Ste za to, aby sa celosvetovo bojovalo proti terorizmu?

Diskusie na politické témy...

Ste za to, aby sa celosvetovo bojovalo proti terorizmu?

Ano
328
55%
Nie
216
36%
Neviem
54
9%

Celkom hlasov: 598

warrior_ethos
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa warrior_ethos »

Toto je strašné, práve kvôli takýmto názorom aké tu prezentuje asi 99% ľudí, nemôžem v Európe vydržať. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale podľa mňa väčšina z tých čo tu tieto protiamerické a proteroristické názory vyjadrujú, vedia morálne tak akurát rozprávať, ale keď dojde na morálne činy, skutek utek. Máte iba nakockované akési hodnoty, že AKÉKOĽVEK násilie je zlé (pričom ho ale nechcem obhajovať) a kto ho robí je tiež zlý, a iba nasledujete tieto hodnoty bez toho aby ste nad nimi naozaj rozmýšlali čo znamenajú a či sú správne. Šak asi pre väčšinu Slovákov je bližšia Čína ako USA, pritom Čína je komunistická krajina, kde sa porušujú najzákladnejšie ľudské práva, už len to o niečom vypovedá. V jednom časopise som čítal celkom dobré vyjadrenie o svetových veľmociach: Amerika asi ako jediná veľmoc jedná s ostatnými krajinami aspoň s akou-takou morálkou. Čína má moc, no nemá žiadnu morálku, a Európa je impotentná vo svojej etickej samoľúbosti.

Ešte raz by som rád zdôraznil že nechcem nikoho urážať.
Prílohy
Čo pre mňa znamená Európa.rar
Kto chce, môže si prečítať môj malý sloh na tému "Čo pre mňa znamená Európa". Dosť by ma zaujímal najmä názor Les-a.
(4.18 KiB) 105 stiahnutí
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

warrior_ethos napísal:Toto je strašné, práve kvôli takýmto názorom aké tu prezentuje asi 99% ľudí, nemôžem v Európe vydržať. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale podľa mňa väčšina z tých čo tu tieto protiamerické a proteroristické názory vyjadrujú, vedia morálne tak akurát rozprávať, ale keď dojde na morálne činy, skutek utek. Máte iba nakockované akési hodnoty, že AKÉKOĽVEK násilie je zlé (pričom ho ale nechcem obhajovať) a kto ho robí je tiež zlý, a iba nasledujete tieto hodnoty bez toho aby ste nad nimi naozaj rozmýšlali čo znamenajú a či sú správne. Šak asi pre väčšinu Slovákov je bližšia Čína ako USA, pritom Čína je komunistická krajina, kde sa porušujú najzákladnejšie ľudské práva, už len to o niečom vypovedá. V jednom časopise som čítal celkom dobré vyjadrenie o svetových veľmociach: Amerika asi ako jediná veľmoc jedná s ostatnými krajinami aspoň s akou-takou morálkou. Čína má moc, no nemá žiadnu morálku, a Európa je impotentná vo svojej etickej samoľúbosti.

Ešte raz by som rád zdôraznil že nechcem nikoho urážať.
Co je strasne? Kvoli akym nazorom? Pri vsetkej ucte, skus byt nabuduce kapanek konkretnejsi, aby tvoje prispevky neposobili tak impotentne tendencne, ako prave citovany :roll:
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

Tomasito napísal:Co je strasne? Kvoli akym nazorom? Pri vsetkej ucte, skus byt nabuduce kapanek konkretnejsi, aby tvoje prispevky neposobili tak impotentne tendencne, ako prave citovany :roll:
Neda mi, aby som nereagoval. Tomasito priznaj sa, ze ty stale ked s niecim, niekym nesuhlasis, tak musis mat vyhrady co i len na styl napisania prispevku. Robis to tak stale. Ja som warrior_ethos porozumel vsetko bez ziadnych dotatocnych vysvetlovani. Zajtra napisem na ten clanok v prilohe viac.
Tomasito
VIP
VIP

