu minúť a myslím si že na 60% to bude správne .
No tak to je blbé. Presne ako píšeš hrban tak to je a já vôbec netuším čo som tam dal .. zaujímavé na tom ale je to že na druhom mobile to (tuším) odomna nepýtalo tiež nič. (Telefon bez androidu). Tak čo som potom nastavil za blbost. Lebo asi to by fungovalo iba na androide či?
Čiže momentálne keď tam píše 1 pokus tak to radšej nemám skúšať už? Lebo potom by som už vôbec nemohol volať/sms/net? Ak to teda dobre chápem.
No asi niekedy budem musieť skočiť do telekomu .. Čo sa mi ale nechce. Napadá ma toľko kombinácií. Momentálne asi tá najpravdepodobnejšia ale nechcem tú šancu minúť a myslím si že na 60% to bude správne .
-
hrban
Addict
njn ono to nastavenie je uložené na SIM karte, čiže ak si vypol kontrolu PIN-u tak nebude pýtať na žiadnom telefóne PIN, ak ale zablokuješ aj tretí pokus, pude pýtať PUK, tam máš 10 možností, ak pokašleš 10 možností, môžeš kartu vyhodiť. To potom neodblokuje ani telekom. Ak dojdeš do telekomu mali by ti dať PUK a odblokovať kartu a nastaviť štandardný PIN (buďto 0000 alebo 1111) tak to má tuším telekom.
-
guess.whoo
Redeemer
tak ako pise hrban. chod k operatorovi nech ti daju puk
Lenže já tam mám stále ešte ten jeden pokus ktorý neviem teda či risknúť alebo počkať a zistiť iba PIN čo bude asi menej náročnejšie ako ten PUK či u nich to je jedno?
-
guess.whoo
Redeemer
oni ti vedia povedat len PUK, cize ci to risknes alebo nie je uplne jedno