Podpora PC DVB-T kariet v DVB Dream

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Podpora PC DVB-T kariet v DVB Dream

Príspevok od používateľa Dreamer »

Prosim o pomoc s vyberom DVB-T karty.

Poziadavky na kartu:

- cena do 20€ pri DVB-T MPEG2, do 30€ pri DVB-T MPEG4, prip. asi do 60€ pri DVB-T2*
- PCIe alebo USB
- moznost pripojenia externej anteny
- kvalitny bezproblemovy tuner
- podpora DVB Dream
- podpora PIP a nahravania viacerych programov jedneho multiplexu naraz
- podpora MPEG4 pre prijem STV1 HD

* Ceny som zvolil takto koli buducej vymene karty po prechode DVB-T2.

Tiez vas prosim o vyskusanie vasej DVB-T karty s DVB Dream, starsou freeware verziou, prip. novsou trial - a to konkretne:

- naladenie programov
- PIP z aktualneho multiplexu (napr. CT1+2 / STV1+2)
- nahravanie
- prijem MPEG4 HD, STV1 HD (prip. ceskych HD, ak vysielaju)

Je viac pravdepodobnejsie ze v DVB Dream budu fungovat karty s BDA ovladacmi.
Ak vasa karta funguje s inymi alternativnymi programami ako ProgDVB, AltDVB, je mozne ze bude fungovat aj s DVB Dream, takze mozte tiez napisat s akym programom vasa karta funguje.

Pouzivat DVB Dream chcem preto ze som zvyknuty a budem ho nadalej pouzivat pre satelitnu kartu, chcel by som ho pouzivat aj pre pozemnu TV.

Dakujem.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Podpora PC DVB-T kariet v DVB Dream

Príspevok od používateľa johny541 »

Ja som kúpil obyčajný činsky tuner bez značky, bolo tam iba CD s BDA drivermi ( na tom jednom mi záležalo). Rozbehám ju teda všade, aj v DVB Dream, no ja osobne používam WMC. Iné funkcie neriešim. Naladilo mi to programy a ja pozerám. Na to som ju kupoval a fičí už dobrý pol rok. Externá anténa samozrejmosť (maličká + redukcia na klasiku)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Mohol by si napisat co je na krabici, prip. odkial si ho kupil? Mohol by si vyskusat v DVB Dream aj hromadny PIP, 2-3 programy a hromadne nahravanie, sledovanie 1 programu a nahravanie dvoch inych, potom skontroluj ci su nahravky OK.

Mozes sa pozriet tu, ci medzi tymi kartami nie je ta tvoja:

http://tv-tunery.heureka.sk/f:s:1;12642:1;p:6-50/?o=4

Dakujem.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Kupoval som ho od jedného chlapca cez Bazoš asi za 7-8€. Je to niečo na ten štýl : http://pc.bazos.sk/inzerat/18113305/Pre ... r-cena.php

Bohužiaľ nemám toľko času na testovanie, zajtra vstávam do práce a nechce sa mi s tým babrať.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Zistil som ze som tu nenapisal ako to dopadlo, kedze som sa pytal na viacerych miestach, tu som to zabudol, takze strucne moje skusenosti:

Najskor som kupil USB tuner Evolve Mars - priserny tuner, nepouzitelne ovladace, stale vypadaval signal, skoda slov, najhorsia vec ktoru som v PC kedy mal, neodporucam! Tuner som vratil.

Nasledne mi niekto poradil tuner AVerTV Ultra PCI-E RDS, ktory som kupil vo vypredaji, uz sa nepredava, co je skoda, tu su skusenosti:

Zapojenie PCI-E karty a instalacia z CD prebehla rychlo a bezchybne, analogovy tuner a FM tuner funguju bezchybne, aj ked ich nebudem vyuzivat, je tam aj S-Video/kompozitny vstup.

DVB-T tuner funguje taktiez bezchybne v AVerTV 6 a DVB Dream 2.2b, aj novsimi verziami, momentalne pouzivam 2.6, tam funguje bezchybne aj PIP a nahravanie zo vsetkych programov v ramci multiplexu sucasne, bezproblemovy je aj prijem STV1 HD. Tuner ma tiez lepsiu citlivost ako Evolve Mars, na programe v lokalnom multiplexe je obraz plynuly, pri horsom pocasi sa mierne stvorcekuje, ale je pozeratelny, pri Evolve Mars nebol obraz ziadny, program sa nedal naladit. Tuner pouzivam uz 2 roky a som s nim velmi spokojny.
Napísať odpoveď