Les, preco ma vobec neprekvapuje, ze si "musel" zareagovat a ze si vsetkemu co napisal tvoj kolega vyssie "porozumel"?
Nechcem sa nikoho dotknúť, ale podľa mňa väčšina z tých čo tu tieto protiamerické a proteroristické názory vyjadrujú, vedia morálne tak akurát rozprávať, ale keď dojde na morálne činy, skutek utek. Máte iba nakockované akési hodnoty, že AKÉKOĽVEK násilie je zlé (pričom ho ale nechcem obhajovať) a kto ho robí je tiež zlý, a iba nasledujete tieto hodnoty bez toho aby ste nad nimi naozaj rozmýšlali čo znamenajú a či sú správne. Šak asi pre väčšinu Slovákov je bližšia Čína ako USA, pritom Čína je komunistická krajina, kde sa porušujú najzákladnejšie ľudské práva, už len to o niečom vypovedá. V jednom časopise som čítal...
To ma byt akoze podnet na serioznu diskusiu? Pristup warrior_a k diskusii akoby ti z oka vypadol- pohrdavy telepat, ktory vidi do hlav vacsiny slovakov a pritom ziadna konkretna vyhrada, na ktoru by sa v suvislosti s topicom oplatilo seriozne reagovat. Uz male dieta by si vsimlo, ze nekritizujem formu prispevku, ale jeho tendencny a po vecnej stranke absolutne vagny obsah!
Les
King
King

Tomasito napísal:Les, preco ma vobec neprekvapuje, ze si "musel" zareagovat a ze si vsetkemu co napisal tvoj kolega vyssie "porozumel"? Toto ma byt akoze podnet na serioznu diskusiu? Pristup warrior_a k diskusii ako by ti z oka vypadol... zurivy telepat, ktory vidi do hlav vacsiny slovakov a pritom ziadna konkretna vyhrada, na ktoru by sa v suvislosti s topicom oplatilo seriozne reagovat. Uz male dieta by si vsimlo, ze nekritizujem formu prispevku, ale jeho o obsah.
Videl si na tomto fore niekde serioznu diskusiu? Zase skreslujes, nie nikto nieje telepat, ziadny clovek nevidi druhym neznamym ludom do mozgu. Mozes si spravit nazor proti-amerikanov na tomto fore, ktori ani nevedia napisat objektivny prispevok voci comu vlastne maju vyhradu v USA (o to jedeni hamburgerov vo fast-foodoch to asi nebude..).

Plne suhlasim s warrior_ethos
Nechcem sa nikoho dotknúť, ale podľa mňa väčšina z tých čo tu tieto protiamerické a proteroristické názory vyjadrujú, vedia morálne tak akurát rozprávať, ale keď dojde na morálne činy, skutek utek.
Lepsie by som to nevedel napisat. Na internete je zda sa kazdy z nich velky macher, ale neviem si predstavit, ako by som s nimi dokazal o tom debatovat niekde pri pive? Ked ani neviem, ci tu nahodou nedebatujem s 12 rocnymi, co ich silacke reci ovplyvnuju len rodicia, media a kamarati, co pocuju, to napisu... Realne skusenosti su ale ine, v tom to je.
Tomasito
VIP
VIP

Les, co zase skreslujem? To, ze "niekto" zase zjavne zneuziva topic na plytke pohrdanie Slovakmi a Europou, avsak po vecnej stranke ma jeho prispevok de facto nulovu hodnotu? BTW. davno viem, ze pojem seriozna diskusia je ti vzdialeny... bohuzial.
woundgiver
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa woundgiver »

