Problem ATI ovladace
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Problem ATI ovladace
Zdravim mam notebook Lenovo Y560, zacal mi blbnut tak som sa rozhodol preinstalovat win, windows je z originalneho cd, originalny key.
Nainstalujem windows update, instalujem ovladace avsak po nainstalovani ovladaca ATI grafiky mi po restarte prestane ist obraz.
Bootuje normalne aj logo windows ukaze, no ked ma spustit plochu obraz je cierny, v safemode ide vsetko normalne, skusal som odinstalovat ten ovladac cez safe mode no nepomoze to. Robi to urcite ten ovladac lebo na skusku som preinstaloval win este raz a instalol len ten ovladac a crashlo to.
Chipset spravne nainstalovany, ati ovladac aj zo stranky ati aj z lenova to iste. Neviete poradit uz som zufaly ?
Dakujem.
Jedine co pomohlo je obnovenie systemu na cas pred instalaciou
Nainstalujem windows update, instalujem ovladace avsak po nainstalovani ovladaca ATI grafiky mi po restarte prestane ist obraz.
Bootuje normalne aj logo windows ukaze, no ked ma spustit plochu obraz je cierny, v safemode ide vsetko normalne, skusal som odinstalovat ten ovladac cez safe mode no nepomoze to. Robi to urcite ten ovladac lebo na skusku som preinstaloval win este raz a instalol len ten ovladac a crashlo to.
Chipset spravne nainstalovany, ati ovladac aj zo stranky ati aj z lenova to iste. Neviete poradit uz som zufaly ?
Dakujem.
Jedine co pomohlo je obnovenie systemu na cas pred instalaciou
-
dobi235
Light Professional
Re: Problem ATI ovladace
skusal si na AMD stranke najst najnovsi BETA driver?
-
Chalesnik
Medium Professional
nie klasickt, uz som skusal aj ze si samo vyhlada driver a stiahne si ho ...
-
dobi235
Light Professional
neviem ci aj na NTBKove graficke, ale na desktopove idu stiahnut aj BETA drivery, ine ma nic nenapada 
Hmm zvlastne. Ja som dnes rovnako preinstaloval ten isty notas. Y560 s i3
Na win8 su neni podporovane ovladace zo strany lenova.
Ked som dal automaticky vyhladat ovladace tak sa dookola restartoval- preinstaloval som win znova a stiahol ovladac z amd stranky. Potom v poho.
http://support.amd.com/en-us/download/m ... 1%20-%2064
Nezmienil si sa aky mas windows. Skus nainstalovat bez update Windowsu.
//autoeditácia príspevku (12 Sep 2014, 23:28)
Pripadne nainstaluj najskor na integrovanu a potom ati.
Ked som dal automaticky vyhladat ovladace tak sa dookola restartoval- preinstaloval som win znova a stiahol ovladac z amd stranky. Potom v poho.
http://support.amd.com/en-us/download/m ... 1%20-%2064
Nezmienil si sa aky mas windows. Skus nainstalovat bez update Windowsu.
//autoeditácia príspevku (12 Sep 2014, 23:28)
Pripadne nainstaluj najskor na integrovanu a potom ati.
-
Chalesnik
Medium Professional
windows je 7.... uz neviem kde moze byt probelem skusil som snad vsetko ...
Notebook ma 5650/5730m grafiku (pravdepodobne 5730m)
problem je.. ze podsvietenie ti bude fungovat len od jasu 70% a vyssie s tymito ovladacmi..
tiez mam takyto problem,, notebook ASUS N61DA (M880G chipset,Turion X2, 5730m (650/800 DDR3)
tak mam 13.4 ovladace, ktore su uplne bezproblemove
problem je.. ze podsvietenie ti bude fungovat len od jasu 70% a vyssie s tymito ovladacmi..
tiez mam takyto problem,, notebook ASUS N61DA (M880G chipset,Turion X2, 5730m (650/800 DDR3)
tak mam 13.4 ovladace, ktore su uplne bezproblemove
-
Chalesnik
Medium Professional
to skusim vyskusat momenatelne niesom pri pc... zeby to bolo len podsvietenie ?
preco to spravi az ked ma zobrazit desktop ?
Ano, je to len podsvietenie
skus zasvietit niečim na displej a uvidis niečo malo, mne to robi od login screenu 
Ak pomohlo, K+, ďakujem
Ak pomohlo, K+, ďakujem
-
iceman1414
Medium Star
Mám ten istý problém na takom istom ntb. Asi bude grafika KO.
Radim vam, skuste ten ovladač 13.4 (nič novšie ako toto!), ten mne funguje ako posledny.
Y560 ma vypnutu integrovanu grafiku
takže len 5730m ide
ak vam nepomoze toto, tak mate problem s GPU teda, studeny spoj
Y560 ma vypnutu integrovanu grafiku
ak vam nepomoze toto, tak mate problem s GPU teda, studeny spoj
-
Chalesnik
Medium Professional
podsvietenie to nebolo, ovladac tiez nepomohol, cize asi ostava problem s tou GK
skuste ešte nejaky 12.3 alebo tak ovládač
. ak tiež nefunguje, zoberte do IC progu alebo niekde, nech vám spravia preguličkovanie (reball) grafiky, a máte vystarané = doživotne ohladne studeného spoja s GPU. y560 mala s tým problém. Neviem či osadili zlé guličky, či to tvorilo také teplo.. alebo sa proste ohýbala zakladná doska. Ja mám teda tiež 5730m (650/800) s kombinaciou AMD+AMD (resp ATI). Grafiku som aj taktoval, (z 650/800 na 730/900), a keď bola bez chladiacej podložky.. na nedychatelnom materiali.. mala okolo 81-84C. a keď som hral na stole.. tak mala cca 74C.. bežne bez pretaktovania mám myslím okolo 62c na stole, čo je v celku vyborna teplota, keď porovnam kamarata, čo má i7 3620qm (2.4GHz quad?) a 630m (540M premenovana) (v 17 palcovom kovovom HP ENVY) a bez pretaktovania na stole ma 98C, a s pretaktovanim 103C, a ma stale slabsi vykon v hrach než ja
) a to je pol ročný notebook.
ja som ho dal reklamovať kvoli audioboardu a zahadne som dostal aj novu zakladnu dosku (teda aj novu GPU). prepastovane to je tym padom.. ma to rok a pol od reklamacie, a stale mam okolo 78C s pretaktovanim (na stole). (P520 turion x2 (2.3) 25w (podvoltovany trochu pre lepšie teploty a battery life (0,1V na každý step),6GB DDR3 (vymenil som sticky 2+1GB za 4+2), Saints Row 4 mi na 720p s pretaktovanim ide na medium-high.. (1280x720p bez AA) cca 40 FPS a nestažujem sa
dufam že som pomohol
ja som ho dal reklamovať kvoli audioboardu a zahadne som dostal aj novu zakladnu dosku (teda aj novu GPU). prepastovane to je tym padom.. ma to rok a pol od reklamacie, a stale mam okolo 78C s pretaktovanim (na stole). (P520 turion x2 (2.3) 25w (podvoltovany trochu pre lepšie teploty a battery life (0,1V na každý step),6GB DDR3 (vymenil som sticky 2+1GB za 4+2), Saints Row 4 mi na 720p s pretaktovanim ide na medium-high.. (1280x720p bez AA) cca 40 FPS a nestažujem sa
dufam že som pomohol