Ano, ale velke mnozstvo tychto investicii sa vyznacuje v porovnani s bankovymi vkladmi az absurdne nizkou likviditou, nehovoriac o vysokych vstupnych nakladoch. Ja napriklad pouzivam bezne bankove sporiace produkty hlavne na vykrytie necakanych vydajov, cize likviditu potrebujem pomerne vysoku...gogo956 napísal:yoggy
existuje velke mnozstvo roznych typov investicii: nehnutelnosti, starozitnosti, mince, drahe kovy, umelecke zbierky, obrazy,sochy,znamky,akcie,komodity,forex atd.
Je pravda ze clovek si najprv o tom musi nieco aj trochu nastudovat, ale potom mu tieto poznatky mozu prinasat zist cely nasledujuci zivot pri zaujimavom zhodnoteni.
Sberbank
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: sberbank
Re: Sberbank
Fabo
ano su menej likvidne. Ty pouzivas bezne sporiace produkty na vykrytie necakanych vydajov-potom ale vznika otazka aky to ma zmysel ked nielen ze urocenie na nich je velmi nizke ale este priebezne z tohto uctu odoberas peniaze? to co ziskas na urokoch je skoro nic. Nebolo by lepsie z tej celej usporenej sumy dat 70-80perc dlhodobo do menej likvidnych aktiv ktore ale naozaj aj nieco zarabaju a zvysok si drzat ako "vykryvaciu rezervu" v ramci bezneho uctu? /pripadne na sporiaci ak to potrebuje niekto mat za kazdu cenu odddelene/
ano su menej likvidne. Ty pouzivas bezne sporiace produkty na vykrytie necakanych vydajov-potom ale vznika otazka aky to ma zmysel ked nielen ze urocenie na nich je velmi nizke ale este priebezne z tohto uctu odoberas peniaze? to co ziskas na urokoch je skoro nic. Nebolo by lepsie z tej celej usporenej sumy dat 70-80perc dlhodobo do menej likvidnych aktiv ktore ale naozaj aj nieco zarabaju a zvysok si drzat ako "vykryvaciu rezervu" v ramci bezneho uctu? /pripadne na sporiaci ak to potrebuje niekto mat za kazdu cenu odddelene/
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Sberbank
Neviem ako ty, ale ja nemam tolko volnych penazi aby malo zmysel snazit sa na tom nieco zarobit... viac sa oplati napr. vlozit mimoriadnu splatku na pozicku. Co sa tyka vykryvania vydajov, na sporiacom ucte to drzim presne preto aby to nestalo na beznom, kde je sice pekne vidiet stale zostatok par stoviek, ale potom to zas taha k nepotrebnym vydajom "lebo na to mam".
Keby som svoje volne peniaze, aj ked ratam stavebne sporenie, investoval takym sposobom ako hovoris, tak mi to vynesie maximalne desiatky eur mesacne, za cenu rizika, ze sa vo veciach ako znamky, umenie absolutne nevyznam (a ucit sa ako to funguje, to sa mi viac oplati robit nadcasy). Take veci ako spominas sa skutocne oplatia ked sa bavime o desattisicoch, co je pre absolutnu vacsinu slovakov utopia.
Keby som svoje volne peniaze, aj ked ratam stavebne sporenie, investoval takym sposobom ako hovoris, tak mi to vynesie maximalne desiatky eur mesacne, za cenu rizika, ze sa vo veciach ako znamky, umenie absolutne nevyznam (a ucit sa ako to funguje, to sa mi viac oplati robit nadcasy). Take veci ako spominas sa skutocne oplatia ked sa bavime o desattisicoch, co je pre absolutnu vacsinu slovakov utopia.