Pekna tema LES.
Som proti takej forme boja ako je teraz. Treba sa pozriet ako cely tento problem vznikol a hlavne kde. Ked si odmyslime Irsko a Nemecko ako prve staty v modernej ere kde sa terorizmus objavil a zabudneme aj na kubanca Ilica Ramireza Sancheza - Sakala a tak sa dostaneme na stredny vychod. Tento fenomen tam nepochybne je ale preco a kto ho tam priniesol? Odpoved je velmi jednoducha - USA a Rusko. Terorizmus nie je vynalez zurivych arabov aby sa mohli veselo prehanat po pustach, skakat na turistov a vybuchovat, rozhadzujuc pri tom rukami nohami 100 - 200 metrov okolo seba. Napr. Al Kaida je partizanska armada (v tomto pripade stvorena amerikou), ktora mala za ulohu diverzne akcie na ruske postavenia pocas studenej vojny. A takych je tam kopa - z oboch stran. Vojna sa skoncila, na nich sa kazdy vykaslal a chlapi, co nevedeli 15 rokov nic ine len bojovat (ver mi ze to strasne zmeni cloveka a on sa uz nedokaze zapojit do normalneho zivota) zrazu nemaju co robit a z coho zit. Tak sa daju dokopy s kazdym kto ich potrebuje - nabozenski fanatici a radikalni nacionalisti. Oni by vsak nemali realnu moc, keby tie narody naozaj niekto nevykoristoval ako sa len da - narazam na ropu a obrovsky zaujem svetovych mocnosti na nej za minimalne peniaze. Ropu totiz treba vlastnit a nie kupovat. Preto si myslim, ze keby sa bola vola na podporu tych krajin a nie na ich zotrocovanie (vola sa to mierove misie) vyzeralo by to uplne inak.
Lucianoo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lucianoo »

Ahh, no taqto. Sorr ze trosku od temy, ale to co tu pisu niektory ludia je totalne na zaplakanie. To mam fakt pocit ze tu pisu len deti.

Co sa tyka vsetkych odporcov USA boja proti terorizmu.. Ja vas nexapem. Popierate totalne vsetko americke, vojny ktore zacali su podla vas Bushova pricina, ropa terorizmus to iste.

Ste vobec normalny ?

Viete vobec kolko veci a vymozenosti pouzivate dennodenne, ktore vynasiel tak nenavideny zapad ? Viete kolko dala europa do vyskumu a kolko USA ? (nato ani nebudem odpovedat, lebo sa rozplacem, ale odchadzajuce mozgy vam povedia..) Videl vobec niekto z vas co robime ?(mi ako europa, slovensko ...) Jedine co vieme je nariekat ze mame malo, kazdy by sa mal na nas usmievat a pod..) V kosove sme 10rokov (aj slovensko) skuste sa tam niekedy pozriet..(15rokov tam nic neexistuje) V afganistane a iraku boli demokraticke volby!(DO ROKA!!) V afganistane po 91rokoch! (niektory ludia nexapali preco im nexu povedat koho maju volit, ked volili. Asi taky je rozdiel ked sa do niecoho pusti USA a ked mi.

Ked tu existuje niekto kto je PRVY ekonomicky, alebo aspon odhodlanim nieco robit .. tak je to USA.

Ja nehovorim ze sa im mame vrtat do zadku alebo pod. Ale ak sa tu nieco vo svete ma diat,, tak to budu oni kto zacnu. Mi len budeme nariekat aky mame zly soc. system, a klasicky europsky budeme o tom diskutovat.Lebo je pre nas drahe mat idealy a mozno aj za ne zabojovat. Ved v skole nas ucia ze vsetko sa da ukecat. Ked ide o bezpecnost,, tak USA je fajn.(WWII, studena vojna, vojenske zakladne v EU, NATO) A ked ide o to ze sa konecne zabrdli do nejakeho tyranskeho systemu,, tak im samozrejme ide o vplyv, ropu ...

Chcel by som vidiet slovakov na mieste USA ako svetovu jednotku, ekonomicku aj politicku. Mi by sme samozrejme kazdeho ochranovali,, za kazdu cenu by nebol konflikt, chudobnym by sme davali najest. Taky sme mi dobry narod.

