zobraz frekv mobil tablet

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

zobraz frekv mobil tablet

Príspevok od používateľa peterkozel »

ked pozeram na telke nejaký film obraz je krásny plynulý ale ked pozeram rovnaký film v mobile alebo na tablete určite sceny su trhane. podľa toho co som našiel je to zobrazovacou frekv displeja. tv ma trebárs 200hz a nejaký software. zaujma ma ze ktorý mobil alebo tablet ma najmensiu odozvu alebo ci nie je nejaký player na Android ktorý vie film prehrať plynulo. myslím ze to tak majú niektoré tv ze nejaký program ktorý dotvara nejaké sceny aby bol obraz plynulý. ne iete niečo o tom
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: zobraz frekv mobil tablet

Príspevok od používateľa CheZteR »

je to vykonom zariadenia
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

CheZteR napísal:je to vykonom zariadenia
to som nevedel takže zobraz fkekv displeja na to nemá vplyv?. stavu ked si vyberiem tablet so silnym procesorom?. je jedno ci bude mať amoled alebo ips displej?. film napr prehravam na Nokia Lumia 925 a niektoré sceny vo filmoch su trhane ako ked som pozeram film na starom crt tv. ved ten mobil ma dosť výkon aby to prehralo film ne
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ako ti napísal hore CheZteR.
Čím väčšia kvalita tým väčší birate. A čím väčší birate tým má procesor väčší problém spracovať. Takže je úplne normálne že to niekedy lagne pri prehrávaní videa náročného na dátový tok. Samozrejme pri hight-end mobiloch nieje problém prehrať video bez sekania.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

ja ale nemyslim to ze občas obraz sekne ja myslím to ze ked si porovnate film z crt tv ktorá mala asi 50hz a film z lcd tv 200 hz je rozdiel v plynulosti scen. preto ma zaujma ako je to pri mobile ze ktorý mobil tablet je v tom naj. neviem ked moc sa tomu nerozumiem najskôr sa zle pytam
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ono..v podstate moze byt problem aj v tom, ale nedaval by som tomu taky vyznam, urcite nie v dnesnych mobiloch strednych tried, urcite je problem ze tam pustas film vo vysokej kvalite a ten procesor sa s tym trapi - problem vykonu a softwaru
skus si to prezriet cez VLC
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

skusim nakopir film do sony z1vs moja Lumia 925 kde rozdiel vo vykone a dam vedet
CheZteR
Redeemer
Redeemer

a stiahni si aj to vlc, film do internej pamate nie na kartu
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

A mohol si sem napísať parametre videa ktoré ti seká. Rozlíšenie a dátový tok.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

peterkozel napísal:ja ale nemyslim to ze občas obraz sekne ja myslím to ze ked si porovnate film z crt tv ktorá mala asi 50hz a film z lcd tv 200 hz je rozdiel v plynulosti scen. preto ma zaujma ako je to pri mobile ze ktorý mobil tablet je v tom naj. neviem ked moc sa tomu nerozumiem najskôr sa zle pytam
By ma zaujimalo ako vydis rozdiel medzi 60 a 200Hz na vstupe ktory ma 30Hz...
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

sony z1,4.jadra fullhdlcd 2,2giga vs lumia 925, hdamoled 2.jadra 1,5giga, hej prehral som z inter pamate, video xvid 2100kbps, 23,976fps 720x304
-ono to prehrava pekne na oboch len ked su take tie velke sceny kde su specialne efekty tak displej fonu sa ani trochu nechyta na telku 200hz panel alebo co mam monitor na pc 5ms, som z tychto veci magor ale asi to bude fakt tym ze telka ma tu frekvenciu vacsiu a nejaky software co to spracuvava ten film, skusal som najst tablet a bo mobil ktory by mal taketo parametre ale nikde sa to neuvadza, vsade tlacia do hlav iba rozlisenie miliardy farieb...

//autoeditácia príspevku (21 Sep 2014, 15:00)
Fabo napísal:
By ma zaujimalo ako vydis rozdiel medzi 60 a 200Hz na vstupe ktory ma 30Hz...
neviem co myslis ja som proste amater v tychto veciach ale je dost poznat plynulost filmu ked si ho pozrem na starom crt tv a na novom, sceny su hladke
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Nikde sa to neuvádza preto, že sa viac ako 60Hz displeje nerobia. A menej dnes už asi tiež nie.
Keby si tu vyšiel s 48fps FullHD videom, tak ešte uverím, že vidíš rozdiel ale v nejakom lacnom DivX rozdiel neuvidíš.
5ms pri monitore súvisí s úplne inou vlastnosťou, takže je to nepodstatný parameter. Pravdepodobne bude mať tiež 60Hz ak nemáš nejaký drahý 120.

Neviem aké frekvencie mali staré CRT TV no monitory(aspoň tie kvalitnejšie) mali aspoň 75Hz ideálne 100Hz. Ak bola frekvencia nižšia, tak to strašne blikalo.

U televízií to môže byť trochu lepšie ak pri vyššej frekvencii tie chýbajúce snímky extrapoluje z ostatných no aj to je len "akože" plynulejšie a kvalite to nič nepridáva. Tiež neviem, či to majú bežné modely alebo len top.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

peterkozel napísal:ja ale nemyslim to ze občas obraz sekne ja myslím to ze ked si porovnate film z crt tv ktorá mala asi 50hz a film z lcd tv 200 hz je rozdiel v plynulosti scen.
50 Hz CRT zobrazuje obraz plynulejšie ako LCD. U CRT nema čo sekať. Tym to určite nie je.
Fabo napísal: By ma zaujimalo ako vydis rozdiel medzi 60 a 200Hz na vstupe ktory ma 30Hz...
Rozdiel vidiš, lebo TV tam dopočita snimky. Rychle sceny su ostrejši, plynulejšie. To aky vstup tam ide nema nič spoločne s tym koľko obrazkov za sekundu zobrazuje panel. To spolu nesuvisi.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Ryan Giggs napísal:50 Hz CRT zobrazuje obraz plynulejšie ako LCD. U CRT nema čo sekať. Tym to určite nie je.

Rozdiel vidiš, lebo TV tam dopočita snimky. Rychle sceny su ostrejši, plynulejšie. To aky vstup tam ide nema nič spoločne s tym koľko obrazkov za sekundu zobrazuje panel. To spolu nesuvisi.
ano to je ono ze tv dopocit a vyzera to fakt lepšie. uz trochu tomu rozumiem. môžem Mat teda hocjaky displej na fone telke sa to nevyrovna možno keby bola nejaká app. jeden známy co uz dávno pracoval v oravskej tesle mi raz tvrdil ze staré crt telky majú kvalitnejsi obraz ako lcd. je to tak?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

peterkozel napísal:môžem Mat teda hocjaky displej na fone telke sa to nevyrovna
To zas nie. To plati len pre LCD displeje. CRT, plazma, oled, amoled atd. funguju uplne inak, neda sa to porovnavať podľa nejakych frekvencii. Zobrazuju pohyb plynulejšie. LCD je najhoršia zobrazovacia technologia, preto to potrebuju vyrobcovia dohaňať všelijakymi udelatkami atd. Pokiaľ ti to seka na nejakom amolede, tak to nie je určite vina displeja.

Inak ale aj u LCD nie su hertze ako hertze. Že je niekde napisane 200 Hz, neznamena že taky tv ma obnovovaciu frekvenciu. Kľudne to môže byť klasicky 50 Hz panel.
Napísať odpoveď