Principialne ak vam vleti lietadlo do mrakodrapu, tak asi treba nieco robit nie ? Ci sa len zamysliet a nexat taq ?

Na tie prispevky co tu koluju.. otras otras otras, skuste niekto obcas precitat to co pisete a sa aj trochu zamysliet. A ked jedine co viete o politike je to ze si pozriete vecer spravi a s kamosom zanadavate na vsetko mozne tak tu radsej ani nepiste.

Nemam silu pisat cosi normalne, lebo tlak mam hodne vysoko ked niekoho citam. Hnus ... myslite ludia a poriadne..

Les .. sa ti cudujem ze mas silu tu prispievat. Mimochodom obcas s tebou v urcitych prispevkoch uplne suhlasim.
Les
King
King

Lucianoo napísal:Ahh, no taqto. Sorr ze trosku od temy, ale to co tu pisu niektory ludia je totalne na zaplakanie. To mam fakt pocit ze tu pisu len deti.

Co sa tyka vsetkych odporcov USA boja proti terorizmu.. Ja vas nexapem. Popierate totalne vsetko americke, vojny ktore zacali su podla vas Bushova pricina, ropa terorizmus to iste.

Ste vobec normalny ?

Viete vobec kolko veci a vymozenosti pouzivate dennodenne, ktore vynasiel tak nenavideny zapad ? Viete kolko dala europa do vyskumu a kolko USA ? (nato ani nebudem odpovedat, lebo sa rozplacem, ale odchadzajuce mozgy vam povedia..) Videl vobec niekto z vas co robime ?(mi ako europa, slovensko ...) Jedine co vieme je nariekat ze mame malo, kazdy by sa mal na nas usmievat a pod..) V kosove sme 10rokov (aj slovensko) skuste sa tam niekedy pozriet..(15rokov tam nic neexistuje) V afganistane a iraku boli demokraticke volby!(DO ROKA!!) V afganistane po 91rokoch! (niektory ludia nexapali preco im nexu povedat koho maju volit, ked volili. Asi taky je rozdiel ked sa do niecoho pusti USA a ked mi.

Ked tu existuje niekto kto je PRVY ekonomicky, alebo aspon odhodlanim nieco robit .. tak je to USA.

Ja nehovorim ze sa im mame vrtat do zadku alebo pod. Ale ak sa tu nieco vo svete ma diat,, tak to budu oni kto zacnu. Mi len budeme nariekat aky mame zly soc. system, a klasicky europsky budeme o tom diskutovat.Lebo je pre nas drahe mat idealy a mozno aj za ne zabojovat. Ved v skole nas ucia ze vsetko sa da ukecat. Ked ide o bezpecnost,, tak USA je fajn.(WWII, studena vojna, vojenske zakladne v EU, NATO) A ked ide o to ze sa konecne zabrdli do nejakeho tyranskeho systemu,, tak im samozrejme ide o vplyv, ropu ...

Chcel by som vidiet slovakov na mieste USA ako svetovu jednotku, ekonomicku aj politicku. Mi by sme samozrejme kazdeho ochranovali,, za kazdu cenu by nebol konflikt, chudobnym by sme davali najest. Taky sme mi dobry narod.

Principialne ak vam vleti lietadlo do mrakodrapu, tak asi treba nieco robit nie ? Ci sa len zamysliet a nexat taq ?

Na tie prispevky co tu koluju.. otras otras otras, skuste niekto obcas precitat to co pisete a sa aj trochu zamysliet. A ked jedine co viete o politike je to ze si pozriete vecer spravi a s kamosom zanadavate na vsetko mozne tak tu radsej ani nepiste.

Nemam silu pisat cosi normalne, lebo tlak mam hodne vysoko ked niekoho citam. Hnus ... myslite ludia a poriadne..

Les .. sa ti cudujem ze mas silu tu prispievat. Mimochodom obcas s tebou v urcitych prispevkoch uplne suhlasim.
Tri krat HURA pre tvoj prispevok ! Aspon niekto normalny tu prispieva tiez a toto nepisem preto, ze suhlasis s niektorymi mojim prispevkami. Vydrz to aj ty ! :wink:
stans
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa stans »

Lucianoo napísal:Ahh, no taqto......
No, napísal si toho požehnane... tvoje argumenty sú všetky z propagandy "stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou". Jednoducho si uveril - to je všetko. Neberiem ti tvoj názor, ale jedno si neodpustím:
Všetko, čo v celej svojej histórii robili USA vo svetovej politike, robili vo svoj vlastný prospech. Či už otvorene, skryto, intrigami, manipulovaním, silou.... nikdy to nebolo v záujme demokracie a ľudí vôbec.
Lucianoo
Medium Expert
Medium Expert

stans napísal:No, napísal si toho požehnane... tvoje argumenty sú všetky z propagandy "stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou". Jednoducho si uveril - to je všetko. Neberiem ti tvoj názor, ale jedno si neodpustím:
Všetko, čo v celej svojej histórii robili USA vo svetovej politike, robili vo svoj vlastný prospech. Či už otvorene, skryto, intrigami, manipulovaní, silou.... nikdy to nebolo v záujme demokracie a ľudí vôbec.
Urcite vsetko nespravili spravne.(to mas sakra pravdu) Ale kto dnes nerobi chyby? Ja ocenujem ze aspon nieco robia.
Ale nazor mam vlastny, cestoval som, a stretavam sa s ludmi od fachu.(zurnalisti, politologovia)

Naozaj si nemyslis ze aspon cosi bolo v dobrom zaujme ? Jasne ze chcu mat najviac vyhod. Ale ktora jednotka na hocijakom poli nechce ? (urcite ziadna,nezavisle od toho kto to je!!)

Myslim ze ciny hovoria za to kto sme. U nas je ich akosi malo. Vieme len recnit. (moj nazor,, a ver mi ze si cenim aj ine, kludne aj opacne,, ak maju hlavu)
woundgiver
Light Star
Light Star

Lucianoo napísal:moj nazor,, a ver mi ze si cenim aj ine, kludne aj opacne,, ak maju hlavu

Ok tak ked si cenis tak skus precitat napriklad...

Zygmunt Bauman - Globalizace – dúsledky pro člověka
Denis deRougemont - Budoucnost je naše věc
Laonardo Boff - Cry of the Earth, Cry of the Poor
Noam Chomsky - Hegemony or Survival
Noam Chomsky - Radical Priorities
Noam Chomsky - Understanding Power

...a potom zacni ostatnym nadavat.

Nie som laviciar ale clovek sa ma vzdelavat vsestranne - nedivat sa zaslepene len na jednu stranu a druhu nevidiet.
Lucianoo
Medium Expert
Medium Expert

Nie som laviciar ale clovek sa ma vzdelavat vsestranne - nedivat sa zaslepene len na jednu stranu a druhu nevidiet.
Ano, uplne suhlasim. A aj sa o to snazim. Ja mam napriklad ovela radsej ked komunikujem s niekym kto ma iny, popripade opacny nazor na vec. Casto mi to prinesie myslienky ktore ovplyvnia moj nazor, do urcitej miery.

Uznaj vsak prosim ze precitat tie knihy si nemozem dovolit. V inej teme som pisal co citavam, a mam toho ajtaq dost. No ak mi nejako ucelene povies ich zaveri budem rad.

Celqovo mi to vsak nedalo a tak som si ajtak cosi precital.

...
Přesto však je třeba mít v potaz, že Baumanův pohled je zastřen prismatem “stárnoucího” modernisty, pro něhož fakt, že technologický pokrok dalece předstihuje stejný vývoj kulturní, je tím základním.

Nevím, zda se zcela s tímto pesimismem mohu ztotožnit, avšak za důležitější než odpověď na tyto otázky vidím, podobně jako Bauman, jejich “pouhé” vyslovení, neboť “problémem současného stavu moderního civilizace je to, že se přestala zpochybňovat [ a] neklást určité otázky je nebezpečnější než nenajít odpověď na ty, které jsou již oficiálně na pořádku dne
... Vseobecne nemam moc rad pesimisticke teorie. Z vlastnych skusenosti viem ze ponukaju mnoho kritiky, no skoro ziadne riesenia.Na druhu stranu sa mi zda ze Bauman celqom vistizne pomenoval urcite problemi.Uvedomujem si nedostatky globalizacie(Bauman ich velmi pekne popisal), avsak (je nam dufam jasne ze sa Glob. neda zastavit) a tak pokec okolo plusov a minusov nema zmysel. Z knihy mam dojem(len dojem,necital som ju) ze presnym pomenovanim problemov,, sa nam naskyta moznost ich usmernit. Nie vsak celqovo Globalizaciu odmietat.(to nikam nevedie)

Noam Chomsky

V podstate ide ide o kritiku USA Busha a pod. Kritika dobre cielena, premyslena. Opat s nou vacsinou suhlasim. Problem vsak je ze je to "iba" kritika. Noam Chomsky sice nacrtol svoj model idealneho statu, no nikdy nerobil politiku. Chcel by som vidiet uplatnenie jeho modelu v praxi. Uplatnit sa momentalne neda pretoze je to utopia. Nasiel som aj zmienku ako by mal vyzerat svet bez lidra. Podla neho tento post nemoze zastavat nikto, pretoze to vedie k presadzovaniu urcitej sily, a ani silne pravny stat tomu nedokaze zabranit.Troska z historie.. ten kto mal silu, ju proste vzdy vyuzil a zaroven aj zneuzil. Inac sa to proste neda.(xel by som vidiet, stat/spolocenstvo/cloveka co to dokazu inak)

A ani mne niesu pochuti niektore globalizacne tendencie, riesenie vsak nehladam v ich uplnom popierani.
Tomasito
VIP
VIP

Lucianoo, na zaplakanie je bohuzial tvoja hlboka nevedomost ohladom temy, ku ktorej si sa rozhodol prispiet.. Nebudem reagovat na tvoje subjektivne dojmy (99% tvojho prispevku). Dovolim si reagovat vylucne na to co tu prezetnujes ako fakt, ktory vsak s realitou nema nic spolocne. Neviem totiz, odkial si mohol prist na taky nezmysel, ze USA su ekonomicky prvi, tento nezmysel hrdo vyboldujes a este od neho odvijas sarkasticke moralizovanie. V skutocnosti je to presne naopak, t.j. USA je najzadlzenejsia ekonomika sveta, ktorej dlh k septembru 2005 dosiahol 7,79 bilona $, t. j. 7,7 milionov milionov $, alebo 7,7 tisic miliard $ (vacsina dlhu vznikla za prezidentovania G.W. Busha, v dosledku historickych deficitov hospodarenia). Velku cast tejto "sumicky" USA dlhuju azijskym krajinam- napr. Cina pozicala USA 83 miliard $! Zadlzenost USA pritom rychlo narasta. Len pre tvoju informaciu, Irak stoji USA mesacne 5,8 miliard $! Americky $ straca svoju hodnotu tak rychlo, ze krajiny produkujuce ropu coraz vaznejsie uvazuju nad moznostou neprijimat viac dolar a urobit referencnou menou v obchode s naftou €uro.
Toto je len zopar pomerne znamych a lahko overitelnych faktov a ty vykreslujes USA ako lidra v svetovej ekonomike?! Ach jaj...
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

Kolega chcel asi povedat ze USA su najväčsia ekonomika a nie prva.. ale ako vravis je to velky rozdiel..

CO sa tyka Lucianoo toho lidra .. podla mna sa da riadit svet aj bez konkretneho lidra. Chce to len organizaciu ktora bude pracovat a nielen sa necinne pozerat (vid OSN). .
Les
King
King

Tomasito napísal:Na zaplakanie je bohuzial tvoja hlboka nevedomost ohladom temy, ku ktorej si sa rozhodol prispiet.. Nebudem reagovat na tvoje subjektivne dojmy (99% tvojho prispevku). Dovolim si reagovat vylucne na to co tu prezetnujes ako fakt, ktory vsak s realitou nema nic spolocne. Neviem totiz, odkial si mohol prist na taky nezmysel, ze USA su ekonomicky prvi, tento nezmysel hrdo vyboldujes a este od neho odvijas sarkasticke moralizovanie. V skutocnosti je to presne naopak, t.j. USA je najzadlzenejsia ekonomika sveta, ktorej dlh v auguste. 2005 dosiahol 7,79 bilona $, t. j. 7,7 milionov milionov $, alebo 7,7 tisic miliard $. (Vacsina dlhu vznikla za prezidentovania G.W. Busha, v dosledku historickych deficitov hospodarenia). Velku cast tejto "sumicky" USA dlhuju azijskym krajinam- napr. Cina pozicala USA 83 miliard $! Zadlzenost USA pritom rychlo narasta. Len pre tvoju informaciu, Irak stoji USA mesacne 5,8 miliard $! Americky $ straca svoju hodnotu tak rychlo, ze krajiny produkujuce ropu coraz vaznejsie uvazuju nad moznostou neprijimat viac dolar a urobit referencnou menou v obchode s naftou €uro.
Toto je len zopar pomerne znamych a lahko overitelnych faktov a ty vykreslujes USA ako lidra v svetovej ekonomike. Ach jaj...
Ano aj USA su zadlzenou krajinou, tak ako skoro kazda krajina na tejto zemeguly bez vynimky t.j. aj Slovensko. To skor, ked uvadzas tie horibilne sumy, ktore USA dlzi by si sa mal na USA divat, ako na "zazrak" ze takato krajina este vobec funguje- a to ako ! Ja ked vidim zadlzeneho cloveka, bez penazi, tak ho obycajne nevidim v novom aute a nebyva v dome. No ale v Amerike sa takto byva aj pri tvojich uvadzanych horibilnych sumach, ktore dlzia. A to, ze krajiny, ktore vyvazaju ropu do USA rozmyslaju o neprijimani dolara, to si asi cital v pamflete nazyvanom Usvit, ktory vydava KSS. Ani komunisticky diktatori si nevedu svoje ucty v Sk, librach, alebo rubloch. Kazdy chce dolare, ci sa ti to paci, alebo nie. Co dolar existuje, ziadna vymena penazi v USA nebola a dolar bude dolarom aj vtedy, ked ostatne meny uz mozno nikto ani nebude prijimat. Toto plati nielen o ich mene, ale aj o Amerike celkovo. A to, ze doslova cely svet lezi na pleciach USA (ked treba pomoct) je pravdou, ktoru teraz vyslovil aj princ Charles, ktory je na navsteve v USA. To, ze sa peniaze alebo obrovske zasoby potravin ktore do krajin ktore potrebuju pomoc sa ukradne, je uz zial zodpovednost skorumpovanych vlad. Neda mi nepripomenut, ze aj KSS obchodovala s ropou (hoci to popieraju) so Saddamom Hussainom za ktore inkasovalo KSS par miliard korun :!: Su na to jednoducho dokumenty. Samozrejme oni sa k tomu nepriznavaju presne tak, ako napr. agenti StB ktori jednoducho vyhlasia, ze oni nic nepodpisali a ked im podpis predlozia, tak povedia, ze je sfalsovany...
Darmo, s bolsevikom nic nenarobis.

Suhlasim s Lucianom vo vsetkom co opisuje vo svojom prispevku, takze aj mna mozes dat do kategorie "nevedomych" ludi.

Milion krat som to tu uz pisal a Vy asi viete velmi dobre, ze preco sa tu nediskutuje o sadistoch spred roku 1989? Ze by tu niektori mali rodicov, ktori "budovali" socializmus tak, ze by sa nahodou nasli na zoznamoch StB? Predsa aj "dobry" Schuster bol clenom UV KSS a tiez ako tvrdi aj hlboko veriacim katolikom... To je presne take, ako keby som hovoril nezmysel, ze olej mozem zmiesat s vodou. Cusite o tych komunistoch, ako vsi pod chrastou.

To, ze sa niekomu nepaci Amerika, alebo americky sposob zivota je len jeho vec. Ale boli ste tam, aby ste videli Americanov, ze ako ziju, ako sa chovaju a ako pomahaju druhym?! To by som ja skor mohol tu stale pisat o Slovensku.
Neviem co by som dal za informaciu, keby sa dalo nejako zistit, ze odkial a akym sposobom ste ziskali tieto informacie o Amerike? Od rodicov? OD okruhu svojich kamaratov? Z medii? A ked, tak s ktorych a z ktorej krajiny? Z Kuby? Alebo z Propu?
Alebo len tak "nahodou" VY ktori mate extremisticke nazory (alebo ste uplni fasisti) sa bojite USA koli tomu, ze pomaha nastolovat demokraciu po celom svete a s tou demokraciou prichadzaju aj zakony? Nebojite sa nahodou tej veci, ze ked tu bude standartna demokracia, tak budete UPLNE na hrane spolocnosti a ludia sa na VAS budu rehotat, alebo opovrhovat vami? Nieje to ta prava pricina? Neda vam to spavat co?
Tomasito
VIP
VIP

Les, najzadlzenejsia ekonomika = NAJzadlzenejsia ekonomika a tak neobstoji obrana vo forme poukazovania na to, ze su aj ine zadlzene staty, pritom USA sa “uspesne“ zadlzuju dalej. To co som napisal je jasne a ty si to nijak vyvratit nedokazal- dokonca si sa o to pri svojich tradicnych tiradach ani nepokusil, takze sa nemienim dohadovat s niekym, pre koho je ekonomika zalozena na prehlbujucej sa zadlzenosti dokazom lidra svetovej ekonomiky. Pokial ide o zvysok, mas zrejme vazny problem...
Les
King
King

Len tolko, ze bodaj by si ty v "nezadlzenej" SR zil tak dobre, ako v tej podla teba najzadlzenejsej krajine na svete- USA. Ale tam mate este velmi daleko.
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

Les ty si taky ekonom ako ja odborník na malovátka..
To neznamená ze ked ekonomika je najzadlzenejsia neda sa v nej zit..
Ba naopak stat má velke výdavky i vdaka ktorým sa da žiť dobre teraz ale o desat rokov ci skor sa to prejaví .. a ak to nevyriesi trh automaticky tak skolabuje. . chapes.. = kriza.. Ale usa je najväčšia eko a mozno sa to podari... ale netrep..
woundgiver
Light Star
Light Star

Lucianoo napísal:A ani mne niesu pochuti niektore globalizacne tendencie, riesenie vsak nehladam v ich uplnom popierani.
Co sa Baumana tyka tak ano je pesimista, ale o globalizacii hovori fundovane a presne ako pises dokaze najst jej + a aj -, to ze ich netreba poznat je hlupost - zakladom akehokolvek uspesenho strategickeho managementu je poznanie SWOT. Co sa tyka Chomskeho tak to, co si o nom napisal je z casti hlupost na entu. Ten clovek je najuznavanejsim odporcom americkej zahranicnej politiky uz 35 rokov, cize daky Bush pre neho nie je super - nie je odporcom Busha. Nesuhlasim s vela vecami co pise, ale klobuk dole pred jeho vedomostami.
Napísať odpoveď